Dag 4 utan godis...

å den har en så länge gått jätte bra. Egentligen är det inte dag tre utan godis men den här veckan är det dag tre utan jag har ätit fikabröd, godis. Dock vet jag att godis finns hemma men jag ska klara det här.

Var ledig hela dagen först blev det lunch med Sofia på port 9 sedan i snövädret hämtade hennes barn, hem å så blev det ett mindre roligt telefonsamtal som fortlöpte resten av dagen av många jobbiga samtal. Samtal om oro för en som står mig mycket nära inte mår så bra. Trodde jag skulle kunna samla mig men kände mig bara tom och fundersam vad som händer här näst. Det får tiden utvisa. Men mitt i allt detta så fick jag möjligheten att prata med en när vän å samtalet blev länge om allt mellan himmel å jord. Tack för timmarna! Ser verkligen emot att dricka kaffe snart och verkligen prata ännu mer för vi har mycket att prata om.... TACK! 

Blev lite plugg dock idag men plugget avbröts hela tiden av andra tankar.... 
Igår tittade jag TV3an Livet blir bättre denna gång handlade om Anton Hysen när han berättade om hur han kom ut som gay och fotbollspelare. Tragiskt vi lever 2012 och det ska fortfarande vara så stor grej. Tycker han verkligen visade civilkurage och vågade berättade något. Det är en viktig sak i livet att kunna få vara den är! Bra Anton du är en förebild!

Jag är GLAD över vilka vänner, familj och jobbarkompisar jag har. Det finns personer i mitt liv nu som verkligen får mig att må så bra. NI vet verkligen vilka ni är men tack för ni finns. Tack för alla rop och tack för alla kramar tack för ni finns där. Jag finns här för er kan sitta vaken nätter för ge tillbaka vad ni har gett mig :D

EN låt som verkligen betyder mycket för mig och betyder mer idag än vad jag själv har insett är Nothing else matters. Tack för du finns där. DU är en underbar vän som jag vägrar släppa!!

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
and nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
No, nothing else matters


Tack Sofia för idag för du finns där... jag vet ni är många runtomkring mig. Jag vet det men just nu var Sofia där och lyssnade på mig och fick mig att tänka på ngt annat en stund... längtar till på lördag.

Ska försöka sova... å hoppas på nga timmar sömn. Jobb imorgon.

många kramar till er mina vänner

Måndag å då j*lar

varje måndag ska man börja sitt nya liv... men inte jag inte jag börjar alltid med måndagar och går emot mig. Men idag bestämde jag mig för det skulle brytas och idag så har jag INTE ätit ngt sött och det känns bra. Små steg tar jag men stora ska det bli. Sedan skulle jag egentligen tränat men det hann jag inte med för kom hem så sent från jobbet då M jobbade i köket och gröten krånglade. En historia för sig själv :) så jag var dagens hjälte gav maten runt huset.

Men åter till måndagar det är konstigt jag ska göra det och det och de men blir ingenting men idag blir det mycket. Uppgiften nummer 1 i rehab snart klart och 2an ska skrivas ikväll. Har en plan och nu kör vi.

Imorgon jobbar jag kväll - onsdag dag och sedan ledig torsdag :) en bra vecka framför sig.

Å nuuuuuu ska jag skriva klart uppgiften.

Ha en bra måndag.

kramar

Att avstå godis och choklad för

bättre hälsa. Jag har alltid varit en person som har tyckt om sött, godis, chips, kakor etc. Men det har både hälsan och vikten visat inte är bra så nu försöker jag dra ner på det mesta. Det är inte lätt absolut inte men jag ska lösa det. Jag vill känna mig glad och nöjd över mig själv igen och mitt liv. Jag vill inte vara den som många tittar på och suckar. Jag vill för min skull avstå det och jag vill kunna una mig ngn gång ibland för att njuta men då är det för jag vill det och inget annat.

Igår kväll var jag så j*la chokladsugen så jag hade ärligt kunnat dödat för choklad men eftersom M hade druckit öl och jag själv inte lust att gå till affären eller för den delen ta bilen för att köpa choklad så jag höll mig och jag vet vi har muffins i kylskåpet men nej jag skulle visa för mig själv att nu ska jag kunna säga nej till det. Svårare är det ju när M tar godis och sitter och äter men jag ska som sagt bevisa för mig själv att jag kan och jag gör det för min skull och inget annat :)

Så den svåraste utmaning och säga nej till muffins klarade jag av igår. Nu blir det fika en gång i veckan med fika bröd likaså med godis.

Stolt över mig själv!

kramar om

Helgen redan slut...

så var det slut denna ledig helg. Skulle då ha gjort så mkt men blev bara å vara ledig. Vilket i och för sig är bra för nu har jag laddat batterierna för en arbetsvecka som börjar imorgon. Träning, jobb å plugg på agendan så det känns bra man har fullt upp :)

I fredags var det jobb på agendan på kvällen sedan blev det hem till en kär vän och dricka nga öl och ha det trevligt. Blev både trevligt och sent men så mkt skratt. Ett gott skratt förlänger livet :P
Igår lördag blev det en sväng på stan med svärmor och sedan middag hos svärföräldrarna. En lugn lördag som avslutades med att jag var chaffis till två nära vänner. Riktigt intressant jag var inte dugg trött.
Idag har jag bara plockat här hemma och nu sitter jag och pluggar Rehablitering och Hablitering. Väntar med spänning på provet... ajaj min mage för svaret.

Var första lediga helg på hur länge som helst. Härligt och gå på rad och veta och kunna göra saker på helger och verkligen vara ledig. Inte mkt av den varan har det varit under senare delen av 2011 så nu är det nytt år och nya möjligheter. Efter januari får vi ju se vad som händer men jag hoppas att jag får fortsätta på raden vore så himla skönt.
Tyvärr är det då andra saker som stryka på foten men just nu är det bara så allt har sin tid. Å tyvärr tillåter kanske inte vara så ideelt aktiv om man jobbar men som sagt allt har sin tid!

Äsch nu blir det skidskytte och lite plugg på det :)

många kramar

Torsdags kväll...

så var det torsdags kväll - jösses vad denna vecka går fort. Skulle varit ledig både igår och idag men blev kvälls jobb. Inte mig emot men har lärt mig det nu att det rings när man är ledig å jag hade inget speciellt för mig igår skulle till en kompis se på lite hockey och plugga men det får bli till en annan gång det :)

Ikväll var det verkligen fullt upp på jobbet och det gillar jag mer än det segar fram som om kvällen aldrig tar slut. Å andra sidan är det få ggr om knappt hänt att det inte finns ngt att göra - det finns alltid saker att göra gäller bara vad man vill göra som är utöver. Ikväll hanns det inte mer ngt extra för det var fullt upp. Idag fick jag lära mig både det ena och det andra saker jag aboslut inte trodde skulle få lära mig men tack säger jag bara för jag får lära mig nya saker. Av misstag lär man sig massor av saker. Har blivit mer ödmjuk om jag gör misstag och verkligen lär mig ngt av det.

Sitter här och är halv seg ska gå och sova. Imorgon kan jag inte sova så länge då jag ska göra klart saker här hemma som legat och vänta på mig samt plugga innan jag jobbar sista kvällen innan helg. Sedan är jag ledig lördag och söndag. Ska faktiskt unna mig att vara ledig från jobbet då :) Susanne är ledig och Micke jobbar så vad händer då?? Det visar sig - träna, plugga och ngt trevligt kanske?

Lunch med Emma var det idag!!!

Kan inte sluta fundera på varför man alltid ska hitta en syndabock till saker och ting i stället för att se saker som OKEJ det har hänt då lär man sig ngt av det allihop nej då ska man leta syndabockar hela tiden. Fundera på varför det är så egentligen.

Så var det dagens andra beslutångest har fått en fundering som jag måste fundera på en och två ggr till. För och nackdelar och varför. Beslutet kommer när jag är redo :)

Idag när jag åkte till jobbet så snöade så nu är det så där härligt att köra bil till jobbet riktigt vinterväglag och valarna är nästan högre än mig.... känns som man var liten och man inte såg över vallarna... vill bara slänga mig i snön.... :)

många kramar

Vad hände under 2011 för mig?

Bra att blicka bakåt för att se framåt är det inte så det heter?
* Började återigen twittra på leksnadssmurf
* Gick till tandläkaren första gången på 4 år. Inga håll och nu skaffat frisktandvårsavtal på tre år! Känns bra!
* Började året i Rälta tillsammans med familjen (hela familjen) firade både jul och nyår samma dag.
* Den 6 januari firades M:s födelsedag med hans släkt.
* 10 januari blev färden åter igen till Övertorneå som jag dock stannade bara till mars månad sedan blev det distansstudier och jobb Övik.
* Mars började jag som timvikarie på sjukhemmet i Gideå. Fick underbara vårdtagare och personal <3
* Sommaren tillbringades både i bil och på jobbet där jag fick chansen att jobba midsommar å fira födelsedag på jobbet.
* Februari närmare bestämt 13 så blev det hockey i Globen tillsammans med M, mina två äldsta syskonbarn H och A. Sverige vann över Finland. Tror H skrek sig HESS den kvällen :)
* En del resor blev det till sthlm och där UH och HRF var att jobba för och representerat.
*Nya hörapprater och en hel värld öppnades :)
* Besök på sossarna partikongress.
* många många timmar med världens bästa Emma
* Flera Ikea besök med bästa Sofia
* Ännu flera kaffekoppar tillsammans med Sofia (Har verkligen funnit en sån vän - tack underbara du)
* Nga trevlig besök hos Maria (min egna frisör i Leksand)
* Elvis föreställning med syster yster på Ejendals arena (en helt fantastiskt kväll)
* Skolavslutning i Insjön och se underbara syskonbarn sjunga även vara barnvakt till minsta i Gärtner, Insjön
* Studentfirande för Caroline i Leksand :)
* Sista april firades på jobbet men kvällen hos Strandberg i Skede
* Se Lars Wallins utsällning i Sthlm med bästa Emma.
* Fick ännu ett underbart syskonbarn <3
* Äran att delta på ett underbart bröllop (Niklas och Catrin) Tack!
* Umgås med flera underbara vänner och lärt känna så otrolig personer under hela året.
* Många filmkvällar hemma hos Bylla
* Utreda mina hudvårdsproblem (svar inga problem)
* Besökte kaknästornet första gången
* Påbörjade tre stora resor i mitt liv - tagit allvarit tag i viktnedgång, plugga uska igen och klar 2012, vart vill jag i livet.
* Köpte mig en iphone 4s
* Var på Leksands IF utematch med mamma, Emma, Micke och Patrik. Vilken kväll?!
* Leksands kryssningen i augusti en jätte rolig resa. (repris 2012?)
* Almedalsveckan på Gotland tillsammans med mamma och Liv åkte genom UH
* 30 årsdagen firades av en överaskningsmiddag av min underbara vänner och familj! TACK!!!
* Husvakt åt Mähler/Westberg en vecka!
* Bechan (sista katten) flyttar till svärmor å jag mår kanon bra och kan andas igen.
* Besök av mamma nga dagar - då besök i Junsele och på Ulvön
* Kräftfest hos Micke och Sofia :)
* Firade 3 år som fru <3
* Träffa flera vänner jag inte umgåtts med på många många år
* Var på Ladies Night med Frida och Erica. En helt underbar kväll blev det :)
* Flera timmar med träningsskor
ännu mer timmar i bil fram och tillbaka till Dalarna och Sthlm

Under 2012 kommer ju flera saker hända mig.... en del resor har påbörjats och en del ska ta slut. Det ser ljust ut... Här kom den försenade nyårskrönikan....

Två nyårslöften har jag avlagt.... Upp till bevis för mig själv

många många kramar till min familj och mina vänner som alltid finns där för mig! <3 till min man


2012 är här

och nu är det mitten av januari redan å jag har ännu inte skrivit min nyårskrönika. Den kommer men inte nu. Sedan förra inlägget har jag plugga, jobbat, pluggat och så har jag jobbat har slängt in lite träning där också.

Julen och Nyår blev jobb med stora bokstäver å min jul firades i Dalarna tillsammans med min älskade familj den 29:e december. En riktig mysig kväll. Under dagarna hemma i Rälta blev det innebandy cup och se H spela match i Falun. Hann även vara hemma hos syster och fika nga ggr och det betyder jätte mycket. Dels för att prata med henne men träffa barnen. Älskade ungar som jag saknar så grymt mycket när man inte är i Dalarna.

Något mer som hände när man var där? Tja så mycket tid fanns inte. JO fika på Siljan (cafe) besök på Leksands bröd. Borde åka ner med skåbil nästa gång och fylla upp den verkar som alla här uppe vill ha Leksands bröd :D
Vägen hem gick bra på fredagen - hem och ladda för att fira nyår å jobba då. Blev lång dag på jobbet och en riktigt roligt nyårs afton med goa vänner. Verkligen den bästa nyårs afton jag har firat på 5 år. Inget bråk bara skoj det behövdes kan jag lova. Fast vissa vänner saknar man alltid när man firar såna kvällar och dagar... fast de får man umgås med andra tillfällen.

Idag så skrev jag slutprovet i Geratriken. HUVA!!!!! <3 om 2 veckor får jag besked. Men får jag Godkänt blir jag överlycklig. Blir så stressad när jag gör prov vete katten varför men så är det har alltid varit så... men!

Sedan blev det kaffe hos Sofia och prata lite - behövdes så energi påfyllning så det bara sjöng om det...

nej vet ni va nu ska jag börja med min nyårskrönika dock lite försenad Sa jag det förresten jag går på rad hela januari månad.... vi får se vad som händer efter januari.

många kramar till er mina vänner :)