Dag 16 (Mina intressen)

Dagens ämne är mina intressen. Ett stort intresse jag har är att lära mig nya saker om mig själv. Att läsa böcker och få kunskap jag inte tidigare har haft eller få mer kunskap av saker jag kan.
Träning och försöka leva sundare har blivit en annan del av mina intressen vilket på senare år har blivit det jag tycker är roligare för må jag bra så orkar jag med och då vill jag samtidigt göra mer saker. Allt går hand i hand.
Ett annat stort intresse är ishockey. Leksand har alltid varit det laget jag älskat åkt på många supporter resor runt i detta avlånga land. Fått många härliga och goa vänner. Tyvärr har man inte idag samma möjlighet att följa Leksand men fortfarande när chansen erbjuds så åker man och tittar på hockey. Men nu har det blivit en hel del modo - matcher (då jag bor i Örnsköldsvik) vilket är kul på ett annat sätt men det är inte alls som att se det laget man verkligen hejar och brinner för. Men hockey är en speciell sport.

Étt annat stort intresse är att utveckla sitt fotografiska sinne och sitt skrivande. Å varje dag lär man sig om ngt nytt. De sista stora intresse är hundar. Tyvärr finns inte tiden idag för en hund. Men har växt upp med en hund fram till jag flyttade till Härnösand för 5 år sedan då känns det konstigt att inte ha en hund. Men det kommer det med.

många kramar

Dag 15 (Mina drömmar)

Sitter hemma i Gullänget, Örnsköldsvik och pluggar budget. Intressant med tanke på hur jag har jobbat med UHs ekonomi den senaste månaderna så är det bra att lära sig och jag kan säga man lär ju så länge man lever å tur är väl det. Funderar på egentligen hur många budgeterna man har gjort och man har lärt sig att göra så är det också då intressant att göra det.

Igår kväll var jag hem till Carina och Johan på Tuppwarp party (tror det stavas så) blev inhandling av två kylskåpslådor. En bra inventestering annars mest var social och det var mkt trevligt. Tack för sällskapet. Behövs ibland energi påfyllning.

Så till dagens ämne. Kan ju vara passande att srkiva om då jag pratar om mina mål och drömmar i flera inlägg. Mina drömmar i livet vad är det? Det är många, en del drömmar kan bli verkliga iår andra flera år dit men jag ska nå dem. Andra är bara drömmar och får nog lov att stanna där som drömmar. Men jag ska ta och del upp saker och ting de drömmar jag vet att jag kan nå och de drömmar jag faktiskt tänker ha kvar som sagt som drömmar.
En av alla drömmar jag har är att få skriva varje dag om saker och ting och varje dag få någon att köpa det jag skriver - att utveckla mitt skrivande så pass att jag kan leva på det. En dröm. Det andra är jag kan lyckas med tjejmilen och vårruset på de tider jag vill och förväntningar jag sätter på mig själv. En annan dröm är att få ett jobb att man känner att jag hoppar upp ur sängen och går till jobbet med ett leende på läpparna jag har haft ett sånt jobb tidigare och jag vet hur känslan är. Sedan är att flytta till hus eller bo där man känner glädjen å helst närheten av nära och kära.
Andra drömmar jag har är att resa och upptäcka världen se vad som finns där bakom och där bakom. Jag hoppas verkligen att det kan bli mer av. Sedan är det med viktnedgången och det är på väg. Jag vet vad jag kan och jag har mål och drömmar där med. Vet att jag klarar av det själv.

Nu ska jag fortsätta med min budgetar.

Många många kramar


Plugg, och funderingar

Sitter och har funderingar på vart jag är på väg. Men tror det blir bra. Helgen var i sthlm. Först kom jag ner på fredagen ngt försenat men ändå kom jag ändå ner. Sedan på lördag blev det ett extra insatt styrelsemöte med UH. Bra diskussioner och bra möte. Tror det blir bra.

Lördag e.m blev att träffa syster å mina äldre syskonbarn, Emma och brorsan. En trevlig stund. Tack för pratstunden Emma. Känns skönt att få distans på mina funderingar :)
Söndag kom M ner och sedan blev det hockey med A,H och M i globen. mycket mycket kul. Att se Hs ögon när vi satt i Globen blev jag väldigt rörd. A fick lite spring i bena men kul att se hennes min när maskoten ramlade. Tack för en otrolig rolig dag. Sverige vann på straffar!

Måndag (igår) plugg och möte som stod på agendan. Lika dant idag. Sedan blir det ännu mer plugg.

Med mina funderingar är vad jag själv vill. Många många saker som är på gång vilken enda ska jag börja. Göra en punkt lista? :P
Närmare målet.

Vi får höras.

kramar


Vad är en väntning på ett flygplan?

Sitter på flygplatsen i Luleå och väntar på flyget. Det skulle ha gått 19.35 men beroende på snö i sthlm så kommer vi förhoppningsvis i väg 21.05 men vi får väl se.
Kan ju undra om det inte har kommit snö tidigare i vårt kära land då man får panik för det är snö. Hur gjorde man förr i tiden (för var det väl så det kom mer snö då??) man kan ju undra i alla fall.

Dagen gick snabbt fast den var seg. Matrasten var mycket trevligt. Tack för sällskapet L och B!

Jag trodde aldrig jag skulle sakna vänner så mycket jag gör. Jag trodde aldrig jag skulle kunna sakna vissa personer så himla mycket. Jag saknar att inte träffa min familj så mycket men vissa vänner saknar jag så grymt mycket. Det saknas någon. Visst telefon är bra men det är inte samma sak. Ses, se en film, prata öga mot öga. Skratta skämta kanske en och annan snödriva får besök eller snöboll fan vad jag saknar det den här vintern. Saknar även varma kramen, att dricka svartvinbärsspriten i hop :P att skratta så jag gråter när man gör ngt ihop... tur att snart ses för nu är saknaden står.

Nej flygplan kom hit. När jag väl kommer till arland är nästa äventyr att ta sig till vandrahemmet. Hoppas på nga timmars sömn i alla fall...

många kramar

Dag 14 (Vad hade jag på mig i dag?)det här är min favorit tröja tillsammans med min favorit sjal (som jag har fått av faster) Skulle idag skriva om vad jag hade på mig idag men jag tycker det är "roligare" trevligare och skrivare om min favorit klädsel.

Igår blev jag färdig med fakturerings kursen och började med marknadsföringen. Har att fortsätta med den när jag kommer tillbaka från övik. Åker idag till sthlm för att gå på möte imorgon, träffa mina syskon och sedan se hockey på söndag. Härlig helg! Å snart är man hemma i lgheten i Gullänget och allt är sig likt. Konstigt livet är egentligen menmen.

Fick ett jätte trevligt telefonsamtal idag från Öviks kommun. Tack! Så nu är man glad.

Funderar på vart jag är på väg någonstans i livet... det får livet utvisa sig själv.

Fick en konstig känsla i magen igår men jag kan inte sätta fingret på varför det var konstigt.

nej mina vänner nu ska jag packa ihop sedan drar jag iväg. Mot sthlm - örnsköldsvik 2 veckor på distans härifrån. Hem sitt riktiga hem!

ha en bra fredag!!

kramar

Dag 13 (Den här veckan)

Dagens tema funderar jag på vad jag ska skriva om. Vad som händer den här veckan? Skola skola skola å så mycket mer händer inte.
Däremot åker jag på fredag till sthlm och blir där till måndag. Hockey på söndag med M, A och H ska bli jätte skoj att se hockey med dem. Känner mig taggad till tusen.

Nu snart är det dags för att åka hemåt Övik igen för nga dagar. Samla energi. Plugga, träffa vänner, träffa familj, ha så himla skoj i största allmänhet.
Komma ett steg närmare i mitt mål! Delmålet är på väg att uppfyllas det ska bli så jävla nice!!

Många tankar som kommer när jag är här vad jag vill åt vilket håll i livet jag vill svänga, har suttit och kollat jobb i Sverige, vet inte vart jag vill söka, söka ska jag. Öppnar jag en ny dörr måste jag stänga den andra då? Vad händer då? Många känslor och tankar som far genom huvudet. Men som sagt den här veckan ser faktikst ut som en "vanlig" skolvecka där man gör prov och tester och klarar kurser och hoppar på nästa kurs å drar vidare på nästa. Jag gillar det på ett sätt. Snart mycket snart kommer även detta ta slut. Vad händer då? Vilken väg ska jag ta? vilken väg kommer jag välja när det är dags?!

nu ska jag fortsätta med mina affärsbrev. Dock i en ny kurs men samma brev ska skrivas känns.

På återseende!

Kramar

Mellan rasterna :)

Sitter nu här med livets dryck en kaffekopp. Har gjort klart affärskommunikationen idag och har redan börjat med fakturering känner mig ganska laddad. Idag kom min mobilladdare så nu har jag en mobil igen. Förlåt alla att jag inte har kunnat prata med er. Men om jag ska vara ärlig var det rikigt skönt att ha den avstängd för nu hann jag göra massor av saker.
Igår kväll var jag ute och gick i kylan en vända och hann tänka mycket.

Snart har jag uppnåt ett av mina delmål. Känns kanon. Men i mål är jag ännu inte men på väg är jag allt. Allt går om man vill...

Grattis brorsan på födelsedagen.

kramar

Dag 12 (I min handväska)För närvarande har jag ingen handväska som jag använder men när jag har det har jag alltid min kalender med mig. Annars gäller min vinterjacka där jag har allt i. Hörappratsbatteri är alltid ett måste samt numera lilla plånbok. Skulle någon fråga mina när och kära så älskar jag verkligen att använda väskor eller rättare sagt att köpa in väskor men sedan använder jag inte dem lika ofta. fast det går i vågor tycker jag. Just nu känns det bäst att inte ha ngn handväska då jag befinner mig här jag är. Men det ändras snart ska ni se.
Det jag glömde att lägga fram är mina nycklar var förtidigt på morgonen. :P

ha en bra dag med er!!

kramar

Dag 11 (Mina syskon)

Är måndag och nu tänkte jag ta mig tid att skriva nga rader om dagens ämne.
Jag har två äldre syskon. En syster som är 9 år äldre och en bror som är 7 år äldre.
Jag har verkligen lycklig som har två syskon som jag tycker om att umgås med. Syrran flyttade hemifrån när hon var 16 så hon kom hem på helgerna men jag tyckte verkligen om att hon kom hem om helgerna och vi gjorde saker. Slalom backarna hon såg till att man klarade allt som man kunde och ville klara och det gör hon en idag. Kontakten med henne har verkligen varit en av de viktigaste pusselbitare i mitt liv. För när livet inte har varit enkelt är det syrran som har stått pall och styrt upp det som bara hon kan göra. Men samtidigt har hon sett till att ge råd och stöd (kanske när man var yngre man hatade dem men på ngt sätt var det ju det bästa när den dagen kom som gjorde man bär mer sig dem idag) Jag skulle vilja beskriva min syster som en viljestark person, vet vad hon står i livet, vågar ta beslut, ett stort hjärta men samtidigt kan vara en syster som vill ha. Hon är en vän som få kan vara.
Min syster har tre underbara barn som verkligen betyder enormt mycket och tack vare den familjen har man fått en lycklig plats på jorden.

Nu till min bror. Finns nog så många ord att säga om en storebror som han. En bror som verkligen har funnits vid min sida i alla lägen i livet. Vilket jag är grym tacksam över. En bror som verkligen är den bästa bror man kan tänka sig. Visst har alla både bra och dåliga sidor men min bror är min bror. Blod är tjockare än vatten och det har min bror bevisat många gånger. När han bodde hemma hittade han på roliga saker med mig visa saker var ju roligare än andra men tack och lov jag har min bror. När han sedan flyttade så är det lika underbart att träffa honom för det känns som den andra pusselbiten i mitt liv är på plats. Jag har alltid tyckt både min syster och bror är de bästa. Klart man säger de är bästa syskon man har men för mig betyder det massor. Brorsan har en underbar familj som jag verkligen älskar att träffa för livet känns så himla enkelt när man umgås med dem. Har en underbar svägerska och en underbar brorsdotter.
Tack både min syster och bror att ni finns för mig och framför allt ger mig råd och stöttar mig och tror på mig!

Sedan finns det personer som mer eller mindre har blivit syskon fast de inte är biologiska. Dessa personer vet vilka de är. Men jag är lycklig i livet som har även er.

........................................................

I fredags var jag i möte i Karlshamn. Ett möte med HRF distrikten om samarbete. Kändes jätte bra och det gav kanon mycket. På lördagen satte jag mig i bussen med personer från skolan och åkte till Jokkmokk på marknaden där. Riktigt mysigt att gå runt där och se snön falla ner och höra hur det låter under skorna. Gjorde en del inköp. Hade mer än gärna stannat kvar där och sett mer av Jokkmokks marknad men på em begav vi oss hemåt. Tack Emma och Linda för en mycket trevlig dag.

Gårdagen blev mest se på tv läsa lite bok och fundera över framtiden. Djupt men sant. Så försvann tiden och även mitt batteri i mobilen. Laddaren dog och jag kunde inte ladda batteriet. Finns på facebook och mailen om det skulle vara ngt tills jag får en ny uppskickad eller jag ska kolla här i Övertorneå om de har en sladd så jag kan använda.

Nu ska jag fortsätta skriva affärsbrev.

ha det bra så länge.

kramar till er och en extra stor kram till mina syskon!


Dag 10 (Det här har jag på mig i dag)

svarta byxor en svart tröja och min favortsjal. Helt okej klädsel. Bild kommer senare om jag hinner :)

..................................................

Helgen var jag hemma men inte hemma för att umgås direkt.
Styrelsemöte på fredagen i Härnösand, hem och jobba på lördagen i Gideå. Hur kul som helst var det.
Åter igen TACK Örjan, Tobias och Micke för vi gjorde det vi gjorde.
Söndag tillbaka på styrelsemöte. Sedan blev det hur härlig kväll som helst!

Skulle ha åkt tillbaka på söndag men tåget och jag var inte såna vänner som man kanske skulle vara.
Tog ett beslut att åka 10.30 på måndagen i stället och det gjordes, då blev det buss. Menmen
lika glad är jag för det.

Igår så gjorde jag två nya prov på affärskommunikation. Önskar den tog bara slut för segare läsning huva säger jag bara.

Har nog inte nämnt det men i torsdags klarade jag bokföringsslutprov. SÅ himla gott att veta den kursen är klar!!!

Nu måste jag köra hårt och inte sitta bara av tiden. Haha det gör man ju aldrig. Men ha det gott.

kramar