Igår blev det rätt intensivt

jag och Julia börjdae dagen på frukostseminairum med lärarförbundet. trevligt dock jobbigt att höra då alla ljud fanns runtomkring då ingen hörselslinga finns. Men det var bra och intressant seminarium om vem som äger skolfrågan.
Nästa seiminarium var jag på och hörde om Folkpartiets rapport om ungomdsarbetslöshet och vad de tänkt göra åt den. Jag kan då inte hålla med att det hjälper att sänka arbetsgivaravgiften ytterligare men det är ju deras syn. min fundering är dock forftfarande vad ska de ta bort i den biten? Det kan ingen svara på.

Efter det långa och trevliga seminarium var det dags på hamnplan 5 och Handels åter ingen om ungdomsarbetslösheten. Denna gång mer intressant. Då man måste väga in fler saker när man diskuterar det än att säga det hjälper med det ena eller det andra.

Det sista sekinarium vi var på var lärarnas riksförbund som pratade om en bok som är släppt ang hur skolpolitiken har sätt ut. Intressant men segt. Sedan hade vi en lång härlg stund i solen ute i almedalsparken innan det var dags för att höra Jan Björklunds tal. Ett tal som egentligen inte sa något och en repris från tidigare under dagen. Skulle vara intressant att höra fp politik och inte var de andra tycker.

På kvällen blir det en trevlig stund och träffa många människor.

Ett grattis M för du fick jobbet så glad. Det är underbart att vara här men samtidigt så önskar man att är hemma oxå. Kommer hem på torsdag och njuter av livet lite.:)

Imorse åter igen dags för frukostsemainarium var dock mer intresant än igår, var om ledarskap då lärarförbundet höll i.
Nu sitter jag å Julia i parken och njuter av solen vi ska snart äta en lunch sedan på ett seminarium innan vårat eget börjar kl. 15.00 hoppas på folk.

Tack för du finns du vet vem du är.... tack vännen! :)

kramar

Så jag borde ha ..

bloggat, svarat på mail, fixat det men det har inte blivit av. Jag har däremot jobbat på parken och haft lika med noll energi över till annat.
Midsommar i dalarna var underbart skoj. Tack för sällskapet och alla goa skratt i bilen ner och hem. Vad vore livet i all sin glans om inte vänner fanns?! BIlder kommer i slutet av veckan då jag är hemma igen. Midsommar var som sagt underbart. Fredagen leksand och allt vad det innebär, regn, sol och himmla mycket sommar å så lite gott i gropen. Vad mer kan man begära? :) Lördagen i Rälta underbart väder, god mat och trevliga människor och lång natt.
Skoj att träffa ALLA igen man inte har träffat på ett tag. Så underbart.... Men jag skriver mer om midsommar vid ett senare tillfälle..... I fredags blev vi klara med städningen på parken. Dessa två veckor har bara ramlat i väg fort har det gått som sagt men skönt att städnignen blev bra och framför allt den är klar. Så nu är det städat och sorterat igen. Det jag har kvar att göra är att skriva spritlistan. :)

På onsdags kvällen var vi till Marita och Lars och såg på deras nya sommarställe. Riktigt mysigt. Det ligger så vackert vid vattnet :) I fredags e.m gick vi på stan med Carina, barnen trevligt. Inser hur mycket jag saknar syster, och barnen. Det är så trevligt när man går runt med dem. Tack Carina för du är den du är!!!

Så i lördags morse efter jag hade gjort bort det som skulle göras styrde bilen i väg till Carina och Johan. Vädret var ljuvligt. Blåste och solen lyste så blev man solbränd men det var verklgien ljuvligt. En mycket trevlig kväll med bland annat trappbåt (mysigt som helst), crocket då inte jag vann dock..... men tidigit på morgonen då någon inte insåg behovet av sömn var större än vad den personen hade vågat tänka på! hehe. Så vid halv tio kom busfröt ner och sa god morgon till mig. Vid 12 körde Carina mig till flyget!

Så nu sitter jag här i Visby nere på almedalsveckan tredje året jag är här med UH. Trevligt. Trotts flygproblem fick springa på arlanda och allt så är det så härligt att vara här. Bytta flygplan i Gideå p.g.a motorfel, åka med kändisar som Lili och Sussie som hade varit på hamnfesten och spelat.
Här på plats startade det med att taxichaffören kör mig till fel adress, men det löste sig till slut. Sedan nöjt jag en stund i solen innan Josefine och Gudrun kom å släppte in mig där vi ska sova. Efter lite ordningställande gick vi med bestämmda steg ner till max för att få i oss lite mat. Gott var det men som tidigare år så är Max här segt på att fixa ordning maten snabbt men mat fick vi efter ett tag. Sedan begav sig ner till almedalsbiblotektet där vi hade bestämt träff med HSO om vi ska hjälpa dem att var en kanal om tillgängligheten här under almedalsveckan. vi kollar ju redan slingan så det ska vi göra så de ska rapportera vidare hur det går. Det jag frågade om vi skulle få kredtit för det jobb vi kommer lägga ner och det lovade det så nu kör vi hårt iår igen på slingpatrullen!
Efter det korta mötet  lyssnade vi på Lars Ohlys tal. Inte för det var något nytt han sa och det var det en vänsterpartist skulle säga när man är i oppistion. Han fick in poäng då och då. Så lyfte han fram tillgängligheten som en viktig faktor. Det var väl kul att höra men annars var talet mycket mycket spretigt. Man såg inte den röda tråden genom talet. Ser faktiskt med spänning framemot Jan Björklunds tal i morgon måndag mest för att höra om de har någon politik de ska prata om eller om det verkligen är smutskastning emot oppisitionen.

Senare efter talet blev en chai latte på stora torget och så en proemand hem och planera upp seminarium vem går på vilka seminarium. Det är väl det som har hänt typ.

så nu borde jag inte blogga för det har jag gjort redan. Imorgon kommer en ny uppdatering.
Har lite jag ska kolla upp nu idagarna här på gotland.... :) hihi.

nattinatti

tänk att fem dagar kan gå så fort och tänk att tre år kan gå fortare.

Så nu sitter man här inne på waynes coffe i stan och väntar på att jag ska jobba.. tiden går sakta. skulle varit i sthlm idag men hundra procent ork har jag inte men ska försöka ge mig på att jobba idag. Känner mig slut helt enkelt. Längtar tills nästa vecka då bilen styrs emot Leksand, rälta och midsommar. Tänk var nyss där men känns jätte bra att det är dags igen. Denna gång med ny engergi tillbaka hoppas jag.

Det ser ut ljust nu att lösa sig med jobb under sommaren. Är väl ingen ide att ropa hej ännu men hoppas kan man ju göra att det är löst i alla fall.

Tänk det är tre år sedan i sommar jag lärde känna Emma. Tre år jösses vad tiden har gått fort. Kändes som som vi har känt varandra i år. Vi har gått genom mycket ihop och imorgon tar du studenten. Sedan får det visa vad livet för dig någonstans. Jag hoppas att du kommer in på det du söker och du verkligen får göra det du vill göra. Du är en underbar vän som alltid finns där. Grattis på studenten!!!!

Idag tar "lillebror" Anton studenten. Ett jätte grattis och lycka till med vad du ska göra.


Nu ska jag kruera mig och hoppas att jag blir pigg snart. Imorgon ska jag jobba, studentfirande och på lördag blir det att jobba på studentbalen.

kramar

p.s det kommer ett längre blogginlägg om ep valet d.s

En hälsning från alma

Alma är mitt ena syskonbarn här kommer hennes hälsning på bloggen.

hej på er!
jag mår bra.
hur mår du?
vad gör du?
jag busar med susanne.


kramar alma


Vårruset avklarat

jag grejade det. Jag är nöjd. Vårruset i Umeå 5 km på 49 min! Känns skit bra!!!!!!!!
Jag fick en fin medalj en medalj som är värd så himla mycket.

Igår och idag har varit på valturne med if metall. Mycket trevligt.

nu ska jag ställa mig i en dusch sedan ska jag packa för imorgon drar man igen....

Jag grejade!!!!

min ledare i rabalder (UH:s medlemstidning)

Till er som inte läser rabalder UH:s medlemstidning så hade jag med den här ledaren i tidningen som kommer ut 4 ggr per år. Har även med en artikel i samma tidning. Gå in på http://www.uh.se/dokument/rabalder/0209_rabalder.pdf och läs den nyaste tidningen :) lite roligt är det om att läsa om nya styrelsen! (det står att jag är dalmas där men dalmas är kille och jag vet dock att jag är tjej/kvinna fortfarande och då heter det dalkulla)

Rubrik: DU ÄR VIKTIGAST!

vad innebär det i pratiktiken egentligen. För dig och för mig kan det innebära olika saker som

allt annat men jag tror om jag ska vara ärlig så för mig handlar engagemang om att gör något

som man känner att det ger något tillbaka. Som t ex att man går någon gång på teckenspråks

fika, att man åker på ett läger eller man gör saker tillsammans med UH eller någon annan

förening regelbundet. Engagemang kan te sig olika för olika personer, dock är det viktigt att

man tycker det är kul och man får något tillbaka.

Man kan ofta läsa i tidningar att ungdomars engagemang i samhällsfrågor har minskat

dock tror jag det är en sanning man får ta med en nypa salt. Det är klart det kanske är så att

engagemang i det stora hela har minskat men jag tror de som är engagerade har mer engagemang

och engagerar sig i flera saker. Med det informationssamhälle vi lever i idag så är det

inte konstigt att man nästan drunknar i allt man vill göra och alla ska ha just ditt intresse. Det

är svårt då som ung men även när man har blivit äldre att ha det på en bra nivå. Antingen blir

det att gasa helt eller så blir det inget av det. Jag brukar uppmuntra mina vänner att känner

man för något ska man engagera sig om det så är för en sakfråga eller om det är för en politisk

organisation eller om man är ung och hörselskadad så ska man få möjligheten att träffa på oss.

Vi är en länk mellan dig, andra unga hörselskadade, beslutsfattare och att man gör något bra

av sitt engagemang .

Innan jag gick med i UH så var jag engagerad i många olika föreningar, jag är en så kallad

"förenings freak". Men det jag har märkt i alla de föreningar jag har varit med i är att glädjen

och glöden för sitt engagemang finns hos alla som är med. När jag möter nya medlemmar i

vilken förening som helst så vill jag gärna veta varför personen har gått med. Många gånger får

jag höra det som gjorde att jag ville gå med: glädjen att få träffa andra. Det är något man aldrig

får glömma bort i sitt engagemang. Oavsett om du är statsminister, ordförande för UH, en

medlem eller vad du än är i föreningen så om du inte har ditt engagemang i föreningen så skulle

vi aldrig finnas. DU är viktigast! Sedan att det finns de som vill engagera sig i att bli ordförande,

kassör och sitta i olika utskott är bara bonus och gör det roligare att engagera sig. UH har vi till

låns mina damer och herrar, det är ni medlemmar som gör det möjligt att vi ska fortsätta med

vårt engagemang.


Sollefteå - vackra sol

Ibland undrar man vad som händer - är det ödet eller är det bara meningen att vara där just på den platsen vid den tidpunkten, säg det säg det.
Idag bestod dagen mest av bilresa till sollefteå, flygbladsutdelning, bilresa från kramfors, telefonsamtal, ännu mera telefonsamtal och ännu mer telefonsamtal. Så när detta var klart så var det dags för flera telefonsamtal.
Besök på parken och när vi skulle gå ut hade vi hamnat mitt i ett polispådrag det hade varit ett rånförsök! Så efter varit utanför och pratat med styrelsen bar det väg att få lite mat i magen då blir det en krock vid lidel när vi åker hem. Två ggr är man på ett ställe där det händer saker och man uppfattar ingenting. Jaja.

Idag i sollefteå var det trevligt att prata med kvinnan som hade varit politiskt aktiv i många år, det var intressant att höra hennes samhälls syn! Tack för den pratstunden.
Det var även intressant att höra den person som inte ville rösta först men när jag hade förklarat närmare om vad valet handlar om så sa hon - absolut ja! Det var lika trevligt!

GÅ och rösta ni som inte har gjort det!!!!

Sitter och funderar på hur jag ska hinna med det jag ska hinna med den här veckan? Blir att göra saker länge imorgon och hoppas på det inte händer så mycket annat runtomkring!

Simma lugnt mina damer och herrar nattinatti.