Oslo och så var det här med att ordna saker

idag har jag betalt räkningar, skickat iväg Ms deklartion, skickat iväg post till mamma och UH. Så nu känner jag verkligen att jag har gjort det som jag behövde göra. Men jag har saker som jag måste göra ikväll oxå. Det känns skönt att få saker gjorda.

Igår morse åkte jag till Oslo tillsammans med LSU. Var och såg över hur LNU har gjort och jobbar med stadsbidraget. Det var jätte intressant och norska är härligt språk. Få se vart LSU skuggutredning hamnar till slut. Nästa möte är den 29 maj då ska vi diskutera vidare.
Oslo är en vacker stad skulle gärna kunna åka tillbaka dit. Tillbaka ska jag. Har ju lovat att hälsa på LNU och så Nisse måste man ju hälsa på.

Imorgon är det 30 april. Vad tiden har gått fort. Redan 30 april 2008. Imorgon har jag å M varit tillsammans i ett år! Ett år vart har den tiden tagit vägen. Det känns som det har varit ett av mina bästa år på många sätt.
Imorgon blir det grillning.

nu ska jag se på tv och sedan blir det att börja skriva debatt artikel.

puss å kram

 

Dagarna kommer dagarna går...

redan torsdag kväll. vart tog den här veckan vägen? I måndags och tisdags var jag på krogutbildning på arken. Kul både som det var ganska intressant att de personer som gick där är så blå ögda hur man tror kroglivet ser ut. Visst kanske jag ser det på ett annat sätt. Men bara inse att de som finns ute på krogen alla är inte underbara gäster. Tänker inte utveckla det mer.... Hoppas jag klarar provet :) Tror jag inte gör det men jag hoppas verkligen.

Igår var jag på inskolning på Lingbo igen men nu en annan avdelning. Skulle ha gjort så mycket när jag kom hem igår kväll efter jobbet men jag var helt färdig. Tiden räcker inte till...
Å idag var jag oxå på inskolning men idag hann jag å M göra väldigt mycket när vi kom hem :)

Så fick jag en utmaning jag har tagit. Klart jag tänker ta den och bevisa för mig själv och alla andra att klara det!!

I fredags när jag kom hem från jobbet var bylla, tommy och grundberg här hos mig och min älskling. Det blev en låååång kväll! Jag hade skoj som vanligt med dessa pöjkar. Känns härligt att kunna umgås. Tills en viss del saknar jag alla roliga kvällar man hade i lgh:eten på siljansvägen i Leksand. Saknar alla härliga skratt, tårar men framför allt alla stunder. Fredagskvällen slutade vid fyra för mig för jag var så himla trött. Somnade gott :)

Nu till helgen blir det full fart. Imorgon kommer Emma. Härligt - vi ska umgås det var ju ett tag sedan nu. Jag saknar dig!  Vi har mycket att se framemot i sommar. Flera helger ihop :D
Å på lördag blir det först städa klar M:s morfars lägenhet sedan blir det parken och jobba på 3p. Ska bli skoj!

Egentligen har jag betydligt mer att skriva om... allt från politiken som förs idag till om vad ssu gör, till UHs stora utmaningar. Intressant att landstinget i Västernorrland har röstat genom att genomföra en stor region men att Sundsvall - ånge är utanför den ... Jag bor i Örnsköldsvik. Jag har jobbat i Sundsvall. Men jag har många funderingar hur det praktiskt ska fungera med allt. Kommer det funka? Med sjukvård etc etc. borde man inte fundera på det innan man skickar in en ansökan. Jag är för en stor region men jag hoppas verkligen att alla fortsätter samarbetar över frågan.

Nu är det dags för mig att fundera vidare på saker som ska skrivas ner i dokument...
vi höres.

puss

Vad saker som händer ibland?!

I söndags kväll kom man då fram till sthlm. Sov på fridhemsplan vandrahem... skönt att sova lite gran längre.
Träffade brorsan, Sanna och Vendela å så Frasse käkade lunch och var ute på en lång och trevlig promenad. Tån har väl blivit okej... Pratade om det mesta. Hem och spela kort jag fick dygn stryck fast det var ju inte det viktigaste. Vendela kommer nog bli en hajare på kortspel..... :D
Lämnade dem för mötet om almedalen på UHs kansli. Kom fram till bra saker och kände mig nöjd!
Senare iväg till tåget och hem på ett nattåg... gillar inte nattåg längre. Gillar att flyga för då kommer man fram fortare.

I tisdags morse ringde A och bad oss komma på en gång på intensiven det var inge bra med M:s morfar. Sagt och gjort vi åkte dit. A, L, N, P var redan där. Det var absolut inge bra. Men min trötthet försvann nog fortare än jag hann säga bu. Strax efter 09.00 somnade han in. Mitt bland oss och bland hans närmaste. Det var jobbigt men samtidigt är jag glad att jag var med och fanns där. Dagen kändes som en evighet, efter vi fikade gick vi upp och såg honom ligga där så fridfullt. 74 år gammal somna in och ett liv mycket händelsrikt liv att lägga sig bakom. Det har varit mycket känslor inblandade den dagen och tack å lov för Örjan finns på parken som såg till man inte blev rastlös. Många gammla känslor kom upp på ytan. Många känslor man inte trodde man kunde känna igen. ......

----------------------------------------------------------------------------
Ser verkligen framemot att jobba med den nya styrelsen i UH. Det ska bli helt underbart skojigt. :D

nu har jag inte tid att skriva ngn mer blogg....

Vänskap är som en blomma man är lika ansvarig för att den får vatten, gödsel men även energi!

Skönt att våren änteligen har kommit :)

pusspuss

Grattis Julia

Nu har UH en ny förbundsordförande, hon heter Julia Willig!
Å jag blev omvald.... Hur kul som helst tack för förtroendet.

puss

Är i LUND :)

Sitter just nu och lyssnar på Mattias som snart gå avgår som ordförande i UH. Jag är på årsmöte i Lund för UH. Flög ner i fredags till sthlm. Fick nödlanda i örnsköldsvik, var något fel på landet. Så nu har man varit med om det oxå.
Annars åkte jag tåg. Kändes som en halv evighet att ta mig ner....
Lund är ju en vacker stad... (jag skrev ett långt blogg inlägg i torsdag men det försvann :( dumma dator.)
Nu sitter jag å lyssnar på debatten om flera medlemmar i UH! Igår hade årsmötet påverkanstorg. Jag från styrelsen satt på station 2 tillsammans med Rasmus. Härlig kille... :) vi hade mycket skoj.
På kvällen var det dans, afrikansk dans. Det såg kul ut men tyvärr kunde jag inte vara med då min fot gör ont ännu.
Om en stund avgörs det om jag blir omvald till styrelsen. Jag hoppas verkligen det. Skulle tycka det var kul att jobba vidare med det vi har börjat jobba med.

Sitter och funderar hur jag ska formulera mig om vissa saker som har hänt i mitt liv.
I torsdags jobbade jag min sista dag om ombudsman på SSU distriktet. Blivit uppsagd. Jag har två månaders arbetsfri uppsägning. Officelt tar det slut 30 maj. Det är med mycket blandade känslor jag får sluta. Jag har verkligen tyckt att jag haft ett drömjobb. Det har  varit helt sjuk kul, samtidigt hur jobbigt som helst vissa dagar då man har haft mycket att göra. Men den resan jag har gjort har varit helt underbart. Jag ångrar aboslut ingenting.
Nu vet jag inte vad som kommer hända i mitt liv.... i sommar kommer jag jobba x-tra på Lingbo ett servicehus, det ligger jätte nära där jag och Micke bor.

Ikväll/natt kommer jag till sthlm. Jag ska vara på möte med almedalsgruppen imorgon kväll. Åker nattåget hem till övik. Sedan blir det sova ngn timme och så ska jag till Lingbo :) Hur kul som helst kommer det bli.... *ler

Vad ska jag göra nu i mitt liv? Det får framtiden utvisa... Just nu är det många bollar i min skalle.

ska fortsätta lyssna nu. Skriver mer i bilen på väg till sthlm. :)

puss

En känsla av räddsla.

Sitter här och ska snart och sova.
Hann ingen blogg igår då jag kom hem från LO:s chockladprovning - det var en intressant upplevelse. Var en tjej där som pratade om rättvisemärkta varor. Jag kunde det mesta kändes ju bra... :D
I bilen hem hörde jag om att Leksand inte kommer gå upp i år... det är blandade känslor att de inte lyckas. Men en gång leksing alltid leksing.
 Lika trevligt varje gång och prata med Bylla dock var det få ord denna gång för jag pratade mest i telefon med Emma och sedan Anna och åter igen Emma!

Imorgon blir det mycket att göra men det är oxå det sista som ska göras. Men tyvärr kan jag inte göra färdigt allt som jag önskar att jag skulle göra. Men jag gör det jag KAN göra. Jag hoppas jag hinner göra så mycket som möjligt dock... det är med blandade känslor jag gör vissa saker. Vägen kommer kännas enorm imorgon.
Skriver mer imorgon om det....

Kanske inte varit så social med mina vänner den senast tiden per sms etc men det har varit lite upp och ner med vissa saker ska bli ändring på det hoppas det blir inom snar framtid. Ska planera in en hem resa snart till mamma och mormor då kanske man skulle kunna hinna ta en fika med de man sällan hinner umgås med. Men även ni kan ju höra av er :D

Nu fick jag verkligen hjärnsläpp vad jag ska skriva.... :(

har länge funderat på om det är rätt att bojkotta OS i Kina iår. Jag tveckar. jag tycker det en självklarhet att Sverige visar att vi inte stöjder Kina när det gäller Tibet eller när det gäller mänskliga rättigheter men är det rätt att bojkotta ett helt OS??!! Jag måste tänka vidare. Det är lyfts in i debatten om man ska enbart bojkotta invigningen, tja varför inte det är alternativ. Fortfarande tror jag tanken var god när Kina fick OS då skull man se vad de gör för de mänskliga rättigheterna och media fick visa världen att det har hänt saker. Men ju närmare OS vi kommer ju mindre verkar de har gjort. Men hur det än är så är det en sportlig fest då tycker jag att man borde lägga det i ett land som uppfyller alla männskliga rättigheter.

nu måste jag sova...
ska bli skönt att få träffa john blund snart.

sköt om er....

puss

å ännu en blogg denna underbara april dag

Egentligen borde jag sova men jag måste få skriva dessa rader.
Det var en händelserik dag idag. Möte med LO efter lunch om kursledare för facketsgrunder. Känns hur nice som helst. Till Birsta och var till alldeles för många affärer för min fot att döma men men... jag köpte två presenter till M för jag tyckte han är värd det. Jag älskar dig!
Jag fick insperation att göra om sovrummet så jag hoppas jag har samma insperation under sommaren så ska jag ta tag idet. Nya färger blir det och en NY säng!!! Helt j*la underbart.

Idag snöade - det är inte vinter jag vill ha utan VÅR!! Det ska hända så mycket under våren, sommaren och hösten...känns underbart att jag har något att se framåt. För trotts allt går ju livet vidare och jag längtar mycket till vissa datum mera :D

Tack Anna för du följer med mig till Härnösand på jobbet! Då går tiden mycket fortare!

Emma du kommer fixa provet imorgon. Tro på dig själv! Du är underbar!

-------------------------------------------------------

Imorgon blir det träna, chockladprovning med LO sedan hockey LIF som måste vinna över Brynäs!
nu ska jag sova... behöver sova nu.

puss er Susanne

En mycket vacker låt

Det vackraste jag vet är att se dig när du sover.
Här råder stilla frid, och jag glömmer både rum och tid.
Du ligger här bredvid, och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig är det vackraste för mig.

Så sagolikt det är att se morgondimman lätta
när mörkret sakta flyr, och att se hur dagen åter gryr.
En kylig morgonbris sakta sveper genom rummet.
Jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till.

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland.
Stunder av lycka, att bara ha varann.
Det är en rikedom att få älska och att älskas.
Vår kärleks varsamhet är det vackraste jag vet.

Det vackraste som finns är att vara någon nära,
när månen lyser klart över skog och mark så underbart.
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig är det vackraste för mig.

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland.
Stunder av lycka, att bara ha varann.
Det är en rikedom att få älska och att älskas.
Vår kärleks sårbarhet är det vackraste jag vet.
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas


Nu ska jag väg och äta lunch
vi höres senare!

//Susanne

Frågan är ju?

Jag skrev senast under tiden vi hade ordförande träff i lördags. Jag var trött och seg.
När jag och Emma kom hem efter mötet samt d.s mötet så la jag mig och sov en timme. Parken nästa vid fem. Riktigt trevligt att prata med svärmor och Emma när man gjorde mackor. Vi hann ju prata om lite dit och datt. :)
Kvällen rullade på med inhopp i garderob och sedan som vanligt sålde man korv :) Lika skoj varje gång. Man hinner prata med många människor. (i skrivande stund kom jag å tänka på att jag måste tacka X för den trevliga pratstunden du å jag hade. Nästa gång säg gärna vad du heter)
Körde hem Emma efter kvällens slut och då insåg jag hur ont jag hade i min fot. Den är svullen och inte så lite svullen heller :( dimma på vägen till bredbyn och det är något magiskt med dimma. Jag vet inte riktigt vad jag ska sätta fingert på men det känns som älvorna ska komma ut genom skogen och förtrolla dig.
Hemkörning av Bylla avslutade kvällen! Sedan blev det lugnt och var vaken en timme till hinnan jag somnade och sov länge. Skönt....
Igår eftermiddag blev det middag hos svärmor och sedan var jag dödsnervös över att Leksand skulle losa i västerås men de vann. Det finns en viss chans fortfarande :)
Vill åka till Sollefteå imorgon men jag blir i Ö-vik och jobbar därifrån måste försöka få foten någonlunda okej inför helgen då jag ska ner till Lund. Åker fredag kommer hem måndag kväll. Unga hörselskadade har årsmöte.

----------------------------------------

Att välja sida i en fråga tycks vara mycket svårt.
Att välja vart man vill gå är nu ännu svårare.

......................................................

Resten av dagen kommer gå åt att försöka hinna göra allt klart som jag ska få klart innan ikväll...

puss på er


sitter på möte

nu är jag dödstrött
behöver sova
sov ingenting i natt :(
första maj :) here we come...

jag är seg.
puss

tillbaka efter ngn vecka ej bloggandet

Jag har efter klagomål (hehe) från min stora syster tänkt att skriva lite blogg. Jag har inte haft tid att skriva sedan jag satt på hotellet i Valencia. Det har gått i ett.
Valencia vilken underbar stad. Dagarna där gick jätte fort. Jag ångrar verkligen ingenting.
IFOHOYP som jag var nere på hade årsmöte på söndagen där jag valdes som ansvarig för intressepolitiska programmet. Ska fundera ut hur jag ska jobba vidare men jag känner mig stolt över det :) verkligen glad!

Flög hem på måndag... åkte åter till köpenhamn å nattåg till sthlm upp till sundsvall och så där Örnsköldsvik. Aldrig varit så lycklig att komma hem :) Men samtidigt vilka erfarenheter jag har fått med mig. Jag är glad över jag har varit med om det jag har varit med om....

SÅ i onsdags var jag på studiecirekl på abf - livet som insats. Tack för trevliga dagar men även lärt känna personer som är lite extra :)

I torsdags e.m blev det till Dalarna för att åka därifrån tisdag. Träffa H och A å syster på siljan (café) tack för den mysigaste stunden. saknar just dem stunderna man har med dem när man bor hrä uppe. Det är något x-tra att åka hem och träffa dem. Fredag kväll Leksands arbetarekommun årsmöte. Dags för avtackning för mig. Det är konstig känsla. Men vem vet jag kanske kommer tillbaka.kanske kommer jag inte tillbaka. :)
Lördag A sjuk hämta H på mulle till Insjön och handlade. Skulle varit på hockey men vad gör man inte för sina syskonbarn. Blev att se hockey i Wasasalen och se Leksand krossa MORA!! Härligt!!!! H är för söt.... höll på att somna i matbordet. Söndag fyllde mamma år. Grattis igen. firade henne med att Micke lagade hur god fisk som helst :) njöt att umgås med varandra och farbror kom förbi.
Måndag skulle varit till falun på hörsel. Tyvärr ställde de inte... :( så Åkte micke hem :( å jag stannade kvar tills dagen efter då jag åkte till sthlm och träffade Sanna å Brorsan å världens sötaste Vendela! Nu är man stolt moster och faster. Inte alla som har den turen......
I sthlm var jag på lsu skuggutredning vi gör om statdsbidragen. Vad man lär sig mycket!
Tillbaka till brorsan å sanna å vendela å frasse för att äta världens goaste middag!!!!! Se leksand mot mora (borta) och njuta av fisken! tack för alla mysiga stunder dessa dagar....

Idag är det torsdag.... jag vet att det egentligen inte står ngt klokt i detta blogg inlägg men hur mysigt som helst är det dock att jag har träffat alla som står mig nära!

Dagens tanke går till en partikamrat som har lämnat oss. Din anda kommer att gå vidare Anders för teckenspråket. Vila i frid!!!!


När ngn försvinner bort så inser man hur skört livet egentligen är....
i tisdags så fann de en 10 årig pojke här i ö-vik druknad. Tänk att ens liv kan slockna så alldels för tidigt,

sköt om er alla.

puss på er