Del 1 av jul firandet och resten av allt som har hänt..

Nu är det ett tag sedan jag skrev det har hänt mycket kan jag lova.
Jag har firat jul för första gång i hop med en annan familj. En konstig känsla men jag blev väl mottagen Tack för det familjen Olsson :) ni är som en x-tra familj för mig.
Men jag ska börja från början.
Den 19 december var det julbord på jobbet och lekar på e.m  min sista dag innan jag gick på en lång ledighet. Skönt fast jag saknar ju egentligen jobbet mycket. Komma dit och höra Ingemars kloka inlägg, Pernilla skratt, Monica F funderingar, Tobbes suckar över det som inte går som han vill och Monica S som är som en extra kram bara! Hon finns där jämnt. Tack för ni är dem ni är fast jag ska erkänna ni är lite konstiga ibland :) hehe

I torsdag handlade jag å Anna julklappar. Fixade julklappen till både Emma och Micke så det kändes skönt. Resan ner till dalarna började på fredagen efter jag hade jobbat x-tra på parken. Det kändes underbart att dra vidare till dalarna. Tack Anna för alla underbara samtal med dig på vägen ner till Sveg! Jag tycker så grymt mycket om dig vännen! Du är en san vän.

I fredags kväll/natt kom vi då fram till metargården, Rälta, Leksand. Ja det kändes bra. Första gången på länge jag grät mig till sömn. Jag saknade pappa så mycket! Det är så grymt jobbigt ibland. Livet går vidare.
I lördags var jag å M, mamma först till Leksand och handlade det sista! Så blev det en härlig eftermiddag tillsammans med Sanna, brorsan, syrran, B, mormor, mamma å syskonbarnen. Vi skrattade och grät ihop och Tunnan gjorde ett trevligt besök....
Kvällen blev tillsammans med Sanna, brorsan, mormor, mamma å Tunnan å M djupa samtal om livet gick genom och många skratt blev det kan jag lova men även alvarliga. Jag älskar er alla. Ni betyder så mycket! Mormor se till att bli kry för jag kan komma hem och ha trevligt med dig! Jag saknar dig ju.
Mini julafton blev på söndagen efter en utflykt med Sanna... tack!!!!!
Jag å M fick många fina julklappar och det gick ett speciellt tema i år. Undra varför  :) tack för alla julklappar!!!!!!

Julaftons morgon blev tidig då jag blev att jag körde en bit upp till Ö-vik och sedan turades vi om!! Hem till Olsson och fira jul....
Juldagen blev en slapp dag men efter jag å M jobbade på parken blev det en kort sovmorgon innan det var dags att fira älsklingens födelsedag! Grattis gubben jag älskar dig jätte mycket!!! Jag hoppas presenten passar :D
Torsdag ... Emma vännen du är underbar och tur att jag träffade dig då och vi kommer ju tillbringa x antal dygn ihop här i lägenhet och jag är inte ledsen! Älskar dig vännen du betyder så mycket jag lovar att jag alltid finns här oavsett var i världen jag befinner mig i. Fast vi ska ju ut och resa :)
Tunnan - :) kom på torsdag kväll.... å fredag blev det hockey i Sundsvall (reslutatet hoppar vi gärna över) Men laget i mitt hjärta är ju och förblir Leksand!!!
Lördag... en lugn dag? nja vet inte det. Bio Arn och sedan blev det besök av Bylla... mysig kväll som slutade bra trotts jag satte på lampan åt vissa :) Inga nämnd! *asg* finns saker ska inte heller skrivas här... Det är bara så!
Idag söndag... ja ni jag eller rättare sagt Emma har bakat. Jag är verkligen kass på att baka jag håller hellre sällskap och njuter lite av livet och har djupa samtal! :D hockey i eftermiddag men hela gänget utom Anna.. KOM HEM NU från Sveg! Jag saknar dig.

Idag senare idag är det nyårsafton.... vi ska ha middag jag och Micke! Tunnan, Emma, Johanna S, Bylla, Grundberg, Frida, Patrik och Tommy kommer! Jag ser framemot av lämna 2007 bakom med enbart person jag tycker så grymt mycket om :)

En resumé över 2007 kommer när jag har tid. Kanske ngn gång i dag på nyårsafton.

Jag hoppas att vänner som skaffar sig pojkvänner/flickvänner till sviker de vänner man har för man inte ser vilka  som är en nära. Att missta en vän för den är kär finns nog inte ord för vad det känns. Jag kanske inte är den bästa att höra av mig till alla men till er som verkligen betyder mycket vet att jag finns här hela tiden.

Emma - dessa rader är till dig!
I år har ett mycket speciellt år för oss bägge. Men utan dig har jag aldrig klarat av allt. Utan dig hade jag inte suttit i Ö-vik idag och inte heller varit lycklig för du är en vän som få är. Du lyssnar, du är glad, du är ärlig men framför allt är du en vän som inte sviker. Tack för du finns å tack för julklappen den värmer så mycket! Älskar dig!!!!! Jag vet att du redan vet vad som står här... men jag vill att alla ska veta hur en person ska vara ... du är en underbar vän.
2008 kommer vi fixa saker du å jag :) vi kommer ha skoj ... *asg* 1 kr för socker ??? *minns du* klart du gör. Eller gula faran och våra turer... *LER* tack för du finns...

Johanna M - jag måste nämna dessa rader till dig! Du är en tjej som helt enkelt är för mig ngt speciellt. DU är bäst och tack för du gör så mycket för SSU och du kan verkligen det du gör!

Pira - eller s.k pyret kan egentligen inte beskrivas i ord men du är bara så härlig vän.

Jonatan - Jonte kom hem... saknar dig.... du har givit mig så mycket.

Isabell - ditt hjärta har hamnat numera i Dalarna... jag hoppas du inser att jag är din vän i vått och torrt :)

de är de som är min arbetsgivare... tack för 2007 ni är gryma!

ja det blev en lååååååååååång blogg...

ett råd från lilla mig:
*lyssna på ditt hjärta men ta kloka beslut och var ärlig emot dig själv, det vinner du på*

Älskar dig Micke! Du är min pojkvän, sambo.

puss er Susanne

Julklappsfunderingar

Sitter nu när det är fredag och funderar på julklappar. Vem passar bäst till vad? Vad kan man köpa till personen man älskar över hela sitt hjärta! Vad passar till mamma? Mormor? A och H? syster? B? S? brorsan?
Har någon julklappstips? Jag vill verkligen ge något personligt.

Satt och funderade på andra saker som händer i mitt liv med Ida i natt. TACK vännen! Tack för alla kloka saker du säger.

nu ska jag skriva klart min skrivelse sedan ta det lugnt.

puss er Susanne

ingen bra rubrik

Jag ska skriva fortsättning i från helgen när jag har nu fått tid. (M tvättar och precis pratat med IDA hon ska sova här, är på vidare färd emot Dalarna. Hade ju vait underbart att följt med i helgen och träffat Emmelie å många många fler... men jag blir kvar här och ska ju göra andra roliga saker. Ser framemot lördag... :)

Åter igen helgen som var....
Efter Danne och Isabell hade åkt (synd ni inte stannade längre) så blev det en stunds väntan innan julskyltning i regnväder och glans is. Blev en kaffe laté på port 9 istället och de var ju inte helt fel kan jag säga jag frös som bara den.. *brr* Det var ju intressant att se Antons kransar oxå :) menar inget speciellt med det men så mycket kan jag säga att de var fina.

I tidigare inlägg skrev jag hur glad jag var att Tunnan kom upp hit. Ja det är jag fortfarande eftersom du inte varit och hälsat på mig å M så jag uppskattar ditt besök jätte mycket. Men jag är lika glad att Bylla, Johanna, Pira, Danne å Isabell kom hit å Petra och hennes kille :) Det betyder mycket. Oj Emma det känns som du bor här så jag nämnde dig inte. Men fortfarande kan jag inte låta bli att le å pepparkakshuset. LIF!!! :) Undrar om vi vinner för bästa hus :) Hehe.
Anna lova mig nästa gång är du med och då finns det "lingondricka" här också eller hur Bylla blir det trevligt med den?! Å sedan ännu mer singstar.

I mina tidigare inlägg har jag nämnt om M som omvänd modoit till Leksing. I helgen fick vissa på sig leksands halsduk och andra fick på sig modo tröja. Vad gör man inte för sina vänner eller hur?
Fast lär er mina vänner (alla vänner) att jag är LEKSING och inget annat jag går på hockey för jag tycker kul och se hockey men om jag hade bott närmare LEKSAND hade ju sett dem oftare.

Helgen var ju kul på alla sätt och viss. Fast jag är fortfarande besviken (inte på er som var där) utan på dig T som inte kom upp som du lovade och inte hörde av dig! Jag trodde på ditt ord igen. Men tyvärr inte.....
Alltså handlar det enbart om min vän T och ingen annan!
  För du hade ju lovat att komma hit, du kan ju höra av dig när du läser detta för jag har sökt dig på mobilen, mailen, var du än kan vara. Men inget svar!

Skulle åkt till sthlm igår men så blev det inte tyvärr. Hade verkligen velat åkt dit. Men tiden räckte inte till och jag var på ett intressant föredrag i Sollefteå om främlingsfientliga partier. Tack för inbjudan.

Har bestämt mig för ta en vecka ledig i början av mars av en speciell anledning... en vecka tillsammans vore ju toppen...

Idag var man åter igen på plats i swebank arena. Såg Modo vinna över FBK! Intressant match eftersom jag stod med Anna i fbk delen. Kul att det blev hockey för dig Anna igen :) varför ge upp sitt intresse för ngt annat?!

Fick ett sms från skåne idag. tack älskade lillasyster. vi måste snart ses...

nej nu blir det ärligt talat att läsa posten och sedan fundera om det blir ett par rader till på en blogg då om ngt helt annat. Vänner ni betyder massor.

kramar eran Susanne

helgen, vännerna och snart är det jul

Det är skönt när man för julstöka till lite, plocka fram julmusiken, fram med julstakarna, göra pepparkakshus :)
med mera.
I helgen skulle det vara pyssel hemma hos mig. Fredag var väl lugn och trevlig med hockey, underbara människor runt omkring mig och så klart att jag ska bli blött i en snödriva av Tunnan och Emma! Men hehe så mycket jag skrattade. SKOJ var det dock.
Tack Tunnan att du kom upp :) Det var ju hur kul som helst.
Emma tack så underbar du...
Johanna  du är alltid välkommen till järvstagatan :)
Bylla tack för att du finns...

lördagen började bakfylla för vissa men för andra började den med kolla på ishockeyn, se matchen Leksand - Malmö igen...
Nga timmar senare blev det hockey i Swebank! Jag säger bara Tunnan du passar enbart i vit och blått. (se
http://j0hannasvensson.bilddagboken.se/)

kvällen blev det pepparkakshus, pizza bakning, spela kort, ännu mera kort :)
Pepparkakshuset blev fint men roligt hade vi när vi gjorde det....

Helgen har varit mysig.... söndagen gick man på en mycket mycket blött skyltsöndag! Men sällskapet gjorde att man inte frös...
Tack mina vänner!

......................

OJ säger jag bara vad vissa personer har saker att bevisa för mig.
Oj säger jag bara åt vissa personer som tror jag är både blind och döv. Jag hör bara dåligt ... men vissa saker
ser man och märker man...
Oj säger jag bara åt vissa personer som tror jag att jag finns där hela tiden men om de inte finns där för mig varför skulle jag bry mig?!
Varför kan man inte vara ärlig och säga som det är?
Varför ska lögn var det man får veta?
Ett ja är ja och ett nej är ett nej. Är det svårt att förstå?

Trodde våran vänskap var djupare än bara så här.
Har man lovat så har man lovat.... du har mycket att bevisa för mig. Väldigt mycket.
Lägg ner och väx upp!

......................

jag känner mig som ett barn och längtar till jul
det bästa är att se A och H glad minner när de öppnar klapparna.... :)
snart är det jul... *trevligt*

er Susanne


SÅ mycket känslor som bara finns där

I förra veckan hade jag ögoninflammation. Ögat är inte riktigt bra ännu men jag känner att det börjar bli bättre i alla fall och det är ju tur det.

Iförra veckan hade SSU Sundsvall tema kväll det var mycket diskussion, bra diskussioner framför allt tycker jag Annas (parti ombudsmannen från Sundsvall arbetarekommun) hade ett grymt insperande pass om jämnställdighet. Jag tycker det är jätte skoj att vi har kommit så långt. För mig känns det helt grymt att vi har kommit så långt med diskussionerna.

i Helgen var det helt underbart skriver det i en särskild blogg.

Sitter just nu och finputsar på VPL 2008 (verksamhetsplanering för 2008) inte brist på idéer mer brist på annat.

Har en liten fundering?
När går det så långt att man inte inser vad som händer? För mig handlar det om trovärdighet. För mig handlar det om ett löfte som spricker....

Nu längtar jag till jul...

//Susanne