Helgen i dalarna <3

Så nu är det över helgen i Dalarna, tack för den fina begravningen som var för mormor. En jätte vacker begravning. Det var mormor över den. Tack för alla som kom och tack för alla kramar och alla som fanns där.

Annars var helgen mycket underbara familj träffade syster med familj och umgicks med brorsan. Så ja helgen var bra trotts allt....

Idag fick jag reda på min reslutat från uppgift 2 och 3 och fick bra! Nu kör vi på med de två sista och sedan en kurs kvar. KÄNNS så bra.

Sofia fick med mig på att prova på ett nytt gym idag och där kommer man att träna. SÅ underbart! Det ska bli skönt och målen ska framåt här ska det bli reslutat.

ja blev ett kort inlägg men jag kollar på tv och pluggar samtidigt.

jätte kramar mina vänner

Fredag - vårkänslor

I morse ringde jobbet och fråga om jag kunde jobba - tyvärr inte idag. Jag hade pluggat igår kväll/natt och så för en gång skulle hade jag verkligen planerat min fredag. Inte ofta jag nekar men idag behövde jag den här fredagen.
Nyss kommit hem från en stund på stan först med Sofia kaffe och lunch. Sedan kom Johanna med sin Jack å åt lunch med oss. Riktigt mysigt. Nu har jag börjat pluggga för att snart kommer Frida och lämnar Åboy å så ikväll ska vi hem till Bylla å se hockey å umgås. En fredag med stor agenda men behöver ändå. Har jag tid över så kan jag alltid plugga, städa eller göra ngt annat trevligt. :P

Ute känns det som precis det är vår så nu sitter jag här med vårkänslor. När solen lysser känns allt så mycket bättre. TACK solen...

OM en vecka är vi på plats i Dalarna... jag ser verkligen framemot att åka ner och träffa familjen och umgås.

ha en underbar fredag mina vänner.

kramizar


Yes yes

uppgift 3 är klart. Gick bättre än vad jag trodde och fick upp farten så målet blev närmare <3
 
nu ska jag sova.

Nattinatti.

många kramar

Plugg plugg

så där nu är uppgift 2 klart och jag ska skicka in det idag <3 HÄRLIGT Ska ta tag nummer 3 sedan hoppas jag att innan helgen har klart 3 och 4. Jag har legat lite nere eller orken har inte funnits i att plugga för är så tanksprid. Jag måste göra klart. Har målet att göra klart allt i mars. För min skull, för att jag har lovat mormor å att jag kan och jag vill!

Tack min älskade Johanna som har byt bilder på min blogg idag :) syns nu min kamp på kilon mer ska väck.

Idag kom Sofia när min energi var som bort och gav mig energi <3


Många många kramar till er min älskade vänner

Skånsk potatis med isterband

Det blev mormors skånska potatis fast jag gjorde den - det blev så gott. Förra gången misslyckades jag men nu så gott. Mums! Mormor gjorde det ofta till mig tyvärr på senare år blev det inte lika ofta men annars så. Men nu kan jag göra det. Det är inte svårt men få till det sista. En sån sak betyder så himla mycket. Helst skulle jag äta det ofta ;) bilden är från dagens middag ;)

Vissa saker gör ont mycket ondare än vad jag trodde <3

Älskade bästa underbara familj en vecka kvar så ses vi. Jag lääääääängtar.

Kärlek till er <3


tårar, minnen å alla hjärtans dag.

Skulle nog behövt sova men tankarna åker runt runt runt runt nu igen. SÅ då kan jag lika gärna skriva ett par rader här på bloggen. Igår den 14 feb var det alla hjärtans dag. En dag man "bör" vissa omtanke, kärlek till den man lever ihop med vänner och framför allt familj. Det köps saker och hej å hå. Blir allergisk över dagen och kan känna är det inte de andra 364 dagar om året som är så mycket viktigare att visa sina nära och kära kärlek. Sedan har jag inte bästa erfarenheter av alla hjärtans dag heller. I skolan var det inte jag direkt som fick ngn ros eller ngn fin lapp utan man kände sig utanför och det kanske sitter i alldeles för mycket. Men idag när jag kom hem låg det ett kuvert hemma så hade min underbara goaste Sofia varit här och postat ett jätte fint kort till mig. Det betyder massor för mig så älskade underbara Sofia tack och framför allt vilken underbar vän du är.

Jag är lycklig lottad som har så många fina och underbara personer runtomkring mig. Dels jobbet, dels mina närmaste och dels alla underbara människor jag har lärt känna. NI ger mig så mycket när energin har tagit slut så är det någon som har fullt på den. Jag hoppas väl ni känner lika för mig. Jag är den jag är med mina fel och brister men jag är glad att jag har er ingen nämnd och ingen glömd. Tack och lov säger jag bara att ni är dem ni är.

Men en dag som denna kan jag inte låta bli att skriva ett par rader om mormor, pappa, morfar, farfar ni fattas här och det känns fortfarande overkligt att mormor är borta. Mormor kom tebax.Vet det kommer inte gå. Vet vet vet vet men jag skulle då så gärna behova dig här. Behöva dina frågor, dina svar men framför allt jag saknar dig så grymt mkt. (nu rinner tårarna) Hatar ordet aldrig mer men det börjar användas aldrig mer blir det så eller så eller så... nej vill inte fast jag vet så är det. Men vill absolut inte.

Jag har nga uppgifter och två slutprov kvar i omvårdnaskursen just nu känns det bara evigheter bort och vart tog energin vägen här? Jag ska klara den och jag ska göra det men just nu känns bara det jobbigt inlämingsuppgift på fredag sedan tre kvar och ett slutprov i rehablitering och hablitering sedan är det bara en kurs kvar. Känns om den största seger på länge.

Vissa samtal är förbannat jobbiga att ha men viktiga. Just nu vet jag inte vart det är på väg. Jag är ensam i mina tankar men jag har er alla runt omkring mig. Men att ett enda samtal kan bli så jobbigt trodde jag aldrig. Att ett enda ord kan sätta så mycket griller på en i huvudet ja då har man lyckas.

kärlek till er alla.


När minnen kommer tillbakaMacken.... kära älskade macken som idag väckte upp minnen. Det hela började mamma ringde under så ska det låta och frågade om vi satt och såg på det. Ja sa jag vad tänkte du på då? Det är galenskaperna säger hon, ja säger jag lite trevande. Vad tänkte du på då? När du var liten de var dina idoler. Nja sa jag inte så där på en gång. Men så växtes minnet till liv och ja det minns jag mycket väl. Macken - jag skulle se det. Jag skulle sjunga, jag skulle ha byxorna på mitt sätt. Jag skulle bli bilmekaniker, jag skulle helst öppna en mack med min kusin Linda (som inte ville det) Jag ville ha en mack väska men framför allt jag kunde texterna och jag kan de idag. SÅ många roliga saker jag minns nu.... En fem åring som inte hade talet fullt upp men sjöng låtarna ändå. Tack för du ringde mamma....<3
När jag kommer hem till Rälta om två veckor ska jag leta upp ett kort på mig i byxorna och kepsen.

Efter så ska det låta har jag kollat på mack avsnitten och jag har skrattat så gråten har sprutat. Var nog det jag behövde.

.......................................................

Redan söndag. Vad tog helgen vägen? I fredags träning på min fina träningsband, sedan fredags lugnt så chafför på det. Blev en sen kväll eller tidig morgon så jobb på det. Men tack och lov jag verkligen gillar jobbet så det går lätt att fara dit. Direkt upp till Umeå och möte med UH Västerbotten - härligt, Sedan umgås med bästa Frida, Ida och Daniel med flera trevliga härliga människor. Grattis Frida du fyller år på måndag (om nga minuter) riktigt trevligt. Sov kvar och åkte tidigt imorse tillbaka till jobbet för att jobba och sedan hem. Tack vännerna som lyssnar och finns där. Ni är så mycket värda.

Imorgon är jag ledig, det blir träning, plugg, en resa till Umeå över dagen för att träffa Sanne prata UH, Frida och säga Grattis :) få se om man hinner träffa ngn mer :P

Nu blir det och sova nga timmar... det vore ju bra om jag fick lite sömn... :P

Det finns många som är speciella för mig i mitt liv! Saknar dock min älskade familj...
Tagit kort på mig själv ser reslutat själv på det funkar. Känner mig så stolt och jag vet mormor du får rått i slut endan. Låt det ta tid men målet är på god väg att komma till.


många många kramar


Vardagsrummet

Så blev det klart i vardagsrummet ;) har även tränat 1 h idag!

Kramar


Tänd ett ljus för dig <3


Fredag även denna vecka <3

För en vecka sedan åkte jag ner till Dalarna, Rälta för att umgås med mamma och moster. Några dagar reflektion och hjälpte till med som behövdes hjälpa till med. Att komma till Rälta utan att mormor fanns där var väldigt väldigt konstigt. Att inte kunna gå in och prata med henne, dricka kaffet, prata om livet i allmänhet, ge henne en kram eller två. Det är en tomhet som är svår att fylla, mycket svår att fylla. Klart som korvspad att det skulle vara så himlans kallt då jag var nere så ja man frös och eldade och frös och eldade menmen.
Tomheten finns där å jag blev t o m rastlös när jag var där nere vad ska jag göra om jag inte har mormor här, å syster m familj var utomlands. Nej riktigt tomt här det.

Mormor var för mig något alldeles extra. Uppvuxen vägg i vägg med henne och morfar och hade inte familjen tid så hade någon av dem tid. Många timmar har tillbringas att se på när mormor gjorde god gräddsåser, bakade bullar eller för den delen kokade kaffe så man fick smaka. Eller när man liten skulle äta "mör" (smör) för det var ju så gott. (hmmm inte gott men då var det gott) Sedan under årens lopp har jag alltid haft någon jag kunde ringa till om det har varit något eller bara för att prata bort om stund. I många ögons var det ett speciellt förhållande jag har haft till mormor. Ja eller snare mormor var speciell och jag försökte ta vara på det. Klart att man då och då tröttnade på hennes funderingar och tjatt om allt möjligt men hon var trotts allt mormor. Alla har både bra och dåliga sidor så varför ska inte denna krutgumma ha det.

Hann med när jag var i Rälta att fixa kläder inför den 25 feb <3

När man verkligen saknar någon så otrolig mycket och får höra dens röst så spelar det ingen roll vad man pratar om för då växer tryggheten och framtidstron igen. Även om jag vet att det är 50 mil mellan så kan ett telefonsamtal göra så himla mycket och jag kan under resten av dagen med ett leende säga jag har den bästa syster man kan ha! Utan att egentligen förstå så betyder hon mer idag än vad hon gjorde när man var liten det kan nog säga man blir klokare genom åren <3  Att man sedan har en bror som är minst lika underbar med familj så kan jag bara säga jag är lycklig lottad! Tack mina älskade syskon med familjer ni är bara underbara <3

Igår jobbade - saknat jobbet mycket. Underbara människor man får umgås med. Ger så mycket glädje men även sorg men en kram är inte långt borta är lycklig lottad att varje dag får umgås med underbara männiksor.

När jag jobbade så sålde M iväg tv - möbeln så nu är det ett mindre kaos i gästrummet med pärmar och annat som ska sorteras. Tänkte jag göra idag när jag är ledig...

nej dags för frukost och börja dagens agenda.

 
kramar å glöm inte 15 fikat <3


Älskade underbara mormor
Så kom telefonssamtalet lördags att mormor hade somnat in. Jag var inte där utan var hemma här i Övik och jobbade. Känns bara så konstigt att hon vår mormor krutgumman som skulle överleva alla är inte där när man kommer hem till Rälta. Känslor och tankar snurras bara runt runt runt. Tacka jobbet att jag har pratat å pratat å pratat å pratat om älskade mormor.
För det var precis hon var älskade och nu så otroligt saknad. Ringde hennes nummer när mamma var hos syster i Insjön och satt och grätt när signalerna gick fram för det var ingen som svar "mattes" - det är tomt.

Nu är det tisdag och jag har försökt skriva detta blogg inlägg om inte misstående tre ggr men tårarna rinner när jag skriver raderna. Trodde det skulle kunna gå men nej det verkligen svårt att få ner på rader för en person man känner så väl och ska beskriva vad man känner. Saknaden är stor!

På fredag åker jag ner till Rälta för att hälsa på mamma första gången utan att ha momor där... konstig känsla. Mormor är mormor och kommer alltid vara mormor men saknaden gör ont.

Minnesorden jag skrev från familjen länken finns här. Jag har även lagt länk på fb så ni alla kan läsa där med.
http://www.dt.se/familjvanner/dodsfallbegravningar/dodsfall/1.4336162-birgit-bibbi-mattes

Låten sparvöga med Marie Fredriksson är jätte vacker och får sammanfatta hur det känns just nu.


Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
känner liv Vår tid är nu, en svartvit bild
som blir till färg om du vill
Så många val, så svårt o se
när dina bruna ögon vill se mer Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
känner liv Tiden den går, livet är så kort
Allt för kort för att gömmas bort
Så gör det du vill och blomma ut
Njut av din spegelbild, vår tid är nu Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
Du lilla sparvöga flyg över ängarna

------------------------------------------------

Fick tillbaka provreslutat idag på geratriken och jag kan verkligen inte känna mer lättnad. Jag klarade det och det känns bra! Tack!!! Så nu är det bara två stycken kurser kvar och ena ska jag vara klar med innan denna månad är över. SÅ klar tänker jag vara i mitten av MARS!


Var uppe i Umeå igår och idag. Tack mina vänner...

nu ska jag försöka sova... det blir så mycket lättare då när jag ska jobba imorgon. Jag fick förlängt hela februari så ja ngt börjar landa i alla fall.. Å 7 mars har jag varit på Björkhem i 1 år som vikarie. Va tiden springer iväg.

Var rädd om varandra! <3