ännu en vacker dag i Valencia

Jag kommer jag lovar skriva längre om min dagar här men just nu nöjer jag mig med att skriva nga rader.
som svensk frukost blir det inte här men jag gillar läget. Lunchen inte heller i min smak... men vädret och vinet, maten e min smak....
nu ska jag shoppa present till Vendela, Micke, ev finner jag ngt till ngn annan :) alma och hugo oxá :)

tack för denna stund.

kramar

p.s Malin vi har dock lika bra humor! d.s

i ett soligt Valencia

Dags att säga att man är här nu! Härligt att komma hit. Trotts lànga resan gick det bra!
Dagen har mest rest.... nu ska jag vara social...

glad pàsk pà er mina vänner.....

älskar dig M!

puss

Ibland önskar jag att min väckarklocka inte ringer

Imorse ville jag verkligen inte gå upp. Tanden värkte och jag kände tre timmars till sömn hade ju inte varit hur fel som helst.
Stressad dag idag. Nu snart ska jag iväg till LO och sedan till Sundsvall. Möte med Niklas :) Fast det är ju trevligt.
Åka senast 16.30 helst tidigare till Sollefteå. Möte med dem där! Det ska bli jätte jätte jätte kul.
Skynda mig hem (inte köra för fort) börja packa, träna, duscha, umgås med M och så sova.
Upp tidigit imorgon bitti och till abf... sedan åka vid 15.40 mot spanien.

Igår var det Sundsvall på kollektivasavtaletsdag med en konferans med kommunal, partiet och abf. Ylva Thörn var där och höll en jätte bra apell och föredrag! Sedan var det att ha möte med Niklas och någon jag tappade namnet på :( bra var han när vi pratade om våra idéer och han gav oss mera idéer... :)
sedan blev det stressigt att hinna väg med bussen och hem till ö-vik.
Jag blev ju tvungen att gå på matchen igår! *hehe* har sån hockeyabsiens just nu. Tyvärr spelade ju inte Leksand men dock Modo som gjorde en av sina bästa matcher för säsongen! Härligt att se bra hockey från dem. Jag tror dock Timrå fixar det semin ikväll.  

Imorgon börjar kvalserien. Jag hoppas av hela mitt hjärta och lite till att Leksand fixar det och den 10 april vill jag vara hemma och fira men tyvärr kan jag inte :( men framför tv:en blir det å många öl kommer det nog att bli.
Jag tror Leksand får sällskap upp av Brynäs. Det är vad jag hoppas.

Nu måste jag stressa vidare.... ville verkligen inte göra det men nu måste jag stressa vidare.

Förresten ska jag säga det att nu när jag vet hur det ligger till är det bara och börja se allt från den ljusa sidan om det går.... Visst positiva ord hjälper men inte alltid....
ska bli kul att åka hem nästa vecka till dalarna... Jag hoppas innerligt att VI (du å jag) hinner ses! Jag å M har saker vi MÅSTE göra! :)

puss på er!
//Susanne

idag....

Idag blev det först att fika med M:s pappa. Trevligt! :) sedan städa bägge bilarna. Vilken lyx att ha två bilar men hur länge till ska vi ha det? Vi får väl se vad som händer framöver. Bra blev det dock.
Städade skafferi och skåp.... :)
å tvättat känner det hände mycket idag. Skönt att man inte bara slöar bort allt.
Igår skulle jag skriva en blogg om hockeyn men det blev inget. Utan tack smurf Johanna för du följde med oss igår!
När jag kom hem blev jag lite senmental och hittade en av Karin Boyes dikter som har och kommer betyda mycket för mig.

I rörelse.

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av tröst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blogg en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

det sägs stängs en dörr på ett ställe som öppnas en ny.
Om man väljer en annan väg så öppnas ett nytt äventyr...
varje dag är som ett äventyr...

till veckan blir det äventyr...
Måndag - sundsvall/ds möte ska ej närvara.
Tisdag - sundsvall skolbesök - sollefteå på styrelsemöte
Onsdag - studiecirkel i ö-vik och min resa börjar.
Torsdag flyger från köpenhamn till Valenica... :)
Torsdag - måndag Valenica :)

nu ska jag umgås....

pussar

Välkommen till oss Vendela

Så i onsdags så ringde mamma det där telefonsamtalet man har gått och längtat efter i månader! "Grattis faster" - vad då faster jag? :) sedan började tårarna rinna. Jag har blivit faster! Till världens sötaste Vendela! Välkommen hit och jag ska verkligen visa hur mycket kärlek som helst till dig! Redan nu är du min ögonsten.
SÅ nu är man både moster till världens sötaste och så faster till världens sötaste! Vilken lycka man har!

Dessa rader är till dig Vendela:

Som en sol du kom i ens liv.
Du lyste upp när livet var som svårast.
Du kom till rätt familj med rätta hjärtan.
Du är som sagt välkommen till denna jord.
Jag ska finnas där, jag ska skydda dig, jag älska dig.
Till mig är du alltid välkommen med stora och små saker.
Jag ska göra allt för att vi ska umgås så mycket som möjligt!

Grattis brorsan och Sanna!!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår lagades min bil. Det var bromsbelägg höger fram. De var helt slut! Tack för ni hjälpte mig alla som gjorde det :) SÅ nu kan jag åter igen köra med min röda fara!

.................................................................................................................................

Vad händer nu framöver? Vad ska Jag göra? Vad  är rätt eller vad är fel? Ska jag åka till Leksand och vara hemma hos mamma och mormor ett tag? Varför känns allt så kluvet?! Varför känns allt så konstigt? Jag som visste vad jag ville göra men nu blir det så här? Vilken väg ska jag välja?  Jag är rädd rädd över jag tar fel väg.... tänk om inte fanns fast då hade jag aldrig blivit det jag har blivit. Men jag ger inte upp och jag ska bevisa att jag klara av mig hur den här situationen oxå.... tack ni vet vilka som jag menar.... :)

Nästa vecka åker jag till Spaninen... ska dit med UH, Mattias, Jakob, Malin å så jag! Ska bli så himla skoj och lära mig massor av nya saker! Vissa tankar kommer nog på plats.

Veckan efter ska jag till Dalarna... Älskade Rälta, Metargården hem till mamma och mormor... Njuta och bara vara eller inte försöka....

Dagens ros går till SMURF Johanna för att hon sände radio med mig!

puss på er.

Man brinner för många saker!

När jag gick med SSU när jag var 13 gjorde jag mest för jag tyckte att det var lika bra att vara med för att mina föräldrar ändå höll på med kommunpolitiken. Man är ju född i röda generna. Sedan kom jag inte igång förrän i valrörelsen 2004 med SSU men var aktiv i paritet. Jag var då med för jag tyckte jag kunde göra skillnad bland ungdomsfrågor, jag tyckte jag kunde göra skillnad för att hitta på saker för ungdomar.
Att vara med i SSU är jag för jag tror på att alla likas värde, att oavsett varifrån du bor eller din bakgrund ska du ha samma möjlighet. Men ibland kanske det blir för fockuserat på en politik som inte står för ungdomar utan vi vill vara och duta där och där. Men jag tror jag med flera att vi måste helt enkelt focusera och driva ungdomsfrågor, jag tror det är viktigt att vi driver frågor som verkligen rör ungdomar. Men varför är man så rädd för att sätta ner foten och säga hur det ska vara? Jag anser att vi alla måste våga säga ifrån och varför vi en gång gick med i det vi gick med.
Ibland tror jag att vi har glömt bort varför vi en gång gick med. Visst vi kanske inte kan förändra världen på en gång. Men om alla hjälps åt och pysslar med de sakerna vi egentligen borde göra så tror jag vi kommer mycket längre! Vi ska vara en igel på paritet och facket. Vi är deras ungdomsförbund. Vi måste ta ansvaret och se barn och ungdomar. Vi är deras ambassdörer i paritet och fackförbundens forum. Vi måste ta det ansvaret och inte ansvaret för pensionssystmet. Jag brinner för det jag gör. Jag älskar det jag gör. Jag tycker om att se ungdomar att växa jag tycker om att se när en ssuare har gått med och sedan driver sina frågor. Det är det som får mig att fortsätta att kämpa vidare och jobba på det jag tror på.

Jag är en stolt medlem i Leksands superstars. En medlem som tyvärr inte kan åka på lika många resor som tidigare men jag är Leksing tills jag dör! :) Leksand har alltid varit laget i mitt hjärta trotts jag varit och sett på enbart fbk spela, dif spela eller som  när jag gör här se Modo spela. För mig handlar det om att se en sport jag tycker verkligen är rolig och titta på! Men lekisng det kan aldrig någon ta mig i från. Jag kan se och diskutera hockey för det tycker jag är kul men att ge mig kritik för jag inte gör allt för att se mitt leksand är inte rättvist. Jag ska se leksand snart i kvalet! Jag kommer missa nga matcher för jag ska till Spaninen men jag kommer följa det! Leksand i mitt hjärta. Men jag saknar resorna man var på saknar de vänner man har inom superstars! Resan till Åland är ju ett härligt minne eller resan till Modo vid slutspelet :) Bara nga minnen ....

Det tredje jag brinner för är UH. Unga hörselskadade. Jag sitter i ungdomsrådet och jag försöker verkligen sätta funktionshinder på kartan. Jag vill att UH ska vara den igel som inte SSU är när det gäller funktionshinder frågorna. Jag önskar verkligen att man ser UH som en möjlighet att kunna få fakta om hur en del ungdomar ser sin skolgång eller jobb som har hörselnedsättning!

Jag tycker det är tre olika saker jag brinner starkt för. Jag gillar det jag gör och jag hoppas jag ger något tillbaka vad alla har gett mig! Jag finner insperation av många människor, jag finner glädje av mycket, jag finner längtan och jag finner hopp av mina närmaste! Men att släcka min låga går inte i första taget.

Jag fattar inte att man inte kan vara ärlig och säga precis som det är! Att vissa människor sitter och enbart ljuger rakt upp i ansktiet det kan jag inte förstå! Det finns vissa personer som verkligen har bevisat vem de är?! Jag är mycket besviken på agerandet! Jag känner mig förbannad! Jag kan förstå att de personerna inte kommer få det lätt. 

Vad som händer i framtiden det visar sig.... många tankar är det dock!

Nu är det slutspel som gäller.... Timrå - modo. Ska på hockey i Timrå på lördag! Känner att det ska bli skoj... men ännu roligare att åka till dalarna den 28 mars! Jag hoppas vi kan ta en fika mina kära vänner :)

Det är kärlek till vänner som hör av sig och skriver sms till mig! Jag är lycklig som har er mina vänner! Tack för ni finns!

Imorgon ska jag till abf på en studiecirkel och på torsdag ska jag sända radio här i Ö-vik ska bli hur kul som helst.

Läste aftonbladet idag på webben att människor har stämt försäkringskassan att de hade fel. Jag säger heja ni som driver saker vidare! Det är helt sjukt vissa saker som sker!!!

Kom på jag har inte nämt ngt om MUF i dalarna har gått ut med att de vill plantera in fler vargar! Men hallå! Vad tänker ni med? Hur skulle det funka i pratiken?

eran Susanne


Sound of music

Ifredags blev det sthlm. Flyg ner och träffade mamma som man inte träffat på 2 månader på centralen. Kändes som den helg var väl behövlig. Kvällen blev träff med brorsan ett hej, sedan äta gott, prata, dricka gott. SOV UNDERBARA sängar.
Lördag ta det lugnt - njuta av frukost (inte tänka så mycket på fredags besked :/ ) till Göta Lejon och för att äta lunch precis brevid och sedan 3 timmar underbara musikal. Har redan sett den men den här var hur underbar härlig som helst. Å carola som då spelade huvudrollen var inte alls lika bra som Pernilla Wahlgren men när Tommy Nilsson alias von trapp sjöng Edelwiess så rann tårarna. Många känslor vaknade till liv! Inte så konstigt med tanke på att den sången har ett speciellt förhållande för. Musikalen var ljuvlig.... man sjunger vidare på sångerna.....
Efter musikalen blev det hem till Sanna och brorsan och åt aboslut den bästa lasange jag har ätit på mycket mycket länge! Det var så gott. Pratade, skrattade och umgicks :) kvällen slutade på baren brevid hotellet och jag fick kvällens goaste drink som är UTAN citrus! :)
Idag var det stan i regent köpte present till mamma och solglasögon till mig själv!!!

TACK för i helgen! Det var just det jag behövde. Jag känner mig glad och vi måste göra om det igen. Varför inte den 13 juni? :)

I veckan hoppas jag att jag kan jobba... öronen krånglar efter jag flygit.

fick blommor av M idag när jag kom av flyget. Det kallar jag kärlek! Blommor :)

OM ngn dag kommer väl den? snälla...vill lära den massor på EN GÅNG!! :)

Nu ska jag bevisa för mig själv att jag fixar detta och alla andra! Jag ska ska ska! Detta är upp till bevis.

Imorgon blir det om engagmanget jag lovat tidigare om... jag lovar!

pöss

Bibblan i Ö-vik

Igår satt jag å Emma och jobbade hårt hemma hos Anna.
Igår hade filmklubben sitt första möte hemma hos mig och micke.

Nu sitter man på bibblan och letar fonder. Många fonder är det!
Jag sitter och tänker. Tankar bara flyger i väg!!  tankar går tankar kommer....
vad händer? varför händer det?

Miss u.

var rädd om varandra... imorgon ska jag ta coh skriva om mig engaemang i olika saker.

pöss

RIP Patric och Gösta!

Två superstars medlemmar har alldels förtidig ålder lämnat oss på bara några dagar..
Gösta kommer jag komma ihåg som en glad kille med glimten i ögat, kände honom dock inte.
Patric kände jag mer. Resan till Åland är en av de starkaste minnen! Han åkte tillsammans med mig å mamma i bilen ner! EN oförglömligt minne jag ALLTID kommer bära med mig. Alltid lika humor alltid den Patric jag minns! Alla resor man var på som Patric var med är ett minne i sig. RIP!!!! http://www.leksandtifocrew.se

Ibland inser man försent att personer man tycker om borde man ha sagt till.
Ta hand om varandra och jag lovar att hör av mig oftare till mina nära och kära.

//
Susanne

En dag på jobbet

Idag var både Johanna M, Emma i Härnösand med mig och hade möte med Ingemar och förbundet. Diskuterade ekonomi. Dagen blev lång men tack Emma för resan hem. Tillsammans är vi starka :)
Annars var det mest mail som skulle besvaras och protokoll som skulle skrivas. Jag tycker det var kul att få saker klart.

Ikväll har jag hjälpt smurf Johanna och Anna med verksamhetsplanen för Ö-vik! Nu är man ju ö-viks bo så då är man med SSU Ö-vik. Känns underbart. Helt underbart att vara med i en röd kommun!
Idag startade SSU ö-vik en filmklubb med mig som kassör. Årsmöte på onsdag. Perimär filmen skall diskuteras med den blivande styrelsen i morgon?! :)

Song lyrics
Där står en flicka och drömmer sig bort, 
hon samlar liv
Där står en pojke och drömmer tillbaks och han struntar i


Om han inte kan få det hon drömmer om, om igen
Jag ville känna bägge två men jag såg att det inte gick
Så jag valde bort pojken, förtjänade det jag fick
Och det jag förlorade jag tänker om, om igen
Men om jag plockar ner en liten bit
Och kallar den för kryptonit
Och ger den till en flicka som är stark
Då kan ingen nånsin hindra att
Jag gräver ner mig som en skatt
Och ger den till en flicka som är stark
Hela världen färgas grön och jag tittar på
Där står en flicka och drömmer tillbaks, hon färgas grå
Fast jag inte kan se det, allt målas om, om igen
Så jag ger mig ut bland gröna träd och plockar ner
Alla frukter jag kan se, behöver fler
Gör om det i morgon, jag gör det om, om igen
Men om jag plockar... Hon är stark, hon är stark, hon är stark
Men hon är starkare än jag
Hon är starkare än jag
Hon är starkare än jag
Hon är starkare än jag - är svag...
Jag ska plocka ner en liten bit
Och kalla den för kryptonit
Och ge den till en flicka som är stark
För då kan ingen nånsin hindra att
Jag gräver ner mig som en skatt
Och ger den till en flicka som är...
Stark, hon är stark... hon är stark, stark, stark... hon är stark Men om jag plockar...
 
Den är så san eller hur EMMA? vi sjunger den om och om igen....

Om några dagar blir det Stockholm ser verkligen framemot det! Träffa mamma som jag inte har träffat på hur länge som helst känns det som. Kommer sakna M, E, smurf Johanna och fniss Anna när jag åker men vad då två dagar är jag där. Ska bli mysigt att gå runt på stan med mamma och fika, njuta och se på sound of music.

Mina tankar går runt runt runt finns det ngt svar? Vad har hänt? Varför hände det?! Hoppas på svar snart!

Imorgon ska jag  och fniss Anna till Härnösand och leka med Max (söta hunden) och jobba så man kommer framåt :)

Tillsammans är vi oslagbara.

pössen på er.

Lördag kväll - söndag dag

Igår efter d.s möte igår färgade Emma mitt hår! Blev jätte bra och sedan skulle vi jobba på parken. Det var 3 p. Skoj att träffa människor :) Jag längtar tills jag ska ut nästa gång var ju ett bra tag sedan ... dansa och bara njuta av livet.

I veckan som kommer blir det härnösand och här i Örnsköldsvik. Tänker bosätta mig på ett biblotekt och leta fonder :) det är lika intressant varje gång.
Sedan på fredag drar jag till sthlm ska umgås med min mor, träffa min bror och Sanna, Frasse. Hoppas vi hinner träffa Hampus å Klara något!

Det är många saker som snurrar i min skalle, en del jobbiga saker men en del positiva saker. Jag hoppas det rättas ut många frågetecken denna vecka.

Livet är som en berg och dalbana!

puss på er.


Andas

Sitter just nu och väntar på att d.s ska ha fört diskussioner färdigt om ekonomin.
Jag vet att våran distritksekonomi är dålig men det går att förbättra. Jag vet samtidigt att man måste hårdare! Jag är bredd att göra det!

Annars blir det jobba x-tra på parken idag och imorgon ska jag, Emma å Micke så vasaloppet på tv! Årliga klassikern. Förra året var jag i Leksand under den här helgen.

Idag är man förövrigt Ö-viks bo på riktigt! Jag är nu från och med idag skriven i Örnsköldsvik. Känns inget speciellt mer än att jag är skriven där!

puss