Onsdag/Torsdag

Dagen blev mer intensiv idag än vad jag trodde.
Först så skulle jag lämna ena bilen och hämta nästa men tyvärr inte min egen för den blir inte klar om en vecka. *grr* de lovade men nu så är den fortfarande inte klar. Tänker ringa på måndag och tjatta. Jag vill ha min bil tillbaka och det är NU!!!!! :) men jag överlever det med. Tack och lov vi får låna svärmors bil nu i alla fall

Fick massor gjort idag - både saker på praktiken och som legat över mig i andra sammanhang. Det känns jätte skönt. Imorgon torsdag är det bara köra på med flera saker att göra. Känner mig glad som är där jag är.... :) Det är mycket som händer i min skalle just nu men det känns som det är på rätt håll när det gäller jag gör det jag vill göra! Nöjd över vad jag fick till att skriva idag - riktigt nöjd är jag! Se vad som kommer här snart. Har egna funderingar man kanske ska göra ngt av - känner det är dags igen att våga fundera vidare.

Ikväll var man på redskaps möte på folkets park. Tekniken strulade å jag löste en del av problemet genom att visa var mixerbordet var och vilken knapp - å det är väl inte för inte man har hamnat där man är. *ler* Tycker diskussionerna var bra. Visst kanske man gjorde en del utsvägningar om lite allt möjligt men sammantaget var det bra diskussioner som fick en att tänka en och två och tre ggr till. Å det känns bra att vara där, å hann ju lösa vissa frågor till första maj också. Haha tänka sig man gör två saker samtidigt - på samma ställe.
Vissa funderingar ska jag fundra vidare på och se vad jag tänker göra *ler* Just nu är jag två delad men jag kanske inte är det snart. Dock måste jag lyfta en särskild diskussion och det var om L O V - nu har man möjlighet att välja vård - ev hemtjänst om det tar en sånt beslut att man ska införa det i kommunen. Jag är två delad till de. Måste utreda det vidare. Dock kan jag säga det redan nu det är ju konstigt om vårdtagarna inte redan nu fårvara med och bestämma sin livssitaution - måste man ha fritt val för det? Många funderingar .... vem förlorar på det och vem vinner på det? Jag vill ju hävda i det fallet att förlorarna är faktiskt de som inte får sin talan genom redan idag....Ser redan nu framemot nästa redskap då det ska diskuteras mer om mycket.

När jag kom hem så såg jag på mitt nytt om att unga tjejer i skolan inte vågar ta mycket mat för de blir mobbade. Det är väl inget nytt - det är väl inte heller så konstigt att man pratar bantning när man i den åldern?! Jag tycker det inte är konstigt för det är bara att ta vilken tidning som helst som riktar sig till unga tjejer - det behöver inte vara en tidning för dem utan första sidan på aftonbladet eller expressen - snyggaste kroppen på 10 dagar eller någon annat tips, blir smal till sportlovet, var än du läser är det ju om bantning eller du duger inte som du är för du måste förändra det och de och de och de och de och det på dig själv. Man kan ju fundera på om man inte behöver förändra samhälls synen på människor i stället att man duger som man är. Sedan klart det är INTE bra att väga för mycket så är det det vet alla. Men låt barn/ungdomar få vara barn/ungdomar. Låt maten bli ngt man tycker är gott och man blir mätt så man orkar. Man ska inte prata bantning när man är 14-15 år. Å ännu lägre åldrar man ska känna sig nöjd över den man är. Lätt att säga svårt att leva efter. Det är då vuxnas ANSVAR att faktiskt visa att man duger som man är. Man duger precis lika bra vem du än är. Jag känner igen mig från skolmatsalen, jag känner igen det så väl. Jag älskar mat. Ja det gör jag - mat är gott framför allt husmans kost. Pölsa, isterband, lasange, stek sil.... ja det är jätte gott. Jag känner precis igen det från skolmatsalen - jag kanske tog lite mer än många andra tjejer och fick suckarna kommentarena ja det fick jag men åt jag tyckte om det å jag har alltid fått kämpa över jag vägar kilon för mycket ja det har jag. Men jag försöker och jag jobbar på att accepterar min kropp och förändrar mina vanor. Men man ska inte gör det när man är 14-15 år. Man ska ha roligt man ska njuta man håller på att växa upp då ska man inte prata bantning eller om vikt över huvudtaget. Detta är ngt som skolor måste ta upp. Det är ngt man måste våga prata om - diskuterar - att varför är det så här? Jag blir verkligen upprörd över att man tror detta är nytt man har upptäckt - nej det är inte nytt. Ta detta på allvar snälla hjälp till att lyfta diskussionen vidare.
Nu har jag väl skrivit tillräckligt om detta men jag känner bara det räcker.

nu ska jag ta och sova dagen imorgon blir lika rolig som idag.... :)

kramar

Svårt att sova i natt

låg och vände och vred mig - sov så där. Tankarna gick runt i huvudet. Jag kom liksom inte fram till ngt. Men det är väl så det gör. Men hur som helst är det tisdag idag. Helgen blev ganska intensiv trotts allt men var mycket mycket trevligt.

I fredags fick jag se Leksand - Malmö matchen på tven. Leksand vann :) skönt det å gjorde mig lite gladare emot tidigare på veckan så var vi till Umeå och såg Leksand förlora men nu var det en jätte bra match och de vann :)
På natten hjälpte jag till att städa Harrys men jag kände mig inte pigg för fem öre. Men jag var snäll och hjälpte till så min sovmorgon på lördagen var jätte skön ;)

Förra veckan började jag mitt nya liv. Mycket man ska tänka på men det går bra. Idag ska iväg och träna oxå och på måndag ska jag göra ngt jag har funderat i många många år på men det känns skönt att tag i det oxå. Det är ju ingen annan som tar tag i sakerna man måste ju göra det själv och det känns jätte bra när man har gjort det.

Åter till i helgen - lördagen tog jag det jätte lugnt och skönt låg och kolla på skidor på tv och så skrev lite på datorn. Har typ gjort ikapp allt jag skulle ha gjort för länge sedan ... bara ett par saker kvar. Känns jätte skönt särskilt nu när man har en flytt och tänka på. Å det känns så himla skönt att göra det :)
Vid fyra åkte till stan, blev avsläppt hos Johanna. Utgång och det är första gången jag går ut själv i Ö-vik sedan jag flyttat upp :) HUVUA det är skrämande att inte har blviit fler ggr har gått ut med sina underbara vänner. Jag, Johanna och Emma åt jätte gott på Harrys innan Johannas kusiner kom dit å vi gick till Lex. Där var vi resten av kvällen och hade jätte roligt och dansade, skrattade, pratade men framför allt hade jätte roligt. Kvällen var verkligen jätte lyckad och jag var på toppen humör under söndagen. :P

Å så igår var det dags för en ny vecka med nya utmaningar - gjorde klar min största utmaning jag har haft på som att skriva men var intressant och jag är helt okej med den. Medans jag gjorde det hann jag ha möte med Magnus om valet, fika med Anna (som höll mig sällskap när jag skrev), kvällen avslutades med att titta på familjen annorlunda på TV4.

Har funderat på mycket vad som gör vissa saker händer och andra saker inte händer. Men nu känns det riktigt bra för tillfället --> e bara jobbar vidare på det man har börjat på.
Ser framemot helgen ska träffa familjen - Sanna tar exmamen och vi ska fira hennes 30 årsdag som var för nga veckor sedan. Känner att jag verkligen behöver det :)

Funderar på nästa helg åka till dalarna det beror på om jag ska jobba eller inte men borde få veta det snart tycker jag.... vore trevligt att se lite hockey live i Leksand och umgås med syster med familj å träffa kompisar. Men som sagt jag bestämmer mig imorgon eller på torsdag borde få veta om jag ska jobba till dess ;)

nu ska jag gå och äta lunch och efter lunchen fortsätter jag med min artikel.... kanske skriver nga rader ikväll annars höres vi snart igen.

Många kramar

Så då var fredag

Redan har det gått en vecka - en vecka på praktiken.
Jösses vad tiden rusar iväg.
Måndags var verkligen en dag som vände upp och ner på allt och lite till men det kändes bra när Måndagen var över.

Tisdag började att ta blodtryck och aldrig har det varit så bra (så kul att det börjar bra ngnstans)
sedan var det dags att skriva och jobba på de uppgifter man har fått. Riktigt roligt är det. Som jag sa igår jag tror jag aldrig har lärt mig så mycket om saker och ting som nu. Jag måste för att kunna skriva om det.
Tisdagen bjöd även på reslutat från mitt samtal från måndagen. Känns som detta är en bit på väg men vägen är lång och krokig. Men ett försök säger jag inte nej till.

Så fick jag änteligen se mitt älskade Leksand (nu har nog många ö-viks bor blivit glada att jag slutar tjatta lite om leksand) i Umeå. Dock spelade Leksand en av de sämsta matcherna jag tror på denna säsong i andra och tredje perioden för urk. Detta var inte det Leksand man får se på tv:en eller någon annanstans. Nej bättre spel och jag blir åter igen glad. Jag hoppas så innerligt att Leksand kommer upp så man får se Modo - Leksand i centret. Haha va skoj det skulle vara och framför allt tyst om att Leksand inte spelar i samma serie. Hemresan från Umeå var helt okej satt och tänkte väldigt mycket och det känns rätt med praktiken. Vad händer sedan?

Onsdag - sthlm över dagen och satt och skrev på mina uppgifter jag hade fått. Första mötet med Heléne var jätte trevligt och jag hoppas det kommer bli bra :-p. Hoppas du får så skoj i Indien (hon ska vara där i tre månader på praktik) Det som gör mig mest insiperad är att hon har enbart tolk i två veckor sedan kommer en kompis till henne tolka resten av tiden. Varför hon har tolk enbart i två veckor är för att enligt universitet i Örebro inte har mer pengar än för det. Men jag tycker hela sitatutionen är konstig. Först säger de ja att hon får åka sedan kommer detta. Men Heléne är en sån person som inte ger sig och jag tycker hon är värd allt detta som hon har kämpat. Du är verkligen en förebild för många döva och hörselskadade!!! Kör hårt tjejen. Å jag ska följa din blogg jätte noga och läsa den.

Sedan träffades jag, Jacob och Josefine och pratade om politiska programmet. Härligt möte för vi jobbar så hårt.
Hade hoppas kunnat träffat bror och hans familj men det lär ju bli till nästa helg i stället. SÅ det blev arlanda och hemgång i kalla ö-vik.

Torsdag igår var jag mycket effektiv. Så effektiv att jag nästan funderade på vad som hade hänt? :) Jag åt lunch med Micke och Carina. (trevligt hoppas inte på sista gången) jag fikade med Anna - trevligt att prata om annat.... å hoppas vi kan göra ngt du å jag snart igen :) som alltid vi träffas pratar vi om massor av saker som att bo i ö-vik, att inte komma från orten å saker vi vill förändra. Sedan blev det  lugnt fram till halv sju då jag hade första maj möte. Trevligt möte med mycket bra saker som kom fram och känns bra att ligga i fas. Nu är det bara att mobilisera för den dagen - vilket egentligen inte borde vara svårt då regeringen har fört den politik den har fört. Många som har hamnat mellan stolarna. Vilket tycker jag är konstigt att det inte pratas mer om än vad det gör. Sedan klart som (emma oxå skriver på sin blogg) att när socialdemokraterna hade makten var det inte det bästa att ta hand om sjukskrivna och arbetslösa men som det är nu gör det inte bättre. Lika så för penisonärerna. Det är ju trotts allt det som har tagit hand om detta land innan oss. Varför ska vi då klämma åt dem en gång till? Ngt som fick mig att bli arg bara jag tänkte på det - idag ska du ha ett jobb för att kunna jobba extra. Dels för du inte kan stämpla mer än 75 dagar i deltid men dels oxå för att arbetsgivaren verkar inte vilja ha den som är arbetslös utan tar den som har redan ett jobb om man nu ska jobba extra. Det finns flera exempel. Men det måste dock vara så samhället tjänar på om allt fler jobbar men då måste det oxå finnas förutsättningar och alla är olika som indvider det är bara så!

Idag skulle jag ha åkt in till stan och jobbat men sitter här hemma i stället och skriver. Det känns bättre i huvudet nu. Första praktiken veckan har varit kanon visst saknar jag Tidningen 7 det gör jag absolut men detta är ett annat sätt att jobba och får insperation hela tiden... nya saker dycker upp hela tiden i huvudet.

Det är inte långt kvar tills man flyttar till Gullänget känns skönt att komma närmare saker och ting. Snart dags att börja packa och sortera och slänga saker och ting. Det blir en resning av det mesta.

nu ska jag fortsätta att skriva på det jag har fått i uppdrag sedan blir det väl att hitta på ngt att äta.... men kära läsare ni kommer att märka att jag snart skriver igen..

KRAMAR

Måndag

Måndag och jag har börjat på praktiken idag :) det känns jätte bra. Idag har jag jobbat på bra och känner det är en bit på väg har jag kommit å det känns ju ännu bättre det! :)

Två av mina absolut viktigaste samtal jag har ringt i mitt liv har jag ringt idag - ett steg närmare till lösning - vägen är lång men varje steg är värt att ta om det löser sig! ♥ Det känns bra att jag har tagit det.

Imorgon börjar min dag på Husums vårdcentral med att ta blodtryck sedan blir det full fart hela dagen och hoppas det blir Umeå för att se Björklöven - Leksand. Det skulle verkligen vara helt underbart att se hockey - Leksand framför allt.

Vissa tankar mall runt i skallen gång på gång.

Det känns tomt på något sätt. Det känns tomt och ihållit. Vänskap är som en blomma BÅDA måste ge en näring.

Längtar tills den 22 januari får träffa mina syskon. Behöver dem känner att det var bra länge sedan jag träffade dem.... tomt utan dem.

Ikväll blir det att se på familjen annorlunda sedan skriva protokollen klart och fixa lite andra saker som måste göra. Funderar på att slippa på en sak som ligger i min skalle och snurrar runt runt runt.

Ja mina vänner snart ska jag bege mig hemåt till Gideå - först ska jag handla.
Imorgon kväll blir det träning - lika blir det på onsdag.
Sthlm på onsdag och träffa Helen. Ska bli härligt och ses.

kramar

Å så var det lördag igen

Skulle ha skrivit igår när jag kom hem från hockeyn (en totalt värdelös match) men det blev dock inte så så jag skriver nu. Kan då inte sova nu heller. Å energin jag har räcker nog för att städa ett helt hus!
Igår blev det hockey med Örjan, Bylla, Micke, Johnny, Carina och så jag då! Var åt först och sedan hockey. Hihi riktigt roligt var det ändå fast de spelade verkligen som krattor. Tragiskt men sant. Tänkte skriva ett inlägg om hur hockeyspelare kan känna så bra lön om man inte gör ett bra jobb. Det får dock bli ett senare inlägg.

Idag har dagen varit lång och seg känner mig fortfarande inte 100 men vi städade bort julen idag och slängde ut våran julgran. Riktigt skönt var det.

Så har jag ännu ett mål klart för mig. Detta är bara bevis för sig själv att man fixar det och jag vet det gör jag! Just nu längtar jag som bara den till på måndag. Det är många saker som kommer att falla på plats då! Flera telefonsamtal som måste ringas och framför allt beslut som ska fattas! Detta kommer bli bra.

Emma kommer hem igen på torsdag för att vara hemma nästan två veckor. Helt underbart - en vän som henne är verkligen svårt att få! :) Å grattis till att du har fixat tentan! :) Det visste jag väl du skulle göra som alltid.

Har suttit och läst gamla blogg inlägg. Jag måste se framåt jag måste verkligen vara stark för att orka vidare. Tror nog inte riktigt att en del personer runtomkring mig här uppe förstår hur jag egentligen mår - det är ju så jag ler då är det bra utått sett men inåt är det inte.

Längtar som tusan till Metargården - Insjön - Stockholm. Vill hemåt nu - vill se hockey - behöver en å flera kramar av flera av er! Saknar min familj så mycket just nu..... saknar ärligt talat mormors skånska potatis och isterband samt rödbetor.

Nu ska jag sova. Har jag bestämt mig så är det så! Natti natti.

många kramar till er

Haha jag borde gått och sovit....

men jösses vilken hockey det var. Jag var jätte trött men nu säger jag bara jag ångrar ingenting. Vilken match!!!! Oavsett vem som vinner men vilken match.

Idag (igår) har jag nämligen jobbat på parken. Trevligt trevligt. Annars blev det mest att ta det lugnt.

Saknar dig - saknar dina sms, dina frågor... de förgyller min dag mer än vad du tror. Vad som än händer är jag jätte glad att vi är vänner. Du betyder.

Tack älskade familj. Vet inte hur många ggr jag ska skriva det blir aldrig för mycket. Tack älskade familj. Tack för smset syster. Jag är lycklig lottad.

Jag har nu ikväll läst bloggar - att ut och resa och drömma mig bort. Har jag givit upp det jag har drömt om? Jag vill iväg prova vingar jag vill verkligen känna det nya. Ett steg närmare blir det på måndag vem vet vad det händer sedan det får framtiden visa.

2010 har bara börjat..... dags att ta steget vidare.

nu ska jag se på avgörand mellan USA och Kanada.

Många KRAMAR till er och ska drömma mig BORT sedan när jag väl går och lägger mig :) *hihi*

Nyårskrönikan 2009

Vad hände 2009 ? Vad hände i mitt liv?

- Umgicks ännu mer med Carina (fann en vän för livet) 
- Varit gift i 1 år
- Åkte till Kreta på semester <3
- Ännu mer inom UH  - fick äran att få sitta i HRF förbundsstyrelse för Unga hörselskadade
- Melodifestivalen i Leksand (helt underbar helg <3)
- Fick äran att jobba som valledare för LO ångermanland inför EP-valet och Kyrkovalet.
- Gå 2 olika utredningar på arbetsförmedlingen om hur går vi vidare nu?!
- Träffa underbara syskonbarnen.
- Till vackra Oslo och representera UH.
- Umgås ännu mer med Bylla, Emma och fick möjlighet att lära känna Sofia, Rebecca.
- Lyckades båda springa vårruset i Umeå och tjejmilen i Stockholm <3
- Ta ännu mer vackra kort (som jag är nöjdare med än någonsin)
- Fira midsommar med underbara vänner och familj i Rälta.
- Almedalen tillsammans med UH.
- Flygit fram och tillbaka till sthlm så flygrädd nej, respekt JA! :)
- Fick besök av Alma, Hugo, mamma, Matilda, Emmelie i en vecka.
- Vårgårda och jobba med vi unga.
- Classic car week i rättvik (crussingen *ler*)
- Åka ambulans för citrusallergi.
- Upptäckte Sagoön ULVÖN
- Blev en stoltägare till en IPHONE
- Praktik på Tidningen 7 - absolut det bästa som har hänt!
- Många många timmar på vandrahem
- Antal flera sms från underbara personer.

Var bara lite som hände under 2009.

Saker som kommer hända under 2010
- jag har fått ytterligare pratik - längtar redan.
- valet
- mycket mycket mer saker.


4 januari - shit pommfritt :)

Nu är det 2 veckoJ och 3 dagar sedan jag skrev en rad i min blogg. Vart har den tiden tagit vägen. Här kommer dock lite uppdatering som har hänt. Blev tyvärr inte "min" bil till Rälta, utan fick låna svärmors då bilen har topplockspackning åkt av bara h-vete. Så den blev stående (och står fortfarande) i ö-vik medans vi körde ner till Dalarna. Riktigt skönt att få komma hem till mamma, mormor, bror, sanna, frasse och underbara Vendela. Denna söta unge säger jag bara! Vi umgicks å umgicks och verkligen nöjt att få vara i Rälta. Länge sedan jag kände mig så glad och nöjd över livet. Dagen innan julafton - firades i rälta. Tack för alla julklappar. Tack för alla underbara barn. Jag är verkligen glad över vi firade julafton som vi firar julen.

Julafton - bilen åter igen på väg till Örnsköldsvik. Halt - snö men funkade bra även där och åka hem. tack för julafton jag tror inte riktigt vet vad det betyder.
 
Juldagen - ladade länge och väl för folkets park och det blev trotts allt en helt underbar kväll - riktigt roligt att jobba med Rebecca i korven den sista timmen - men jösses vad folk drack ;/ på morgonen bar det iväg och städa Harry hjälpte M att städa. Vilken början på hans födelsedag. Hem och sova ett par timmar för att lada batterierna för M:s överraskning.

Annandagen - se hockey hos Bylla sedan till Olles och äta med födelsedagsbarnet, Grundberg, Bylla, Carina. Mycket trevligt! TACK för den kvällen var en mycket roligt kväll. Kom hem sent fast jag är mycket glad över kvällen <3

Söndag - M jobbar och hjälper honom. Hem sedan och försöker orka ha släkten på besök. (svänger förbi och säger hej till en vän <3) Har Ms släkt på besök för att fira honom. Trevligt trevligt. Däckar verkligen sedan på soffan. Vad jag är slut. Börjar kroppen säga ifrån nu?? :/

Måndag - till stan för att vara social. Behövde verkligen den dagen kan jag säga. Tack för den dagen .... hem och fick besök av Emma. Älskade Emma.... TACK!!!! Du är en ängel.

Tisdag - M jobbar idag med och jag åker till stan för att hämta Frida det börjar ju inte alls bra bilen (som vi har fått låna från Ms jobb inte gick att öppna) men resten av dagen var bara så underbart härligt. Tack älskade Frida. Å ett jätte grattis till du kom in i Umeå! Så mycket prat - skratt och glögg. Mums. Jag är så glad över att du är min vän.

Onsdag - dagen börjar med att jag och frida åker till stan för att äta lunch med Johanna .... sedan åker Johanna hem och jag umgås med Carina. Relax och bio stod på agendan. Se aldrig GÖTA KANAL 3 den var verkligen kass. Fy vilken dålig film. Men tack för den dagen!
Bylla fyllde med hem för att lada inför nyårsafton. <3

Nyårsafton - ojoj egentligen vilken dag som helst egentligen. Men tack för en mycket mycket trevlig kväll. Jag är så glad jag har er. Å vilken ära att fira in nya året 2010  med er! Ni är så underbara.
(många tankar, känslor bara snurrar runt - tack för ni finns för mig)
Flera x-tra kramar till Johan, Carina, Bylla, Örjan, Emma, Lina och Micke.

Nyårsdagen -  fy va seg jag är... lång natt.... blev kvar hela dagen hos Strandberg. <3

Lördag (2 jan) - blev att umgås med Johanna och prata. Mycket att prata om. Sedan blev det jobb på parken. Hihihihi

Söndag - Ett jätte grattis till sanna på hennes dag. Dagen var helt underbar för jag fick umgås med Emma, äta lunch prata och se Avtar filmen. Jag brukar inte gilla såna filmer men TACK emma du fick med mig. Tack för du är den du är.

Å så idag måndag - natten till idag låg man och såg på ishockey JVM. Tyvärr blev det förlust. Annars har dagen bestått att städa och skriva klart det jag hade fått som uppgift. Jag verkligen överlycklig vad som ska komma vara i nga veckor (hoppas det varar längre)

Ja detta var dessa 2 veckor och 3 dagar senare. Men framför allt Mycket har hänt. Både bra och dåliga saker. Mest av allt är jag glad över jag har en familj och helt otroliga vänner som finns där.

Jag nämnde tre nyårslöften (två som jag har får mig själv oxå) men tre jag tänkte delge er ....

1. springa tjejmilen på ännu bättre tid.
2. Våga prioitera saker och ting.
3. Träna regelbundet 2-3 ggr i veckan.

ha det så bra så länge..... å sedan får vi höras.

KRAMAR