Dagen i Timrå!

Dagen började med försovning :( jag var jätte stressad upp i morse och magen började kurra när jag sedan satte mig i bilen. Tur att vi hann ner till Sundsvall. Var efter det träffade vi Anna, Daniel, Tobbe från förbundet. Sedan blev väntan på Jytte och Ingela.
Väl på skolan mötes vi av SSU Timrås ordförande Jeffe och Maja, Daniel, Frida. Tack!!!! Ni är så underbara. Där fanns även Robert, d.s ledamot och Mats ordförande i barn och utbildningsnämnden.
Dagen blev toppen jag var skit nöjd och Pernilla ordnade mat på Olerys innan det var dags att styra sina kossa hem. Tack för en underbar dag :) känns helt underbart vi är på rätt väg. :) Med denna dag visar vi att vi är starka tillsammans med partiet och dock är vi framtiden och de är dåtiden :) Gammal uvar lämnar över och unga örnar tar vid. Det som gjorde mig gladast var att se personer växa under dagen och fixa å ordna samt att jag fick berätta hur jag känner med funktionshinder och hur det funkar i distriktet! Jag är stolt över detta distrikt. Tack för alla komplingmanger! Å Anna du är en underbar person - du kan så j*la mycket mer än vad du tror! Lita på dig! Jag blir ledsen när jag ser att du inte tror på dig själv. DU är unik.
Timrå SSU ni är så underbara allihop!
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag blir insperad att skriva blogg när jag läser andra bloggar. När jag har läst Emmas blogg kan jag inte låta bli att tänka på hur min skolgång var! Det är ganska kul att fundera över det i efterhand! Jag hade tur att ha de personer runtomkring mig som jag hade! Det var händelser som gjorde mig både starkare och svagare men nu efterhand ler jag bara! Men alla som verkligen var envisa runtomkring mig tackar jag för. Jag håller verkligen med att Svenska skolan måste förändras på många avseende. Du måste kunna få vara unik utan att det är fel. Du måste kunna lära dig på ett annorlunda sätt utan att det är fel. Idag får du inte var unik du får inte ha "problem" med inlärningen. Jag blir så rädd, ledsen och mest arg  när man inom svenska skolan inte tar tillvara på elevernas kunskaper och intresse å varför man inte lägger inte engergin att utveckla varje elev till en samhällsmedborgare? Varför en elev inte är en tillgång utan ett problem. Jag kan utveckla detta mer.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Jag trodde vi hade sett det mesta inom trafiken men idag tror jag tänkte nu får det vara nog. En lastbil svänger ut precis framför mig och kör om. Visst det var en motorväg men jag var på väg att köra om honom. Jag blev bara så less.. Varför kan man inte köra bil/lastbil som man borde göra???

------------------------------------------------------------------------------------------

Visste ni mina vänner att Nasse i nalle puh har bytt namn till RU - om man frågar min sambo så heter den inte nasse utan som sagt RU!

-----------------------------------------------------------------------------------------

De senast dagarna märker jag att jag vill verkligen hem och träffa mamma å mormor, syster, barnen å alla andra men vänner som finns här gör att man dels älskar jobbet och trivs med det man gör (tack personalansvarig) om alla kunde förstå hur mycket det betyder för mig att ni finns. Jag trivs som fisken i vatten.

Nu ska jag se på sporten och uppdatering kommer imorgon :)

puss

försök nummer 3

Jag skulle ha skrivit uppdatering igår. Jag satt igår och skrev en lång uppdatering som bara försvann....vet inte varför det inte gick. Hur som helst nu börjar jag åter vad jag hade skrivit igår.
I veckan är det förbundskampanj. Välkommen till Sverige heter kampanj. Den handlar om jämlikhet. Det är jätte viktigt ämne att jobba med. Jämlikt borde vara mellan könen, olika sexuella läggning, var ifrån du kommer, klass, funktionshinder. Detta borde vara självklart, dock är det inte det då man inte accepterar varandra för den man är.
Jag känner att man inom olika rörelser inte vill lyfta de problem som faktiskt finns inom samhället eller inom ens egna rörelse. Jag kan känna mig ensam och utlämnad när jag inte hör på olika aktiviteter man är på. För mig handlar det inte om att man accepterar mitt funktionshinder. Varför gör man inte det? varför ser man det som negativit? Varför känner man sig då och då utlämnad till sig själv och sin fantasi att man hörde rätt? För efter nga ggr Va? så orkar man inte ... Det borde vara självklart att använda hörselslinga, Det borde vara självklart att man ska känna sig accepterad man gör det dock inte det. Jag hoppas att SSU lyfter inte bara jämlikhet oavsett klass, sexuell läggning, etnisk bakgrund. Utan lyfter just frågan funktionshinder. Dels för att informerar att det faktiskt finns men även också man visar att vi lyfter frågan.

Idag i samhället och framför allt är allt så fixerat på  utseende, hur populär man är. Man kan göra olika saker för att bryta mönstret vägen dit är lång men det går. Jag hoppas vi alla kan hjälpas å och bryta det mönstret. Man är lika mycket värd oavsett bakgrund och vem du är! Det spelar ingen roll om du heter Nilsson eller Mohammed i efternamn du är precis lika mycket värld.

Att man idag diskuterar vem som är egentligen svensk, att andra, tredje person invandre är svensk. Jag tycker diskussionen är överflödig. Man är svensk när man blir medborgare. Då är man svensk då spelar ingen roll om du har bott i Sverige 1 dag eller 5 år eller hela ditt liv. Jag hoppas vi börjar accpeterar varandra mer för vilka vi är som sagt och att man lär sig ngt av varandra. Jag kan ibland känna att vi bråkar mer på varndra än faktiskt lyssnar.
Förresten vad är riktigt svenskt? Köttbullar? Midsommar? Pizza? Surströmming? Pölsa? Fundera på det!

Varför är det så många idag som har dåligt självförtroendet och självkänsla? Varför är det så många just nu som inte känner sig tillräckliga och tycker det man gör är bra?!
Jag har såna otroliga människor runtomkring mig som har lärt mig massor av saker den senaste tiden och jag hoppas jag har lärt dem något. Jag ser dem göra saker som de "aldrig" skulle gjort för ngn månad sedan. Jag ser personer som vågar ta flera steg framåt och ärligt talat vinner jag mer på det än något annan. Jag har fått vänner för livet - vänner som för mig betyder otroligt mycket. Men varför kan man inte se sig själv i spegeln och känna sig nöjd över vem man är och hur man ser ut?! Varför ska ryggsäcken sätta prägel på livet nu med. Lev här och nu.

Våga vara dig själv och framför allt vänd dig till grannen och  se den rakt i ögonen och fråga HUR MÅR DU?

Igår fixades ringarna... :) de kommer bli fina.
Idag var jag å Emma på en show på parken :) fick lite insperation. Jag tror jag är mest nöjd över att inte sitta å tänka allt för mycket på mina idéer ;)

Idag längtade jag som en tok efter mormors kaffe... tyckte jag kände hennes kaffedoft men inte....

Ev. blir det besök i Vilhelmina om ngn vecka.... ska ringa faster i veckan.

Så det näst sista för idag BYGG klart ÅDALSBANAN - ge pengar snälla regering. Det är helt sannslöst hur många lastbilar som går på E4!!! Dags att inse hur mycket miljöförstöring det är!!!

å så.... nu ska jag sova.
nattinatti.

TACK Emma för idag Å tack Anna för alla hjälp! Du är en klippa!

pusspuss

Det skulle vara en längre

hade skrivit en lång blogg. men av ngn anledning ville inte bloggen jag samma sak...
jag är fortfarande inte okej men det börjar vända...

:)

pusspuss


Helgen.

I fredags blev det jobb på parken. Lika trevligt som vanligt. Men sjuk :( vill bli frisk. Snälla jag vill bli frisk!!!
I lördags morse (efter två timmar sömn) bad av till Ålsta folkhögskola på årets DÅK!
Tack alla ombud som höll debatten om politiska handlingsprogrammet. Jag är grymt stolt över debatten som var. Tack Anna som var mötesordförande och Ingemar som var där och gjorde en ärlig och bra presentation över allt.
Även ett stort tack till Gabriel som kom hit och Emil samt Nils från jämtland som var våra gäster. Sten-Ove, Åke som var med en stund. Det är ni som förgyller mitt jobb att vara med.
jag vet att jag har varit sjuk och jobbat men nu är årets dåk över. Skönt nu är det nystart.

Jag tror på nya d.s jätte mycket som nya ordförande Emma säger: "kamrater tillsammans är ni starka"

Igår kväll blev det hemma hos Anna. visst bägge var helt slut men vin, grogg och mycket sång, skratt och gråt så blev kvällen lyckad när M jobbade! Tack vännen! Du å jag alfred :)

Idag söndag SSU Sollefteå hade uppstartsmöte. Nu finns det 7 av 7 ssu kommuner i detta distrikt!!! Härligt gäng att vara med.
I veckan som kommer blir det intressant och roligt.

Har inte sett en nyhetssändning på hela helgen... men kanske man hinner göra i veckan.
Är hemma tisdag. Tänker bli frisk då! :)

nu ska jag vara social med M.

pusspuss

p.s snart blir man faster :) d.s

Dags att vakna nu!

Så kan man ju säga till sig själv egentligen. Jag har insett detta. Jag har bara fått en aha upplevelse idag! Hur bra kändes inte det? Det kändes så himla kung.
Varför har jag blivit så negativ om vissa saker? Vad gör det man börja att tänka annorlunda om vissa personer? Hmm har tänkt mer och mer om det! Det händer saker alltid runtomkring man lär sig om nya saker och får nya intryck och lär känna nya människor. Men jag känner mig så himla nöjd över beslut jag har tagit i mitt liv! :)

Till den eller de personer som tror att jag skulle ge upp. ALDRIG då känner inte mig Susanne Gärtner
Jag ger aldrig upp. Jag kommer kämpa för det jag tror på till det motsatsen är bevisad. Mycket blod svett och tårar men det är det värt! Jag kommer stå pall.

Nu är jag på väg hem från sthlm. Två givande dagar! Känns som en nytändning. Känns som jag håller på att tänka fram ett beslut om en annan sak. En dag till och jag bestämmer mig ang det! :) *hehe*

Fast man är sjuk, feber och örvärk så ser jag framemot imorgon sista dagen inför dåken. Det ska bli helt underbart när allt är klart!

Fick ett mail idag som fick mig helt varm :) saknar skåne, saknar vankiva, saknar granebacken.... hoppas det blir skåne i maj. Vill verkligen dit. Jag vill vissa M mitt andra hem. Jag saknar nätterna på altanen i granebacken mycket skratt blev det av vissa andra anledningar.... :)

Jag har ju mer eller mindre vårkänslor ingen snö i sthlm. Måste inhandla skor inför spanien om inte annat. :)

nu ska jag blunda en stund.

//Susanne

Blandat :)

Veckan går så himla fort. Redan tisdag och imorgn åker jag till sthlm för att träffa UH. Ska ringa brorsan och Sanna och i fall de är hemma så man kan komma förbi och säga hej om jag inte mår sämre än vad jag gör nu.
Just nu behöver jag bli frisk. Jag är nog febrig. Jag har börjat få ont i halsen , örat krånglar. Vill inte och har inte tid att vara sjuk. Men jag har inget val. Absolut inget val det är bara att gå på alvedon/panodil och le som vanligt.

Helgen som var man i Östersund på skid skytte VM! På vägen hem höll det på att bli krock med en älg. Tur att alltt gick bra och att M kunde styra undan. Dock blev det ingen svensk medalj men så mycket annat, kallt, stämning gjorde att man blev varm. norrmän och man fick på en gång flashback till svenska rallyt och framför allt strömstad! Denna vackra underbara stad som fick hela mitt liv att förändras till det bättre! :)

I söndags sov jag nästa hela dagen. Jag var helt slut och är det dock fortfarande. Har inte tid att vara sjuk som jag nämnde ovan. Fredag är det expen igen och lördag dåken och söndag sollefteå. Måndag Bredbyn, tisdag ev sundsvall, onsdag sundsvall, torsdag timrå/sundsvall och fredag möjligtvis ledig. Lördag blir det x-tra på parken och söndag blir det första d.s - mötet med nya d.s. Nästa vecka är som gjord att inte att vara sjuk. Helgen efter sthlm med mamma och se Sound of music. Helgen efter det Trondheim. Sedan Spanien och helgen efter det d.s utbildning. :) man vet var man gör om jag säger så! :)

Jag har tjatt om detta i  bloggen om vänskap! När är man en vän? Hur vårdar man vänskapen? Viktigt dock att aldrig glömma man är alltid två om en vänskap. Det bygger inte på att en alltid hör av sig medans den andra aldrig hör av sig. Det bygger inte på att en ska ringa och hitta på något medans den andra hittar på saker med andra. OM man är ärlig så uppstår det aldrig såna sitautioner.

För snart 14 år sedan gick jag med i SSU från början var jag med och inte aktiv. Sedan kom SSU till skolan när det skulle vara val jag gick i gymnasiet och de frågade om jag nu skulle bli aktiv. Tja svarade jag. vi hade rundvandring till de olika partier och när chansen var att jag fick fråga ut moderaterna varför deras politik slog mot de svaga insåg jag ganska så snart detta är inte en tillfällighet att jag vill kämpa för dessa. Hela mitt liv har präglats av föreningsliv allifrån jaktlaget, hem och skola till att vara med i Djura s-förening och inte att förglömma alla roliga stunder man hade tillsammans med Morfar på PRO. Men just i det här ögonblicket hade jag bestämt mig att jag ville vara med och påverka så mycket som möjligt. När telefonen någon dag senare ringde och de frågade om jag vill bli aktiv i Leksands arbetarekommunstyrelse var valt inte så svårt. Tack moderatern den dagen på Lekands gymnasium som verkligen fick mig att se skillnaden mellan röd och blå sida! TACKAR!
Sedan har det rullat på. Valet 2004 träffade jag på en person som kommer förändra mitt liv. Han fick mig att inse hur det är att verkligen påverka och SSU började sätta prägel i mitt liv. SSU Leksand startades efter många års trägel och det var just då man inser hur kul det är med ssu. Man lär sig så saker, träffar så underbara människor och framför allt utvecklas man som person. Men detta har aldrig hänt om jag inte haft stödet från min familj och de vänner jag har lärt känna inom SSU. Visst har man  varit nere över saker som har hänt inom SSU men tron på vad jag kämpar för har jag aldrig tappat. Den tron växer sig starkare varje gång jag träffar Johanna, Johanna, Niklas, Clara, Moa, Jennifer, Daniel, Emma, Anna många många fler som finns här i Västernorrland. Varje dag är en utmaning mot orättvisor. Men när man går med i SSU har man dock chansen att påverka sin vardag och andras vardag! Men nu är en del av min cirkel sluten jag sa för någon vecka sedan av mig samtliga politiska uppdrag i Leksands kommun, kyrkan och Dalarna landsting. Detta för jag bor här nu och har ett liv här fungerar inte att pendla. Tyvärr. Men jag tackar återigen för skolning jag fick. Ingen nämnd och ingen glömd. Två saker har jag fått lära mig mycket väl med min envishet kommer jag längre! De andra är att ge aldrig upp att hitta idéer tillslut ger de med sig. UPP TILL KAMP! Tack för insperationen för detta inlägg Niklas!

Nu snart är det dags att bege mig hemåt. Anna var inte med i dag för hon kände sig inte pigg. Nu när man börjar vänja sig med den andre i bilen är det tomt brevid mig igen :(

Dagens ros: mina vänner
Dagens riskvast: Borliga regeringen
Dagens kommentar: finns för många :)

ha det tills vi ses nästa gång.

//Susanne

alla <3tans dag

Idag är det alla hjärtans dag. en dag som för vissa betyder lycka och för andra betyder skräck.
Jag minns tillbaka till skolan när vissa fick rosor och andra fick inte men ändå hade glädjen uppe till man kom hem. Jag minns att jag vågade ge den killen jag tyckte om en ros men fick ingen själv förrän jag kom hem då mamma och pappa hade köpt rosor till mig. Det värmde mer. Det värmde även mer att få något när det inte är alla hjärtans dag. Att man får en kram, en ros eller ngt av sina närmaste inte för det är alla hjärtans dag. Jag tycker inte om att elever i skolan inte orkar gå dit förrän de inte får någon ros. Jag gillar att Friends har vågat ta upp diskussionen jag gillar att de vågar ta debatten om det med skolorna.
Ingen vill se någon må dåligt. Klart alla vill ha en ros men i skolan måste man få känna sig trygg. Tyvärr är det inte alltid så. Jag tycker det är bra när elever och lärare säger ifrån.

I måndags skulle jag berätta något som blev offentligt.
Jag har avsagt mig alla politiska uppdrag i Leksands kommun. och Dalarna landstinget. Det är dags för mig att gå vidare och lämna de som har givit min politiska skolning. Jag önskar bildningsnämnden i Leksands kommun lycka till och jag säger åt kommuninvånarena tala om vad ni tycker så politiker lyssnar på er.

Även är det dags att ta andra beslut i ens liv.

Tack M för nallen i lördags. :)

Jag trivs just nu väldigt bra.
en stor kram till mina vänner och alla andra jag känner....

Leksand - kommer alltid att vara ett hem!

ha en fortsatt trevlig kväll, på lördag åker jag, micke, emma och anna till Östersund på skidskytte vm. Härligt....

kram
//Susanne

Torsdag!

Emma fyllde 18 igår. Fast i söndags var jag, Anna, Johanna S och Micke till Bredbyn och firade Emma :) Men vännen grattis så jätte mycket. Så nu är du myndig.

Sitter här och jobbar.
Anna har varit med mig i veckan på jobbet och vi har fått jätte mycket gjort. Bilder kommer senare om hur det ser ut nu. Stolt till tusen.

Jag har aldrig blivit så övertygad att jag gör rätt det jag gör nu. Jag känner mig verkligen att jag är på rätt väg.

Ber om ursäkt om jag har varit otrevlig mot nga. Men just nu är det mycket.
SÅ snart om ngn dag blir det ännu bättre.
På måndag blir det offentligt. Det är dags att gå vidare och ge det andra chansen. Jag känner mig så nöjd över beslutet. Kommer dock sakna det! :)

nu ska jag med svärmor och titta på nya glasögon till henne.

//
Susanne

p.s en ovanligt kort blogg d.s