Sthlm

Min röst har inte blivit bättre.
men nu är jag här....
skriver mer..

kramar


klockan är mycket

men jag har skrivit klart två jobb ansökan... å jag är helt slut.
Känns som man bara vill skita i allt just nu och sova flera dagar. Men men... det känns bättre med två alvedon och lite sömn skulle jag tro.
som sagt blir inget Sundsvall för mig i morgon :( hade verkligen sett framemot det men det kommer nya dagar å då ska jag vara frisk.

På torsdag blir det först sthlm sedan hem till Rälta över helgen. Tillbaka i ö-vik på tisdag kväll.
Jag tycker ska bli skönt att komma hem till Rälta. Bra att samla energi som mormor sa till mig. Nja det vet jag inte men skönt att träffa henne och mamma lite grana.
Blir begravning på fredag har nog inte ens nämnt det men i alla fall så ska jag på min pappas kusin begravning. Våran tomte Hampus Artur. Å man har otroligt många minnen med honom. Men ett av det absolut starkaste minne jag har av honom är när han ska köra upp sand till våran sommarstuga vi höll då på att bygga. Traktorn lutade så vi alla trodde den skulle tippa. Men han klev ur traktorn och sa "äsch Susanne åker du med mig hem då" Ända jag fick fram var ja och det gjorde jag. Men resan som normala max tar 40 min tog över 2,5 h för han skulle visa mig varje skogskifte som han kände till och så var där om att berätta historier... nej det var en resa jag sent kommer att glömma. Inte undra på vad man ler när man tänker på det för han var våran alldeles egna tomte. Kommer sakna honom....

nu ska jag försöka sova ... nattinatti....

tänk det är 9 år sedan, 9 år vart har tiden tagit vägen?

dagens bästa händelse: Jag fick glass :)
dagens bästa citat: "vad var det jag sa"
dagens bästa mat: spagetti och köttfärsås som jag hade gjort igår. Fast den är inte lika god som min brors och mammas köttfärsås. Men en god 3:a

F*n va less jag är

Nu e jag less! Ingen träning idag heller. Fast nu är jag nästan feberfri. Å ev kan jag ut och gå imorgon.
Jag vill vara frisk! Orkar inte tappa rösten hela tiden *grr* Nu e det oxå öronen som krånglar ... men äsch jag är van bara att bita ihop och inse att det kommer ta tid innan jag blir frisk :(

Så vill jag ha svar på det jag väntar på... *ge mig ett svar* *please*

Skulle varit till Sundsvall i morgon men kan ju inte prata med folk så det blev ingen resa dit :(Ändrade planer

skulle varit i stan och tränat idag men det blev ändrade planer då min hosta och min öronvärk ville inte ge sig.
Hör typ inget, trött som få men nöjd ändå detk unde vara värre...
less på att hosta

la in många bilder i går på bilddagboken känner mig nöjd :)

nu ska jag vila målet är att jag ska träna imorgon och om min röst är tillbaka åka till sundsvall på onsdag!

ha det

Januari förebilden

Januari förebilden i tidningen sju (lokal tidningen i ö-vik) blev Emma! Ett jätte grattis!
Helt rätt att hon blev det för hon är verkligen en förebild för många många ungdomar. GRATTIS Emma!!

god natt med er nu.


Dags igen...


Sist jag skrev var det torsdag....
i fredags skulle jag tränat men jag hade sån träningsvärk att jag inte visste vad jag hette.
Var på parken och bara hade trevligt innan man själv jobbade. Tack för en jätte rolig kväll vi som 
jobbade. Å jag är så glad att jag har lärt känna er alla :) 

I lördags upp tidigt dra till stan, micke lämnade mig så jag kunde träna. 
Vid tolv hämtade han och bylla mig så vi åkte och käkade och sedan blev det hem till Bylla.
Var på hockey innan dess på Liqud för de skulle samla massor av folk för att invadera stå plats. Hehe de lyckades 
ganska okej men matchen var tråkig och tur att Emma var med så man hade trevligt sällskap.
Efter hockeyn blev det en sväng på Olerays och sedan hem till Bylla och sjunga karoke.
Jag har ingen röst idag alls. Men jag hade skit skoj igår.... roligaste är när man kan skratta med hela kroppen och le med hjärtat å så känns det just nu att jag gör. Väntar fortfarande på besked ... hoppas det kommer snart.

Imorgon ska jag träna. Blir att pressa tiden ännu mer :) jag ska bevisa att jag kan för mig själv och jag vet att jag kan å det märks reslutat nu. *hehe* 

Förresten TACK för du frågade hur jag mådde... kul att du lyssnade oxå....
men som svar jo vars jag lever och jag hoppas du mår bra. En fråga kan inte vara så svårt att ställa eller?

Nu ser jag verkligen framemot besöktet i Umeå å allt vad det innebär. Det kommer bli jätte intressant. Jag har mina drömmar och mål klara för mig.

Någon som vill ha en katt? Måste omplacera en katt för han trivs inte här.... Så... nga tips på vart han kan bo...

Har funderingar på varför man går runt i sitt liv och tror det värsta. Jag har inte kommit fram till det. 
Av allt man går genom lär man sig ngt. Det är ju bara att försöka göra det bästa för det enda man kan göra. Jag försöker å ibland går det men ibland går det inte. Men jag ger aldrig upp! Många utmaningar väntar utanför min dörr... Jag är på väg att ta en för en... 
 
Imorgon/idag blir det stan.... nu har jag örvärk så jag kan verligen inte sova. Lär nog ringa ett samtal imorgon hur jag nu ska kommunicera i telefonen det vet inte jag.

kram å god natt

ser verkligen framemot tredje helgen i feb... :)

Mitt första gruppass

Idag gjorde jag mitt första gruppass på Step IN och det känns i bena. Jag måste ge det en chans till fast jag känner mig som en elefant just nu. Hängde inte till 110% med. Men jag tränade i alla fall :)
Imorgon blir det step in, träning och bastu sedan jobb på parken. Umgås med Carina innan man börja jobba och hålla tummarna att Johanna kan fixa en fin frisyr på mig!

Annars idag har jag fixat massor av UH saker. Känns härligt och så man kan beta av saker från ATT göra listan.

Nu är Anna oxå med på att ställa upp på tjejmilen en till att träna med! :) JIPPI!! Vi klarar det!

Jag vill ha SVAR .... SNÄLLA jag orkar inte vänta... vill vill vill ha svar.

simma lugnt.


Fin dikt.

Idag när jag satt läste genom mitt midsommartal från i midsommras så kände jag en sån värme och glädje. Jag blev så glad och uppriktig lycklig när jag läste dikten. Så många minnen....
Idag känner jag mig glad och upprymd. Jag väntar med spänning på saker och ting. Jag hoppas verkligen det kommer svar inom kort.

Dikten som jag hittade i min morfars sommaralbum är föjande:

Det spriar, det blommor, det sjuder i skogar på ängar och fält
Grip girigt vad sommaren bjuder,
ty lång är en vinters svält.
Så njut i det ljuvliga gröna
allt solguld och himmelsblått
och allt det doftande sköna ty
sommaren hastar så brått

Så njut i det ljuvliga gröna allt solguld och himmelsblått.

ser framemot sommaren :)

Idag har man varit i Gideå och softat skönt... imorgon blir det stan och träning.
Fredag - jobba :)

nu ska jag vara social.

ha en trevlig kväll. Vill vara i Umeå...

Det var ju där att uppdatera....

så skulle jag uppdatera... men det blev idrottsgala istället där man fick se bland annat Charlotte Kalla ta hem jerringpriset. Grattis! Men jag kan inte sluta att förvånas över man skiljer på icke funktionshindrade och funktionshindrade idrottsmän och kvinnor. Alla är man idrottare eller är det jag som tänker fel? Så när Jonas Jacobsson kommer tävla som "vanlig" idrottsman så kommer han då klassas en icke funktionshindrade idrottsman!!! Eller vad? Det borde vara ett pris för årets idrottare och sedan spelar ingen roll funktionshinder eller inte eller om du är man eller kvinna!!!

Jag hade en diskussion idag men en person i min närhet.... citat "det är inte bra att många funktionshindrade får pris får då kanske inte de andra blir så insperade att fortsätta att utveckla sig". För det första så är det inte för priset på idrottsgalan man tävlar för tror jag då och hoppas jag men för det andra borde de som inte alltid haft det lätt vara en insperation för andra. Se och lär av årets hederspris från sportspegeln som Christoffer Lindhe fick! Jag tycker det är helt otroligt. Han om någon kan vissa att vill man så kan man komma väldigt väldigt långt!!!! Han är en san hjälte att verkligen aldrig ge upp! ALLA är verkligen vinnare... å borde insperas av varandra....

Snart e det feb och snart ska jag till sthlm... JIPPI!!!

vi får höras.
Jag kommer skriva imorgon efter jag varit i stan, tränat :) en sväng till parken och inte att för glömma en titt förbi till någon annan.... Å jag vill fortfarande till UMEÅ på onsdag! :) får ju inte se Leksand hemma på fredag så jag måste få se dem lite... är ju ingen modoit och  just nu är det bara kul att få se hockey live.
VIll vill vill att Leksand går upp och bor man kvar i ö-vik då blir du ju trevligt om Leksand är i elitserien... *hehe* typ jag mot resten av västernorrland... men jag går så gärna med min leksands tröja och ställer mig på borta stå i swebank än sitta hem och se på leksand i allsvenskan! :)

nattinatti.

Ibland funderar jag nog mer än vad jag behöver

I tre dagar har jag tänkt skriva klart min uppdatering på bloggen... hade skrivit ett långt långt inlägg som bara försvann men hur som helst här kommer en del av det som jag skrev då och nytt jag skriver idag.

ja vad menar jag med rubriken... det jag menar det att jag ibland kan gå och älta saker i min skalle i stället för att gå från ord till handling. Det kan vara om små saker i mitt liv eller stora saker. i förra veckan var det flera typiska dagar för mig. Jag vaknade och tänkte äsch jag hinner detta i morgon å så går jag runt och tänker HUR jag ska hinna sakerna i stället för att göra dem?! Kanske är för jag inte har ngt annat att göra än att just göra dem sakerna. Lite filosofiskt men dock sant. Ja jag vet jag är konstig.
Jag förstår många som är arbetslösa att man hamnar i en ond cirkel som man blir lat ... jag gör det imorgon jag gör det imorgon etc. Laten är egentligen brist på rutiner. Men jag hoppas verkligen att alla har ngn som stöttar än.
Nu den senaste tiden sker det varsel och uppsägningar efter uppsägningar. Att många mindre orter som drabbas och man vet inte om man kan bo kvar för man inte har råd att bo där. Jag tycker det är hemskt att veta att många av dessa människor har gått ur både fack och a-kassa för ekonomin inte tillät det?! Är det Svenska regerningen ville att det skulle bli så? Själv har man snart varit arbetslös i 9 månader men JAG är glad att jag a-kassa, kan hoppa in jobba extra etc.
I fredags fick jag iväg min jobbansökan så det känns bra nu är det bara och hålla tummarna tills jag får svar.

Vad har man pysslat med den senaste tiden - i helgen, fredags jobbade jag på parken. Högstadiedisco.  Sålde dricka. M var hos Bylla var dit innan man körde hem mitt i natten.... Lördags blev det besök hos Molly, Niklas och Catrin. Änteligen måste jag säga!!! Jätte trevligt. Hockey - DIf - Modo och Örjan blev gladast. Igår blev det lugnt... väldigt lugnt.

I torsdags när vi var på hockey vann jag flygbiljetter till sthlm :) Hehe så bild låg upp på stora tven i taket med namn och att jag kommer från LEKSAND!! Lite skoj blev det.

Nu väntar jag på att micke ska sluta så vi kan åka hem, blir ett annat blogginlägg i eftermiddag/kväll.

"det gäller att ta vara på varje minut innan det är försent"

Tränade idag gick bättre än i förra veckan. Ska köra mitt första pass  igrupp på torsdag å det känns ju hur bra som helst. Ska försöka köra det passet på torsdagar för att få ännu bättre kondis.
Målet finns ju fortfarande där.... å jag ska visa för mig själv att jag kan denna gång kommer långt bättre än själva målet! :)

höres å förlåt att jag är kass på att uppdatera.... lovar bättring.

Stan idag

Åkte till stan idag själv, först till Af på möte om min framtida yrkeskarriär (vackert det låter men det är ju sant) sedan till Antenn och träffade Tina som hjälpte mig med mitt CV. Ska fixa det sista på måndag och så ska jag lämna in den på måndag eller tisdag :) JIPPI!!! Så är det bara hålla tummarna sedan. Sedan tillbaka till Af för att fixa min handlingsplan och när det var gjort så var det lunch med Johanna som gällde.
En mycket trevlig dag och många saker har börjat komma igång känns bra.
Att vara positiv är A och O. Går allt i lås nu så kommer det kännas ännu bättre och beskedet jag fick idag gjorde saken bara bättre. Jag har många drömmar, jag har många mål i livet. Ett mål är jag ska må bra i hela mig och nu börjar det märkas att jag gör det.

Flera saker till är avbokade på min att göra lista. Det känns hur bra som helst. Nu på måndag har jag fyra saker att göra sedan känns det ännu bättre.

Idag städade Micke bort julen. Skönt på ett sätt jag gillar adventsljusstakarna men jag gillar även att vardagen kommer in.

Nu ska jag vara social... å hoppas det är ngt bättre på tv än detta som är nu.

vet jag borde sova...

men jag har hittat en drömresa/dröm mål för 2010.... jag ska :) Såååååååååååååå skoj ....
Nu är det bara sova och jobba emot drömmålet. Jag vill jag kan å jag ska.

nattinatti

Många funderingar

Nu är jag less på att hosta, så jag har bestämt att jag ska vara frisk. Jag är så less på vara sjuk.
Jag har inte skrivit på en vecka. Oj tiden går fort. Har jobbat, varit sjuk å så har jag jobbat ännu mer.
Den 2 var det Abba show på parken. Riktigt skoj att jobba mycket folk. Å i måndags jobbade man igen då var det en lång och rolig dag.

Imorgon ska jag träffa arbetsförmedlingen. Jag ser framemot det. jag ser framemot att höra hur de ser på saken och man kan hjälpa mig med. Jag har en drömmar och jag behöver bara lite hjälp på vägen för att komma dit. Just nu känner jag för att verkligen detta blir ett bra steg att ta. Jag ska åka dit och vara lyhörd och lyssna in och känna efter. Men jag ska även fundera på att göra det jag VILL göra och vad jag känner att det är rätt.

I helgen ?? Vad händer, imorgon blir det att fika med Johanna på stan, ta det lugnt på kvällen, lördag till stan och fira Johanna och umgås med Bylla på kvällen å hoppas att Emma hänger på :) söndag ska jag på julgransplundering å antagligen dansa runt granen. Blir en bra helg. Måndag blir att träna å söka ännu mera jobb...

Idag har jag gjort klart flera saker på min att göra lista! Det känns helt underbart skönt!!! :)

go natt dröm sött och svarvinbärsbrännvin hjälper emot hosta prova det ni med.

NU är jag anmäld till min andra stora utmaning!!! :)

En bild från nyårGott nytt år skål!!!

Var en fin bild tyckte jag.
Ja idag var man in till stan och åt pizza eller jag åt kebab :) med Grundberg, Bylla och Tommy. Sedan blev det the hos svärföräldrarna. Trevligt. Nu ser man på tv....
tidig kväll blir det.

god fortsättning.

Nyårsafton 2008!

Så kan man åter igen lägga nyårsafton 2008 bakom sig. Var hemma hos Bylla... intressant kväll. Märktes att jag ÄR fortfarande sjuk. Så när jag väl fick lägga mig i sängen var jag bara glad... bilder kommer senare.
Å jag är super trött nu!

God fortsättning.