Torsdag kväll en kväll som inte är som alla andra

Snart en vecka sedan jag skrev. Berömde då SSU Västernorrlands distriktstyrelse. Fick ju i helgen genom att det ska till ett nytt avsnitt i politiska handlingsprogrammet om det numera heter jämnlikhet och där ingår ett avsnitt om funktionshinder/tillgänglighet. Samt en hel ny att sats i utbildnings avsnittet - att funktionshinderkunskapen skall ingå i lärarprogrammet något UH tillsammans med andra ungdomsorgansiationer jobbat jätte hårt för. (se UHs hemsidan http://www.uh.se på bloggen och läs om Björklund inte vill lyfta det i nya propistionen ang lärarprogammet) Så jag kan lätt skryta med och säga SSU Västernorrland är nog ett av de få som har det in skrivit i sitt handlingsprogram och jag hoppas verkligen man driver frågan emot partiet. Det skulle betyda jätte mycket för alla som har lyft frågan att man lyfter på politisk nivå.

Nog om det. Kvällen med Johanna dagen innan var ju riktig riktig rolig. Mycket skratt blev det. Fick nästan besök. Tråkigt att personen bangade i sista sekunden men det är ju inte vårat fel. Efter jobbet på parken blev det inte många timmar sömn innan resan blev tillbaka till Sundsvall och dagen avslutades på IKEA! Fick jätte insperation över hur man kan möblera lägenheten. Sugen på att göra ngt helt nytt.
Måndagen jobbade på ....fick besök på jobbet. Kändes jätte bra dock att jag har kommit så långt. Har jagat arbetsförmedlingen för att börja diskutera fortsättningen. Träffade min handledare idag å det ser både just och mörkt ut samtidigt. Jag håller alla tummar, tår, händer att det ska funka så jag kan få fortsätta ett tag till. Men ska dit på onsdag så jag hoppas verkligen det blir ett glatt besked.

I måndags kväll var jag på min andra träff det var riktig skoj. Jag vill dock det inte ska ta slut. Jag gör saker jag aldrig trott jag skulle ha gjort. Men jag har lyckats. Det är helt sjukt. Jag vågar! :) Å det är ju huvudsaken. Å funkar det inte denna gång så kanske funkar det bättre gången efter och efter det. Jag ska kunna det till slut. Så är det jag ger mig inte nu. Målet är nära fast ännu så långt bort. Tack till alla er som tror på mig.

Tisdag - besök på sjukhuset, ögonen. Fick änteligen veta att synen är kanon då är det bara skelningen kvar då. Utredning kommer om det blir operation eller inte. Jag känner mig positiv till det just nu. Bara det är på gång gör att det känns bra. Fick droppar i ögonen så jag fick lov att ringa M och han fick hämta mig och bil för jag såg typ ingenting. Vad hemskt det var.

Igår kväll så var jag på redskaps möte och det tog beslut om kommunlistan. NU är den tagen och nu ska jag se framåt och hoppas verkligen på att man har chansen att sitta i en nämnd och lyfta de viktiga frågorna.
Idag har jag skrivit och skrivit pratat i telefon och jag har även hunnit med att ringa öron och fixat det jag skulle. Å nu sitter jag hos en kompis och skriver blogg inlägg och det är OS på tv. Ett blandat reslutat från svenskarna men jag glädjs över Kallas guld och Ferrys guld. Denna glada tjej som Kalla är. Man blir bara glad och se henne.

Nu ska jag fortsätta att vara social. Imorgon ska jag hinna göra saker för sedan åker jag till Dalarna i nga dagar å nästan vecka flyttar vi! JIPPI!!!

kramar från eran Susanne

Och förresten, ett stort grattis till Anja =D

En ros till SSU Västernorrland

Jag har under två dagar varit i Sundsvall på DÅK (Årsmötet) och har fått möjligheten att använda slinga. Det är inte många ställen jag har fått chansen att vara med så mycket som nu. En ros.
En annan ros till ombuden på dåken som kommer rösta genom funktionshinderkunskap i lärarprogrammet. Nu är jag jätte glad! Mer om dåken kommer...

kramar till er alla från en glad Susanne

Ny design - tack åter igen Johanna

så nu är ändrat designen igen - jag gillar den grymt bra :P tack Johanna.
Vad tycker ni, bilden kommer nog att ändras snart igen för jag tänker försöka ta en bra bild på fredag då jag å Johanna ska umgås "se på film", ha så skoj inför dåken som är dagen efter :)
Jag känner mig ladad inför tusen. Jag funderar på att lägga fram ett förslag som MAN Inte har tänkt på. Tror ärligt talat inte man kan säga nej till det då jag upptäcker ingen annan som tänker på det?! Eller kan man säga nej? Men om jag lägger fram det och man säger nej, vad gör jag då?  Det får vissa säg.

I helgen var det styrelsemöte med UH. Var inte många som kom men de som kom vi gjorde det super bra! Det gick undan kan jag säga - besluten och diskussionerna. Perfa blev det till slut. Sedan efter mötet slut var jag och grattade brorsan i förväg (fyllde år igår) och sedan hem till Emma som fyllde 20. Kvällen var mycket trevligt, mycket prat, skratt och en och annan fundering över livet egentligen har att erbjuda. Men tack för kvällen och jag hoppas det kommer snart igen. Det är ngt att se framemot kan man lugnt säga.

I söndags skulle jag ha börjat att packa inför flytten - det är snart dags. Inte långt kvar. Jag längtar som en tok kan jag säga. Lämna Gideå - lämna att pendla varje j*la dag rent ut sagt. Är ju ändå inne i stan mer eller mindre varje dag! Men i stället blev det att prata länge och väl i mobilen med Johanna och vänta på M. Sedan bar det iväg hemåt efter mycket om och men. Skönt var det dock.
Jag såg på underbara tv programmet "en annan del av köping" ett program som man verkligen ser ut att man ska ta vara på det man har i livet! Ett helt underbart program!!!

Igår så satt jag hemma och skrev och letade information hela dagen. Pratade i telefon och segade på. Det tog många meter framåt i det jag ska göra så jag känner mig så glad :) JIPPI!
På kvällen var jag på det jag ska gå nu 10 ggr varje måndag och det var första gången för mig. Jag kan känna den magkänslan jag hade när jag gick dit var tusen ggr bättre när jag gärifrån. TACK, tack för personen fick mig att göra det JAG aldrig trodde jag skulle palla att göra. ALDRIG men nu känns det som jag kan bestiga berg. Det kändes så skönt. Jag låg och tänkte många timmar i natt på det! TACK!

Å idag ska jag fortsätta att njuta av livet - å skriva - å göra andra saker. Vilken underbar dag.

ha en fortsatt trevlig Dag!

kramar

En paus i allt

Tog en paus i skrivandet så jag har varit inne på facebook och uppdaterat. Annars söker jag mest info och skriver ;) Riktigt trevligt.
Igår snöade verkligen - huva var inte alls trevligt att vid lunch gå fram och tillbaka till port 9 menmen...
Hockey matchen var verkligen kass igår. Jag hade hoppas på en bra match men inte då.... å inte blev det bättre att kommentatorn inte kunde kommentera. "vad händer?" när en modospelare åker ut? "han sitter ner och räddar" - om Luleås målvakt. Var dock bara två av alla kommentarer. Man fick sig ett gott skratt :P

Dock satt jag och funderade på en sak under matchen om inte ishockey är en lagsport längre? Funderar på det och ja vet fortfarande inte om det är det då det låter som ALLT hänger på att Foppa kan spela. Tror fortfarande att focus är på fel sak. I lag måste man hjälpa varandra och då om en spelare blir skadad oavsett vem är det tråkigt men fortfarande det är en lagsport vad jag vet i alla fall....

Nu är det inte långt kvar tills man flyttar in till Ö-vik igen :p Sedan vad som händer i framtiden är just framtiden... ;)

Kramar på er!

Vad tusan är det för ngt som händer?

Så var det dags att skriva ett par rader igår. Tackar Johanna för sitt gästinlägg. Har ju förändrat en del på bloggen men mer kommer det att bli ;P Roligt när det blir mer personligt det är ju ändå en del av sitt liv på ngt sätt. "Saningen" skrivs ju på bloggen.

Flytten till stan närmare sig med stormsteg och det känns jätte bra och jätte härligt att få flytta. Städa ut gamalt och in med nytt och fräscht igen. Det är så det ska vara och det blir perfa. Men just när vi ska flytta har jag msassor av annat pyssle oxå. Fast det är väl så det ska vara. Jag är ju inte annars mig själv. Men tack och lov jag har såna underbara människor runt omkring mig som förstår mig. (Då menar jag verkligen underbara)

Jag stormtrivs på praktiken. Detta är jag med stort JAG! :) Jag får verkligen lära mig massor av nya saker. Känns fortfarande dock som en liten dröm jag får då och då nypa mig i armen för jag ibland känns det inte som det har verkligen händer men det är ju det gör å detta känns då ändå bättre.

Vad har hänt sedan sist? Ja lika mycket som vanligt. Var till sthlm under helgen då jag skulle skriva sist och firade Sanna. Jätte trevlig helg blev det - festen hos Sannas föräldrar var jätte trevlig och det var verkligen länge sedan jag har skrattat så mycket .... men det var verkligen jätte kul å på lördagen var vi på skansen, riktigt upplevelse då vildsvinen rymde. Mamma ska då inte gå på en djurpark för det var ju lika sist vi var någonstans då hände det oxå något. Men jaja. Bästa var att få umgås med brorsan, Sanna, Vendela, Syrran, Alma och mamma. Det kändes som en ny tändning och livet kändes betydligt lättare när jag satte mig på bussen på lördags kvällen och åkte upp i nattmörket genom Sverige. Det är ju verkligen så det ska kännas och resan man gör är lång och krokig men det är ju viktigaste att man inte ger upp sina drömmar för det kommer hinder på vägen.

Förra veckan flött på fort och många beslut togs åt både höger och vänster. Känns som det är början på ngt nytt och det är ju bra det. Helgen var i Leksand. Hockey på fredagen mycket trevlig fredag blev det. Lördagen umgicks jag och fick trevliga telefonsamtal. Haha. Vad vore livet i all sin glans om inte mobilen fanns. *skratt*

Söndagen fick bli i Insjön hos fam Gärtner. Spelade Wii och jag är inte bra på boxning. Åkte på dygn torsk av Alma men skoj var det dock. Roligt att umgås med sina syskonbarn man får sån glädje av dem. Äkta kärlek verkligen. Å älskade syster jag önskar så många gånger per dag att vi ska bo närmare varandra. Jag saknar verkligen dagarna när man gick ut och gick med dig och drack kaffe late. Jag gör det verkligen. Det betyder så mycket för mig. Men jag flyttar ju närmare (3 mil) men dock närmare.

Måndag blev det till örebro på möte. Dagen bestod att åka tåg, träffa Therese (trevligt möte), träffa UH Örebro och återigen få en sån energi man brukar älska att få. Dock önskar jag verkligen att tåget gick som det skulle på vägen hem. Men men... kunde inte göra så mycket tyvärr. Satt där jag satt och önskade jag var någonannanstans. Menmen - tisdagen blev att sitta hem och skriva å så hade jag å Johanna våran kreativa dag så vi hann både göra det ena och det andra vilket kändes bra. VI har ju en premiär att se framemot den 1 maj! Så det ska bli jätte skoj! HIHI Man känner verkligen sig taggad.


Idag har jag massor att tag i. Igår hann jag beta av en hel del men idag är det mer. Känns bra. Så nu hoppas jag att jag får träffa vissa personer idag så jag blir ännu gladare! Det verkar visst snöa ut idag igen... hmm härliga vintern men snart är det vår - sommar då har vi glömt hur denna vinter var. Tänka sig vad man glömmer fort vad som händer.

Jag känner mig taggad inför valrörelsen... jag känner mig så full i sjutton just nu. Jag börjar se ljuset i tunnel på vissa saker och det är ju bra. Dock lite backslag som vi har fortfarande inte fått bilen, men.... resan är lång å nu ska det vara kamp!

ha en fortsatt trevlig dag!

kramar på er

Johanna vid datorn

Hej!

Sitter just nu hemma hos mig vid Susanne bredvid mig! Hoppas ni gillar designen. Jag har hjälpt till lite, men den är inte klar ännu.

Några ord som beskriver Susanne: Rolig, flumm och helt UNDERBAR! Älskar dig "Stora syster"! <3

//Johanna M Svensson