mycket effektiv måndags e.m

fylldes på lika effektiv måndag kväll. Det bestod betala av räkningar, långa härliga telefonsamtal och mkt plugg. Klockan blev för ovanligheten skulle närmare halvtolv innan jag släckte. Kände mig ändå inte trött måste råda bot på idag.

Idag har jag börjat med prov 4 i bokföringen. F*n vad det blev svårt då men jag tror jag har godkänt i alla fall. Å det är ju huvudsaken.

I eftermiddag blir det plugg och tvätta det jag hann inte igår att tvätta sedan ska jag försöka göra undan det som står på min att göra lista så jag kan känna mig ledig lite gran (vad det nu är :P)

ha en bra måndag ska fortsätta att just det plugga!

kramar

En flicka som är stark

(Till Emma, Anna, Sofia ni förstår vad jag menar, en underbar låttext. Minnen i röda faran :) )


Där står en flicka och drömmer sig bort, hon samlar liv Där står en pojke och drömmer tillbaks och han struntar i Om han inte kan få det hon drömmer om, om igen Jag ville känna bägge två men jag såg att det inte gick Så jag valde bort pojken, förtjänade det jag fick Och det jag förlorade jag tänker om, om igen Men om jag plockar ner en liten bit Och kallar den för kryptonit Och ger den till en flicka som är stark Då kan ingen nånsin hindra att Jag gräver ner mig som en skatt Och ger den till en flicka som är stark Hela världen färgas grön och jag tittar på Där står en flicka och drömmer tillbaks, hon färgas grå Fast jag inte kan se det, allt målas om, om igen Så jag ger mig ut bland gröna träd och plockar ner Alla frukter jag kan se, behöver fler Gör om det i morgon, jag gör det om, om igen Men om jag plockar... Hon är stark, hon är stark, hon är stark Men hon är starkare än jag Hon är starkare än jag Hon är starkare än jag Hon är starkare än jag – är svag... Jag ska plocka ner en liten bit Och kalla den för kryptonit Och ge den till en flicka som är stark För då kan ingen nånsin hindra att Jag gräver ner mig som en skatt Och ger den till en flicka som är... Stark, hon är stark… hon är stark, stark, stark... hon är stark Men om jag plockar...


Härliga årstid

Jag har aldrig varit en stor älskare av snö jo faktiskt har jag varit det en gång i tiden då familjen åkte till fjällen och vi åkte skidor, jag såg till att mina räddslor fick sen känga av att åka både svart och röd backe tack vare mina älskade syskon och pappa! Man saknar verkligen tiden då vi var där. Men så kom åren jag verkligen inte gillade vintern. Har nu under helgen kommit fram till att vintern är härlig. I går e.m tog jag en promenad runt området där jag bor och bara njöt. Inte av kylan utan av bara vara och av snön. Så vackert ett lanskap kan vara. Det är helt otroligt. Med ca minus 17 och jag gick runt och små log. Jag gillar vintern igen. Jag gillar snön och jag gillar landskapet som ändras och till våren kommer det andra fram. Nu är det att njuta av både kylan och snön. Klart jag kan förstå när snön kan ställa till med problem i trafiken men det är dock inte första gången det snöar här i Sverige. (ibland verkar det så på både bilister och sj - tragiskt men sant)

I helgen var jag kvar i Övertorneå (inte händer allt för ofta) men försökte plugga undan saker men kände det stod mig upp i halsen så det blev ett tag att bara slappa och försöka glömma örvärk med att dricka varm glögg. Vet inte om det gick så bra men ett försök var det i alla fall.

Nu är det snart inte långt kvar till julen - härliga jul härliga tid att faktiskt träffas! Jag har gett mig själv ett löfte att träffa min vänner som jag inte träffar så ofta när jag kommer hem och prioitera det som är det viktigaste och då får det andra vara just då! Man behöver energi och vad är bästa att få det av jo sina nära och kära! Blir en lång kväll i alla fall med dels fam Strandberg och en kväll tillsammans med Sofia det ser jag framemot :P

Nu ska jag återgå till min bokföring... härliga tider det är :)

ha en bra dag mina vänner <3

just nu spelas håll mitt hjärta med Björn Skifs på radion (lyssnar på webbradio tack för den finns när man pluggar)

kramar

p.s har bestämt mig att vara den allra bästa mostern/fastern under ledigheten och ut och leka i snön och bara härja runt med mina syskonbarn  - för de betyder så otroligt mkt för mig tack älskade syskonbarn! d.s

Effektiv det var jag varit idag

Idag har jag gjort två prov. Det första gick kanon bra (full pott) det andra blev jag i alla fall godkänd på men lite irriterad på mig själv när jag såg det var slarvfel men men bara ta nya tag. Så nu ska jag snart gå hem eller rättare sagt jag ska gå och handla i kylan och sedan hem ta det lugnt och plugga lite administaration istället så jag slipper ha det över mig under julen :P Sedan har jag helgen på mig och jobba med bokföring vore skönt att komma långt på så jag fick lite extra tid på annat för det lär ju behövas.

Annars är det mörkt och kallt här men som sagt det är ju vinter och jag befinner mig där jag befinner mig.

ha en fortsatt trevlig torsdag!

Kramar

torsdag å så var det dags för ett nytt prov

huva va kallt det är ute. Riktigt bittande kallt men som sagt det är ju vinter!
Har redan gjort ett prov nu på morgonen om konteringar. Får väl svar i eftermiddag.

Helgen som var mkt bra, var på förbundsmötet på HRF (knivsta) riktigt trevligt att träffa alla HRF:are och framför allt träffa alla distriktsordförande. Ordnade nga möten vilket känns bra och framför allt med citat "med små medel kommer man långt"
Hann med att plugga en hel del ekonomi och sedan även hann jag med att träffa underbara Emma sedan blev det en lång seg söndag men det var det verkligen värt.

Tack älskade Emma för du finns i mitt liv!! <3 Du är verkligen en syster för mig!!

I måndags var dagen som stod seg i huvudet på mig haha men det gick det med, fast allt bara kändes hopplöst just den dagen. Alla tankar och känslor kom slängande rakt på mig. Vet inte riktigt varför det kom just nu men kanske är det november tröttheten som gav sig påmind. Känner bara att lägga mig att gråta, gråta över saknaden av att inte "få" vara hemma, saknaden av alla man har runt omkring sig. Men när man har gått genom detta så är man starkare än någonsin och det ska jag ta vara på. Det är ju dock inte så långt kvar till jul. Fixade en del julklappar på nätet som jag kunde göra vilket kändes bra så nu är det inte många kvar att handla :) har börjat ärligt talat längta tills jag sitter på julafton i dalarna med glöggen i handen och kan bara säga skönt att vara hemma! Visst tråkigt att inte fira jul med alla samtidigt men det löser man ju vilket är skönt och jag får ju träffa alla övikare före jul eller efter jul. Borde vara bra det med, julen är en tid då man vill umgås med sina nära och kära.
Tankarna som kommer är bara jobbigt att ta hand om ibland då det påverkar hur jag mår men jag vet med stöttning och min envishet ska detta tillbaka när jag mår som bäst!

Det är nu mera tomt i lägenheten numera då L har flyttat men få se om jag får ngn ny sambo. Tisdagen var ett enda pluggande så igår kom den tillbaka öronvärken. Stannade hemma för att ta bort appraten så att jag kunde plugga vilket gick över förväntan att plugga. Fick besök på e.m av L som kom och åt middag hos mig. Trevligt! Tack för en trevlig e.m :P

Har nyss haft samtal med min ena handledare det kändes bra, jag hoppas bara det känns lika bra när det är över detta. Administratör blir jag 11 mars, kan ju läsa in flera ämnen då blir jag ju klar fortare sedan har jag "bara" ekonomiassitent att läsa. Sedan får vi se vad som händer! Har nga planer vad som händer sedan. Ska i alla fall ut på praktik nästa år i 4 veckor först sedan 4 veckor till å det känns ju jätte bra!

Nej nu ska jag läsa om moms och få se om jag orkar uppdatera i kväll när jag kommer hem. Ska jobba över en stund sedan blir det att handla innan jag beger mig hemåt!

Ha en bra torsdag mina vänner!

Tack Milla (Sofia och Mickes yngsta dotter) för hälsningen igår på facebook tänkte vissa hälsningen här för jag tycker verkligen om den :) "hej dudannt! hälsar Milla som blir jätteglad varje gång hon ser din bild på facebook! :)" Är numera omdöpt å lär ju då inte vara sista gången jag är det. Hihi! Tack igen Milla!

kram

Fredag heter denna dag

utifall ngn hade missat det. Sitter mina sista minuter på skolan innan jag ska gå. Har en del tid att ta av så jag tänkte gå tidigare idag då jag ska med en buss 14.10 sedan är jag i Luleå 17.00 och vidare till flygplatsen sedan. Känns som en bra början av helgen :)

Veckan har verkligen gått rasande snart bara tre veckor kvar tills jag åker på hem på julledighet. Ledighet och ledighet jag har studier men de ska jag se till att göra bort innan jag åker hem så jag kan få vara ledig helt och umgås med nära och kära. Trotts allt känns det bra och jag har en plan hur det ska gå till och det är väl bara att köra på den.

Idag flyttar för övrigt L som är min sambo till en annan lägenhet. Kommer bli h-vetes tomt utan henne men vi ska ju ha våran glöggkväll snart :P

Igår när jag hade skrivit hade jag precis gjort provet det första i bokföring och på e.m fick jag veta reslutatet :) Gissa om jag blev glad när jag spikad full pott så det kan inte vara bättre början på helgen. Så på måndag kör jag prov 2 och onsdag prov 3 för att verkligen göra undan allt och framför allt nu när jag har flytt så känner jag att jag lär mig också! Har böckerna i väskan och tänkte ta plugga när jag är i sthlm ngn timme. Var jag ska hitta den får jag trolla men jag ska göra det i alla fall. Det är bättre att jag gör det och inte gör så mkt annat strunt som det lätt kan bli :P

Igår var det verkligen en seg dag här på skolan lika idag man känner att det är mitten av november och det är mörkt ut trotts att snön är vit. Men det vänder ju snart. Snart är det både jul och nyår över. Jösses det går fort. Har suttit vid lunchrasten och kollade på julklappar idag igen. Fick lite insperation dock bara till mig själv kändes det som. Men det kanske kommer. Önskelista motages tacksamt emot ifrån mina syskonbarn :)

Dags att logga ut datorn och dra mig till bussen.
Skriver nga rader i sthlm.

ha det så länge eller ha det kempe gott :)

kram

glömde ordspråket från igår

hade ingen ström till datorerna igår ett tag så passade detta ordspråk in:

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

A.A. Milne

För så var det verkligen igår ..... nu blir det lunch!

Torsdag å nytt prov.


Sån här kalender beställde jag igår från nätet. Fast med andra färger till mig :) Kalendern 2011 så jag är nöjd.

Gårdagen bestod hela dagen av bokföring om debet och kredit. Sedan blev det mest och softa och prata i telefon på kvällen. Var jätte kallt igår morse så min tankta promenad blev enbart hem och inget mer (men samtidigt det är bättre det än inget alls)

Nu är det ärligt talat nedräkning tills man får komma hem på riktigt och vara hemma ett tag, sova i sin egen säng HÄRLIGT!!!! Har börjat spåna i julklappar och tror jag har en idé till de flesta men jag vet inte det kan ju ändras. Har dock kommit på att handla julklappar till mamma är enklare än någonsin. Den svåraste är nog A och H men ska nog komma på ngt :) Har kollat upp lite saker och ska besluta mig bara! *hihi*

Nyss gjorde jag prov i bokföringen första. Vet inte alls hur det gick. Väntar på spänning på att få det rättat nu snart ska jag äta och sedan blir det att fortsätta att bokföra ett tag tag till innan man beger sig till lägenheten.

Kramar till er alla

Stannar kvar längre....

Sitter och verkligen funderar på om det var en bra ide att stanna kvar att jobba mer idag. Mitt huvud är toalt tomt. Men men. Nu är det i alla fall bestämt när jag åker till Ö-vik för att "fira" jul eller rättare sagt distansstudier hemifrån! Helt nice känns det.

Som inte det var nog så ordnade jag upp min bilförsäkring, kommer få en bättre och billgare försäkring än vad jag har nu från 1 april nästa år! YES!!! Å så spar jag pengar också gillar när det verkligen blir som jag har tänkt!

Ska fortsätta med min bokföring!

Kramar till er mina vänner

Vintern är här i Övertorneå!

Tisdag morgon är det nu och sitter å dricker kaffe. Har precis fått tillbaka provet på företagsekonomin (slutprovet) som jag gjorde igår på 3,5h så jag gick härifrån kring 19.30 huvudet kändes alldeles tomt. Kändes så där när jag skickade in det men jösses idag känns det alldeles himla bra. 80% :) HÄRLIGT HÄRLIGT nga slarvfel men jag fixade!!! Nu är det bara på bokföringen och köra på!

I helgen kom M hit och hälsade på mig. Var meningen att svärmor och svärfar skulle med. Men svärmor blev sjuk. Jätte härlig helg (bilder kommer när jag orkar ladda från kameran) vi var upp till polcirkeln och åkte över till Finland och bara myste. Söndgen blev en sväng till Hapranada på Ikea innan Micke körde hemåt igen. Tomt att vara utan han igen.

Kan inte låta bli att nämna om hetsjakten på socialdemokratin. Jag tror lösningen är att prata ideologin och inte prata vilka huvud som ska rulla. Nu har Mona avgått låt valbredningen när den tillsätts att få jobb i lugn och ro och inte spela ut allt i media. Vad leder det till? Inte mer än blåsa upp ngt mer! PRATA politiken och våra värderingar så vinner vi mer debatter! Funderar om hetsen hade varit densamma om det hade varit en manlig partiledare. Å nu alla ni som sa i valet jag tänker inte rösta på S för ni har Mona - upp till bevis! (förresten aldrig hört så många som är sossar nu efter den senaste tiden - intressant)

Annars har jag andra mål framför mig, känns att jag har kommit på fötter med livet, och jag vet att jag kan. Inte för att skryta men första gången på länge mår jag riktigt bra. Kanske var det bra att komma iväg och fundera över saker och ting. Jag har bara sprungit på den senaste tiden och inte funderat så mycket. Men riktigt skönt att få relektera över saker och ting å få ta beslut som kommer påverka längre fram! Det finns vissa människor som är ens ledstjärnor och vågar visa rätt!

Nu ska jag läsa bokföring! Ha en bra dag och var rädd om er alla. Känner att jag är glad ... :)

kramar


tillbaka till skolan och hjälp vad det ska göras allt samtidigt!

trotts jag gjorde undan mycket igår och började med bokföringen när jag var hemma så himmel vad jag har grejer att göra nu. Har försökt styra upp det och satt upp olika mål och riktlinjer när jag ska hunnit saker. Kanske tagit vatten över huvudet men det ska grejas detta med.
Igår försökte jag plugga så gott det gick och kom åter igen framtill jag var nog inte hundra, hade en tanke på att stanna hemma idag också men insåg jag skulle tappa alldeles för mkt så det fick bli skolan idag och plugga.

I nästa vecka kommer min sambo att överge mig :/ tycker det är riktigt tråkigt. Hon ska flytta in till en etta som hennes klasskompis har. Kommer verkligen sakna henne men som vi säger vi får gå till varandra och försöka umgås mer intensivt. Haha! Våra nya vanor börjar på måndag. Livrädd att någon ny ska flytta in och jag inte kommer överens med den personen. Kan bara hoppas jag får i studentkorridoren snart så jag har närmare till träningslokal och simhall. Ska nog maila handläggaren idag och fråga hur det ser ut.

Har satt upp lite delmål inför december månad dels med min träning men även med skolan. Inser att jag ska köra järnet nu och ärligt talat försöka beta av så mkt som möjligt innan jul så jag kan njuta av att vara ledig. Har bestämt mig för jag ska NJUTA av ledigheten och umgås med nära och kära å verkligen bara vara. Tror inte det håller att köra 180 ständigt. Det finns en mening över saker som sker. Å det som sades den där kvällen då jag, Anna och Terése var väg i sommar värmen måste jag nog lyssna mer på än vad jag har gjort.

Idag när jag hade en paus i att vänta på hjälp och att svära åt datorn konstatera jag två saker! Det första var helt klart jag har hittat mitt drömhus och min drömresa. Nu är det bara att jobba mig emot de två <3 För jag ska dit så enklet är det!

Ska fortsätta med det jag håller på med.

Imorgon får jag träffa M igen <3

kramar till er alla

blev sjuk när jag kom tillbaka

skulle varit i skolan igår och idag men fick vara hemma. Mådde skit illa! Spydde igår och idag är jag mest slö och stannar hemma så jag får energi. Men jag förstår inte varför jag ska må som jag mår nu. Det är riktigt jobbigt. Jag har inte tid att bli sjuk, blir att jag får jobba/plugga dubbelt så mkt när jag är tillbaka. Hur det ska gå till.
Men jag mår något bättre än igår men fortfarande inte 100%.

kram

Redan på väg tillbaka

jag tyckte nyss det var onsdag och jag var på väg hem. Men så var det ju också men nu är det måndag och om nga minuter kommer M och hämtar mig och kör mig till bussen. Har inte alls lust idag.
Helgen har bara runnit iväg. Fick fin besök i helgen av Frida och fina goa Åboy (kinesisk nakenhud) Hur rolig som helst. Trevlig fredag med plugg, fika med Sofia, möta Frida, få trevligt besök av Patrik, Jessica och Bylla. Tack för ni finns.

Lördag kom och jag började dagen i sängen med att plugga företags ekonomin. Sedan blev det social häng med Frida innan kvällen kom och ett mycket trevlig kväll på Olearys med hockey fast det trevligaste var ju sällskapet. Sedan dock ju Carina änteligen upp och fick tid med henne. Kvällen kunde inte bli bättre <3 Söndagen kom å en riktig skön promenad för att vinka av Frida. Tack för den här helgen hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång! Hem å plugg och ta det lugnt sedan blev det kvällsmiddag hos svärmor och svärmor. En mindre rolig avslutning på söndagen då det blev akut att ta bort en av katterna (riktigt sjuk) men så nu TACK alla inblandade som såg till att han fick avsluta sitt liv så värdigt han fick! Jag förstår om det är tomt på Terassvägen nu men finns tre andra som vill ha uppmärksamheten.

Blev en ganska tidig kväll igår låg och kollade på lite data innan mina ögon åkte igen. Riktigt skönt att höra surret från datorn man vet då är man hemma.
Skulle skriva provet igår e.m på datorn men kunde inte logga in :( himla irriterande jag som ville verkligen ha allt klart när jag kommer tillbaka till Övertorneå men men det är ju bara att gilla läget och göra allt klart imorgon kl. 07.00 så det blir klart sedan kör hårt resten av veckan och sitta på skolan och plugga och träna. (ska inte glömma min stegräknare jag fick av svärmor)

Sitter nu och lyssnar på Spotify - riktigt härlig känsla spela så det donnar i lägenheten jag vill inte åka tillbaka. Jag vet när jag väl sitter på bussen då sitter jag där men vill inte nu. Känns verkligen som min tid hemma inte riktigt till. Fick ju träffa Emma och Lina innan jag åker igen och det känns bra nästa gång måste det bli längre och umgås med alla (trolla med tiden?)

Blir riktigt ledsen när man frågar sätter hela tiden om jag inte ska åka hem till den eller den eller den jag förstår ni vill träffa mig. Jag förstår ni blir ledsna när jag inte prioiterar att åka hem till er men jag finns i Gullänget när jag hemma är bara komma hit så man kan umgås flera så jag orkar inte fara runt kommunen jämnt och alltid. Jag är samma Susanne och är er vän men när man frågarsätter om varför man inte är prioiterar ja det är dels för jag inte har ngn bil och kan inte alltid ta bilen om M jobbar och sedan behöver jag umgås med honom.
Nu måste jag gå för nu väntar M på mig.

kramar till mina vänner!

Tack Sofia för du är en underbar person på denna jord! <3

Hemma i Örnsköldsvik

så var det dagarna man har räknat ner till här... igår satt jag på bussen i 8h 55 min så det kändes hur skönt som helst när jag klev bussen. Kändes verkligen skönt att vara hemma i sin egen lägenhet, med sin närmaste man har å bara njuta av livet. Maten igår man fick när man kom hem var ljuvlig å verkligen njuter att vara hemma.
Igår morse när jag gick till bussen så regnade det inte lite men var skönt att gå där i regnet och veta jag går i vilket väder det än är. Jag är här för att stanna den Susanne som inte ger upp för det regnar, snöar eller ngt annat nu går jag på. Känns skönt. Men mkt är tack vare man har lärt känna L som gjort vi drar åt samma håll. Tillsammans är vi oslagbara är väl en stor anledning till att man "trivs" så pass bra för hade man inte haft så kul på kvällarna och hade ngn att dela livet med så hade det varit j*ligt tråkigt och hade man inte haft samma motivation att göra varken det ena eller det andra.
Hur som helst idag så började dagen med att jag klippte mig. Riktigt nöjd dit kommer jag gå flera ggr. Nästa stopp var kommunen (papper till UH skulle skrivas på) sedan blev det hörcentralen där underbara teknikern lagade min ena apprat och trollade med den så nu funkar den kanon bra! TACK!
SÅ förbi svärmor och svärfar. Fick en stegräknare av svärmor - utmaningen har startat vem av oss går flest steg om dagen?!
Så blev det en ny kattställning den andra luktade spunk så in med en ny och den står där så gran. T o m hann man förbi Marco Polo käkade lunch och förklarade om pizzan i Övertorneå inte alls är som deras :) Denna gång åt jag dock karré :P på stan och fixade ett par handskar till mig (fast jag skulle inte ha nga - men nu kan jag heller inte frysa om händerna) Så vintern kan komma. Köpte en större ryggsäck slipper bära dumt så jag tänker även på det och är lättare att gå längre om man har det på ryggen i stället för bara i handen :)
Hem och så skulle jag bara slappna av då huvudvärken var på väg slocknade och sov 2h på soffan. Inte konstigt egentligen då allt sker just nu samtidigt. Men men...

Imorgon blir det full fart här hemma så jag måste verkligen gå och sova. Först träning, plugga, träffa Sofia, möta en kompis som ska vara här i helgen, fixa lägenhet, städa papper, ringa samtal, blogga på UHs mail å här. Ngt jag har glömt jo ha en trevlig kväll tillsammans med några underbara kompisar. Så nu måste jag verkligen sova.

Tack för idag.

kram och sov gott mina nära och kära


Morgonstund har guld i mun

är nog ett talesätt om jag inte har fel. Gick upp en halvtimme tidigare idag för att gå en halvtimme tidigare för att sedan gå till skolan tidigare som gjorde vi tog en längre promenad. Kändes jätte bra. Mer sånt. Inte att gå upp så mkt tidigare men att framför allt känna att man rör sig så blir man piggare. Kände igår när jag gick hem det ger reslutat :) JIPPI! Blir att kolla vågen när man kommer hem (förbi svärmors jobb)

Satt kvar på skolan till 18 tiden igår för att jobba undan. Körde fast måste ta tag i det nu. Så det blir ett kortare inlägg än vanligt.

Men vi höres.
Imorgon är en annan dag

kramar till er alla

så var det även vinterskor inhandlade

Så nu kan faktiskt vintern komma och sluta vara så halt, igår var det inte alls roligt att gå hem från bussen. HUVA!! Så snön får komma då blir det ljusare ute också. Just nu lyser solen och det är blå himmel kunde varit en riktigt fin vinterdag och varit ute och gått men nu sitter man här. Har rast nu sedan blir det mer ekonomi och ännu mer ekonomi.

I helgen har man umgås med en speciell vän att vi sedan förnera nytta med nöje är bara bra. Men tack för en riktigt rolig helg och vi fick verkligen allt gjort som vi sa vilket är bra! :P
Kalix är ett speciellt ställe känns som Leksand fast mindre men det snöade och blev helt vitt vilket var riktigt så där julstämning men sedan regnade allt bort :/ inte lika roligt.

Jag har idag och imorgon här sedan åker jag till Övik nga dagar som sagt. Som det känns nu blir det en verkligen intensiv men rolig vistelse. Ser verkligen framemot att träffa många av mina vänner <3
Har plugg och lite annat som ska hinnas med men eftersom M jobbar under dagen borde jag kunna vara effektiv och hinna med det också så jag kan lämna det bakom mig när han kommer hem och umgås.

Nej nu är det dags för dagens andra kopp kaffe - dagen kommer bli lång då jag tänker jobba över och komma någonstans.

kramar till er mina älskade vänner