Till dig min vän!

Jag säger grattis! Jag är jätte glad för din skull. Du kommer uppfylla din dröm att läsa vidare! Du kom in. Jag säger Grattis! Men jag är ledsen för du "lämnar" mig kvar! Det är du som har fått mig att le, det är du som har fått mig att verkligen trivas här uppe. Det var du som fick mig att känna mig lycklig! Tack vare dig vågade jag följa mitt hjärta. Tack vare dig har mitt liv förändras så mycket! Jag säger Grattis du får uppfylla din drömmar men jag kommer sakna dig så frukansvärt mycket. Du är en vän som alltid finns där, som alltid ställer upp, som allt är den bästa av vänner. Du är min vän som verkligen är den bästa! Tack för du finns å jag hoppas du förstår jag alltid finns där för dig.
Du har blivit som en syster för mig där vi kan dela mycket. Visst jag är inte fel fri men när jag är med dig känns det mesta möjligt! Tack!!!

Åter igen grattis Emma är så glad att du var min brudtärna :)

kramar 

Dagens stora rubrik i sportbladet att Glenn Hysén går på a-kassa

som sagt välkommen till verkligheten. Så är det många som lever idag. Tyvärr är många av dem som inte klarar sig på a-kassan men som sagt bra att f.d idrottare också en dag kommer in i svensson världen och inte lever som de vore mångmiljardär. Jag hoppas det skapar en debatt om alla miljoner som faktiskt fotbollsspelare, ishockeyspelare tjänar visst är man proffs i så kort tid och alla diskussioner men man ska samtidigt veta utan supporter finns varken pengar i sporten och alla bör väl ha råd att se på fotboll eller hockey. Men som sagt det är ganska intressant att man gör en kontaktanonns till Glenns jobb sökandet tänk om aftonbladet skulle skriva om ALLA som är arbetslösa. Det är ju mer rätt i såna fall! Så aftonbladet ni kan börja skriva om alla som söker jobb i detta land just nu!!!

Idag har jag skickat in papperna som ska in. Skönt att ha ngt mindre att göra. Nu är det bara det lilla kvar. M kommer snart hem då ska vi fika och sedan har han en del pyssel som han måste göra.

simma lugnt resten av dagen.

En fundering?

Om jag säger så blir det si och jag säger si så blir det så.
Hmmm funderar på varför just nu. Kan inte säga jag känner mig vidare glad just nu. Många tankar som snurrar.
Vad blir det senare idag (klockan över 00.22) blev inte som jag hade tänkt att jag skulle göra men ändå.... hinner då väl göra klart allt till nästa vecka så jag bara kan slappna av. Vore ju toppen och inte ha så mycket på att göra listan.

Fredag blir det träning och in med elva bussen sedan vet jag ska förbi svärföräldrarna ett tag. På kvällen vet jag inte alls vad som händer men det visar sig. Hoppas på ngt speciellt ska hända.
Så är det inte långt kvar till måndag morgon då jag kommer sätta mig på en buss till Sundsvall och möta vissa underbara personer!!

Tack underbara du för du finns. Vad vore livet i all sin glans om inte du fanns....;)

kram

Onsdag eller Torsdag

Vaknade när M ringde och väckte mig. Trodde i första ögonblicket att det var torsdag. Jag var helt väck. Men egentligen inte så konstigt eller? Ingen energi får jag när det är regn och rusk. Igår var det åska som dundrade på här. Tur att det gick över å nu när jag tittar ut kan jag se lite blå himmel så det finns hopp att det snart blir bra väder!

Igår tvättade jag upp resten av tvätten så tvätt berget är nu borta vilket är helt otroligt skönt kan nu njuta av att göra annat. det blev en "sväng" in till stan igår och umgicks med Bylla och senare med Grundberg. Vi satt hemma hos Bylla och såg på lite midsommar bilder. Man kan inte annat än att le..... :) Många bilder var det och vissa som fotograferade i midsommras ska nu inte få fota mer för jag vet inte vad man fotade för ngt. Tänkte leta reda på nga bilder och sätta in dem här :) Vi som skulle in och se Bo Kaspers men det regnade så vi hoppade det och umgicks i stället. Inte så fel enligt min mening.

Imorgon är det tänkt att jag ska vara mer social få se hur jag mår. Håller på att bli sjuk igen och det tänker jag då inte vara då man får besök nästa vecka.

Igår när det regnade och åskade som mest så satt jag läste SSU handlingar inför kongressen. Man kan inte annat en le och inse att så vidare delaktighet för funktionshinder är det då inte. Så det ska bli ett sant nöje att diskutera och argumentera om varför man ska få delaktighet. Bara det att använda hörselsslinga på möten skulle ju göra väldigt för mig. Men något fler bör tänka på också. Att anta att jag hör normalt bara för jag har hörapparater är ju samma dilemma som de som operar CI får höra att de ska göra höra normalt. Så funkar det inte. Å många ggr funderar jag på vad jag har missat då jag inte har hört allt som har sagts. Fast å andra sidan är det bara att gilla läget som det har varit och förändra morgon dagen.

Nej nu blir det att vattna blommor och sedan läsa boken som jag fick låna av Grundberg!!!

9 år har gått

Igår var det 9 år sedan du somnade in. 9 år vad tiden har gått fort.
9 år av saknad.
Marie Fredriksson låt "Tro" den säger så mycket om dessa 9 år. (kom tillbaka kan du aldrig göra men
glömma det gör jag dig aldrig) Saknar dig.

Tro. Jag vill känna tro.
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro.
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten.
Känna tro igen.Drömmarna vi har känns som bleka höstar.
Där har sommaren redan regnat bort.
Det spelar ingen roll hur vi gråter våra tårar.
Svaren är en viskning i en värld långt bort.Tro. Jag vill känna tro.
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro.
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten.
Känna tro igen.Att vilja men inte känna är nog så svårt.
Att se men inte höra.
Du vände dig bort.
Du sa inget här är givet för sådant är livet.
I mina ord finns ingen önskan eller någon lust och längtan.Tro. Jag vill känna tro.
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro.
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten.
Känna tro igen.

er Susanne


En länk från almedalen

här kommer en länk från ett av seminariumen jag och Julia var på i almedalen i torsdags morse. Var genom Unga örnar och LO.

http://www.lo.se/home/lo/home.nsf/unidview/3522F50854DA5364C12575DE005E51E4  det är teckentolkat :)

kram


Ett sent inlägg

Så var det söndag redan och jag har varit hemma sedan i torsdags kväll. jösses. Redan slut på almedals veckan och slut på min vistelse där för denna gång. (kommer dock gärna tillbaka nästa år)
I torsdags började dagen med att vi städade lägenheten sedan smet jag å Julia iväg innan för att gå på seminarium Barnpolitik i kristider arrangörer Unga örnar tillsammans med LO. Var absolut ett av det bästa seminarium som jag har var på under denna vecka. Slingan var jätte bra och framför allt tekniken var super trevlig och fick mycket beröm som han ska ha! Nöjd till tusen. Efter det seminariumet var vi på ett om ungdoms brottslighet på en båt, jag gick demostartivt tidigare för jag hörde ingenting fick sällskap av Julia (som inte såg tolken och Gudrun som bara hörde fläkten) Jag försökte verkligen höra men det gick inte på vilkor vis. Vi satte oss i almedalsparken i solen och bloggade lite istället (på
www.uh.se) och hade verkligen roligt. Fast det kan man då ha när Piff, Puff är i farten tillsammans med Gudrun.
Har förövrigt fått ett nytt persontecken under veckan. Det nya är ekorre - Susanne. Ja det är ju bra för ni som känner mig inom UIH vet ju hur jag funkar där.
Så efter den trevliga stunden blev det en god lunch tillsammans med SDU och Kerstin som är tolksamordnare höll ett fint tal om denna vecka. Tack själv STAB jag är glad att jag har lärt känna många av er ni är underbara och jag har lärt mig ännu mera teckenspråk denna vecka och kan aboslut följa ett helt seminarium tack vare er! Tack!!!! Efter lunchen blev det en sväng på stan tillsammans med Josefine och Heléne innan det var dags att säga hejdå. Färjan gick för dem och jag hade nga timmar i solen utanför flygplatsen kvar. Låg på en bänk och pratade i mobilen i solen livet var verkligen härligt.

Resan hem gick bättre än resan ner trotts jag fick springa lite på arlanda denna gång med men det löste sig det med.

Vad tog jag med mig efter den här veckan?
-trevliga möten
- bra seminarium
- mycket skratt
- ärliga samtal
- trevliga stunder
- saknad
- okunskap
- intresse
- önskningar
- ensvishet
- egosim
- leenden
- kunskap
- vänskap sträcks
- frågesättande
- irretation
- trevligt
- en bra personal
- härliga människor
- nya kontakter
och en hel del till.

Ett tack till Josefine våran kommunkatör på UH som verkligen har gjort ett dunder jobb! :) Twittra gärna mer :)

Så i fredags sov jag bra länge och sedan var det dags att göra lunch till M när han kom hem på lunch. Fixa lite framför datorn och ta det lugnt. Kvällen blev det middag med Emma och Johanna på Olearys inne i stan. Mycket trevligt. Kvällen slutade hos Bylla då Micke och Grundberg spelade dator. Mycket trevlig kväll och mycket skratt blev det.
Lördagen vaknade tidigt trotts allt. Göra sig klar och åka till stan fixa presenter, fyndade linnen, träffa svärföräldrana, sedan till Carina för en trevlig middag! Spelet var trevligt att spela och kan varmt rekomendera "lika par leka bäst" så det blev i alla fall ett innan vi var hemma. Men var gör det när man har trevligt.
så var det dags för idag (söndag) då var i Bredbyn hela dagen, först träffade jag Emma och var ut och gick sedan skulle hon å jobbade, så då fick man bli fotograf på svärfars konfermationsträff (jublem var 50 år sedan han konfa sig) var kul att få höra alla livsberättelse. Sedan blev det en tur till hans föräldrar hem och se hur det såg ut. Kul att lära sig mer om mickes historia och var han han sina rötter. Mitt i Ångermanlandsskogar måste jag säga är det mycket vackert.
Så söndagen var över efter en stund i ö-vik och en snabb visit hos Örjan. Vilken helg.

Nu till veckan blir det lite av varje men ser verkligen framemot nästa måndag då man får besök! ska bli helt härligt, kul att någon vill hälsa på här och ser hur jag har det.

Tack vännen för du finns om alla vore som dig fanns inget ont i denna värld.

Imorgon blir det att börja tvätta upp hela tvätt högen och städa papper om vädret tillåter det blir det en sväng till "landet" och fota lite gran. Svärmor ska försöka sälja en soffa och ett skåp och vill ha fotohjälp.
Annars blir det att mysa och ta det lugnt i morgon kväll.

Men nu blir det dock sängen för ögonen håller på att slå igen... :( nattinatti


Onsdag...

började som sagt i regn men slutade i varm härlig sommarkväll :)
Seminariumet som jag, Julia och Josefine gick på ang politiska reklamfilmer i TV var inte det jag hade hoppas på. Dels fick vi inte ställa frågan förän det är försent och dels så hörde man ingenting i lokalen. Det kändes verkligen konstigt alltihop. Men men..
Middagen var trevlig. Monas tal måste jag säga var ett ganska bra tal men inte det bästa men ett tal man kan förvänta sig dock. Det jag tycker är synd att man inte vågar ta i frågan om tillgänglighet. Det är farligt och det ska då inte nämnas i något tal. Konstigt egentligen för om någon börjar inse å så kommer dessa frågor upp....

Kul att träffa dig Lina! Har verkligen saknat dig!!!!!!!!!!!

Ikväll när jag å Gudrun gick våran trevliga kvällspromenad (tack vännen för du finns) så fint det är... kommer ihåg sommaren för 3 år sedan när man gick på stranden och såg solnedgångnen det fanns ju en anledning... livet bara ståd stil. Vackert. Minnerna är det vackraste.

Nu ska jag då sova och sedan blir det hemfärd imorgon ....

det finns ngt jag saknar med det hela vad får tiden utvisa.

nattinatti

Regn idag men vädret är det enda vi ej styr över

som ämnet säger är regnet det enda som vi inte styr över utan resten av dagens innehåll styr vi över.
Igår hade vi vårat eget seminarium. Jag var lite nervös innan (dock ovanligt jag är nervös) men jag blev imponerad över hur bra det gick! Se
http://www.uh.se/php/blogg/blogg.php om våran blogg här i almedalen och vad vi gör och från seminariumet. Det bästa var från seminariumet var att man fick se ilskan över orättvisorna vi har idag. Jag är jätte nöjd över semainariumet och Julia var jätte duktig som debattör.

Efter det blev det soft innan det var dags för Mauds tal i almedalen. Det jag kan sammanfatta med ett stort frågetecken vad hon egentligen ville. Jag blir bara förvirrad över vad hon egentligen ville ha sagt. (fundera ett tag att fråga hennes talskrivare som stod brevid mig vad hon egentligen pratade om) men hur som helst. Men vill tydligen slå på oppositionen och glömmer bort att man sitter själv i makten. Skära ner ännu mer på LAS?! Men vad är LAS för, det säger man inte. Det är den trygghet som gäller så våra löner inte dumpas och att man får en kontroll på det hela så det inte går snett. Men jag blir inte förvånad över dagens centeratparti. Tyvärr blir jag bara besviken. Den klassika bondeparitet har blivit nya högern. Tragisk. När de börjar prata om att skära ner mer i arbetsgivaravgiten och som så fint sa "arbetsskatten" för unga så glömmer man bort och tala om vad det är egentligen.  Den svenska arbetsgivaravgiten är följande: ålderspensionsavgift med 10,21 procent,  efterlevandepensionsavgift med 1,70 procent , sjukförsäkringsavgift med 6,71 procent , föräldraförsäkringsavgift med 2,20 procent , arbetsskadeavgift med 0,68 procent, arbetsmarknadsavgift med 2,43 procent , allmän löneavgift med 7,49 procent
Så C menar att man ska inte få samma pension när man är ung? föräldrarförsäkring? Eller vad ska de ta bort och det är fortfarande ingen SKATT i dess bemärkelse. men men ...

Efter talet gick vi och var social med varandra ute ... mycket trevligt tack för en trevlig kväll H, J, J och våran tolk.

Idag så var det som sagt regnet som mötte mig och Julia men nu skiner solen ute. God lunch.

vi träffade Marie Granlund för sossarna idag å tack för ett trevligt möte. Nu sitter vi och väntar på tiden ska gå och bloggar för jag å Julia ska på ett seminarium om politisk reklamfilm vid halv två. :)

Grattis Carina på födelsedagen!