Sammanfattning av 2008

Nga timmar kvar av 2008 men sammanfattas i mitt liv som ett år fullt av händelser.
Det var året då Emma fyllde 18 och firades med en dag i Östersund på skidskytte VM.
Var även då man blev en stolt faster till Vendela :)
Det var året man fick sluta på ett jobb man trivdes på och börja fundera på framtiden.
Det var året man jobbade mer på folkets park än vad man kunde drömma om det var oxå det året man fick jobba på Lingbo sjukhem.
Det var året man slutade att vara förlovad och blev gift :) fick uppleva sin eget underbara bröllop, sin egen underbara mallresning och möhippa.
Det var året man fick hålla sitt första midsommartal i rälta (hoppas inte sitt sista) och glad är man.
Det var året man själv flyttade till Gideå men även hjälpte brorsan och Sanna och flytta i Sthlm.
Det var året då jag blev moster för tredje gången denna gång till världens sötaste Noah.
Det var året då man var i almedalen med UH och träffade alla underbara människor och även det året man fick lära sig att den borliga regeringen verkligen uppfyller allt de sa under valrörelsen.
Men det är oxå året som man inser vem som är vän och inte vän. Det är även året som Emma och jag skrattar på tåget ner till dalarna att konditören frågar om jag fått skrattpiller. Det var även året som jag reser med flyg mer än vad jag har gjort under hela mitt. Det är även det året som jag inser vad jag vill börja göra med mitt liv och faktiskt förändrar saker och ting. Det är året som jag fick gå ord till handling å mår bättre än på mycket mycket länge.
Det är året som jag blev omvald i UH:s styrelse och slutar som förtroende val i Leksand.
Det var året som man såg Mora - Leksand på tv i Ejendals arena. Så mycket folk.
Det var året man fick lära känna alla underbara människor man har träffat på olika ställen och olika tillfällen.
Det var året då pappa skulle fyllt 60 men han är alltid saknad.
Var även det året som Pallen fyllde 40 och kusin Thomas blev pappa till Maarta. Det var även året då Molly kom till släkten Olsson. Det var även året som Annie föddes så man nu är x-tra faster.
Det var även det året ekonomin i världen, europa och sverige blev sämre än på många många år. Det är även året då bensin är nere på under 10 kronor och man ser om sitt vad man vill bo framför över. Det är även året då man verkligen inser att 53 mil är verkligen 53 mil enkel resa och det går inte att åka fram och tillbaka och fika när man har lust.
Det är även det året man verkligen verkligen verkligen har ändrat sina träningsvanor och matvanor och har ett mål att avklara under 2009.

Det är det året som jag tycker mycket har hänt och verkligen mer kommer hända under 2009.


Ett jätte gott slut och gott nytt år till alla när och kära runt om i detta avlånga land.

En vecka senare

En vecka senare och nu är det nyårsafton. (sammanfattar året i nästa inlägg)
Julafton var jätte mysig. Kalle Anka och god julmat. Köttbullarna blev suceé :D hehe Vendela åt jätte många hon verkar tycka det är gott med köttbullar och särskilt fasters :)
Tack för alla fina julklappar, det var verkligen underbar julafton. Juldags morgon blev tidig och åker vid åtta upp till ö-vik för att jobba på parken! Det var en rolig kväll - trotts mycket jobb.
Annandag å mickes födelsedag. Grattis och tack för julklapparna. Fick våran egen GPS nu!! :) Olsson var här och johanna S vi bjöd på fisk och efterrätt. Jag hoppas ni kommer snart igen.

Lördagen till stan och senare var vi hos Bylla och hade trevligt. Träffade Tunnan som var uppe med sitt lag! Söndag olerays med Bylla, Grundberg och Micke för att se hockey ... (dock tyvärr inte leksand :(  god mat och jätte roligt. Vidare till Public.... Måste göras om.
Måndag sjuk, tisdag sjuk å idag ngt bättre men fortfarande sjuk.

Imorgon blir det soft för att bli friskare och på fredag jobba! Nu tänker jag inte vara sjuk mer.
Varit hes i två dagar idag är rösten tillbaka men inte helt okej.....
 
:) ha en bra kväll... å det är alltid slutet på ngt och början på ngt nytt som händer varje kväll och morgon inte bara nyår!

kramar

Uppsittarkväll

Imorgon om en halv timme är det julafton ...
vi kom ner hit söndags. Jobbade i lördags och söndags så det var det dags att åka ner till dalarna. Hämtade Anna för att dra till Sveg. Årlig tradition - julskinka med leksands bröd :) gott. Micke drack grogg och vi drog vidare i snökaos genom orsa finnmark. Det tog såååååååååååååå långt tid men fram kom vi.
Måndag - leksand, Insjön åt mat och fikade. Åt jätte god mat! Till Ola och Kicki på glögg kväll tack för presenten. VI hade jätte trevligt.
Hem och träffade Sanna, Vendela och min älskade bror.

Idag - först till Insjön och fika. Noah har verkligen växt upp :) sedan till Leksand. Nu i dag gjorde man köttbullar hur gott som helst!!! vi har umgåtts idag är helt underbart att få vara med familjen....

//Susanne

God JUL alla kära :D

Trevlig middag

Hemma efter en trevlig middag hemma hos Carina, Johan, Emma och Lina.
Jätte mysigt.
Det var dock halt att köra hem men men...

ska lägga mig för jag ska upp och jobba.

höres.

nattinatti.


Onsdag....

Snart är det verkligen jul... idag slog man in julklappar känns skönt och spännande och inser att barnen (som det ska vara) får verkligen julklappar! E nöjd över köpen ....
Nu om en stund ska vi hem till Carina och hennes familj och äta middag, trevligt säger jag bara.

Igår var jag hos läkaren (öron) och fick veta att mina hörsel har blivit ngt sämre (sedan sist) som jag tycker själv och mina öron kommer alltid vara så här konstiga. Det är tydligen inte trummhinnan som spökar längre utan hörselgångarna och jag ska vara utan hörapparter så ofta jag kan hur det nu ska gå till. För då blir jag ju osäker om jag inte riktigt hör det jag ska höra. Men men... känner mig matt bara. Jag har ju ont, fattar inte varför jag ska ha det men det var ju tydligen en biefekt man kunde få om man hade hörapprater. Köper inte hela resonmanget få se om jag söker mig ngn annanstans efter jul och får det uträtt.

Plugga eller jobba? Just nu vet jag inte vad som händer efter jul. Jag hoppas på bägge sakerna.

ses och höres.

Å igår postade man en del julkort dock skickade jag inte till så många vi brukar men en hel del blev det ju ändå..... å till er andra kommer jag ju önska en god jul via sms, blogg och mail! :)

kramar till er från mig.

Svenska hjältar

Igår kväll skulle man då ha uppdaterat efter programmet/galan Svenska hjältar men orken fanns ju dock inte där.
Jag har nu funderat över programmet och tycker det är jätte bra att vardags hjältar lyfts upp. Å så på tv3 samarbete med aftonbladet lyft upp hjältar som ut över ngt extra. För det var ju inte så svårt att fälla en tår en hjältarna presenteras. Men för mig finns många hjältar runt om i mitt liv.
Jag är glad över det finns personer som verkligen kan bli bra föredöme att man faktiskt vågar göra saker för andra människor och att det lyfts upp. Jag är oxå glad över att blandningen är så stor bland de som fick priset :)

Idag blir det stan för hela slanten. Känns ju hur underbart som helst att fixa det sista, julen kommer rusande emot än. Snart är man i rälta och firar jul känns underbart. Iår ska man då inför en nytradition i familjen Gärtner jag ska till Djura kyrka på julaftons natt. Kan inte missa i år heller o helga natt det går då inte, för det är verkligen jul att höra den sången. Man ryser verkligen.

Nej nu blir det frukost innan jag väcker min älskling.

Kroppen är seg men fy fan va kul det va!

hehe igår var jag inte glad på bilen för fem öre. Det gick inte att öppna den men jag löste det själv och jag är så nöjd över det!!! Bilen går som en kloka igen för det var ju dörren som krånglade.
I fredags jobbade jag på dansen på parken, var ju trevligt att jobba med Emma igen :) å alla andra på parken, Man blir som en liten familj ju. Hehe
annars har jag mest tagit det lugnt fredag innan jag skulle jobba var rädd att jag håller på att bli sjuk..... - var en sväng och tränade. Kändes skit bra nu. Kommer pressa tiden ännu mer än vad jag trodde  återkommer med det! :)

Igår lördag hade vi panketten på parken för curling EM (bild kommer) det var en upplevelse. Det var jätte skoj. Hela kvällen var det saker att göra men jag vet defentivit kommer det om ngt sånt kommer igen så vill man ju jobba. Märks att det, inte var många svenskar, sorry men så är det! Mycket alkohol blev det, det var ju intressant att man bara orkar dricka så mycket alkohol.  De bjöd verkligen på sig själva - å tack för presenten Skottland :) De kände igen mig från flyget när vi flög från Stockholm - Örnsköldsvik. Hon pratade en bra stund om det, kul att hon kände igen mig!! :) visst var det mycket att göra men det var skit skoj värt varje träningsvärk man har idag.

Ifredags kväll när vi åkte hem så var det defentivit inte skoj att åka hem det var snökaos på vägen och max 50 km gick det att åka...

Ni mina kära blogg läsare (jag vet ju en del av er i alla fall) kanske tycker det är konstigt jag inte har nämnt ngt om det samarbete mellan v - mp - s. Jag tycker det är bra att man har tagit steget till samarbete, tycker bra att man samarbetar och gör ett alternativ till den regering vi har idag. Men jag hoppas verkligen att man går till val på sina hjärtefrågor. Visst finns det frågetecken men det finns det alltid!

Nu ser jag framemot att göra klart de saker som ska vara klart men det får bli senare idag och till veckan ska jag till öron och dit ser jag ännu framemot! Imorgon blir det att träffa Tina, träna, skriva klart det som ska vara klart, ringa samtal, träffa Emma och så ev fika med Johanna.
Tisdag blir öron och träning. Å göra klart det jag inte har hunnit göra.

vi höres!

Inte långt kvar till dalarna - jag längtar!

Tänker på dig Anna!

Vad är det som händer?

Har jobbat på folkets park i två dagar nu det är verkligen hur kul som helst. Jag tycker om att vara där det känns som ett andra hem på något viss. Skulle ha hunnit med att gjort andra saker men det får jag ta idag när jag är ledig. Jag ska skriva protokoll som skulle varit klart men det kommer. Söka jobb, ringa samtal, även fixa andra saker som måste oxå göras.
Igår var man en sväng på curling EM det var ju intressant - det var herrarna som spelade. Vi skulle förstå utan kommentator hur man spelade. *hehe* Jaja jag säger ju det jag skulle då aldrig bli en bra curling kommentator eller spelare för den delen heller.
På lördag ska man jobba på deras bankett. Undra vilket land man får. Jag hoppas blir ngt land man kan fråga mycket om... ska ringa och säga så till Carina :) eller varför inte Norge, det visar sig.
Annars då - ja det närmare sig jul och åka till Dalarna å framför allt göra köttbullar :)  Sedan har jag bestämt mig för att åka till farbror en sväng och faster en sväng å sedan blir det ju julafton....

ha en bra dag och njut av vintern för nu är den vacker.

jag vill ha tillbaka min kamera *grr* onoff....

Nu är min att göra lista lång

Efter att jobbat helgen och inte hunnit med det jag ska göra så är min att göra lista lång.
Men det är väl bara att ta tag i det sura äpplet och börja göra saker som står på den.
Många saker ska hinnas med. Det var meningen vi skulle på curling EM idag men hade ingen lust så det får bli imorgon efter man har jobbat.
Jag sökte två speciella jobb i sthlm men inget av dem fick jag ens komma på interjuv. Ena känns jätte tråkigt men det är bara bevis på hur långsökta de människor är. Jag hoppas de läser detta för jag menar det!

ha en bra dag och njut av att adventsljusstakarna är framme.

Dagarna flyger fram

Ja nu åter helg...
vad tar veckorna vägen och dagarna.
Nyss kommit hem från att jobba ännu ett pass på folkets park, idag hade man mycket trevliga gäster tack för de!
Blir där imorgon med... julbord. Å apro på julbord så e jag redan less på det hela. Fast Jansson är godast.
annars vad har hänt i mitt liv då?
- Fikat med Emma, umgåtts med älsklingen, sett på hockey med Örjan å jobbat å jobbat och åter jobbat :)

Nu är det curling EM här i örnsköldsvik. Kanske hinner man se ngn match live annars blir det väl på eurosport på måndag *hehe*

Farbror har legat på sjukhus någon dag inte bra, krya på dig och nu tycker jag det är nog med personer som ligger på sjukhus e det förstått alla människor :)

kramizar å sov gott

Måndag

Måndag gick ovanligt fort. Det märks att det börjar närma sig jul.
Var och träffade Tina idag på Antenn, känns bra. Imorgon blir det folkets park för hela slanten och det känns ju trevligt.
Idag mailade jag och sa det inte blir ngt sthlm för mig den 9 dec. Det är inte värt att åka ner för max en halv timme på ett möte. Å så hoppas jag att jag får jobba den dagen istället.
Det kan nog bli mycket jobb nu känns ju härligt :)
Vad händer annars?
* planera julklappar
* umgås med Emma innan hon åker (så mycket man hinner)
* umgås med älsklingen
* söka jobb
* jobba på folkets park
* TRÄNA!!!

å mycket mycket mycket mer.....

Även mycket tankar så snurrar runt i min skalle men det har jag ju alltid. Vad jag vill göra med mitt liv när det gäller jobb?

god natt och sov gott å så hoppas jag hinner skriva nga rader imorgon oxå.