Sommaren är på väg!

Det är en vecka sedan jag skrev ett par rader.
Nu sitter man på jobbet och väntar på herr ordförande ska komma in. Vi ska äta lunch idag med förbundskandidaten Jytte.

Vad har annars hänt?
Förra veckan var jag par dagar i dalarna efter Göteborg, en dagen var jag på bildningsnämden (även om det stod något annat i dalademokraten igår om jag inte var där) det diskutrades friskolor, jag sa varken bu eller bä för jag tycker man inte kan uttala sig något postivit förrän man vet hur utredningen för skolorna i kommuen går. Men tydligen var det helt fel för jag skulle ha sagt nej. Fortfarande kan man inte säga nej till något man inte vet hur det andra kommer sluta! Men men.... så är det och vi diskuterade på olika saker. Men hur som helst är det viktigaste att skolutredningen kommer fram till något. Därefter kan man ta beslut om vad som händer senare.  Jag kan inte säga varken päron eller äppel förrän jag vet hur resten av utgången går. OM det är fel så undrar jag verkligen hur man kan sia in i framtiden?
Dag två var jag på moskogen och träffade landstingsgruppen. Kan inte sluta att le om hur ni gör och är emot varandra. Det är härligt att man lär sig något av er varje minut man träffar er!!
Sedan blir det hemfärd till Örnsköldsvik där Norrlandsträffen skulle vara
Härliga trevliga dagar med många diskussioner. Härligaste är att se E, J, I och R diskutera jämnställdighet. Fast mesta diskussionen kom på utbildningen vilket kändes j*la bra rent ut sagt! Jag tror verkligen på våran delgation. Den är bra och vi har kanon roligt! :)
Det var skit skoj! Våran diskussion började om demokrati och avslutades med älgjakten. Det kallar jag diskussion. Senare på kvällen var jag hos M. Var jätte trevligt att umgås med honom och hans kompisar! :) Kom fram till att ibland behöver man inte göra något speciellt för att ha trevligt och umgås!!

I söndags var det morsdag och jag stannade hos M och vi tog en härlig söndag! :) Måndag ville jag verkligen inte åka ner till Härnösand till en tom lägenhet. Men man måste ju....
Jobbet går bara bra. Mycket att göra inför sommaren... håller på att planera hamnfesten i örnsköldsvik. Kommer bli jätte bra. Måste se till vad alla ska göra bara :)
Igår var jag å herr ordförande i övik på nationell kampanjdag. Nola skolan är en mycket fin skola, 3:orna höll på att städa ut skåpen då de tar studenten nästa vecka! ÄR 7 år sedan man själv sprang ut från Leksands gymnasium och sjöng så det ekade! Det var en mycket speciell stund, dag i mitt liv! Kan inte sluta tänka på bilen på gården där du satt i! Studenten är speciellt. Då är det dags för det riktiga vuxenlivet med jobb, lägenhet och bil. eller vissa planerar att studera andra planerar att jobba på en gång. Nästa vecka kommer Jonte ta studenten i Timrå, lika så kicki och lars i timrå! Ett jätte grattis till er i förskott! :) Nästan avvis på er :D

Nu ska jag ringa nästa samtal. Jag fattar inte det tar x-dagar för en post att fatta saker!

"sökte en vän och fann dig det var rena vinstlotten"

//Susanne

Göteborg!

Två av mina "lediga" dagar åkte jag till göteborg för att gå en studieledare utbidlning till en studiecirkel som handlar om att upptäcka sin egen hörselskada! Till och börja med vill jag verkligen tacka ALLA som var med! Intressanta diskussioner och tack för ni gav mig tips och idéer på vad jag ska göra, säga och framför allt agera.
Det är svårt att förstå allt om man inte är där själv.
Mycket svar har jag fått.

Idag blir det tällberg för att sedan vara i Leksand i morrn och på fredag drar jag upp igen till Övik! :)

ha en underbar dag!
// Susanne

Snart ännu en vecka försvunnit i tomma intet!

Sist jag skrev satt jag i söndags och skrev. Å inte trodde jag att denna vecka skulle bara ta slut så här fort.
I måndags var man till Ånge på kampanj. Lika roligt som vanligt men ovanligt mycket att göra med strul runt
helgen (kurs helgen som är i helgen) tråkigt att det blir så men det är att bita ihop och igår löste det sig så bra i alla fall TACK vare klippan Pernilla! :) Tack!

I måndags kväll tog jag bilen på ett kommunmöte i ö-vik passade även på att övernatta när man var här uppe :)
Härligt som vanligt! PUSS

Tisdag var det expen hela dagen och slutade när jag slutade.

Onsdag expen och ner och firade Jonte som fyllde 19!! Ett grattis igen! :)

Torsdag, igår var jag först i Ånge och hade utbildning med Fränsta skolans elevråd! Ett jätte glatt gäng ungdomar! GO for it! Det diskuterades ordningsregler och rektorn tackade och tog emot att vi tog diskussionen så här tidigit inför nästa läsår! Jag vet hur det är i skolans värld :) *skratt*
Sedan vid 16 träffade jag en person så verkligen fick min värld att vändas ut och in å nu förstår jag igen saker å ting. Man får tro på det eller man behöver inte tro på det! Hon har kontakt med andliga världen... hon kan höra vad de tänker ... mer förstår jag inte hur det går till. Där sitter hon och pratar om min pappa :) Det var annat oxå men just pappa gjorde mig så glad. Hon svarade på frågorna som jag har gått och funderat på länge! Helt plötsligt sa hon svaret utan jag hade ställt frågan till henne! Känns som en sten lyfter från mitt hjärta! Häftigt upplevelse var det och jag suger vidare på karmellen och ler :)

Kvällen drog jag till ö-vik och hämtade en film! Träffade härliga personer på förbredelse inför kattutställning som är i modohallen i helgen. Ska bli i en upplevelse att få vara med och se hur det går till! Så har ni inget annat för er i helgen så kan ju komma hit och gå på kattutställning. Jag befinner mig själv där på söndag :)

Jag har glömt att berätta när vi var på parkskolan (i örnsköldsvik) på kampanj så hände det en rolig sak! Härlig skola men städtanterna var häftigast! De tog varsin ssu penna och varsin knapp och hade på sig för att vissa sin solidaritet! COOLT!!! Ni är så trevliga!

Nu blev det mycket privat idag igen men kanske beror det på jag känner mest för att skriva om det!

Å förresten så vad händer i världen? det tar vi någon annan dag! Tyvärr känner jag att tiden inte räcker för att skriva mer idag.

sköt om er! Fridens liljor citat av någon

//Susanne

ARG som ett bi!

Sitter på tåget till Sundsvall varit i Dalarna i helgen!
På tåget finns en skolklass kan väl vara ca 12 år skulle jag tro. Mittemot mig finns en funktionshindrad kille och barnen eller eleverna pratar bakom hans rygg. Jag ville inte se det. Men jag såg det! Snacka om man diskminerar någon som inte ser ut som dem. Redan i den åldern. FAN vissa er nu föräldrar och lärare. Det är ni som måste säga till och det är jag! Jag såg det själv.  Jag är rädd själv för att våga säga ifrån. Han är precis som er ... men bara inte har samma förutsättningar... NI pratade om honom för han inte ser ut som er! ARG!!! Jag blir så ledsen. Jag känner igen mig! Detta är åter igen ett bevis på att samhället måste komma på fötter igen .....


.............................................................................................................

Kan inte sluta tänka på när jag jobbade som assistent. Det är en av det bästa saker jag någonsin gjort.
Att få vara den del av en värld som ingen vågar vara. Jag har aldrig känt mig så älskad. Jag saknar verkligen A som jag hade! Hela hans familj och han. Hur underbar som helst!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tack M för du finns... :)

//Susanne

Skitsnack det hör inte hemma någonstans!

Skitsnack kan aldrig höra hemma någonstans men varför förekommer det?
Varför sker det varje dag i vår värld? varför sker det om personer som är hur underbara som helst? Jag blir bara så upprörd när jag hör av de pratar skit om personer som verkligen vill förändra något.

Jag tycker valet är bra om Laila blir förbundsordförande inom SSU. Jag skriver det som enskild medlem i ssu och som representant för SSU Västernorrland.
Jag tror på LAILA!! DU har mitt fulla stöd!

Annars händer det mycket just nu i mitt liv igen... det hör ju till nu!
Håller på att fixa ordning en kurs till nästa helg!
Jag hoppas den blir bra! :) Ser framemot att hålla ett pass om funktionshinder och vad man kan göra utifrån sig själv!

Ser framemot nästa helg av andra skäl oxå :) *hehe*

Att jobba för SSU Västernorrland ger så mycket mer!

I helgen är jag i Dalarna. Var till Rättvik idag på marknad. Köpte en snygg tröja och en ny väska till mig själv.
Å imorrn ska jag träffa A och H kommer ju bli hur kul som helst.

Något annat jag undrar över! Varför mina kära vänner kan ni inte höra av er och komma på förslag själv om att hälsa på mig? Vore ju hur kul som helst om ni tog er samman och hälsa på er! För som sagt det handlar om prioteringar i livet och jag vet hur jag nu prioterar....

Idag är det lördag - och jag känner mig så långt ifrån dig men snart ses vi ju igen och tur är väl de :)

Visste ni förresten om att den politik som förs idag i Sverige är ett ännu ett steg mot det odemokratiska samhället och ännu orättvisare. Jag är less på varje dag läsa vad de ska göra... 4 års h-vete tar ju aldrig slut. *suckar* Jag önskar att det var val nu om nga veckor! Då ska de verkligen få bevisa och förklara hur de tänker förklara varför alla har mindre i plånboken idag!
Snyggt Borg förresten om höja skatten på bensin är ditt sätt att säga nej till bensin? Jag tror inte du riktigt har förstått detta med miljöarbete! Men när du har gjort det så är det väl föresent! Fyra års h-vete måste ta slut nu innan....

Saknar dig M!!!

//Susanne