Star wars utställning och hamnfest

Igår var man först på handels i sundsvall sedan på stars wars utställning eller rättare sagt invigning,.
Tack Emma att vi fick följa med. Eller rättare sagt Jim tack ... det var en ära att följa med!
jag uppskatar vännner som emma. de finnns där. de är där.... tack för du finns.
tack för att du lyssnar och förstår.
idag har vi först varit hos moster lotta sedan jobbade jag å så blev det mat å Anton  å Emma å Johanna hemma hos oss. Fest... party .... sedan till hamnfesten.
Älskar er Anton, Johanna och Emma!

bilder imorgon från invigningen.

Varför ska jag bara hålla löften, varför ska jag bara vara den sanna vännen?
varför ska jag bara ringa? varför ska jag bara hålla löften som sagt?
Lägg ner! jag blev jätte ledsen i torsdags. Jag tänker skriva att det var just torsdag. Jag behövde ha en vän som allra mest! alla vänner är som blommor ibland behöver man e-tra näring. Det ger ni anton, emma, johanna s, johanna m, niklas och pira och alla andra jag fick chansen lära känna under mina två år på världens bästa jobb.

kramar

Torsdag

Aldrig har minuterna i ens liv gått så sakta. Aldrig har jag längtat efter ett telefonsamtal så mycket som idag. Det kändes som en evighet alltihop idag.
Skulle ha varit iväg och gjort andra saker på f.m idag men blev inte av. Beror inte på mig! Tror inte förstår hur mycket allt hade betytt för mig! Men men.
Lunch med M och sedan jobba till 21. Pratade till slut med mormor i alla fall och det kändes skönt!

Spaninen och Tyskland är det i VM final! Jag hoppas på Tyskland i finalen.

Imorgon blir det först sundsvall - handels. Sedan blir det IKEA och fixa lite mera. Sedan hem och umgås med Emma (som ändå är me) och å 19.00 blir det invigning på star wars utställningen! :) Hehe!!! å efter 21 är det i stan med ssu och sossarna. Jobbar lördag kväll och söndag kväll. Lördag blir det umgås med sambon sedan på kvällen blir i alla fall Emma och Anton här... hoppas ngn mer dycker upp :)

nu är min dator upptagen igen.

//Susanne

Midsommardagen i Rälta!


jag i Leksands dräkt!
Jag är jätte stolt att få bära denna dräkt! Den har så mycket historia men inte bara det, utan det är
att visa var man har sina rötter. Jag är en stolt dalkulla, rälta uppvuxen å bär Leksands dräkt med stolthet.

Här kommer mitt tal inte ordagrant för det går inte. För vissa saker har jag tagit bort och andra saker har jag lagt till...
Ni får inte hela mitt tal ni får dikterna jag citerade och ni får även ngt annat. Resten behåller jag med er som faktiskt var där. Tack för ni lyssnade och tack för alla kommentarer. Ni kanske undrar varför jag inte tar upp hela talet men det är just det som är magiskt att vara där för stunden. (förlåt till vissa, men å andra sidan hade flera av er chansen att höra vad jagm sa just då men inte var där så därför till er som var där jag höll det för er) Man ska leva i nuet och var rädd om varandra. Man ska uppskata vad man har och inte snegla över vad som finns på andra sidan. För gräset är inte grönare där.

Dessa är två dikter jag citrade....
...." Dan Andersson dikt en midsommarvisa som lyder följande av första versen
Jag älskar sommarens vindar och solen tröstar mig
alla markens blommor gläds jag med inunder himmeln
Små myror, viker undan för min fot och uppå den smala stig.
vi är så många vandrare små trängs fram.....

nästa dikt en dikt jag fann i morfars sommaralbum
Det spirar, det blommar, det sjuder i skogar på ängar och fält.
Grip girigt vad sommaren bjuder,
ty lån är det en vinters svält.
Så njut i det ljuvliga gröna, allt solguld och himmelsblått och allt det doftande sköna ty
sommaren hastar så brått.

Så njut i det ljuvliga grön allt solguld och himmelsblått"

Det är dikter ni får njuta av! Resten får ni då gissa om ni inte var där och upplevde det!

nu ska jag njuta av min lediga kväll....

//Susanne

Midsommarafton I Leksand


kyrkbåtarna kommer på siljan

vackert detta är midsommar

sammilsdalsgropen.... mycket folk!

mera folk

mera folk....

det är mäktigt att vara i Leksand på midsommaraf

å så det nästsista inlägget för idag

I bland undrar man vad andra människor gör och hur de tänker. Men nu undrar jag verkligen vad moderata partiet sysslar med. Lars Näslund här i Örnsköldsvik ett uthalande om att han inte vill ha en utställning här i ö-vik om Ecce homo utställning. Turbullens runt honom och även allehanda som blev anmälda för hetsmotfolkgrupp för de uttalande som Lars Näslund gjorde!! Visst det är lätt att prata först - tänka sedan, men snälla tänk efter vad man säger innan man säger det i uttalande. Det Lars Näslund sa står ju för partiet och inte som privatperson. Så många har ju gjort det innan så han borde ha lärt sig. Uttalande får stå för honom själv och inte för mig. Jag tror på alla människans lika värde. Tycker även det är jätte bra att utställningen kommer till Örnsköldsvik så man ökar föreståelsen. Å debatten behövs för nog är det tråkigt att fortfarande är det mycket homofientligt i Sverige och vi lever på 2000-talet. Tack Örnsköldsvik som har tagit hit utställningen! 

Så om inte detta var nog som jag nämnde igår har moderat partiet drivet genom FRA - beslutet. Är mycket imponerad av Fredrik från c som kraftigt kritiserade detta men när parti piskan föll så röstade även han genom förslaget. Jag har tidigare nämnt det här jag vet men jag har inte slutat tänka på det. Jag kommer aldrig sluta tänka på det för hur som helst står M för individualism men vad gör de? De röster genom så det blir kontroll. Jag är lycklig, glad att S röstade emot!! Länge leve socialismen i Sverige.

Glöm inte komma till Örnsköldsvik under 28 juni - 30 september då har vi Star Wars utställning här i stan. Vi är enda i norra europa lite mäktigt. Musemet ligger inte långt ifrån man bor så det blir skojigt.

//Susanne

p.s Anna jag lovar att skriva talet och lägga in bilden idag d.s


Onsdag

Jobbade morgon idag. Fika med Anna på port nio kring 15 och Johanna Svensson kring halv fyra.
Trevligt. var ett tag sedan man bara pratade. Fast pratade mest om midsommar... *hehe*
Tal och bild kommer senare ikväll.
Har fixat ett nytt hemnummer från och med 2 aug :) JIPPI snart är det dags. Nedräkningen har börjat. Nu är det inte långt kvar jippi.
Är även inte långt kvar till almedalen. Har en del saker att göra innan jag ska dit men det ordnar sig. Jag jobbar mycket eftermiddagar.

//Susanne

Stort tack!

Ett stort TACK till mina f.d arbetsgivare SSU Västernorrlands distrikststyrelse som gav mig en helkroppsmassage i tack present. Tog den förra tisdagen. Tack åter igen. Jag fick en ny kropp :)

*KRAMAR*

Åhjälp

Det händer andra saker i världen och Sverige bara för vi har midsommar... å jag funderar hur man tänker när man formulerar en lag som FRA! Men det bevisar bara hur den borliga regeringen jobbar utefter. Dubbel moral!!!!!

Ska snart iväg och jobba kväll igen.
Sedan blir det dag i morgon... :)

vad vill jag göra i höst? Jag hoppas på svar snart!!!!! Jag vill NU!

//Susanne

p.s talet kommer ikväll d.s

Midsommar i Dalarna

Att veckorna går så fort det visste jag men jag vill ärligt talat ha en broms då och då!
Har saker att göra men hinner inte med att göra dem här hemma.

I förra helgen var det Vendelas dop i dalarna. Vi kom ner lördag morgon åkte hem sent söndag kväll, jag å emma var ut med Sandra å Anna på öltältet på fredagen! Var trevligt fast musiken var hög! Sedan som sagt bar det.... Dopet var fint och kul att träffa alla igen! Tack Caroline för du ställer upp!
Jobba måndag - tisdag - onsdag. Sedan åter igen dra ner till dalarna. Jag å micke till dalarna åter igen.... :) trivs där mer och mer när man är hemma på besök.. Tyvärr hinner man inte träffa alla man verkligen vill träffa.

Torsdag - softade sedan blev det Leksand och handlade med mammsen. sedan se den första av tre majstångsresningar för i år! :)  Runtomkring Dalarna har alla småbyar och platser som reser sin midsommarstång och alla är lika stolta för sin. Det är mäktigt att vara i Dalarna i midsommar.
Sedan hem och äta mat med mamma å mormor å ta det lugnt å förlora i plump. Fast det gör ju ingenting.

Fredag - hjälpa till att börja med ladan. (långbord där på lördagen) sedan pyssla innan kvällens utflykt Leksand och se på sveriges största midsommmarfirande. Det är mäktig känsla. Härligt att lyssna och och höra på sångerna men mäktigaste är nog dock att höra 25 000 - 30 000 personer sjunga nationalsången och sedan se alla stora och små leka små grodorna... i år åkte man hem tidigare. Kändes skönt.
Resten av kvällen umgicks man med familjen *underbart*

Lördag - kunde ju mått bättre när man vaknade.... annars fixade inför kvällen och umgicks med familjen.
Klockan 19.30 midsommarfirande i Rälta! Denna vackra by. I år fick jag verkligen äran att hålla högtidstalet i Rälta! Jag kände mig jätte stolt. (kort och tal kommer senare) Det var hur mäktigt som helst! Tack för alla beröm och kommentarer. Kvällen var på logen (ladan) det var hur mysigt som helst.
Tack ALLA som gjorde midsommar till en härlig helg!

Talet och kort kommer läggas upp :) Jag lovar på återseende!

//Susanne

En vecka efter skåne

Redan gått en vecka efter resan till skåne.
Skulle skriva när jag kom fram hade jag tänkt men det blev så mycket annat. Träffade ju alla igen. Tack Mona att vi fick bo i lägenheten. Helgen var jätte trevligt. Skulle åkt till Malmö men blev Hässleholm istället. Många vackra minnen man har i den staden... kul att Micke verkade trivas bra med alla. Tacka sjutton för det då det blev fönsterpustning och på Monas och Christer fest fick han stå i baren.
Riktigt skojigt var det att träffa Matilda och Josefin igen. Å vårat charmtroll Viktor. :) Vilken stjärna. Han är hur söt som helst. Hoppas på att det kommer in bilder snart :)

Resan hem på söndagen var väldigt lång. Ca 103 mil i en bil. Var hemma kring 02.30 på måndags morgonen. Men det var det verkligen värt varendra minut :D

Så har man nu varit arbetslös i en vecka. Den veckan har verkligen gått fort. Måndag var det arbetsförmedlingen, jobba på kvällen, tisdag jobba på dagen, onsdag jobba på dagen å arbetsförmedlingen igen på e.m. Fika med Johanna och bara myste å mysig middag med M. Det kan inte bli bättre dag. (jo att träffa emma å johanna m å niklas å pira oxå)  Igår var man på anställningsinterjuv. Ser framemot att höra reslutatet.
Många andra saker händer oxå, ena saken är uppsagd nästa är sagt JA! :) Hur kul som helst.
Nästa vecka ska man dels jobba, dels till Sundsvall och sedan blir det Dalarna ... ska på dop ska bli trevligt. Undra vad man ska ha på sig dock. Ska börja med klänningen... känns spännande.. Nu är det faktiskt inte långt kvar.... :)

Min mobil gick sönder igår... jag är så le på det hela... ska lämna in den imorgon och hoppas verkligen det går fort att få den tillbaka. Jag gör verkligen det!!! VILL HA DEN JU! Så förlåt till all er som jag inte har smsat igår eller ringt. Ni kan dock ringa mig idag... :)

Idag är det fredag och nationaldag... trevligt att inte ha ngt speciellt idag men kommer dock vara själv hemma ikväll :( tråkigt men men....)

nu ska jag vidare... sitta å skriva lite. Har massor av tankar och funderingar.

see u later.

Intressant att sitta och lyssna på är man pratar på bussen om den borliga regeringen. FÅ verkar ju riktigt nöjda...  vilket jag förstår....

Dagens plus: Vädret och mamma för hon alltid finns där. Å så Vendela.
Dagens minus: just nu inte ett enda :)
//Susanne