Unga hörselskadades riks årsmöte i Örebro

I helgen var det alltså dags för årsmöte. Första gången behövde man själv inte sitta i s.k valtorget och fundera om man skulle bli vald eller inte. För första gången kunde man gå runt och fråga de övriga :) Bara det var ju nice.
Annars så var det mycket och långa diskussioner och vissa spårade toalt ur. Jag blir förbannad på ren svenska när det börjar bli person angrepp på personer gör skillnad på sak och person så är det! Sedan klart det är jobbigt, men det måste man kunna göra och så måste man lära av varandra och inte börja bråka om saker som har varit. LEV i NUET!

Annars var dagarna bra. Tror styrelsen kommer bli toppen bra. Kul att Jacob är tillbaka :)
Jag blev invald som adjungerande i HRF förbundsstyrelse och bara det känns skit skoj! Det blir min morot detta år :)

Tack för dagarna och tack för alla härliga skratt tillsammans med dig Julia och Helén! Å tack till ett underbart kansli som gör verkligen ett hästjobb.

Å en sak till:
Att se bara på när andra jobbar kan irretera mig så frukansvärt å sedan frågan som kom när ska vi åka? Men för gud skull hjälp till så kommer vi iväg fortfarande. Å snacka om att gnälla för fel person ni kom hem samma dag och jag fick sova i sthlm resan för ER är inte lång det är bara så. Det är bara att gilla läget och inse Sverige är avlångt och jag har längre att resa och ni ska bara vara glada att ni fick åka minibuss tillbaka till sthlm och slippa åka tåg. Ska lägga att nästa år blir det uppåt och det inte går nga flyg på söndagar. *haha* hur kommer det låta då? Nej va solidarisk!
Det hjälper inte att vara bitter tvärtom. Det blir bara värre.....

Uh har många utmaningar framför oss... det är bara att börja tag i flera av dem nästa möte som är i slutet av maj.

kramar på er alla nu ska jag hämta posten :)


Till och börja med får jag säga FÖRLÅT

att jag inte har uppdaterat på hur länge som helst.
Veckorna har flugit iväg jag liksom med dem. Jag har haft saker och göra varje idag och det känns ju bra.
Börja från början.
På skärtorsdagen den 9 april blev det middag hos Mickes moster som fyllde år. Bowling med Emma, och de tre musketörerna. Jag vann inte men kom inte heller sist. Men det var roligaste att spela *hihi*
efter bowlingen blev det Gideå och spela kort och monopol.
På Långfredagen var det BIO! Nice film och nice sällskap då är det få saker som slår det kan man ju bara konstatera.

Lördagen och Söndagen jobbade vi på parken. Lördagen var inte mycket folk direkt men det var dessto fler på söndagen. :) Måndagen blev middag på Terassvägen och så var det den PÅSKEN över. Blev inget dalarna då heller ....
Tisdag bar det väg till Bispsgården och hålla facketsgrunder. Tre väldigt intensiva dagar men jätte skojiga dagar.
Får tacka handledarna man var med och höll kursen väldigt skoj var det!

Så kom fredagen änteligen och man fick besök igen :) Helt nice. tack för du är en så underbar vän!!!

Lördagen - söndagen tillbringades tillsammans med nga underbara vänner :) Ingen mobiltäckning var nog det bästa av allt! Flera av er förstår säkert vad jag menar är så less på en person som ska ringa typ hela tiden. Nej vet du va... men helgen var mysig trotts en tidig morgon vi gick la oss och blev väckt av två busfrön så var det verkligen verkligen värt det hela!! Tack C, J, E och L. (vissa vill bo i en torktumlare på söndagen) :D

Måndagen bar det iväg till Uppsala och umgås med Julia och planera lite saker vi har framför oss. Piff och Puff på nya äventyr. Ska be Mamma trycka såna tröjor. Gör så Piff och Puff var med I UH! *haha* nej vi får se vad som händer men dagen blev väldigt väldigt trevligt. Fick träffa hennes famljs hund Ramsmus. Vilken härlig hund var hur söt som helst och ja helt klart en favorit.

Tisdag var på sjukhuset och TACK för det samtalet. Det stärcker. Nu är det bara resten kvar :) Å det ska jag göra. (igår tog jag ytterligare ett steg åt rätt rikning) Fast egentligen är det Sanna som fick mig att göra det från början. TACK!!!!
Tisdagen blev ett besök hos en kär vän och ha trevligt. Tack som sagt att du finns! :)
Onsdagen blev ett möte med SSU på kvällen inget annat hände direkt.
Torsdag jobbade på Parken. Hade en riktig rolig kväll tillsammans med Forsberg och Micke. Så kan det väl vara jämnt eller? Snyggt det blev i köket i alla fall :)  Hem och packa för att åka till Örebro dagen efter på årsmöte för UH riks.
Först till sthlm och minibuss därifrån. Sedan minibuss med kansliet och jag till Örebro. (kommer inlägget efter handla om årsmötet) sedan tillbaka på söndag kväll sova i sthlm och hem på måndagen igen.

Måndagen var bara en lång jobbig dag då hinget gick min väg :( så frukansvärt less jag blev på mig själv och alla runt omkring för den delen oxå. Men men.

Igår var det träning, bubbelpool och basta som gälle helt underbar å vid tre umgås med underbara Emma. Bio (se män som hatar kvinnor) en underbar film. Men jag blev arg nga ggr i filmen men helt klart värt och se!!!!!!!

Å så idag sitter jag i Gideå söker lite jobb men framför allt försöker få tag i Af om tid med min handläggare.... börjar bli grymt irreterad nu känner jag!

ska in till stan senare :)
vi får höras (skriver om uh årsmöte i ett eget) men jag är tillbaka nu i bloggandet och förlåt att det har dröjt så länge.

Förresten underar jag verkligen vad jag ska få för tack för jag har hjälpt till och skrivit första maj tal! Ska bli väldigt väldigt intressant och se! :) Leve soldiariten.

kramar

Onsdag som blivit torsdag.

Jag är klar vaken vet faktiskt inte varför inte kan sova. Drygt för jag måste och borde sova.
Alltså dagen bara flög fram och jag frågade M om inte det fanns en nödbroms någonstans så man hinner med.
Det händer mycket och väldigt fort.
Var till Härnösand idag och träffade arbetarekommunen där. Var trevligt och god sallad Tack för den! Man blir insperad över att se arbetarkommunerna jobba på och framför allt vill vinna valet! Å jag ska göra mitt yttersta för detta ska gå ihop med tid och rum. Åter igen fick man höra Susanne E om EU och EP - valet senare i år (mellan 20 maj och den 7 juni kan man rösta) det var lika insperande att höra idag som igår. Satt och kläckte idéer per telefon med en kär vän inför valrörelsen. :) kommer köra det stenhårt! Behöver dock lite hjälp bara men ändå! :)

Pratade länge med Emma känns skönt och tack för sällskapet när jag åkte ner (dock du per telefon men ändå )

Nu måste jag sova för jag ska vara utvilad till imorgon då jag hoppas mina hjärnceller jobbar för fullt och jag kan skriva klart allt som ska skrivas och så ska vi spela bowling. Om inte emma, micke och bylla spela bowling och jag skratta åt mig själv. men det är ju än annan historia ju ....

Vill verkligen till Malung känner för jag behöver dit. Har så mycket i tankarna just nu men nu känns det bara bra. Är imponerad över att vissa saker händer fort nu!!!

nattinatti.

"himmeln är oskyldig blå...."

Cafékvällen om EP-valet

var mycket trevligt. Fick höra Susanne E prata om EU på ett sätt som insperar och verkligen får än att jobba hårt i valrörelsen! :) det känns som precis när man var aktiv i Leksand och man vill bara göra mer och mer.
Nöjd över dagen. Jätte nöjd över dagen. Kommer somna fort.

Blir att göra klart saker imorgon så man kan fira påsk i lugn och ro. Fast jag ska förbreda mig för Fackets grunder jag ska vara med och hålla nästa vecka. Det ser jag verkligen framemot att göra.

Jag kan förstå personer som är less på allt och inte vilja göra ngt mer åt saken. men på något sätt förstår jag inte personer som bara ger upp och sätter sig ner och faktiskt "gnäller" det kan jag inte förstå. Det finns faktiskt saker man kan gnälla över men sedan finns det personer som har det sju svåra år och kämpar arselet av sig för att lösa det. Respekt för dessa personer är ju faktiskt att kämpa på och försöka göra det bästa av det hela och en dag vänder det. Efter regn kommer solsken så är det bara att inse så gör det :)

Jag ser verkligen framemot våren, men idag kändes den väldigt långt borta då det hade snöat dock lite men det hade kommit snö... vill ha vår så där härligt som det var för någon dag sedan.

Glöm inte att rösta mellan den 20 maj och 7 juni! Rösta för ett rödare Europa.

Under påskhelgen blir det att umgås, jobb och så blir det att umgås. Härlig PÅSK trotts allt.

Saknar dock metargården, mellanåkersvägen och norrtullsgatan :)

Vilken f.m

tänkte skriva vilken dag men dag har inte tagit slut ännu så det blir vilken förmiddag.
Börjar dagen med att volvon skulle åter igen besiktas och kände nästan jag höll andan när vi åkte in.
Men tyvärr hjälpte inte det den här gången heller så nu blir det ombesiktning igen :( Vet inte hur många ggr i ordningen och hur många fel till innan detta är över! Men men.

SÅ blev det af på återkopplingsbesök från när jag var till UMEÅ! Å efter mötet känner jag glad och hoppfull för framtiden igen. Steget till mitt drömyrke är inte så stort! Tack för stödet jag har det känns så bra och verkligen att det är på G nu hoppas jag att det skyndas på resten också så det andra går framåt.
Jag måste bara ta mig i kragen och fundera ut hur, var och varför? Så tror jag det löser sig ganska så snabbt - kanske jag ska fundera på att ringa ett samtal eller som M säger ringa en vän :) (kommer från postkodsmiljonären ringa en vän)

Mitt andra samtal jag fick kom i från en person som bad mig om en tjänst och inte vilken tjänst som helst ska hjälpa till att skriva en sak. Vilken ära! TACK för den fina frågan. Å nu håller jag som bäst på att ta fram fakta! Jag tror jag vet på ett ungefär hur jag ska skriva ner det..... hoppas verkligen det blir bra men det borde det bli.

Ikväll ska man på cafe kväll om EP-valet och Europa frågor.
En liten fundering jag varför man inte pratar Europa frågor lika självklart som man pratar om vad som händer i kommunen. Jag tror mycket är för det känns så långt borta .... Igår när jag var i Sundsvall och pratade med elitrikerna om EP-valet så kändes det bra att sätta ner foten. Nu kör vi framåt :)

Imorgon blir det att skriva artikeln som ska vara i rabalder och åka senare till härnösand och träffa A.K där! Blir trevligt.

I påsk blir man kvar i ö-vik och inte till Dalarna.

vi höres

Så mitt sista inlägg för idag

I torsdags bestämde sig Julia Willig, UHs ordförande att stanna kvar hela sin mandatperiod ut. Jag vet att nästa styrelse tillsammans med Julia kommer vi driva UH framåt och det viktigaste är att vi alla hjälps åt och ser målet vart vi ska.

Så Piff och Puff kommer sitta tillsammans ett år till i UHs ungdomsråd :)


Dagens ros

går till Patrik Åhlund från SSU Timrå.
Igår träffade jag honom när jag var i Sundsvall och han berättade efter mitt föredrag som jag höll om funktionshinder på ett pass inom SSU Västernorrland på en kurs helg för ett tag sedan (rätt länge sedan) hade gjort att han har ordnat genom sitt engamange en höreselslinga till Timrå kommun så man nu som hörselskadade har möjlghet att faktiskt höra! Det är stort Patrik!!! Tack å du som tackade mig för mitt föredrag det är jag som ska tacka dig för ditt engamange!

Gå in på 
http://www.hrf.se/templates/Page2x1____9749.aspx. och skriv på uppropet!

//Susanne


Då var det dags igen....

för att det är söndag å snart blir det måndag.
I torsdags var jag i sthlm på studiebesök på DN och så hade vi PoP möte efter det. Studiebesöket var så där jag var inte helt nöjd med det hela men jag fick ju se det igen :) PoP mötet gick undan. jag ska skriva artikel om Region Skåne gör med hörappraterna. Kommer lägga ut artikeln här när den är klar. Efter PoP mötet umgicks man å var social det gick faktitskt riktigt bra att använda teckenspråk som stöd men inget kan ju gå om man inte har Helen som uppmuntrar än att använda det. Kvällen var mycket trevligt och verkligen ger mig insperation att fortsätta vidare att lära mig. Något kan man alltid lära sig :)
Kan inte sluta fascinerars av sthlm som stad. Var vacker den är på en tidig morgon när solen lyser. Det känns så magiskt att bara gå där och prata å vara. Tiden stod liksom stil när man gick till kansliet på fredags morgonen. Å det var en härlig promenad å man funderar ju verkligen vad man ska jobba med när man vill befinna sig på många platser samtidigt. (men som sagt jag får ju tänka efter själv) Mötet på fredagen gick undan å jag å Helen hann med en lunch innan bägge skulle väg på andra saker, jag skulle hem och hon skulle på möte i Lund. (Hoppas det gick bra i helgen)

På fredags kvällen var det en härlig hemma kväll!

Lördag morgon (alltså igår) styrde jag min färd till Sundsvall och en träff med SSU Västernorrland. De hade kommunträff och distriktsträff, jag var där i egenskap som valledare för LO Ångermanland. Mycket trevligt att höra era diskussioner och det är precis det som behövs. Jag hoppas verkligen det blir ett steg i rätt riktning för både LO och SSU här i länet för man behöver varandra så är det.
Efter lite kramkalas var resan hemåt mot Ö-vik igen :) kändes att man var van att köra de milen men visst var det konstigt ändå många saker man har tänkt genom alla reser man åkt. Jag har verkligen saknat det på ett sätt men så är det ibland. Efter jag kom fram till ö-vik gällde PARKEN! Jobbade där till 02 i natt var jätte trevligt och skoj. Gästerna var trevliga samt Agneta och Peter som spelade var riktigt bra. En nostalgi tripp på låtar. Man gick och sjöng med samtidigt  som man gick och jobbade.

Idag så har man inte gjort så mycket mer än man har försökt skriva klart artikeln och skriva klart andra sammanfattningar som ska vara klara. Men det är de inte riktigt ska försöka få det klart under morgondagen vore skönt att ha det klart för det kommer ju alltid nya saker som man ska påbörja :)

Sitter och funderar på om stadsministern Reinfedlt skulle leva som arbetslös idag för en månad och ha den ekonomi som en arbetslös har undra om man inte skulle tänka om ge mer pengar till arbetssatsningar och TA bort 75 dagars reglen. Fast å andra sidan tror jag inte han skulle förstå hur det är att leva som arbetslös. Men snälla något måste hända så det blir ändring igen. Sedan blir jag irreterad på när hela regeringen står och ser på när allt fler blir uppsagda och fler och fler går arbetslösa. De tog över när Sverige var i högkonjutur och det aldrig gått bättre men nu var har hänt?! Något bör man göra och göra det NU!!!!! Reinfeldt lev som du säger att du förträder!

Kramar

En vacker vårdag

Idag var en sån underbar vacker vårdag. Klart det blåste lite men ändå så kändes det att våren är på väg fullt ut! Härligt!
Lika var det igår, var och träffade en person igår som känns bra och skönt att vara där. Skönt att tagit steget när jag tog steget.

Idag så kände jag mig jätte nöjd - var ute och gick ca 40 min. Sedan vilade en stund, gick till stan och träffade Anna (mycket trevligt) och solade, gick tillbaka till Terassvägen för att göra mig ordning inför EP informationen jag skulle hålla Tyvärr blev det inte sammautslag som vi hade hoppas.
Men i alla fall så känner jag mig jääääääääättttte nöjd jag plågade mig i backarna två ggr i dag :)

Å ifall du vill ha nga råd av mig A så borde du köra och gasa lite mer (du vet vad jag menar). Jag förstår vad du menar och det kändes verkligen skönt att prata idag å det är bara å ringa :) hoppas på solning snart igen.

I helgen som var så det meningen att det skulle vara saker som jag skulle varit på. Men ändring i sista minuten blev ikea med M, B, A. Mycket trevlig dag som höll på att sluta i att vi krockade. Bilen framför fick en jätte sladd och ja vi hade änglavakt. Vi hade verkligen änglavakt. På kvällen var B, J, A här och det blev jätte trevligt trotts allt! Vi möblerade om här hemma och nu blev det skit bra! Bylla du fick rätt :) många ggr du fick rätt den här helgen.
I söndags var det mysigt hos Sundelin i Bredbyn. Hur trevligt som helst som alltid! Jag är så glad att vi har en x-tra familj. Tyvärr tog söndagen slut väldigt fort.

I måndags så vet jag inte vad dagen gick vägen. Fick en del samtal och försökte skriva blogg men bloggen försvann.
Men jag lovade Matilda Forslund att skriva om räddsla på bloggen.
Ja vad är räddsla för mig, räddsla är att inte våga göra visa saker eller att blivit utsatt för något. Att man känner man inte fixar sitautionen! Men man kan övervinna sin räddsla om det gäller vatten, höjder etc.
Jag försöker övervinna mina egna räddslor vilket är svårt jag är på god väg med vissa. Men andra har jag lång väg kvar att gå.

"att våga leva är inte samma sak som att leva"

vill träffa goa vove Sigge snart :)

kram