Helgen fredag, lördag och halva söndag.

I fredags var jag, mamma på helgkväll i Leksand för att se Mora - Leksand.
Det var en helt underbar kväll. Träffade många vänner man inte träffat på hur länge som helst. Vissa vänner är ju närmare vänner än andra!  Vissa behöver inte ge en närmare förklaring :)
Leksand vann över Mora helt otroligt härligt! Träffade en av mina närmaste vänner igår
och umgicks ett jätte trevligt - tack för det! Jag har verkligen saknat dig!!!
Du betyder mer för mig än vad jag har sagt! Jag är glad att jag träffade idag.

Jag är så imponerad över fredagen att vilken stämning. Det skrevs historia. 
Synd bara kvällen gick så snabbt. Men det kommer flera roliga utgångar med alla härliga människor.


Nu sitter jag på UH:s styrelse möte i Uppsala och jag är jätte seg och less just nu.
Jag är hungrig och vi kommer inte vidare! Det upprepas gång på gång ...
Nej vet du vad jag är less NU!! Fundera på att rymma ut och ringa min älskling.

Nu har jag ätit och det var tur jag fick mat. Jag känner mig vilsen i mina tankar just nu.
Jag orkar inte ta all diskussion som är på gång nu.


Jag saknar min älskling. Undrar vad han gör?! Ska jag ringa och fråga.

Ifredags träffade jag också syster med små vildarna.
De är inte så små längre. Hugo och alma har ju blivit stora men framför
allt växer Noah för varje dag och det blir ju riktigt riktigt skoj att se att han blir större och större.
En riktig liten goding, snart är det jul och då får man ju träffa dem igen och tur är väl det.


Emma saknar henne, hur kan en person vara så underbar.
 Hon är en riktig san vän och jag blir bara så glad varje gång jag pratar med henne.
Jag tror inte hon själv har insett vilken underbar vän hon egentligen är.


Jag kommer uppdatera bloggen på allt samtidigt så därför kommer texten bli löpande.
Jag skriver hela tiden under styrelsen! Därför ser det ut som det gör i bloggen.

Idag har Peter och jag samma åsikter. Ganska intressant.
Jag fick med i delgationsordning om kollektivavtalet ska stå
med samt jag tycker det är i yttersta vikt att ungdomsrådet!

Riksgymnasiet i Örebro har bytt namn till riskgymnaisum i Örebro.


Nu sitter Susanne och tuggar på en flaska... Undra om hon är sugen på nåt.. Hrm.. (Rasmus)


Dag två

Ja igår kväll var man då på GH-nationen, jag åt kängru.
Tror att det skulle vara godare men jag hade hoppas på maten skulle varit bätte.
Satt senare på vandrahemmet och umgicks var trevligt. 
Tänkte skriva blogg igår kväll men ärligt talet nätverket verkar ju helt väckt.
Jag hoppas att det ordnar sig. Jag ska skriva blogg av detta jag har skrivit istället.

Ibland känns det som man betalar för att få medlemmar att åka på aktiviteter till UH.
Men jag förstår undermeningen i allt. Fast det tålls och tänka på! :)

nu ska jag lyssna på Rasmus...

skriver mer senare.


2 ggr idag

Så har jag kommit på att man kan ju uppdatera igen :)
Bye bye Lunarstorm idag la man den på is. Känns ju great när man inte varit inne där på ett tag. Har suttit och läst gamla dagboksinlägg och även sparat dem :) Blev en hel del och mycket har ju hänt på de åren. Så kom inte och säg att inget händer i ens liv direkt. Fast mycket är väl vad man gör det till. Läste bland annat om hur nervös jag var för att åka till Strömstad och hur mycket jag trivdes där nere den sommaren läste även om alla konstiga känslor jag hade när jag skulle flytta till härnösand april 2006. Något som jag idag inte ångrar en minut. Läste om sist jag var arbetslös och vilken panik jag kände då och har även idag när det gäller att hålla mig sysslosatt. Tur man har parken då och då att jobba på.

Något annat jag funderat på sedan jag präntade ner den senaste inlägget är var är spontan, flexibleteten och framför allt var är det roliga man har gjort tidigare? Idag ska allt planeras om man ska göra om fredag 7 veckor i januari kl. eller den lördagen då det är fest. Hallå??? När kan man gå ut och bara umgås ta en fika, sitta och softa bestäma då vad man ska göra. Skyll snälla ni inte på mig att jag inte är hemma och att jag kanske jobbar eller snälla inse LIVET är här och nu!!! Är så frukansvärt imponerad att ni alltid skyller på mig. Sedan kanske man inte kan men då är det så. Jag har lärt mig det finns ett nej och det finns ett ja. Så är det bara! Man kan umgås en måndag lika så en söndag och därimellan allt behöver inte vara alkohol inblandad. Ena dagen kan man se en film nästa gång hockey eller sedan ngt annat. Men var spontana SNÄLLA!!! För att spä på den här debatten kan ni ju redan nu fundera över Midsommar 2010 vad ni gör då??? :) för jag vet ju vad jag gör men vad gör ni? Ni fattar ironin nu hoppas jag.
Jag vill inte skriva detta för att reta upp någon eller så men jag vill skapa en tanke om hur man behandlar varandra. Det ska sjutton inte vara en skillnad på vad det är för dag eller vad det är för månad eller år eller ej om man är 1 eller 2 personer som kommer.

Jag hoppas att ni alla får en trevlig fredag och om ni har inget för er skriv gärna en kommentar så ska jag försöka uppdatera i helgen när jag är i Uppsala. Först e det som sagt Leksand!

Kan inte låta bli att skriva om nu är det verkligen snö ute. Skulle vara kul att åka pulka någon dag i vinter :) ja jag har barnasinnet kvar....

tankar om allt möjligt.

Nu är det många saker som snurrar runt runt i min skalle. Många tankar om olika saker men det mesta har dock handlat om vänskap, familjen, jobb och jul hystreri.
Om ni har läst Emma Sundelins blogg om julhysteri (gör det om inte annat)
för mig handlar julen att umgås med nära och kära och egentligen inte åka runt hela sverige för att umgås med de som betyder mycket. Iår ska vi vara i Rälta på julafton och så ska man jobba juldagen på parken. Annandag fyller mIcke år då blir det hela släkten på Mickes sida komma hit och äta mat. Tur att det inte är jul mat då :) Sedan är julen slut. När man var liten så var det underbart med julen att sitta där och vänta på tomten ska komma och öppna pakett men ibland känns att jaga pakett just nu bara jobbigt. Det bästa med julen nu är att umgås med varandra och framför allt se glädjen i alla klappar som man har köpt  när de öppnar...Fast iår har man mer idéer än vanligt!!! :D Det som man känner det jobbiga i julen är alla som har så många måsten. Snälla stanna upp och fundera vad är det viktigaste! Det kanske inte är att köpa alla dessa julklappar utan faktiskt sätta sig ner och umgås med varandra. Ta den där kaffén och umgås med varandra. Jag beundrar de som värdesätter familjen högst av allt. Det gör våran familj och jag längtar när vi sitter där och umgås. Man ska verkligen vara rädd om det man har. Emma njut av när ni utomlands, men jag kommer sakna er. Som sagt sluta stressa under julen och verkligen ta vara på varandra. Jag hoppas att man börjar inse vad som är det viktigaste för en själv.
Idag har man satt upp adventsljustakarna.... mycket för jag inte är hemma i helgen.... nu kommer en av de mysigaste kvällarna på året när ljusstakarna är framme.... det är mysigt när det lyser i fönsterna och man dricker glögg....

Det svåra med julen just nu för mig är att inte köpa för mycket till mina underbara syskonbarn. Man har ju börjat priotera annorlunda i ens liv sedan de kom in i ens liv. Man uppskatar varje sekund man umgås med mina syskonbarn när man träffar dem. Jag bor alldeles för långt bort för att inte träffa dem oftare det är bara att inse. Jag önskar att det gick fortare åka till dem och mina underbara syskon!!!

Jag sitter och funderar på hur man tänker när man säger en sak och gör en annan sak. Jag försöker säga en sak och göra det oxå. Visst kan det blir förändringar man inte så det skiljer sig från sekund till sekund. Jag har funderat på vad vänskap är. Har för någon gång skrivit att vänskap är som en blomma bägge är lika ansvarig för att blomman ska överleva. Ibland tar man vänner för giviet. Jag har slutat ta vänner för givet och jag har insett att om blomman ska överleva måste man vårda dem ömt tillsammans. Då går det inte att en ringer och ringer och ringer, det går inte att en alltid hör av sig. Vill man priotera så måste man göra det tillsammans.

Ang jobb. jag söker å jag söker men just nu e det svårt. Jag vill ha svar från de jobb jag har sökt....

I helgen blir det full fart imorgon bitti drar jag till Leksand och hälsar på ... över kvällen se mora - leksand i Leksand.
Dagen efter blir det Uppsala på styrelse möte med UH hem på söndag kväll. Nästa vecka blir det jobb på parken, sthlm, parken å så parken. Så har den veckan gott så fort igen då?!

Hade så många tankar när jag skulle börja skriva men hockey, sjukhuset, SOS gute, hockey igen har tankarna flugit väg.

Å skönt att du börjar repa dig mormor igen.

Veckorna flyger iväg :)

denna vecka har gått jätte jätte fort.
Skriver mer senare ska på "byfest" i Gideå blir lugnt.


Helgen är redan över.

Jösses vad tiden går fort, i fredags åkte jag till sthlm för att egentligen gå på LSU årsmöte men jag hälsade på Sanna, Stefan och Vendela å Frasse oxå! En bra anledning att bara åka till sthlm.
Men i fredags började mindre trevligt. Hade planerat att fika med Emma innan jag skulle åka med flyget men det fick ställas in då det blev att åka till Vännäs istället med en av svärmors katter som senare fick avlivas.
Men men it is life! Tråkigt men sant.
Sthlm är en vacker stad å i fredags när man kom ner kände man sig på ngt sätt hemma igen :) Så där man kan känna när man trivs på ett annat ställe. Fredagen var trevlig och jag å Sanna umgicks!
Lördagen var lååååååång med många förhandlingar intressant att höra diskussioiner men jag blev dock inte invald i LSU styrelse, tråkigt men men så är det demokratin har sin gång. Jag önskar styrelsen lycka till och jag hoppas ni lyfter upp frågor om tillgägenlighet samt funktionshinder. Men härligt att umgås med Julia igen och vännen jag finns här för dig :) tack tolkarna och att det fanns en hörselsslinga så jag kunde hänga med vad som sas under mötet. Akutsikten var hemskt och när vi minglade så hörde man typ inget. Tänk på det nästa gång att inte ha ngn bakgrundsmusik då det inte passar alla att uppfatta vad som sägs. Men det är ngt man inte tänker på om man är normal hörande... tråkigt men så är det. Det förstår jag, men å andra sidan måste man tänka på det! Jag önskar verkligen att vi kan lyfta frågan flera ggr med tillgägenlighet för det gäller i alla sammanhang. Bara för man är hörselskadad har man inte samma åsikter om allt och då ska det finns möjlighet även för andra hörselskade ungdomar att vara aktiva i andra organisationer än UH!! Jag är säker på att många inte vill "bråka" om teknik och sin rätt till hjälpmedel eller tolk. Jag hoppas att andra kan hjälpa till så det blir lika självklart att lyfta det på dagordningen som man lyfter ekonomi frågan!!!

Resten av lördagen umgicks jag med brorsan och Sanna å Vendela. Frasse är en underbar hund.
Å i dag söndag så blev det lunch, åka hem med flyget.

Tack för en underbar helg!!! Ni är underbara.

Just nu ser jag på saningens ögonblick. Fattar inte att det finns såna program. Jag skulle aldrig dock ställa upp, men det är jag!

Men nu ska jag vara social med Micke och se på tv igen.....

ha en bra kväll å var rädd om varandra.

Onsdagen är över!

Nu är det så jag är såååååååååååååå glad över jag redan nu nått mitt mål jag satt upp innan jul skulle jag springa/gå 5 km på 45 min! Nu har jag lyckats! Det känns så jävla bra förlåt uttrycket! Nu är det nästa mål!
Det blev höglandssjön runt idag fast jag hade egentligen inte så stor lust idag men jag gav mig inte. Så ... nu var det skönt att det jag har klarat det!

Så fika med Johanna hann man med :) jag tror på dig vännen!!
Sedan till svärföräldrarna och säga hej och ta en dusch efter min promenad.
Skulle egenligen varit på möte ikväll men jag hade varken bil eller ork till detta.

Senare blev det bio med anna och bylla. Andra gången man ser rallybrudarna. Jag har konstaterat att man ska lyssna på sitt hjärta och gå ditt det vill då kommer man lååååååååångt.
Imorgon blir det stan, söka jobb, träna, träffa Tina, ringa samtal, hoppas att kvällen blir mysig och lugn.

nu ska jag se CSI på datorn och koppla av det tycker jag är värd!!!!

I have a dream!

Tisdagen blev sthlms besök

Idag var man till sthlm. Skönt att slippa åka så jätte tidigt.
Jag var förbi Sanna, Vendela och den underbara Frasse voven. Jag är så glad att jag har er!!
Annars var det egentligen studiebesöket på riksdagen och pop-mötet som jag skulle på.
Men kunde inte låta bli att hälsa på Sannna innan :) Riksdagen var helt okej, trevligt men jag har varit där nga ggr tidigare och det kändes inget nytt om jag säger så. Men Maria var trevlig och henne kommer man försöka hålla kontakten med både som privatperson och för UH! Pop-mötet tja vad sa vi mycket och lite till. Inget direkt att skriva här, gick tidigare för att hinna med bussen till arlanda.

Idag när jag åkte ner till sthlm hamnade jag på samma flyg som hela modo-laget. Jag skulle ha byt plats med M som gillar MODO men ganska kul att höra alla kommentarer om vilka det var av det andra som var där.....

Annars har dagen flugit fram...

Imorgon blir det stan, träffa Johanna, möte på ABF, bio med Micke, Anna och Bylla. Så ska jag träna oxå och söka jobb.
Fredag åker man åter igen till sthlm. Känns dock bra att få träffa bror, Sanna och Vendela igen. Å denna söta tjej som ger än så mycket glädje och kärlek :)
Inser att det är jobbigt långt till syrran också. På fredag fyller Hugo 7 år. Lillkillen är inte så liten längre. Han går i 1:an han är stor.. 7 år. Grattis i förskott men jag kommer självklart att gratta på fredag!!! :D

Jag förstår att om man har fått ett tråkigt besked om sig själv eller någon närstående har man svårt att ha livsgnistan uppe men samtidigt jag skulle aldrig ge upp. Jag skulle verkligen leva det liv jag har just nu. Visst jag kan ibland gnälla över små saker dit och datten men jag fick lära mig att leva när pappa försvann. På något dumt viss så lärde man sig först då uppskatta saker på ett helt och de man har runtomkring än. På första på många många år så njuter jag i själen när jag vaknar och jag är glad när jag går och lägger mig. Jag ler åt saker som förut fick mig att bli arg. Livet är bra konstigt men jag uppskattar varje minut jag har med mina nära och kära.
Till alla er som kämpar på något sätt det gäller se det lilla + i tillvaron för man ska orka ta vara på livet.

Nu blir sängen och kudden.

nattinatti

Utmanad av Gudrun

Jag har blivit utmanad av Gudrun, klart man måste följa upp utmaningar

Regler:
 • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
 • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
 • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
 • Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Och så...

 1.  Jag är ute och reser mer eller mindre varje vecka, ibland "klagar" jag över resorna men det är enbart för att man inte har insett hur avlångt Sverige är som jag har gjort.
 2. Att enligt alla öronläkare borde mina öroninflammationer försvunnit för de är ju en barnsjukdom. Alltså om jag ska tolka dem är jag fortfarande barn.
 3. Min största dröm i livet är att bli journalist och tala om bra saker som händer i verkligheten. En annan dröm att sitta i riksdagen och påverka Sverige åt rätt håll.
 4. Jag tycker det är mysigt att göra köttbullar till jul. Det är något speciellt att ha gjort något till julbordet!
 5. Jag har vänt min envishet till något positivit - och visar för mig själv att jag kan, jag vill och gillar att visa mig själv att jag kan.
 6. Lär mig av mina misstag och gör något bättre nästa gång.
 7. Trodde aldrig jag skulle hitta kärleken när jag flyttade upp till västernorrland för 2 år sedan. Men oj va fel man kan ha. Vad händer vi nästa flytt? :)
Så...

nu ska jag utmana: Emma Sundelin, Johanna Svensson, Johanna Meiding, Niklas Säwén, Jessica Ström, Pira Hedberg och Anna Svensson.

-----------------------------------------------------------------------

Dagen gick av fick en hel del gjort.
Leksand förlorade visst dagens match känns ju surt. Men det är bara att bitta ihop och komma igen som för alla det gör man ju varje dag.
Imorgon blir det sthlm för min del. Ska besök på rikdsdagshuset och ha pop-möte. Hoppas jag hinner skicka väg jobbansökan och ringa min choach oxå. Det verkar inte som jag kan träffa henne i veckan. Men jag ringer henne i stället och det funkar det med ju.

nu ska jag ser regionalnyheter men jag hoppas ni har läst artikeln i dagbladet idag. Jag tycker den var bra! Tack för den Irene (journalisten)

ha det 

Och så kom artikeln

Fick nyss ett sms från Niklas Säwén om att artikeln i dagbladet som jag är med i var bra! Tack Niklas att du hörde av dig.
Jag är jätte nöjd över artikeln och nu hoppas jag man lyfter frågorna här uppe i Västernorrland oxå! Dags att lyfta det är viktigt med funktionshinderkunskapen i Skolan.
I fall ni aboslut inte ha har ngt att göra idag så kan ni ju gå in och läsa på
http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.225999

Ha en fortsatt bra dag.
Jag har träningsvärk idag och så mår jag illa... Hmm det blir nog bättre med mat och lite sömn får man hoppas.
Imorgon blir det sthlm och onsdag inskolning som assistent sista inskolning på detta ställe. Sedan vill jag jobba MYCKET!! :)

ha det!

Träning ger färdighet

Fatta vad nöjd jag känner mig just nu! Igår gick man Höglandssjön runt ca 5 km och idag gick man från vägen in till Gidåe 3,8 km. Känner mig jätte nöjd och reslutatet känner jag mig nöjd över oxå. Jag kan bättre, jag ska bevisa att jag kan bättre och mitt mål är nu nära som jag har satt upp till att kunna innan jul!
Det känns hur underbart som helst.

Nu ska jag äta farsdag middag med svärfar!

//Susanne

Ishockey, byt bild, stan

Nu har man sett ishockey Sverige - Tjekien, Sverige förlorade men spelade bra i två perioder. Men sista var urdåligt!
Jag hoppas de vänder....
Nu har jag byt bild på presentationen :) here are I am.
Snart en ny bild igen....

Ska snart till stan och umgås med Anna ... trevligt.

Emma - hoppas du har trevligt på bommersvik. :)

ha en bra dag!
Susanne

Så var fredag över å nu lördag

Veckorna går fort, livet rullar på. Jag söker jobb. (tjatt om jag söker jobb å funderar ut vad jag vill bli) Fredagen har bara flugit iväg. Tiden har bara sprungit iväg. Fick ordning på bokhyllan som verklgien har legat över mig. Känns hur bra som helst. Sedan fick micke å jag städ ryck å ordnade lägenheten. Känns ju skönt.
Åkte in till stan och umgicks med Anna, åt mat gick på mimi kry. Hörde ju de bästa låtarna "flickan som är stark" och "högervindar överallt" så nu är man glad igen.
Jag går runt och tänker mycket nu. Egenliten vet jag inte varför tankarna bara flyger iväg och fastnar på ngt. Det är höst och det är mörkt. Man blir trött av att det blir mörkt vid fyra. Nu längtar jag till snön för det blir ljusare då. Jag önskar verkligen att mitt livs pussel ska lägga nga bitar till som har fattas, det känns som jag går runt i en cirkel och inte hittar ut. Jag har drömar jag har visioner jag ska bevisa för mig själv att jag kommer dit.

Hur som heslt går livet vidare och jag är glad att jag är den jag är, jag börja märka av mina mål börjar bli verklighet. Jag bevisar varje dag att jag kan göra ngt åt mina mål. Jag är envis å jag ska visa ännu mer.

Imorgon eller idag rättare sagt ska vi till svärföräldrarna, sedan umgås med Anna. :)

Det är kul när man får kontakt med gamla vänner igen, vänner man inte haft kontakt med på hur länge som helst. Det är kul när man får höra att man är saknad. Jag har oxå saknat dig, jag menar det. Nu känns livet lite enklare och jag är lite gladare. Som sagt lägger jag mitt stora livs pussel en bit i taget måste man själv finna.
Å det är fortfarande en del strumpor kvar att vända och sortera innan jag kan stänga lådan helt. Jag är en bit på vägen.

Hoppas du har trevligt på bommersvik Emma.:)
Tack Anna för idag - å en flicka som är stark... :)

puss på er alla.

Imorgon kommer en ny blogg bild på mig. Dags att lämna den bilden jag har bakom mig och gå vidare. Känns kul lite förnyelse. Jag fick klagomål av min svärfar - han kände inte igen mig på bloggbilden. Så jag insåg jag måste byta. Allan jag lovar jag byter imorgon.... :) Nu ska jag gå och sova för jag ska upp och gå imorgon bitti. Känns skönt.
Nästa vecka blir det inskolning på nya jobbet å hoppas jag får mer jobb... :D

ha det och sov gott.

Susanne

Har funderat länge

När man skulle skicka in tackkort från bröllopet i tidningarna i Dalarna så skiljer det väldigt mycket om vad det kostar.,
I dalademokraterna är det grattis medans dalarnas tidning kostar det ca 680 kronor. Helt otroligt!!!!
Tror nämligen man skulle sätta in flera annonser om det var grattis i bägge! Men nu satte man in annonser ändå....
Å till dig i leksand som köpte tio tidningar när jag och Micke var med i den kan du ju gärna säga vem du är? Jag vet att det var därför du köpte tidningarna :)

Nu ska jag gå och sova ska upp halv sex imorgon bitti :)

kramar

Onsdag - vilken onsdag som helst?

Nej det är inte vilken onsdag som helst. Det är när Usa fick en ny president Obama. Det känns bra att fokusera på framtiden och jobba efter den! Jag önskar honom lycka till och jag hoppas verkligen USA inte blir lika som de har varit.

Annars har jag mest fixat örnsköldskattens hemsida. Blev inte riktigt nöjd då jag kommer ändra loyout inom kort. Känns skoj att pyssla med det då jag inte känner för att sitta där i styrelsen. Hemsidan kan jag då påverka på ett annat sätt nu.

Har kollat mer jobb idag.. ska söka mer jobb. ;)

Har läst Moderaternas förslag om barn ska max gå 40 timmar i veckan på förskolan och ha minst 5 veckor semester. Tanken är mycket god men hur ska det pratiken fungera. Det är mycket redan nu när många föräldrar försöker få tiden att räcka till. Jag tror att alla föräldrar försöker att ha barnen inom barnomsorgen så lite som möjligt men man ska överleva oxå. Det är viktigt att man har mål att barnen ska ha semster MEN ska det var kontroll att det inte funkar å blir böter om du har barnen där mer? Vem ska vara den som sätter straffet?

Sedan säger jag grattis regeringen! Ni har inte enats om könsneturallt äktenskap. Nej men är det bara att M, C och FP går med på oppositionens förslag. Det går åt rätt håll! Heja säger jag bara! Kom igen nu och inför detta så det är bara att köra 2009.

Imorgon ska jag skolas in igen.... sedan blir det att träna, umgås med svärföräldrar och min underbara man! Ev hinna med städa lite. Fredag är vi bägge lediga!! :) Ska bli så härligt med helg.

//Susanne


Valet i USA!

Idag avgörs presidentvalet i Usa. Det känns skönt att det är över så man kan verkligen focusera på andra saker i svenska medier. Jag förstår om USA är ett stort land och det är viktigt med vem som styr landet i väst. Men jag tycker det har tagit alldeles för stor plats i svensk media. Varför i hela friden pratar man inte om svensk politik? Varför lyfter man inte upp åsikter och diskuterar det på samma sätt som man gör i detta val.
Vi har 3 val framför oss i Sverige. Tre viktiga val. 2 nästa år och 1 2010. Nästa val är europaparlamentsvalet, att lyfta internationella frågor, EU frågor i Sverige är ngt viktigt. Att ta i människors vardag borde vara viktigare än att lyfta hur man har det i Sverige. Det är större klasskillnader i USA, USA är avskräcken för Sverige på många sätt och viss. Men lyft frågan och diskutera varför USAs val har fått sån plats i all media. Så val som lokalmedia till riksmedia. Det är egentligen sjukt. Varför blir det lika stort när regeringen tar stora beslut som påverkar många många svenskar som har det svårt? Varför lyssnar man inte ut i landet om kollektivtrafiken och säger att hela Sverige ska leva?
Klart de finns de medier som tar upp solskenshistorier som den förra veckan från Djura, min hembygd var med överallt. (nu inte bara känt som därifrån Lassi Karonen kommer ifrån utan även snälla pensionärer) Men det jag menar är att man måste idag oxå som media fundera över hur man framställer Svensk politik. Jag hoppas att svensk valrörelse inte kommer handla så mycket om personval utan om politiken som personen och partiet står bakom. Prata vad man vill och inte vad alla andra vill!!! Låt presdentvalet bli en väckelseklocka över hur vi inte vill att svensk valrörelse ska vara med då tänker jag på att man inte pratar om vem som ska bli statdsiminister 2010 utan man pratar om vilken poltiik som man vill ha i Sverige!

Lycka till på provet i morgon emma.

kramar


Skärpning av mig själv

Nu var det hur länge sedan jag bloggade. Jag har fått klagomål att jag inte är aktiv längre på bloggen. Förlåt kära syster, bror och Sanna. Jag ska skärpa mig. NU kommer jag vara nummer 1 igen.
I mina tankar är jag aktiv. Sedan får det i en blogg är det svårare.
Det är mycket som händer i mitt liv åter igen. Förra veckan var man åter igen till Dalarna, denna gång var Emma med. Tack för en helt underbar vecka! Jag hade helt underbart trevligt, skojigt.
Alltifrån att kratta löv med alma och hugo, jobba på fritidis, vara "pressekretare" åt min mamma. Mamma fick vara med i TV, radio och tidningar för att berätta den stora nyheten att Djuras barn och ungdomar har fått 1.2 miljoner i arv. Det är stort och mäktigt att Djura med ca 450 invånare då är det en solskens historia. Jag är glad för deras skull. 
Men allt hände under veckan. Veckan började med i söndags så var tåget försenade så man missade första perioden i hockeyn. Men ängeln mamma hämtade oss i Falun så vi kunde få se hockey. :)
Måndag som sagt krattade vi löv :)
Tisdag jobbade på mammas jobb och umgicks med bror, syster med familjer å självklart emma oxå.
Onsdag, i Leksand, Emma skulle intervjuva miljöchefen i leksands kommun. Så jag passade på att klippa mig och sedan blev det bio i Borlänge Rallybrudarna!!! Vilken film. Kände igen mig ... å Emma vi behöver ingen gps vi har karta och kompass.
Torsdag var en konstig dag. Många saker var konstiga.... men det löste sig det tack å lov. Åkte till sthlm på kvällen - till brorsan och hjälpte han å Sanna å flyttade till en underbar lägenhet. Men hör och häpna vi var för tidiga med tåget. SJ kan hålla tiden. En på miljon när jag åker. Tråkigt men sant!!! Hela fredagen blev det i nya lägenheten ... gick fort att flytta in, trevlig kväll. Sedan lördag hängde jag me Sanna till Ikea! :) Härligt att få umgås! Innan vi styrde bilen till dalarna svängde vi in till Vallentuna och träffade moster samt att ge henne tackkorten. Kul att träffa henne igen :)
Söndag - skickade ut tackkorten ÄNTELIGEN klar!!!!!! Mat på trollkrogen innan bilen styrdes emot Örnsköldsvik. Veckan gick fort. En underbar helg tillsammans med dem som står en nära.
Å nu igår och idag skolades jag in på ett nytt jobb där jag ska vara vikarie. Känns kul samtidigt som många tankar snurrar runt vad jag verkligen vill.

Idag skulle jag varit med på tv för SSU, men tydligen hade de inte tid för mig så jag blev inte med men skönt att vara hemma, jag behövde vara ledig oxå då mitt örvärk bara blir värre och värre. Imorgon skulle jag till Östersund egentligen men jag orkar inte åka dit när örat krånglar. Å jag hör typ sämre än vanligt.  Nu kan jag inte ha hörappraterna i heller. Hoppas det ger med sig till nästa vecka då jag ska till sthlm på tisdagen.

Nej nu ska jag åter igen blogga.... blogga om det mesta! Nu var det mest vad jag har gjort och vad som hände förra veckan... till helgen är man just nu ledig. Känns konstigt att man inte ska göra ngt speciellt. Mimi kry på fredagen men annars blir det lugnt. Känns ju underbart!! Sedan kommer det bli fullt fart resten av året, vilket i sig är väldigt trevligt men det kan ibland blir för mycket av det goda.

Jag kan inte sluta förundras över människor som inte klarar av att göra saker spontant. för mig handlar det mycket om att göra saker utan att planera. Visst min kalender är ibland full men när den inte är det så kan man vara spontan. Men inte då...planera i månader innan! Tråkigt. Å så saknar jag verkligen alla spontan fika med min familj. Det är verkligen tomt. Jag vill kunna träffa dem och kunna ta en fika även det är onsdag i veckan. Just nu känns det bara ett hån att tänka på det. Jag önskar att man kunde trolla sig närmare de som verkligen står mig nära.

Nu ska man se på film. Jag tror jag kommer somna... *hehe*

Nu är det inte långt kvar! Jag längtar... :) *blink*

//Susanne