Nu är det mycket som händer!

Ibland är det vekrligen härligt när det händer saker så där man inte hinner tänka efter före utan det bara händer! Det känns verkligen så underbart när det sker och sedan känns det bra!

Igår var man till Sollefteå med ssu förbundet på besök! Besökte gymnaiset och sedan åkte vi hit och planerade upp lite saker som ska hända i vår! Det känns så himla bra med att veta precis allt som händer just nu! OM ca en timme ska man vara på härnösands gymnaisum.
För mig kommer det bli en lång kväll med en hel del jobb framför mig! Har massor att göra klart! Men visst det är jätte skoj! :) Jag älskar ju detta!

Igår somnade jag med ett leende på läpparna. Ett leende som sitter idag! Jag känner mig så härligt glad! Tack för alla goda råd och uppmuntran det värmer!

Alla är speciella varse man vill eller inte. En del är speciella på ett mycket speciellt viss andra är mindre speciella på deras egna viss! Vem är normala här i världen?

OJ va kul det är att skriva blogg å andra läser ens tankar.
Fick ett sms från ngn som tyckte att jag inte skulle gå in och läsa andras bloggar själv om jag då inte känner personen.... Tror du missuppfattade min förra blogg/inlägg då jag tycker det är intressant att man tycker det är intressant att läsa andra personers tankar och sedan trycka ner dem. För ingen vet ju hur jag tänker och vem ska bestämma vad som är rätt och fel? Vem ska säga "Susanne har fel" för att nästa gång säga "Susanne har rätt" det är ju oxå vad du eller vad ni alla andra tycker vad som är rätt och fel?!

OM mina vänner älskar mig jätte mycket och skriver de i sina bloggar låt dem skriva det! Låt dem även skriva om man är sur, arg, ledsen, sårad eller ngt annat?! Det viktigaste att man skriver så man inte sårar ngn annan vid namn! Sedan att flera kanske tar åt sig... de kan då inte jag göra ngt åt!

Det är intressant att blogga... jag försöker skriva om mitt liv och mina tankar. Oftast
blir det känslosama saker för det är lätt att skriva när jag är ledsen, glad, lycklig eller ngt annat! Det är lätt att förundras hur människor/personer läser bloggar frågasätter om stavfel eller dylikt! För egentligen är det ens dagbok du läser och då ska man inte tycka och tänka om andra utan läsa och tycka allt är J*ligt bra att man tar upp! Det viktigaste att du förmedlar ngt som har hänt i ditt liv! Jag läste nyss en väns blogg om livet! Det var fint! Jätte fint :)

Nu till det jag skulle skriva om...
Igår var jag med SSU Timrå och tränade spinning. Jösses JAG kommer nästa tisdag igen! Visst jobbigt som F*N men hur underbart som HELST! Det är verkligen är förmån att jobba för SSU Västernorrland. Att ha såna personer som verkligen spårar än och verkligen får mig att känna sån lycka det är värd alla timmar man lägger ner på jobbet. Varje minut jag finns på kontoret varje sekund. För inget går att beskriva den känslan mer än att den är unik!

Nu ska jag snart till gymnasiet här i härnösand! Ska bli skoj!

Ses garanterat snart igen! 

// Susanne <3

Umeå tur och retur lördag!

NU måste jag skaffa bredband i lägenheten. Känner mig så låst när jag inte
kan uppdatera varken blogg eller ngt annat! *URK* men jag tror det löser sig snart!

I fredags åkte jag först till Kramfors då jag skulle till handels på en snabb fika med ombudsmanen/kvinnan där! Sedan tillbaka på den hala vägen för att jobba här på expen!
Fick en hel del att göra och ett erbjudan som jag inte kan säga nej till :)
SÅ nu måste man planera upp det! Ska bli såååååååå skoj! Gissa om jag tänker bevisa
hela världen hur bäst vi är :)
Vid fem åkte jag ner till Sundsvall såg typ fel på en timme då jag skulle hämta Johanna vid tåget vid 19
sedan skynda sig hem för att se på lite tv innan sängen ropade för man skulle upp 03.00!!!

04.00 stod man på parkeringen och undrade vad man höll på med! Skulle nu till Umeå
på SSU västerbottens dåk! Vad gör man inte för sina SSU kamrater ?? Vägen var lång och krokig upp till örnsköldsvik sedan efter det fick jag sova och Rikard körde! Tur att man var två! Väl där så gick det väl bra
och trevligt att träffa er alla igen! :) Man träffas alldeles för sällan!!

Vägen hem blev väldigt lång då var jätte halt. Men hem kom vi och efter mycket skratt fniss så blev det en välbehövlig somn och sovmorgon!!!

Sms:en jag fick mig att fundera en och två ggr! Har jag gjort rätt? Har jag verkligen sagt hejdå?! Jag har nog inte det! F*n vill inte detta på ett sätt men på ett annat sätt är det precis detta jag vill. Jag har insett att jag saknar mer än vad jag vill erkänna!

Gårdagens bästa grej var dock lunchen på waynes tillsammans med Johanna innan vi drog till
Sundsvall då hon skulle med tåget! tack för en härlig helg!

Igår kom då svaret jag hade funderat på ett tag! :)

Nu är det dags att jobba vidare! Imorrn ska jag å förbundet på besök i Sollefteå, på onsdag i härnösand och torsdag ska jag till Kramfors på deras möte! :)

försök att simma lugnt....

å nu är det enbart 11 dagar kvar tills jag får nya hörapparater och sedan besök i sthlm!

//Susanne

Ska det verkligen vara så?!

Idag var besökt i Sundsvall givande... sedan dess har jag och I gjort material. Känner mig helst snurrig just nu.... Vill verkligen träffa DIG ju så man gör ju allt för att få träffa dig!

Klart jag tycker du ska få åka :) Men jag lovar att det kommer flera ggr! Fast du är värd det! Verkligen!
Du är den vännen/tjejen som har utvecklats mest på kort tid!

Jag är så glad jag har er! Glad att jag har lärt känna er alla på dessa platser! Ånge - Timrå - kramfors - örnsköldsvik - Sundsvall - härnösand och Sollefteå. Ni ger så otroligt mycket glädje tillbaka! Ni ger mig så mycket energi att jag blir så glad!

Nu är det inte långt kvar tills vi ses!

I framtiden kanske det blir du å jag! Jag skulle då inte säga nej :)

Förresten ska jag nu hjälpa Isabell på sista grejen så vi hinner sova nga timmar....

//Susanne

Gårdagens besök i Sundsvall och dagens besök i Sundsvall!

Igår blev det att åka till sundsvall och höra på vad Mona hade att säga! var trevligt lunch möte och jag känner verkligen att det gav mig saker! Gäller bara att jobba vidare på dem! :)
Sedan drog vi (jag, I och R) till Birsta och letade telefon till mig... fann en telefon och efter det blev
det IKEA där lite saker handlades in! RIKTIGT snyggt blev det här på kontortet nu! Gäller verkligen att hålla ordning :)

Igår kväll hade vi sista d.s med den här gruppen! Känns konstigt men jag tror på det - tror på det nya blir bra! :)

Idag ska jag till sundsvall igen på ett möte :) HÄRLIGT! Imorrn sundsvall och torsdag oxå!

Vi får se vad som händer i helgen :) Det vet man inte! Men jag känner att jag kanske borde
göra en sak!

Apro på ingenting så undrar jag bara finns det inget viktigare att skriva i tidningen om att B. Spears har rakat av sig håret?! Här ska vi tala om världens ilands problem eller hur?
Ibland undrar jag om man inte har större dilemma och problem att disktuera än det? Är det verkligen så snett världen? Kan ju undra!

//Susanne

Helgen i Åre

Allt kunde ju börjat bättre när vi åkte till Åre. Krockade med en helg. Finns märken på bilen men annars var man okej! TUR DE!! Jag tror på änglavakt.

Kom till slut fram och stugan var mysig....
Fredag.... damernas slalom. Hur HÄRLIG stämning som helst! Fattade liksom
inte att man var där.... men där var man!! På kvällen blev det ledin och dansade loss på golvet tillsammans med x-antal tokiga norrmän... *hehe*
Lördag blev herrarnas slalom. Härlig stämning men många uråkningar gjorde att man till slut funderade på vad det verkligen möjligt att ta sig ned! På kvällen blev det prisutdelning och *hehe* ja vissa personer är ju så söta! :) Fick höra östrrikes nationalsång och det var jätte fint! Minnen finns ju kvar där! :)
orkade aldrig vara kvar längre utan åkte tillbaka till stugan och såg medlodifestivalen!

Söndag blev en hemresa.... besök på IKEA och sedan hem och sova...
Helt underbar helg!!!!

Kanske blir det london i vår då bröllopskläder ska inhandlas :) Skulle vara hur kul som helst!

nu snart blir det sundsvall!

//Susanne

Alla <3-ans dag!

Igår var det alla <3ans dag! Blev lite paff när jag fick sms:et från en speciell person kl. 06.30 på morgonen!
Det trodde man inte.... :) fast annars tycker jag det är lite konstigt med alla hjärtans dag! Är detta inte ngt man ska bry sig om alltid och inte bara då när det är den speciell dag i kalendern? Hellre ett sms/present/blommma eller vad det nu är när det är ingen speciell dag då känns det i hjärtat att man menar det nu lite mer att man måste!! Fast det är klart många menar vad man säger men det skulle betyda mer för mig om jag fick vilken dag som helst! TACK FÖR ALLA SMS!!!

Igår var jag på bildningsnämnden först fick alla rektorer berätta deras syn på hot och möjligheter i skolan och förskolans värld. Mest jag kände jag att det var intressant. Klart vissa lyssnar man mer på än andra för det var många som pratade man orkar inte lyssna på alla hela tiden! Det finns som alla kanske vet (som bor i Leksands kommun i alla fall) en utredning om skolors vara eller icke vara! Där man diskuterar hur skolan ska se ut i framtiden, i Leksand eftersom det finns ett vikande elevunderlag så måste man göra ngt åt det! VAd är det som är bäst för Leksand? Alla byskolor? f - 9 skolor? Vad händer om man skulle lägga ner Djura Skola och låta eleverna åka till Gärde, Insjön eller varför inte Gagnef? Är det rätt att flytta in förskolan i skolan? ÄR det rätt att blanda barn i åldrana 1 - 12 år på samma skola? Det är många frågor man ställer sig! Jag själv gått i en byskola. Visst var inte allt en dans på rosor, men jag tycker det finns en bra sak med dem och man lär sig verkligen umgås med barn i alla åldrar! Jag kan känna att en bygd lever för sin skola och då är det på ngt sätt fel att bara lägga ner något utan veta vad som blir därefter! Ärligt talat vet jag inte om jag skulle kunna bo i Djura om det inte fanns en skola?! För mycket mer nu finns det inte en skola och den är verkligen pricken över i:et i bygden. Det är svårt att förklara för dem som inte förstår att för en bygd som Djura är det viktigt med en skola och att barnen (som är framtiden) får samma härliga mat och umgås med alla härliga människor i byn! Det gäller nu att börja tänka nytt och funder ut möjligheter och inte hoten först som rektorena fick som uppgift. Ska nog sätta mig själv och skriva upp hoten och se det finns flera möjligheter än hot! Det är bara att vilja ta fram dem.

En annan fråga vi disktuerade var valfriheten att välja skola - om man bor i ex Djura får man då välja en mer central skola än Insjön! Jag tycker det är en självklarthet. Kanske mycket för jag gick själv i Insjön och busstrafiken är inte den bästa! Men som alltid måste man som en bo ute i vischan ta stryck?! Eller? Ska inte hela Leksand leva? Man kan ju undra?! Kanske man ska införa ett högstadium igen för att då slipper man detta tjaffs om vilken skola som uppnår målen eller inte! Jag tror man måste våga bryta upp saker man har byggt upp för att sedan göra ngt och inse det beslut vi tog för 15 år sedan var rätt då men fel nu!
Efter den diskussionen gick jag för jag var tvungen att åka och säga hejdå till mormor och mamma.

Nu sitter jag på jobbet igen. Syster är med och i e.m åker vi till ÅRE! Det ska bli så kul!
Har världens bästa syster!!!! :)

Förresten var ju till tandläkaren igår :) Inga håll och allt såg bra ut förutom mina tänder börja röra på sig igen :(

nu ska jag jobba vidare! Ha en underbar dag!

//Susanne

Kurs i helgen! :) - dalarna måndag - onsdag!

OJ ... man hinner knappt med att göra det man ska göra.
Har fått massor av mail... knappt hunnit läsa dem! Tänker göra en mail dag på torsdag!
Apro på det... helgen var trevlig som alltid! Dock hände det mycket i våran stuga vi var i...
men det löste sig till slut...
med olika stress syndrom och olika sätt att inte läsa en skylt gjorde att det blev
fryst mat! mycket skratt blev det oxå!

Söndags kväll blev det resa till dalarna.
var tänkt att jag skulle på landstinget på måndagen men blev hemma hos mormor
vilket var jätte härligt! Vi pratade och åt mat och verkligen hade trevligt! Behövdes.
Kusin kom oxå hit så det kändes så himla skönt! Jag är så glad att ni finns :)

Idag var jag till Leksand en snabbis för att sedan träffa sara :) Underbara vännen!
Härligt att umgås.

Imorrn blir det bildningsnämnden men först ut är tandläkaren sedan blir det b.n
för att sätta mig på tåget i morrn e.m med min syster och dra upp till härnösand.
På torsdag blir det VM i åre :) SÅ HÄRLIGT!!!

en snabb blogg...

förresten Grattis Jenz till uppdraget i ssu örnsköldsvik! :D

//Susanne

Nya hörapparater! :)

Iförrgår (måndags) blev det bestämt jag ska få nya hörapparater! Känns på något sätt som
en present! Kanske huvuvdvärken går över, kanske jag kommer höra bättre! Jobbigt när det är som det är nu! Jag vet höra bra kommer jag aldrig göra, men höra bättre kan man dock göra med apparaterna.
I helgen hände det ngt i mitt huvud. Mina tankar och fundering fick svar av andra! Det känns
skönt att kunna ställa frågor och få ett svar!

Igår var jag i Ånge... Nu är det inte långt kvar till årsmötet för ssu:arna! Känns jätte skoj! :)

Det ska bli jätte skoj att åka till Timrå idag! :)

Anja vann vm - guld igår helt orotligt.

Idag blir det att göra klart saker jag inte hann igår och sedan ska jag försöka göra det
som borde ha gjorts för länge sedan :)

Det finns saker jag verkligen inte fattar?! Varför frågar man inte istället för att anta ??? Hmm...

//Susanne

Efter UH träff!

Precis kommit hem efter UH träff! Känns ju lite konstigt förvirrande efter denna helg.
Träffade helt grymt härliga människor! Kändes verkligen skoj!! Rumisen Sara :), goa Olov, härliga Nickolay :), snälla söta Sabina, Elida :), Jonas "jävel", Jonas "jag", Jenny (tack för all insperation), Goa Maria, Peter :) och sist men INTE minst Helen... härliga tjej! :) å tolkarna....

Kändes som en helg men inte speciellt många förväntnignar och har haft så trevligt! Lärt mig massor
om mig själv och framför allt har jag lärt mig massor om andra människor träffat så grymt härliga personer! Det var så SKOJ! Unga hörselskadade behövs i samhället för att stärka upp varandra genom att lära känna andra. Med dessa dagar har jag fått vänner för livet :)

Imorrn är det jobbet igen. Har massor av utmaningar....

OM alla sa saningen behöver man aldrig fundera på vad som inte är saningen!! :)

Somliga går i trasiga skor.. :)

//Susanne

Nu till UH träff

sitter i uppsala och väntar på bussen ska gå.
mår inge vidare då jag har örvärk och halsont . Men men jag åkte.
vilket känns j*la skönt!
Ibland förstår jag mig inte på människor :( men men...

nästa helg är det ssu läger (1:a och 2:a)
helgen efter ska jag till ÅRE!!!

Vården är ett viktig... det måste vara stopp för orättvisor!!
ha det!


//Susanne

Möte i sundsvall med handels!

Idag åkte man till sundsvall för att vara på min första möte handels. Riktigt trevligt och jag
känner det kan bli skoj detta! Känner att jag måste komma in i dessa tankar oxå!
skulle varit i Ånge men kroppen sa ifrån och jag känner mig inte alls pigg.
Jag ska hellre åka hem och lägga mig och sova. Ska upp tidigt imorgon. Ska till UH träff
i Uppsala. SKa bli härligt på ett sätt... OM bara febern släpper!

Igår var jag och shopade en träningscykel! Nu är det bara börja trappa på! Känns ändå skönt
att steget är taget. Mina mål är uppskrivna NU kör vi!

Livet är bra underbart eller hur?!

Inte visste jag vad kärlek va innan jag träffade alla er underbara människor?! NI är guld värda! Tack! Åter igen riktigt tack att ni finns i mitt liv. Ingen nämn ingen glömd!

Det är lika långt till dig som du har till mig och varför kommer du inte då? *grr*

Så trött på denna regering. trött på alla beslut de tar emot allt vad soldiaritet och rättvisa heter! Jag är rädd för framtiden!

Dagens citat: "om jag varit fullare då borde jag varit nykter" - sagt av en nära vän :)

//Susanne