Somliga gör kloka beslut andra inte.

Idag har både jag och Micke varit hemma vilket var mycket skönt då vi hann göra lite av varje.
En sväng på stan och sedan hem till svärfar och hälsa på.

Idag kom det ut att Maria Ulvskog kandierar till europaparlamentet i vår och hon slutar som partisekretare. Jag tror det blir bra, hon är eu-motståndare (som det så vackert heter) men samtidigt är hon en san socialdemokrat. Jag tror Sverige och framför allt Socialdemokraterna behöver en sån som hon i Bryssel. Som jobbar för ett starkare europa. För jag har saknat tanke sättet nu när man är med i EU så gör man det bästa av det hela. Jag hoppas och tror hon kommer bli något bra av det hela!! Klokt val av henne!

Sedan fick jag reda på jag har två möten inplanerade med olika personer om olika saker. Men känns skönt att det blir av dock. Det ena vet jag inte riktigt vad det kommer handla om. Men ändå!

Till slut måste jag bara nämna om mitt jobbsökande går dock framåt sakta men säkert :)

ha en ljuvlig kväll!

Helgen...

Helgerna går väldigt snabbt.
I torsdags skulle man haft möte med Ingela Håkansson (stadsbidraget för ungdomsorganisations utredaren) men det blev inställt p.g.a sjukdom. Så det blev stan för mig själv i nga timmar vilket jag inte klagar på för jag hade mycket att tänka på. Flyget hem och det var försenat... jag har ingen lycka. Möte med arbetsgruppen för fackliga utskottet vid fyra skulle varit halv fyra men lite ändring så blev det fyra. Mötet var bra. Ska ren skriva papperna men inte hunnit med.
Sedan var det att umgås med min underbara andra hälft :)

Fredag morgon bar det åter igen väg till Härnösand denna gång till sjukhuset. Var där en timme. Åkte hem vid elva. Träna, köpte höstjacka, fixade ramar till bröllopsbilderna och så träffade man Emma. Hem och fixa lite sedan bar det väg till Husum och åt mat. Trevligt som vanligt. Senare på kvällen dock Anna, Bylla och Grundberg upp! Trevligt med besök! Det blev singstar och en tidig säng gång när det gäller oss.

Lördag - in till stan till elva för att vara på stan och dela flygblad med fackliga gruppen! Det gick bra! Viktigaste är att vi syns och att vi gör ngt tillsammans! Jag och Emma fick frågan om vi var religösa - nej sa vi båda två samtidigt och han sa tur för då kan jag äta en godis (för enklade det hela) :) Inte för jag har emot religösa men verkar ju han ha...
Innan vi åkte hem så åt vi... när vi kom hem ramlade jag mer eller mindre i hop på soffan (var och köpte singstar) så Emma och Micke sjöng å jag sov en stund. Fick ett trevligt sms - det värmde måste nämna det.... smset fick mig att le verkligen innefrån hjärtat. En sten har lossnat och jag kan enbart le!!! Vänner som få är det är vi :)
Till parken vid åtta och jobbade. Fick ett roligt besök, Tunnan!!! Tack för du kom förbi! Det förgyllde min dag ... slutade vid halv tre ovanligt tidgit men skönt att göra det någon gång oxå!

Söndag - Svärmors födelsedag. Först till Stan och fixade bort parabolen så nu är den i Skövde! Hur skönt som helst.
Sedan till Husum och såg Leksand krossa Brynäs 9-4. Kul att träffa dig igen var ju jätte länge sedan!!!!! :D Hoppas resan hem gick bra, Tunnan du är ALLTID välkommen upp hit! :)
Tillbaka till Gideå och där hade strömmen kommit tillbaka och åter igen in till stan då och fira svärmor. Hon blev glad för presenten och svärfar glad för vi kom :)
Å så äntligen hem igen och vara hemma....Så man undrar ju varför man stressar runt när det är helg :)

I veckan blir det att söka jobb, träffa underbara människor, till sthlm, å fredag jobba på parken samt umgås med Emma. Lördag fest! Å så är det söndag igen!

Satt och funderade på vänner - de sanna vännerna vilka är de???

Undra hur många ggr man ska förklara att vägen är lika långt för mig att åka till XXX som för dem att åka till mig? Konstigt men det verkar alltid vara längre åt ena hållet.

Dagarna kommer dagarna går ....

Många tankar har kommit igång i min skalle... det är jobbigt men samtidigt skönt att man börjar sortera dessa strumpor! Det är nog få som vet vad jag menar, men strumpor är bra att sortera tro mig det behövs till slut är lådan för liten och det går inte att pressa ner nga fler strumpor då är det dags att rensa och börja sortera!!!

ses och sov gott.
nu ska jag drömma


Sthlm - nästan som vår i luften

Det känns som vår i luften. Konstigt det är höst! Men det är varmt och uteserveringar är öppna. Det är ändå höst! Konstigt det här med och vad det är för årstid.

Igår var jag på dialogkonferans med ungdomsstyrelsen - inte så bra som jag hade hoppas på. Fick inte ut ngt av det. Ibland blir det dåligt och då får man ju lära sig och prioitera bättre!
Idag har jag varit på LSUs skuggutredning. Det var däremot lika intressant som vanligt. Jag kände att det ger mig jätte jätte mycket mer!

Igår var mamma här och hälsade på... var ju ett tag sedan man träffade henne så det kändes helt underbar trevligt att träffa henne. Å solstrålen (V), Sanna och brorsan! Blir ju lika glad varje gång.

Många funderingar snurrar runt runt i mitt huvud...
ska saätta mig i helgen och skriva ner vissa saker.

drömmen är aldrig längre bort än vad du själv gör den till.

puss på er!

Helgen som varit.

I fredags blev det jobb på parken. Fick ta korvförsäljningen på högstadiediscot. Ganska intressant sålde 1 korv på hela kvällen men hade ju trevligt sällskap så dumt att klaga.
Hem och sova en eller två timmar sedan upp i ottan för att åka till Kramfors för att prata KOLLEKTIVAVTAL och arbetarrörelsen med SSU:are från Västernorrland. Trodde inte jag har saknat att vara på kurs med SSU:are så mycket som jag har gjort. Men så är det! Jag saknar er grymt mycket.....
hem trött och vila nga minuter och fixa ordning mig sedan drog jag å Anton till parken och jobbade där till midnatt. Var inte ledsen när vi fick åka hem.... Kroppen sa ifrån VILA! Lördag natt var lite social sedan sov jag.
Körde Anton till stan vid elva och vi gjorde sedan ett besök hos svärföräldrarna jag å Micke. Somnade på soffan jag var helt slut.... kom hem och var ännu mer osocial och sov vidare på soffan... SEG är ju bara förnamnet.
Trodde jag skulle bli sjuk men det verkar jag inte ha blivit.

Igår måndag.... var på Antenn i stan, träffade Tina och fick tillbaka energin att söka jobb. Det känns mycket bättre efter man har träffat henne. Nu ska jag bara söka de jobben jag verkligen verkligen VILL!!! Känns hur skönt som helst att jag har bestämt mig för vad jag vill jobba med förtillfället ialla fall.
Senare till Parken och umgicks med Taina en stund! Hem igen vid 14 och fixade massor av saker som är nu klar. Känner mig skit nöjd.

Nu är klockan mycket på morgonen... jag ska flyga till sthlm idag igen... :)
Har ingen dator med mig... men vi får höras.

puss på er å en riktig god morgon

Låt ungdomar ha drömmar och visioner!

Dag 2 på Bispsgården. Vi pratade om fackliga arbete och vilka jobb ungdomar vill ha.
LÅT UNGDOMAR HA DRÖMMAR OCH VISIONER!!!
Låt mig få ha en dröm och en vilja att sträva emot vad jag vill jobba med, men ge mig väledning men DU kan inte bestämma och anta vad jag vill göra! Låt oss få vara med och utveckla Svenska samhället.
Jag tror mycket på att man säger det är lättare att säga ge en realistiskt på vilka yrken man ska jobba med än låt ungdomar få pröva än fram.

Jag är arbetslös jag är bered att prova andra yrken och lära mig nya kunskaper. Men släck inte hoppet för mig utan ge mig verktygen om ni vill hjälpa till!!!!!!!! Men som sagt släck inte drömmen och min vision.

Jag tackar för två trevlig dagar!

er Susanne

Bispsgården, Jämtland

Nu sitter jag å lyssnar på Jens Olsson, partiordförande i Jämtlands partidistrikt.
Han pratar om Rådslags arbete! KUL! Jag känner mig insperad nu :)
Kul att åka hit. Kul att lyssna och lära mig nya saker.
Första gången jag på länge jag känner mig glad och verkligen nöjd över livet!

Ska skriva ner mina idéer.

nu ska jag lyssna vidare.

kramar

Borta bra men hemma är ju bäst.

Efter jag kom hem från sthlm har det varit intensiv dag sedan i måndags. Jag söker jobb för glatta livet. Hoppas någon ger mig något napp snart.
I tisdags var jag på LUK möte i Sundsvall. Vi kom fram till många bra saker! Jag känner mig glad och nyfiken vad detta år kommer ge för ngt med LUKen. Var senare iväg på IKEA och handlade lite gran. Hittade insperation. Så det lbir hyll köp nästa gång.
Nu väntar jag på att sista bilderna kommer läggas upp på hemsidan så vi kan beställa bilder. Det blir ju nga stycken kan man ju säga. Sedan blir det sömn.
Åker till Bispsgården imorgon på fackligt möte denna gång ska jag representera Örnsköldsviks arbetarekommun.

Har funderat länge och väl på varför det finns för få fackliga  medlemmar som har funktionshinder. Vi pratade om det idag på skolinfogruppen (jag och Malin) Tror man måste lyfta ögonen upp jobba för det aktivit.

Har så många tankar man fortsätter skriva i morgon....
ska packa iordning innan det blir sängen..

nattinatti.

hehe 4 oktober är om två veckor :)

När mörket faller på

inom än så är det svårt att hålla uppe fasaden.
Ibland är det lättare att ta på sig en mask än att visa hur det egentligen är. Räddsla för sina egna känslor
och räddsla för att inte räcka till.

skrev dessa ord maj 2005 innan resan till Strömstad.

Har två drömmar vad jag vill bli. Ska kolla upp det lite mer. För jag vill verkligen bli ngt av det! Det känns rätt i hjärtat!

puss på er


Dagen i Sthlm

Nu var det nga dagar sedan jag skrev.
Jobbat i lördags på dansmaran på parken. Jag fick pyskbryt när jag kom dit, skrattade åt allt i 20 minuter men det löste sig med kaffe fast det tyckte inte Forsberg egentligen. Många koppar kaffe blev det.
Jag blev klar i korven vid halv fem. Städade så man slapp göra det när man nästa gång står där eller någon annan står där.

Idag har jag varit på ett forum om stadsbidraget för ungdomsorganisationer. Det var okej. Känner ju igen alla diskussioner då man har suttit i LSU skuggutredning. Jag var så trött gick upp fem i morse för att hinna med flyget.
Tänkte på det när jag flög i morse. För ngt år sedan skulle jag nästna ha betalt att flyga - nu känns det skönare att åka tåg under förutsättning att mina öron tycker om mig .....

Jag blev moster för tredje gången. Eller fjärde... (jag är x-tra moster oxå) syrran och Bjarne fick en liten pojke. Längtar redan som en tok att åka hem och träffa honom!!!! Träffa A och H oxå men träffa min nya släkting. Välkommen till världen lilla prins Gärtner!!! :)

Ngt annat roligt som har hänt att jag pratat med en person idag per telefon som betyder jätte mycket för mig. Vi har inte haft så mycket kontakt nu förtiden jag hoppas det kommer bli ändring på det! Jag har saknat dig grymt mycket. Du är min tvillingsjäl! Ingen egentligen förstår mig så bra som du!!! Tack L för du ringde! Jag ringer imorgon!!!!!! Jag menar verkligen det TACK!!!!!!! Läste ett par brev i förra veckan som vi hade skrivit till varandra. Ett par brev du förstår vad jag menar... :) insåg hur mycket jag saknat dig... jag hoppas du och din sambo kommer upp till mig och Micke!!! I always love u!

Nu sitter jag här på Arlanda och min mobil har dött för dagen. Batteriet har bara slutat att fungera bör lada den i natt för imorgon blir det Sundsvall och möte med LUKen.

ha det mina kära läsare

//Susanne

Nu

Nu blir det att åka till stan och träna, sedan träffa Emma och prata med henne.
Ikväll är det ett möte jag ska på.
sedan styr röda fanan hemåt igen.

Dags att vakna nu om betygen för längre åldrar!!!! Läste dalademokraten att en mamma tycker det är frukansvärt att ge betyg från ettan!! Men den komma våran"kära" skolminister med men då protserade man inte högt det borde vara en folkstorm egentligen. Snacka om att sätta barn i fack redan från när man är 7 år! Tyvärr har vi en regering idag som inte ser att betyg kommer inte lösa någonting!!! Dags att inse att regeringen kommer ställa till det mycket mycket mer om saker och ting. TYVÄRR är det så! ser framemot valet 2010!

Susanne

Stan

Idag blev det stan för hela slanten. Var på Antenn imorse tänkte inte vara där så länge på stan men så blev det dock. Men det blev först där, sedan fixa lite på stan. /nya snygga byxor/ fika med Johanna S. Var en hel månad sedan vi sågs vännen! Långt tid. Efter det blev ABF, och åka till parken. Efter parken blev det träning för min del! Känner mig ganska nöjd över träningsreslutatet! Det kommer bli bättre. Men jag ska bevisa för mig själv att jag kan!!!!!!!!
Pira ringde - kommer nästa lördag hålla kurspass för SSU 3:an hur kul som helst. Var ett tag sedan nu. Ska hålla om arbetarrörelsen historia och ideologi. Undra om han har läst mina tankar för det var de passen jag tycker nu roligaste att hålla!!!!!

Just nu går tiden fortare.... hösten börjar komma närmare. Man märker att varje människa har sina vardagsrutiner åter igen!

nu ska man äta fisk!
pussen

:)

Fick ett frågemail av min storasyster Anna men orkade inte skicka till alla så jag lägger ut det här och ni kan ju svara till mig via mail eller skriv en kommentar att ni gör det på bloggen :D

1. Vad är klockan? 13.07


2. Ditt namn? Susanne


3. Smeknamn? Susanne, Sussie, Gärtner, Dalkullan, Leksingen, Lillstumpan, Älsklingen


 4. Piercings:  jag har håll i öronen...


5. Ögonfärg:  Havs blå


6. Födelseplats: Falun BB


7. Favoritmat? Husmanskost...(pölsa)


 8. Någonsin varit i Kalifornien? Nej, men drömmen finns ju att åka dit för att se


9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? ja.. :D dansläger!


10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta?  japp


11. Varit med i någon bilolycka? ja men haft ängla vakt


12. Krutonger eller baconbitar? bacon i köttfärs. Krutonger i sallad.


13. Favoritdag på veckan: Lördag om jag är hemma


14. Favoritrestaurang: Ingen speciell längre.


15. Favoritsport: Ishockey.


16. Favoritdrink: Pina colada


17. Favoritglass: 88:an


18. Walt Disney eller Warner Bros: Walt Disney


19. Favorit-snabbmatrestaurang: Max :)


20. Vilken färg har din sovrumstapet? Cafe laté samt brun fondvägg


21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Ingen gång....


22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Janna - ombudsman inom Handels


23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? Granit :D


24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? läser en bok och myser med min andra hälft


25. När går du och lägger dig? Tolv om jag inte ska jobba dagen efter


26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? lägger på bloggen hoppas på ngn skickar tillbaka till mig :D


27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara? .....


28. Vilket tv-program missar du inte? CSI


29. Senaste person du gick ut och åt middag med? Mamma och mormor


30. Ford eller Chevrolet? har haft ford men nu Subaru


31. Vad lyssnar du på just nu? radio västernorrland p4


32. Vilken är din favoritfärg? Blått och rött


33. Hav eller flod? Hav


34. Hur många tatueringar har du? inga men vill ha en...


35. Har du någon gång kört slut på bensinen? japp det har jag...


36. Katter eller hundar? Hund egentligen men har 4 katter här...


37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet: 13.20

 

Att vara social handikappad

Idag har jag åter igen känt på att var social handikappad. Många inom UH kan teckenspråk bättre än vad jag kan. Mycket bättre. När då man tecknar till varandra och jag inte hänger med känner jag socialhandikappad. Men samtidigt är det samma sak som när jag använder svenska språket och pratar med Helen blir det tvärtom. Det blir ett utanförskap som vi alla måste förstå. Jag tror på att ha två språk. Jag måste lära mig kommunicera på teckenspråk.
Jag blir social handikapp när jag umgås med mina vänner inom UH. Konstigt men så är saningen. Jag funderar hur man kan lösa det så det känns bra för alla! Jo läsa teckenspråk för mig och ha socialtolk så alla blir förstod.
PÅ gotland, almedals veckan var det precis lika när vi umgicks med SDU (sveriges döva ungdom) men det är oxå nu man ökar förståelsen för det ökade utanförskapet som finns i samhället som inte den svenska regerningen jobbar något på som de nu säger.
Men jag blir nästan mörkrädd för mig själv när jag själv sitter tyst för att jag inte orkar eller kan kommunicera med någon som hör sämre för jag har inte språket fullt ut. Egentligen har jag inte ett helt språk super bra utan ha lite där och lite där gör att det inte funkar så bra med kommunikationen.

Dagen har varit bra annars - var en snabbis till Rälta innan jag å Julia körde våran minibuss vidare igen mot Leksand. Tack för lånet av nyckeln mamma du är en ängel.

kramar

sitter på möte nu.

Nu sitter jag på möte...

Det är intressant. Malin håller i diskussionen om IFHOYOP. Intressant....
Jag är trött i min skalle idag.
Känns som bomull i huvudet.

Har många tankar i mitt huvud. Vad vill jag göra med mitt liv?

puss

Framme i Västanvik!

Ja så sitter man nu i Västanvik. Ska snart gå och sova.
Dagen har varit fullt från halv sju fram till nu.
Dagen började med att jag och redovisning över mitt ämne. Intressant att se reaktionen. Vad säger man? Jag kan bara bli bättre :) annars blir jag ännu mer nyfiken på facket och politiken!! Jag kommer nog gå den i november.
Annars har många frågor ställs i min skalle! Det är kloka saker att ta reda på. Glöm inte ta reda på erat pensionsparande. Jag trodde jag hade koll - men icke. Ska fixa det under måndagen.
Jag börjar få panik över vad jag vill pyssla med. Jag har tänkt jag vill göra det ena men jag tror inte kommer in på det. Jag ska kolla upp det.

I helgen ska vi bland annat diskutera mitt pass om stadsbidrag. Ska bli hur kul som helst.

Vill bara vila.... men inte. Börjar bli seg i kroppen.

puss på er.

god natt sov gott.

Dagen är snart slut.

Jag är trött. Jag borde sova. Har massor kvar att göra. Jag måste få tid till det imorgon.
det är massor som händer samtidigt nu. Känns kanon bra men samtidigt lite skärmande.
Imorgon blir det Dalarna/Leksand. Jag önskar jag kunde bara ha semster.... jag måste söka jobb. Jobb, jobb och åter jobb måste sökas. Har inte skickat cv på nga dagar. Men men. Imorgon är ju än ny dag.
Hola är mysigt och vara på.

ses imorgon...

nattinatti.

Hemma igen efter min lilla resa

Som sagt åkte jag i torsdags förra veckan och kom hem nyss. Har börjat plocka i ordning lite grejer igen.
Åker igen på torsdag då till sollefteå... sedan till Dalarna igen.
Hoppas helgen går fort. :)
Mötet med Julia gick bra fast hon såg mer förvirrad ut än när vi var hos Peter Hultqvist i fredags. Hoppas jag fick några frågetecken som rättades ut.

Läste i aftonbladet om Jan Björklunds icke vetande om skolan. Vad var det jag har sagt kan inte låta bli. Men det som stör mig mest att han inte ens han sekretare har svarat på brevet jag skickade i somras. Det tycker jag inte är så smart! Men de kommer ju inte ha makten efter september 2010 :)

Eftermiddagen var man med V och brorsan å Sanna. Hur härligt som helst. Känns skönt att träffas igen. Har åter igen fått styrka TACK!!

Nu är det inte långt kvar till man blir moster igen :) Längtar....

ses i morgon. nu ska jag umgås med min andra hälft. :D