Helgen i Dalarna

Måndag kväll jag är trött efter helgen, Fredag ner kom ner och blev jag firad av mamma och mormor. Tack för presenterna!!!! Tack syster m familj för den fina presenten och A för hennes små presenter :)
Sedan på lördag drog allt igång. En snabbis till Leksand sedan till Insjön, Djura och hem igen. Hem till att fixa i ordning allt. Solen lyste när gubbarna drog ut i skogen. Men när de kom tillbaka och mallarna stod där de skulle stå efter att Micke fick gräva om ett håll men det hör till. Många kom och tacka för allt! Ingen nämd och ingen glömd.
Sol - regn - sol - regn - åska - uppehåll och varmt.


Tittut .... Tunnan


Jag och Micke som blir gratulerad av en bybo.Mallar i mörket... vackert....


Rältaån .. en av de vackraste plats på jorden. Vilket lugn att vara där.

Tack för allt i helgen. Tack Emma och Johanna att ni följde oss ner. Det betyder jätte mycket.
Ett x-tra tack till min familj som alltid finns där....

nu är det inte långt kvar och mycket att pyssla me....

ses snart.
Imorgon blir det jobb nu ska jag drömma mig till sjötbotten i Rälta... :)

//Susanne

För precis ett år sedan 15 juli

För precis ett år sedan 15 juli 2007 fick jag frågan av M å jag svarade JA! Det börjar närma sig. Inte trodde jag då var den resan påbörjade. Nu blir det flytt inom snar framtid. Flytt till Gideå. Flytt närmare Rocky å flera .) Å det finns alltid plats att hälsa på! :)
För ett år sedan kunde jag aldrig ana vad som skulle hända i mitt liv... men det mest har en mening vad som händer. Stängs en dörr igen så öppnar man själv en annan. Dags att inse nu börja ett ännu ett äventyr....

måste sova för jag är jätte trött.

Älskar dig M.

//Susanne

Å när lugnet har lagt sig då börjar nästa "kaos"

Nyss hemkommen från filmen Mamma mia. Vilken film. Jag verkligen älskar den filmen. Jag skrattade och jag grät mellan varven. Se filmen. Tänk på mig tänk vilken relation man har med sin mamma i alla fall vilken relation jag har med min mamma. Tänker på den 9 aug! Snart dags.

NU har man nästan sovit igen nga timmar från förra veckan. Kan inte släppa tanken vad som hände när man är på Gotland. Alla glada människor. Underbara personer man själv umgås med! Själva tanken att inte vara där nästa sommar skrämmer mig lite gran. Men vi får väl se vad som händer i mitt liv framöver.
Men åter igen tack ni som var med.

Jag jobbar som vanligt. Allt går i sin lugna ro eller inte. I helgen blir det dalarna. Hur skönt som helst att Emma och Johanna ska med.
Johanna var här igår och som vanligt blir man så glad när man träffar den tjejen

Dagens humör: super bra hurmör
Dagens frisyr: uppsatt hår
Dagens klädsel: jenas och tröja
Dagens borde: massor....
Dagens planer: snart sova... annars har man jobbat
Dagens vill ha: kramar
Dagens längtan: helgen som kommer
Dagens beroende: kaffe
Dagens tråkigaste: att solen gick i moln när jag slutade på jobbet
Dagens personer: många... men min Micke
Dagens irritation: oj... de skulle vara intressant att skriva här.
Dagens händelse: bion med Micke.
Dagens köp: popcorn på bion
Dagens låt: mamma mia - ur filmen
Dagens vän: det är många men Emma.... tack
Dagens saknad: mormor
Dagens onyttiga: popcorn
Dagens dryck: Vatten
Dagens middag: chicken sallad på O´lerays
Dagens bästa: min micke
Dagens sämsta: tomma ord
Dagens babe: Självklart jmin Johanna S och Johanna M.

Aldrig trodde jag det men det är dock sant. Det känns bara underligt. Jag trodde mer om saken än vad jag hörde. Det sjuka allt

Veckan på gotland är över.

Veckan är över. Almedalen - politikerveckan 2008 är över för min del.
Jag åker hem om nga timmar.
Jag tackar UH för många mång  roliga stunder.

Dessa personer har ju verkligen varit toppen att umgås med.

Helen - mer att hitta ord på rätt sak än du finns nog inte. Tack för du har tålamod med mitt teckenspråk.

Maria - underbara Maria som bara är som en underbar vän och får en att le bara man träffar dig. Innan du kom hit så saknade jag dig grymt mycket.

Julia - älskade ordförande som är så underbar vän i själ och hjärtat. DU är bara bäst! Så mycket skratt vi har hunnit med. :)

Jacob - vad säger man. tack för alla roliga skratt men framför allt Tack för att du är en vän så få. Vi har ju verkligen campat ihop du å jag den här veckan. Roliga kan man inte ha det.

å så Anna - våran anställde Anna. Å tack för tålamodet du har med oss men framför allt måste du oxå vara ledig från oss... du är en härlig människa man blir glad av att umgås.

SDU.arna får jag inte heller glömma. Härliga människor. Jag är verkligen glad jag tog mig tiden att åka hit....

//En glad Susanne

Fredag - Moderaterna

Jag har nu fått höra statisministerns tal i almedalen. Vilket dåligt tal. Förlåt men detta är dock sant. Jag trodde mer om vad han skulle säga än vad han gjorde. Fy faro. Att som statisminister kritisera alla intresseorganistioner som finns här i almedalen och säga att vi är enbart för att slösa skattepengar är fel. Jag och mina andra kollegor inom Uh är här för att driva frågor som rör oss. Detta inte för vi tror på att sänk skatt löser våra problem dirket. Jag är upprörd över att en statisminister står och verkligen trycker ner oss i foten. Jag tycker talet inte sa ngt. Nämnde inget om FRA, det han pratade om var skatter, skatter och åter skatter och att pensionärer ska jobba efter de är 65. Nej detta är ett fel slag emot oss som driver frågor som rör funkitionshinder.

Men jag tackar tolkarna för den här veckan. Det har varit toppen att ha er med.

Jag kan många gånger känna mig socialt handikappad när jag inte har fullt två språk. När jag inte kan fullständigt teckenspråk och inte heller hör jag helt fullt.  Då är det skönt att det finns tollkar. Men ja g tycker att i den här veckan har många bevisat att man har en över tro på talet. I vissa lokaler har inte ens microfon funnits då har det varit svårt att hänga med. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att ordna det. Men hur man ska lyckas att människor ska använda microfon

Dock en ros till SSU som igår hade ett seminarium då fick tolkarna sitta på scenen och tolka. Detta tycker man är självklart men dock inte fallet. Jag hoppas SSU tar frågan på allvar och jobbar hårdare nu med detta och öka tillgägenligheten för jag vet att ni kan bättre än när jag jobbade för SSU! Ser framemot mötet med Jytte om den ökande tillgägligheten.

Jag ser oxå framemot att uppföljningar i höst ang vad man har pratat med alla intressanta personer.
Jag kommer mailbomba alla människor som inte har svarat själv.

Nu ska jag gå och sova. Jag ska upp tidigit för jag har x-antla mil hem imorgon. hem till Örnsköldsvik, Å till helgen vänder resan till Dalarna. Skönt att komma hem till Rälta.

sov gott mina kära läsare.

Tess - jag tänker på dig. Kram

//Susanne

Almedalen tisdag - onsdag.

Dagen fylldes med seminarium både igår och idag. Efter talet igår med Mona var det många som väcktes. Jag träffade många man har jobbat med och har lärt känna riktigt skoj. Kul att prata med dig Wanja. Jag lovar att höra av mig till dig inom snar framtid.

Senare på kvällen var man social som alltid :) *hehe* tyvärr orkade inte maria och Julia följa med. Men jag förstår er! Har saknat er grymt mycket. Skönt att ha er här nu.

Idag började dagen träff med riksdagsmanen från Dalarna, c Kenneth Johansson. En intressant man måste ju dock säga. Jag hoppas han lovar vad han ska göra och jag lovar att vi ska göra det vi har lovat!
Efter det första seminariumet idag.. *hehe* å sedan blev det en trevlig ledig stund tillsammans med bror och Sanna och Vendela! Tack för det jag behövdet det mer än någon kunde gissa. Tack!!!

Ikväll skulle vi på ett mingel. Förlåt men det sög verkligen. Så vi gick vidare. Tack för ett trevligt sällskap!

å Helèn sa igår följande: Det är tur att man är hörselskadad i det här sällskapet! Följande mening sa hon till mig och Jacob och vad menar hon med det? Tja kanske för vi sjöng .... *ler*

Å det ryktas om att våran kära statsminister inte kommer på eftersnack efter talet på fredag! Hmmm undra varför kanske för han inser att hans politik inte håller....

Å nu idag gick alltså osa till den 9 aug ut. Känns konstigt men snart är det dags.

simma lugnt. Ska försöka blogga imorgon på dagen.

//Susanne

p.s skönt att sova 2 timmar i solen gör gärna om det men snälla väck mig innan vissa kommer och väcker mig... snälla... d.s


Oj hjälp!

Dels blev jag jätte trött men jag blir full i skratt när diskussionen kommit igång. Intressant, en bra diskussion :)

Fundrar på att bli lärare/pedagog skulle vara intressant eller???

Diskussionen fortsätter.....

Sitter på seminarium

Nu har jag lånat Jacobs dator då min är hemma i lägenheten. Sitter på seminarium med Lärarnas Riksförbund. Det är Jan Björklund och Marie Granlund och någon som tyvärr inte hörde vad hon heter. Vi väntar på Lars Ohly.

Dagarna har varit bra. Många känner igen än från förra året. I söndags lyssnade vi på Jan Björklund. Å igår var det Maud som höll ett tal. Som ni alla vet tycker jag inte som dem. Igår var jag även på mingel med LSU. Trevligt men stökigt eftersom det var en bullrig lokal.

Idag har jag mest varit på seminarium. Först om vården och socialdemokraterna, det var helt okej de hade förresten slinga. Dagens ros till vårdförbundet. Sedan ett seminarium med Amensty. Men det var inte helt i min smak. Å så var jag och Jacob på ett seminarium om skolledare. Tyvärr var lokalen verkligen kass.

Igår fick jag veta att jag inte fick jobbet i sthlm. Ringde idag om ett till vikarie ställe. VI får se vad som händer.

Nu ska jag lyssna vidare om skolan.... Viktiga frågor. Det regnar inte :)

Ikväll är det Mona som håller tal! :)

från en Susanne som är debatt sugen.

P.s gott kaffe har rättivse märkt d.s

Snart födelsedag!

Inte för man längtar som man var liten att nu fyller man år. Inte det jag ska skriva. Det jag ska skriva är och tacka för den fina födelsedags presenten jag fick av Johanna smurf! Jag fick den i förskott för jag skulle använda den nu den här veckan. Å det gör jag! Ett fin halsband. Silverhjärta! Tack Johanna!! :)

vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Va svårt. .. ska tänka lite till.

Puss å kram
från mig i visby


Blogg UH!!!

Sitter i visby kom hit idag ska vara här hela veckan under almedalsveckan
Tredje året jag kommer vara här! Kul det kommer bli! Har sett framemot det här mycket. Fast det klart finns ju saker att göra hemma oxå! :) Flytten börjar närma sig känner mig glad och förväntasfull. Å i veckan får jag veta om jag får jobbet jag har sökt! Åter kommer med det.

Igår kväll körde man ner från Örnsköldsvik till sthlm. Första gången jag körde själv in och i sthlm utan ngn som hittar som var med. Känns ju väldigt konstigt hur bra man egentligen hittade men så var det dock!
Hem till min älskade bror, Sanna och Vendela under kvällen! Tjejen som har vuxit jätte mycket. En goding är du Vendela :)
Senare ut till jakob en kompis i Uh och sova där... I morse halv fem gick man upp och åkte vid fem till Nynäshamn å väntade på färgan. Men hur som helst. Nu är man här. Lite seg men men. Det är almedalen :) Ikväll är det Jan Björklund som håller tal. Jag hoppas han kommer med nga bra saker om skolan.
Ett tips gå in och läs på:
http://uhbloggar.blogg.se/

Imorgon blir det full fart från morgon till kväll :)

ses snart igen.

pössar
//Susanne

8 år idag!

Jag kan inte låta bli nämna ngn ord och rader om den här dagen.
Det är 8 år sedan pappa lämnade oss här! Dessa 8 år har sorg blandats med glädje och saker man aldrig trodde skulle kunna hända!
Flyttat har man hunnit med 4 ggr till och med om inte fler. Fått världens goaste syskonbarn Hugo, Alma och Vendela. Varit på bröllop med mycket mycket mera.
8 år sedan men det känns som det var kortare tid!
Jag saknar ´pappa men jag vet samtidigt han finns där någonstans å kanske en dag ses vi men då ska du allt få berätta en hel del saker :)
För 8 år sedan var jag å syster på väg till Bingsjö på spelmansstämma. Inte för att spela men för att lyssna. Men inte kom vi dit då och inte har jag varit där efter! Men dit kommer jag väl senare om ngt år!

8 år senare ska jag själv köra bilen till sthlm och sedan mot Gotland!

ses ngn gång pappa :)

//Susanne

veckan....

Återigen har veckan bara flygit iväg.
Har varit hundvakt till goa Sigge, träffat johanna s och inte minst städat lägenhet! :)
Jobbat har man ju oxå hunnit med och så har det varit sola å till och med hann man även med städa sin garderob igår :)

nu drar jag till gotland en vecka.

ses!

//Susanne