Att våga säga stopp i tid

Att bli så irreterad, upprörd, fundersam, rädd jag blev igår är faktiskt väldigt sällan jag blir. Men igår när jag såg på uppdrag granskning som gick på SVT om våldtäckten i det lilla samhället utanför Ö-vik gör att man funderar var är alla vuxna. Jag pratar inte om kommunen, jag frågasätter vad är alla vuxna ute på samhälle som faktiskt har en skyldighet att våga säga stopp, på skolan, i fritidslokalen ja över allt. Att våga säga stopp och säga nu räcker det. Att även möta det som är jobbigt är ett sätt att bearbeta det som är jobbigt. Jag trodde i min enfalld att man har civilcurage som vuxen. Att man inte vågar säga ifrån och ta upp till diskussion. Jag hoppas detta har väckt en väckarklocka att man vågar prata om hur man ska vara emot varandra i skolan, i samhället att man som elev på en skola eller var en man är ALDRIG ska få uppleva det. Jag hoppas att skolan tar sitt ansvar nu och faktiskt vågar prata med varandra och vågar stå på sig. NU är det faktiskt dags inse att vuxna måste vara vuxna!!

Ska se på debatt nu. Imorgon blir det sthlm över dagen på ett möte sedan blir det jobba på parken.
Jag har nya utmaningar att ta tag i. Tack för jag har fått chansen.

kramar till er

Kvalserien

Kan väl inte skriva en blogg utan att nämna kvalserien. Leksand förlorade första, vann andra och imorgon vill jag verkligen se matchen. Är så speciellt att se laget man hejar på. Känna glädjen på plats. Vill vara på plats. Hoppas man kan åka ner den 11 april om det är avgörande match. Då åker jag på morgonen efter jag har jobbat på parken för att se hockeyn. :P vill inte missa det inte för en chans i världen. Förra gånge Leksand gick upp var det ju speciellt.

Man håller alla tummar och tår för att detta ska gå vägen. För det är ju verkligen så då får man ju se hockeyn närmare nästa säsong. Haha skulle ju vara härligt och se Leksand i fjällräven center. Hihi... helt underbar å tänk bara det är en lördags match oxå då är det nog inte mycket som skulle kunna hindra mig!!!

kramar på er


Är det vår så hör min örvärk till.

Tredje gången jag skriver om mitt inlägg. Jag har tryckt raderat två ggr. Varför vet jag inte - utan det har nog blivit så. Det är inte kul att ha så ont i mina öron som jag har just nu. Varför kommer det nu? Har ont att ha hörappraterna i och hör typ inget utan känns bara som ett lock. Snälla jag har inte tid. Jag har massor att göra inför resan nästa vecka, skriva saker, ringa samtal, fixa och dona. Så jag känner detta är inte lägge för det. Å då känns det bra att kunna sitta här och skriva så jag slipper kommunicera men ändå?!

Jag kan inte sluta förundras över de som är så negativa över livet men har så mycket men fortfarande är så negativ. Jag blir bara förundras över hur man orkar tänka negativa tankar hela tiden. För det är väl så inget är omöjligt utan det är hinderna på vägen som gör det blir lite spänning men framför allt så när man har lyckats kommit över dem så har man vunnit mycket. Det är ju så livet är väl en utmaning i sig. Idag fick jag en konstig känsla att vilja åka hem (hem fortfarande är Rälta/Leksand) ena sekunden med nästa känna sig redo för nästa äventyr. På ett år har mycket hänt i mitt liv. Mer kommer kunna hända på kort tid. Jag känner att jag vill förändra saker och jag tar tag i saker. Vissa saker är jobbigare än andra. Men utan mina nära och kära hade jag aldrig vågat tagit tag i saker. Som det jag gör på måndagar, hade aldrig vågat göra det om inte någon ställt frågan. Kändes som det var min värsta dag i mitt liv egentligen men nu är det nog den bästa för att frågan ställdes och jag har tagit tag i den. Visst är det jobbigt. Men jag kan inte misslyckats mer med just den biten jag kämpar med den varje måndag och sedan måste jag fortsätta att kämpa med den. Jag ska då bevisa för mig själv att jag kommer att klara av den. För lite är det så tänk vad jag har missat om ngn hade sett det så hade jag aldrig känt mig så här. Fast nu är jag där jag är och då jobbar jag på det.

Såg på kort på mig själv igår. Fick en ångest attack för hur jag har sett ut. Stort som ett hus... rädd för bilderna men ändå så jag har bestämt mig aldrig mer har en sån ångest utan gör ngt åt det. Varje måndag en del, en annan del målet vårruset, tjejmilen i september. visa mig att jag kan själv!!

I måndags var jag och föreläste i Härnösand på Kristine skolan, för barn som är hsk (hörselskadade och döva bärande med CI bland annat) en riktigt rolig stund jag fick där. Kände mig så glad att jag träffade alla elever och lärare och jag fick verkligen en glädje kick av det. Pratade mycket om tvåspråkighet och jag har mer och mer insett själv vikten av två språk. Har en liten fundering om jag ska under hösten läsa intensivt teckenspråk antingen på västanvik eller i Umeå för min egen skull. Men se deras ögon när jag var där och pratade om hur jag har upplevt min hsk genom åren till nu och hur jag har förändrat min syn. Det var riktigt skoj. Längtar redan tillbaka till nästa gång jag kommer dit för dit kommer jag det lovar jag. Har gjort mitt lilla löfte till eleverna :P å så klart måste man stå för det.

Igår tisdag var jag å tränade på badhuset igen. Gick riktigt bra :P Tack min ängel.

Idag fick jag massor av saker gjorda lika igår .... kändes riktigt bra att få det gjorda. SÅ nu kan jag focusera göra klart min att göra lista och sedan får det att kännas ännu bättre i påsk när man inte är borta. Åker ju till Holland.

nu ska jag äta. sedan skriva lite mer.

kramkram


Sol och blå himmel

Är våren här? Så säger jag när jag vaknar med ett ryck och trodde klockan var mycket mer när jag vaknar. Tittar då på klockan 03.21 vad sjutton inte mer. Nästa gång jag vaknar lyser solen jätte fint ute och himmeln är verkligen oskyldig blå. Våren har börjat närma sig i alla fall. Vilket är jätte skönt.
I fredags jobbade man på parken. Var PRO som åt och dansade å sjöng allsång. Vissa är så gulliga och påminner verkligen om när morfar var aktiva PROare och var kassör i Leksand. Tyckte verkligen om att vara med och träffa alla och de hade så kul. Glömmer aldrig den hemliga kyrkoresan som gick till sågmyra och jag löste det på en gång då första frågan var 1. mitt ute i ingenstans på väg mot Falun. Var väl typ en av de få orter jag hade lagt på minnet så det var väl därför förstår jag. Men i alla fall det blev ingen sen kväll utan blev tv-tittande och lite packning å sedan sänggång. Lördag morgon upp till Umeå - flyga därifrån till Stockholm. Vilket kabintryck det var i luften. HUVA!!!
Styrelsemöte var bra och gick undan och tack för jag fick chansen att hålla i det sista - Julia skulle gå tidigare så jag fick chansen. :P var trevligt och gick bra. Kvällen tillbringades hos Emma. Underbar kväll åter igen tack vännen! Vet i katten hur livet sett ut om man inte hade fått skratta så mycket. Jag har fortfarande träningsvärk av allt skratt. Söndagen var jag med en stund på utbildningen sedan blev det möte med Julia och Therese och fick fika med mamma, Sanna, Vendela, brorsan å emma. Fick även träffa moster och Robban snabbt. Trevligt. Man behöver träffa sina nära och kära så är det. :P flyget igår var försenat p.g.a snökaos på arlanda blev bara 1 h försenat. Var väl inget. Man är ju van att vara senare.....

Idag blir det att åka till hsand och föreläsa om UH sedan skriva klart och skicka in. efter det blir det simhallen vid åtta. Så kvällen blir inte så lång utan sömn och upp tidigt imorgon.

Nu blir det att gå och göra andra saker.

kramar

Dagen som började med snö och slutar med bad

Sitter i lägenheten och skriver - tagit en paus och dricker kaffe och skriver nu oxå blogg.
I veckan har det verkligen varit berg och dalbana. Upp som en sol ner som en pannkaka och nu tillbaka som en sol. I måndags var jag som 10 år igen och hade vunnit högsta vinsten. :P jag lyckades åka vattenruschbana. Kanske låter "töntigt" men med den erfarenheten jag har med vatten så känns det som en seger. Idag ska nya mål besegras.
Jag ska nu anmäla mig till vårruset i Umeå och springa där sedan blir det tjejmilen iår igen. Ska pressa tiden och visa mig själv att jag kan bli bättre än tidigare år. Det känns som en seger att tänka så.

Nu dricker jag upp kaffet och åka till badet mer skrivs senare.

I helgen blir det sthlm på styrelsemöte och utbildning.

kramar på er.

Något bra att tänka på.

Har ett citat ur DN för nga månader sedan tycker jag är ett bra citat:

"sätt inte upp gränser för att det ser ut som det inte går, utan ta i stället reda på vilken väg du kan gå för att uppnå det du vill"

Lunch time :)

Så var det dags att skriva par rader igen.
Helgen var det inflyttningsfesten i Gullänget. Mycket trevligt. På fredagen blev det kortspel och mycket skratt. Jojjo kan ju minst sagt intyga att vi skrattade. Jag har då kommit fram till två saker i nya lägenheten den är mysig och så är den mysig. Dock kan man göra ännu mera saker men just nu känns det så himla bra att bo där.
På lördagen blev det först innebandy match och kolla på sedan fika med M:s kusin, pappa, moster och man å så klart Carina, Johan och Lina. Riktigt trevligt. Å tack ingen Carina för all hjälp!! Det betyder så grymt mycket så jag tror du inte riktigt förstår.
På kvällen så kom fyra grabbar på besök. Trevligt blev det med mycket skratt och ännu mer skratt. Tack för ni verkligen förgyllde våran helg. Söndagen ska vi inte tala om när man låg och kollade på vasaloppet. Hur seg som helst var jag och Jojjo (varför jag skriver Jojjo om Johanna är för hon är som en jojjo kan aldrig vara stil å det är hennes persontecken på teckenspråk, haha) när vi låg på soffan och diskuterade helgen och andra saker. Kvällen avslutade att man somnade på soffan. Men helt klart härlig helg :) dock saknade jag Emma. Men hon pluggar på och skriver tentor.

Annars rullar allt på. Jag vet vad jag vill. Jag har ett mål som jag tänker uppfylla - resan dit som också gör det värt. Annars förra veckan var det mesta som jag var till Lund på ett möte på tisdag. Riktigt riktigt trevligt varmt och gott. Mötet i sig skulle man ju kunna undra på vart det leder till. Men som sagt riktigt intressant att höra på. Många saker väcktes i tanken. Tänkte även passa på att hälsa på Mormors bror men han vill inte svara precis som förra gången :/ men när jag åker ner i juni känns det bra att kunna se honom.
Onsdag var jag på valupptakt på bipsgården - kände mig väldigt pepp och en ros verkligen till LOs ordförande i Mellersta norrland Karin Näsmark som verkligen vill ordna med att slinga fungerar. Den funkade och jag kände mig jätte glad och på. Hoppas bara du sprider detta till andra oxå så inte bara din energi stannar där som du har den. Resten av veckan var ju å skrev. Nu ska jag bara äta upp maten sedan blir det att skriva klart innan bilen kl. 17 styrs emot Härnösand på ett möte.

Förresten såg på fuskbyggarna på tv4play kan man inte bli mer en arg. Snacka om oseriösa det finns. Den dagen jag anlitar nga byggare så måste man kolla upp allt två ggr :) ute skiner solen och jag känner mig för att gå ut men jag blir inne och skriver ett tag till :P

kramar till er

sol ute, sol i hjärtat, sol i sinnet

Oj var det så länge sedan jag har uppdaterat här. Det kan ju i och för sig bero på att jag har haft magsjuka, flyttat och så har man försökt blivit helt återställd och ta igen sig. Jag har flyttat till Gullänget bor i en toppen lägenhet. Älskar verkligen DEN!!! ÄLSKAR min vänner. tack för ni finns. :) Hihi  jag funderar bara på vad jag ska göra i mitt liv. Brorsan älskar dig tack!
skriver mer i morgon.
kramkram