Har landat

Nu så har man flyttat... därför inget bloggande på ett tag. Haft massor att göra. Man har även landat efter allt med bröllopet och det känns hur skönt som helst.
Det man har kvar är tackkorten.. ska ta tag i det nu till veckan :)
Annars knallar det på. Jag har varit på choch träff, luk träff i Sundsvall. besök på Ikea nga ggr. Många saker man hinner med.  Söker jobb för fullt. På onsdag nästa vecka blir det besök på gym och komvux.
Jag befinner mig i sthlm ikväll, uppsala till imorgon, dalarna fram till tisdag morgon sthlm för att träffa Julia.... och så på tisdag åker jag hem igen för att vara hemma en dag och åker till Hola folkhögskola torsdag - fredag för att sedan åka på UH styrelsemöte fredag - söndag i Leksand nästa helg. Hoppas vi kan ses på ngn fika (ni vet vilka jag menar) :D
Sedan är jag HEMMA!!! :D

Jag trivs i den nya lägenheten som fisken. Det är verkligen en fin lägenhet men framför allt känns det skönt att ytor och kunna faktiskt göra ngt annat än se på tv!

Nu ska jag vänta på Julia. Vi ska ha pop-möte med UH!

många tankar

Efter ha läst Emmas blogg om den 18 åriga tjejens liv blev jag insperad att skriva lite saker.

I torsdags har man varit på anställningsinterjuv. Det kändes helt okej. Men jag vet fortfarande om jag inte vill jobba med det. Jag funderar på plugga i höst, annars vad vill jag med mitt liv.

Det ska bli roligt att gå choch programmet som jag ska få gå på. Jag har tusen saker jag vill göra men egentligen var börjar jag med. Vem är man egentligen? Jag är Susanne 27 år, gift med min man Micke. Bor i Örnsköldsvik snart i Gideå. Har två underbara syskon och underbara syskonbarn. En mamma jag är glad att jag har så nära och en mormor som gör mig bara så gladare. Jag har personer runtomkring mig som står mig så nära jag kan mer eller mindre säga att de är mina syskon. De finns personer som har funnit nära mig i VERKLIGEN både glädje och sorg. Intressen: fota (i tisdags ny kamera så nu blir det att fota), jakten och naturen, fika med underbara människor. Skriva dikter... listan på intressen kan nog göras längre med tiden.

Vad vill jag då göra med mitt liv? Ha ett jobb som jag verkligen trivs med. Jobba med ngt som utvecklar mig som människa. Jag vill kunna lära mig ngt nytt ofta.

Jag är stolt över mig själv och vem jag är. Jag är inte alltid bäst på allt. Långt ifrån. Jag är dock stolt över saker jag gjort. Jag är stolt att jag verkligen flyttade upp till Härnösand för en dag för lite mer än 2 år sedan. Det är jag så stolt över. Lika jag har börjat träna. Det är jag också stolt över. Det finns saker jag inte är stolt över också men jobbar på det.

Jag har vänner som ger ngt tillbaka. Jag har vänner som mer nu än kompisar. Jag har vänner som står mig närmare nu än vad jag någonsin kunde våga drömma om. Jag har även funnit den kärlek jag aldrig jag trodde skulle kunna få. Jag kommer fortfarande ihåg en dag i årskurs 9 och jag var jätte ledsen för killen jag tyckte om hade bett mig gå och dra ngt gammalt över mig. Jag kommer fortfarande ihåg orden från min klasskompis Tette: "den dagen du finner lyckan förstår du inte att den här dagen ens har funnits" så sant så sant.


Dock finns det vänner man har glidit ifrån eller ett missförstånd kan gjort så mycket. Det ligger på bägges ansvar att ha en vänskap. Det går inte att ha en vänskap om inte bägge är med på att blomman/vänskapen ska leva vidare. Man måste lära sig leva med allt handlar ett givande och tagande så är det.


Min mamma och min familj kan skriva en bok om mig snart om allt som har hänt på mina 27 år. Kanske det blir jag som blir författaren och känner mig så insperad att då börja med att skriva berättelsen om min farfar och pappa och sedan jag. För mitt efternamn bär jag med stolthet. Att föra det vidare är en stolthet. Jag kan inte med ord beskriva hur jag känner mig ibland när man inte är mer rädd om sina nära och kära. För det är trotts allt det enda vi vet att vi födds och vi dör. Att det finns personer som inte tar hand om de som de säger betyder mycket gör mig ont. Jag säger aldrig orden "jag älskar dig" och jag inte menar det! Men i mitt liv är det just nu många jag verkligen älskar! Jag saknar när jag inte kan umgås lika mycket med mina syskonbarn! De gör ens livet rikare.

Jag har under senaste dagen funderat varför vågar man inte göra saker, varför stannar man kvar på en plats men är trött på eller ett jobb som man inte trivs med? Jag tror det handlar om en räddsla om vad som händer bakom nästan hörn. Det man vet är vad man har inte vad man får. Jag tror många med mig känner igen sig då man är lite orolig vad som kommer hända i framtiden. Men vi har alltid val i livet och det är de val som styr våran framtid. Jag trodde jag aldrig skulle göra det men jag uppmanar att flytta på sig se vad som döljer sig bakom nästa hörn och nästa.....Jag som var så hemma kär i Leksand, jag som aldrig trodde jag skulle flytta ifrån Leksand. Tack min kloka syster som hjälpte mig på vägen. Vem vet vad man hamnar om nga år eller månader... det kan bara framtiden utvisa.

Första gången på länge jag känner mig lycklig och harmonisk.... jag skriver det rakt ut i internet ... jag är lycklig!!!

nu ska jag faktiskt ta och sova.
ska upp tidigt imorgon. Ta en promenad och sedan en lång fika med Anna.... :)

God natt och sov gott.

Ang os måste kanske nämna nga rader om det...
synd om susanna kallur idag. Men en stor eloge till alla idrottar som ställer upp för sitt land och även gör så bra reslutat. :) sedan märker man hur koruppt land Kina egentligen är! OS borde egenligen inte gått där..... se och lär. London blir det nästa sommaros 2012.

//Susanne


Veckan i dalarna med början 2 aug

Hej..

Förra veckan hände allt kan jag lova eller rättare sagt snart två veckor sedan. 2 aug var pappas födelsedagen. Han skulle ha fyllt 60 år. Det måste oxå nämnas.

På lördagen den 2 aug var det möhippa för mig. Det var mycket trevligt, tack till er alla som var med. Dagen efter var jag seg men inte segare än Micke. (håll koll på nycklarna *hehe*)

Måndag fixade inför stora helgen och så blev det trav i Rättvik. Inte vann man ngt men skoj var det dock att göra ngt annat.

Tisdag borlänge och stora handla allt som inte hade handlats. Mycket blev det.

Onsdag var jag hos frissan och provade håruppsättning, träffade prästen och fikade senare med Tess.

Torsdag dukning stod på programmet och hämta Svensson senare på kvällen. Allan och Anki kom ner också. Allan är en härlig person.

Fredag alla andra kommer och grillning stod på menyn. Moster, kusin och kusinbarn från Vallentuna, Osby landade. Jag tror att visade charmade Pira mer än andra....

Lördag den stora dagen började med en promenad med Emma. Älskade Emma tack för denna underbara vecka. Tack för du finns. Sedan till Leksand och fixa håret. Tillbaka till Djura för att Emma gjorde mig i ordning och Mamma hjälpte mig med Leksandskläderna. Har aldrig känt mig så stolt och fin som jag hade de på mig. Ut och ta kort i duggregn. Det var dock helt okej vädret. Tillbaka till djura och den eviga väntan har börjat. Fy faro vad nervös jag var inför kyrkan. Det var det absolut värsta jag har varit med om! Hela magen gjorde uppror. Trodde jag skulle svimma. Vete gudarna vad jag skulle ha gjort om inte Emma och farbror stod där med mig. Var precis som jag ville ha det i kyrkan. Tack Sofia och Matilda som sjöng. Det var verkligen vackert. Många tårar fälldes men denna gång av ren lycka. Ren lycka av att så många vänner och nära kära var med och fira våran dag! Det gör det så speciellt. Ni kan läsa det i Emmas, Piras, Johanna Svenssons, Niklas Säwéns blogg. Är säkert någon blogg jag har glömt att nämna. Men tack för alla vackra tal ni senare höll för oss på kvällen. Festen var i Rälta bystuga, maten var underbar, bandet som spelade var bara för bra. Barpersonalen var super duktiga och inte att förglömma de underbara två personer som jobbade i köket. Ett stort underbart tack. För att inte tala om Farbror och Brita. Tack för att vi fick vara i Ejen på bröllopsnatten. Det var underbart.

Söndagen bestod att öppna presenter och städa....


Men åter igen ett stort underbart TACK för att ni alla ingen nämnd och ingen glömd som gjorde våran dag till den bästa dag vi kunde få!!!! Jag är evigt tacksam att ha dessa underbara personer runtomkring mig.

Fast det finns nga personer som jag måste nämna. Min brudtärna, min egna brudtärna Emma, Min mamma Siv som har gjort allt och lite till. Min syster som gjorde underbara korten till inbjudningar, korten till bordsplaceringen och varit en stor stöttepelare. Min älskade underbara mormor som bara är den hon är och mina underbara brudnäbbar Emmelie och Alma. Hugo han borde få en stora stjärnan. Tunnan Mickes bestman! Å älskade bror Stefan och Sanna. TACK till hela familjen. Jag är lycklig lottad som har en familj som er! Tack åter igen....

Å tack kort kommer så fort vi bara kan... Vi valde ett av alla underbara kort som Mona tog. Många blev det!!!! :) Tack Mona!!

//Susanne


Skulle ha skrivit uppdatering

Skulle verkligen ha uppdaterat på tåget ner i torsdags. Men internet på tåget funkade inte och när jag väl kom fram till Rälta var jag trött och ville bara umgås med mamma å mormor. Kändes skönt att komma ner och umgås med dem efter allt intensiva veckan som innan dess.
PÅ fredagen var jag å mamma på begravning. Målar Lennart. EN vän till familjen. En person som pappa har jagat med i många år och någon man växte upp hos ... känns konstigt. Hoppas du sitter någonstans på pass och väntar på en älg.

På kvällen åt vi kräftor gott. Alma, Hugo och syster var hemma i Rälta med oss.
Lördagen började med att se Lassi karonen i os-final, Wasasalen i Djura var fullsatt! Hur härligt som helst att se så många kommit dit. Han blev 6 men han gjorde ett kanon os.
Efter det åkte vi till Blge och shopade jag å mamma. TACK FÖR DU FINNS!!!!! Sedan blev det trav. Inga stora vinster blev det dock men skoj att se på trav och knäppa kort med den nya kameran.... :)
På kvällen blev det att gå genom bröllopskorten och även äta en god sallad med mamma å mormor. Skulle träffat Tess men orkade inte....
Söndag blev strutsfarmen i Blge och fikade å sedan dags för mig att sätta sig på tåget hem till Örnsköldsvik.
Oj vilken uppdatering.. *hehe* men men...
Kom hem vid halv nio. Drog och fikade med Anna och Bylla. Skoj att ses igen.
Så idag har det varit segt.. Johanna kom förbi annars har jag mest segat runt. Sedan drog vi till Bredbyn hem till sundelin och kolla på kort. Tack för hjälpen Emma och Anton och välja bilder. Tack för maten ... alltid lika kul att komma hem till er. Känns som ett andra hem!

I helgen flyttar man. Hur underbart som helst. Lite tråkigt att flytta från stan men samtidigt skönt att bygga upp ett liv där. Då känns skönt att komma  dit i en lägenhet och jag å micke får tillsammans bygga upp från grunden. Även skönt att slippa vissa personer här i stan. Ingen nämnd men den personen har inte i mitt liv att göra mer för man gör inte så emot en sk. vän! ALDRIG du kommer in till mig och Micke igen. Då menar jag aldrig! Den här personen gjorde ngt så korkat emot oss så det inte var sant. Men nu är det väck och glömt å helt plötsligt ler jag lite mer... :)

Uppdatering om bröllopet kommer efter detta...
ta det lugnt..

Imorgn blir det fika med Anna, fixa lite på stan å sedan måste vi packa packa packa åter packa! :)

//Susanne

Del 1 av uppdatering

Oj...
Nu är det länge sedan jag skrev ett par rader. Veckorna har varit intensiva.
Förra veckan var allt i en dröm... men hur bra som helst.
Åter kommer med uppdatering från tåget.

Är på språng igen. Nu blir det Dalarna, Leksand, Rälta, Metargården ett par dagar igen.
Hade velat åka dit för ngt roligare men nu är det som det är. SKa på begravning i morgon.
Ska skriva ett par rader om honom oxå. Men nu ska jag dra vidare och packa.

Nu igår "fick" "jag" den efterlängtade systemkamrean. FOTOA igen då! :)

Idag klippte jag mig... det ska oxå uppdateras om. Jag är hel nöjd. :)

//Susanne