Dag 09 (Min tro)

godmorgon vänner, kom i bra tid till skolan idag redan 07.40 så nu innan dagens utmaningar drar igång på allvar ska jag skriva ett blogginlägg hade jag tänkt.
Igår var en produktiv dag mycket hann jag innan jag gjorde kväll. Riktigt skönt att luta sig tillbaka se på TV (Sofias änglar på femman) där många många tårar rann. Så gripande. Stark program ska alla program vara lika ja då vet jag inte :) Annars blev det lugnt.

Igår ringde en person till mig och gjorde mig så himla glad! TACK! Så jag känner mig så insperad inför helgen vad det allt innebär samlar energi det är vad jag ska göra (å självklart ska jag göra slut på lite också men mest samla energi) På skolan är sig likt är här och pluggar å pluggar. Fick bra på delprovet igår så det känns bra så nu ska jag göra ett till delprov idag och idag/ikväll göra slutprovet i bokföring!

Dagens ämne min tro, jag tror inte på gud, men jag tror det finns något där ute i alla fall. Någonting man vad kan jag inte svara. Jag tror på Astrid Lindgrens Nagilaja, men ändå vet jag inte rikitgt vad som finns mer där ute så svårt och så konstigt. Jag har varit med om "konstiga" saker enligt andra men helt normala enligt andra. Vissa säger inbildning andra säger ta det som ett tecken. Men många ggr tror jag också det är lättare att tro på ngt för att känna hopp och trygghet! När jag var liten ville jag att vi skulle ha Hindisum eller Buddismen i Sverige. Å varför vet jag inte. Religion var på gymnasiet ett av huvudämnena som jag verkligen tyckte om men det handlar väl om vilken lärare man hade. Vad är livstro för dig? Det kan bara du själv svara på. (blev bara nga rader om mitt ämne idag men känner svårt att förklara)

Dag 08 (Min bästa vän)

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag har haft minst sagt fullt upp. I helgen hade jag tänkt plugga men tog det lugnt och fick liter energi. Annars är det sig likt dock många olika saker jag har i luften samtidigt men det är riktigt skoj. Till helgen blir det en tur till Ö-vik, Härnösand och Gideå en blandad kompott men mycket mycket trevligt. Det blandas med styrelsemöte med UH, jobb, träffa underbara vänner en helt underbar helg alltså.

Dag 8 ska skriva om min bästa vän. Har nog funderat flera ggr på om jag har en bästa vän. Om jag någonsin haft en bästa vän. Kan mer känna att jag har många vänner som varit nära men en bästa vän. Genom åren har många fått en extra plats i livet. Men en själsfränd. När jag flyttade upp till Härnösand och lärde känna Emma så kan jag säga hon är väl den person som kommer stå mig närmaste. Å vara den person som läser mig bäst och vi kan ha så himla skoj ihop. Tack och lov att jag lärde känna den underbara människa.
Sedan har jag turen att lära känna både Sofia M och Carina och vilket gjort att mitt liv har fått en mkt stor krydda i tillvaro. Jag kan inte säga vem som står mig närmast för det går inte. För det som är det underbara är att ni gör mitt liv så mkt rikare på många många sätt.
I alla mina år har jag alltid umgås med killkompisar och tyckt på många sätt det har givit så mycket mer men tack för alla mina vänner vem ni är så vet ni om det oavsett om ni heter Anders eller om du heter Therese så ni som är mina vänner vet om det också. Sedan finns det nära vänner som man inte umgås med så ofta och när man umgås så har man underbart skoj med. Vänner från gymnasiet har ju alltid en speciell plats. Listan kan göras lång. Men oavsett finns ni många många av er i mitt hjärta! Tack återigen för vi har så grymt skoj när vi väl träffas! <3

Fast ju mer jag skriver så tror jag trotts allt att min bästa vän och min närmaste vän genom åren har varit min morfar. Kanske konstigt men det var ärligt talat han jag kunde prata om med allt och han fanns alltid där. Han gav mig både ris och ros, å många ggr ville jag heller umgås med honom än att träffa kompisar efter skolan då det alltid hände ngt. Morfar var en morfar som en morfar ska vara! Tack morfar men jag saknar dig grymt mycket. Så min bästa vän är och förblir du!

kramar

Dag 07 (Min dag)

började inte så bra blev väckte av M som ringde och väckte mig 06.50 börjar 07.00 tur man är nära skolan så jag inte kom så sent. Men hann inte göra det jag hade tänkte imorse men så det blir vid lunch och sedan efter skolan blir det att åka buss till Luleå och flyg därifrån till Stockholm.
Imorgon på ett viktigt möte som bara är för mig själv (hemlighetsfull) sedan blir det möte med Anna och Benham om vpl och budget 2012. Sedan blir det att träffa Julia! JIPPI!!! Söndag blir det en heldag på UHs kansli jag å UHs kommunikatör ska gå genom politiska programmet. Därmellan blir det plugg, skriva UH dokument och lite annat smått och gott :)

Men åter till min dag - sitter här på min arbetsplats på skolan och försöker göra bokföring. Just nu snurrar bara siffror runt i skallen men det lär väl få klarhet snart hoppas jag. Dagens första kaffekopp är den bästa helt klart och vi har fikarast mellan 08.30-08.45 varje dag men idag behövde jag verkligen kaffekoppen som allra mest :P Min dag fylls på av både glädje ämnen och annat. Återkommer att berätta om dagen senare nu ska jag fortsätta med alla siffror ha en bra dag så länge...
Tänkte försöka städa bland mail och annat i helgen så jag får lite ordning för just nu är det bara rörigt men det får bli en senare fråga.


måste få skriva lite mer

så dags att tag i det jag har lovat mig själv att göra. Först på länge men målet i sikte och då är det bara att ta tjuren i horna och ta tag i det :) Känns kanon nu go Susanne go får jag lov att säga till mig själv. Vet att jag fixar det! :P

Har nu gjort klart hela administrations kursen. Är nöjd över reslutat :) två saker kvar på kommunikationskursen sedan är den klar å nästa vecka blir bokföringskursen klar å då ska det börjas med andra saker. Men en sak i sänder så blir detta bra.

ikväll står städning och skriva på schemat.

vi hörs men till nästa gång ha det gott!

kram

Dag 06 (Det här åt jag i dag)

Vilken tur det var just idag jag skulle skriva om detta för då kan jag verkligen säga att jag har ätit en toppen frukost och en toppen lunch och middagen blir bra den med.
Frukost bestod av havregrynsgröt med äppelmos och mjölk samt en skiva bröd med leverpastej på
Mellanmål: Banan och kaffe
Lunch: Isterband med stuvpotatis (tyvärr ingen bild då jag glömde iphonen vid datorn) med sallad till detta!Så gott det är.
Mellanmål: Äppel och kaffe
Middag: det blir pytt i panna (inget ovanligt just nu)

Det har jag ätit idag. Drömde inatt att jag åt pölsa med potatis, rödbetor, grillkrydda och ett stort glas mjölk. Nästa gång jag åker hem ska jag äta pölsa :) I LIKE!

kramar till er från mig

Dag 05 (vad är kärlek?)

på ngt sätt har jag redan svarat på den frågan i när jag skrev om min kärlek för det går lite hand i hand. Att svara på vad är kärlek är inte lätt men å andra sidan saker och ting är inte lätt. Kärlek kan vara underbar, men den kan vara otrolig jobbig. Kan ha "olika" slags kärlek till "olika" saker. En viss kärlek till belgisk chocklad för det är så gott. En annan slags kärlek till mina älskade syskonbarn, en tredje till mina vänner, osv. Kärlek är ngt betyder ngt extra så det märks att det gör det. Svårt att förklara men jag tror inte förstår eller? Kärlek mellan två personer finns inte vackrare,

---------------------------------------------------------

sitter på skolan nu och känner mig verkligen laddad för att tag ta i saker idag så e bara att köra.
Igår när jag skulle ladda telefonen via datorn den fanns då ingenstans varken i resväska eller i ryggsäck. Jag upptäcker då HUR tanksprid jag egentligen var i måndags när jag skulle åka. Så nu har jag glömt thet (kom på i skellefteå), papprena som är bra och ha (kom på i Luleå) tur man kommer hem om 3 veckor och återigen finner minnet för har jag tappat det med eller? Känner mig bara frusterad över mig själv men samtidigt tur det inte var ngt viktigare jag hade glömt på vägen. M fann den senare i hans dataväska. Jag vet varför den låg där jag tänkte låna den datorn så jag kunde se film och lyssna på musik men även det glömde jag. Haha

Fick nyss reda på provet jag renskrev igår. Det gick bra fick alla rätt. Ska nu göra klart administrationen idag så jag kan lämna in den också sedan blir det bokföring för hela slanten. Kännns skönt att få det avklarat också.

Har ett problem att lösa i mitt liv kanske finner en lösning på det om inte annat blir det en annan lösning men ngnstans måste jag ju börja. Så dags att börja ta tag i den prioiteringen också. Vad det är lär ni för höra. Blev lite annat än bara vad är kärlek. Men kände att jag behövde skriva av lite gran :)

Kramar till er

sitter på skolan

igår när jag skulle ta bussen upp fick jag ångest jag ville verkligen inte fara iväg från Ö-vik. Fara iväg från mitt liv jag har där inte just nu och veckan som gott bland den bästa veckan på länge och veckan innan dess var inte heller så tokig i Dalarna. Någon annan dag kanske det känts bättre men igår ville inte jag och min kropp vara med. Men jag bet ihop och packade ihop det sista och satte mig på bussen för att åka upp. Jag vet det inte är för evigt för jag kommer snart hem igen osv men det känts väldigt väldigt jobbigt att lämna Övik just nu. Men nu sitter jag här i Övertorneå och det känns helt okej. Har dock MASSOR att göra så det är bara att beta av på min att göra lista så jag kan känna att det går framåt. I em blir det fika med f.d sambon å prata om julen och divsere saker blir mkt mkt trevligt sedan blir det plugg å plugg å liter mer plugg.

Måste medge länge sedan jag kände mig så glad över små saker i livet. Fick igår ett sms från en person som verkligen betyder jätte mkt i mitt liv. Det gjorde mig små lycklig hela dagen då jag insåg våran vänskap är den samma och vi ska snart ses igen bara det betyder jätte mkt! TACK!

Nu ska jag göra provet...

kramar

Dag 04 (Ett ögonblick)

i mitt liv finns många ögonblick som har betyder extra mkt för mig. Men ett av mina största ögonblick är när jag sätter mig i min dåvarande bil (Gula faran) och kör 39 milen från Rälta till Härnösand och mitt nya äventyr i mitt liv skulle ta vad. Dagen i april 2006 kommer alltid vara en milstolpe i mitt liv av flera själ men absolut bland det bästa jag någonsin har gjort. Sedan har jag ögonblick från examen, studenten, mitt eget bröllop, avsked, möten etc som betyder extra men steget jag tog då från att vara en vilsen Susanne till en Susanne som verkligen tog tag i sitt liv är ett bra ögonblick i mitt liv.

Dag 03 (mina föräldrar)

ska nu skriva om mina föräldrar. Min mamma heter Sivan och min pappa heter/hette Bruno.
Mamma är från början en sthlms tjej som var på sommaren på morfars barndomshem Rälta och pappa är uppvuxen i grannbyn i Djura.
Pappa lever tyvärr inte idag utan för 11 år sedan somnade han i efter en kort tids sjukdom hemma i Rälta. Pappa är klart personen som man gjorde de mest konstiga men ärligt talat roligaste äventyren med. Allt från jakt, slalom, sätta upp saltstenar med i bäck svart så ända ljus man hade var svagt sken från ficklampan, vara i sommarstugan i Sången för nog var det så att man gjorde saker ihop. Mamma är det en annat förhållande sätt till nu är det mamma man vänder sig till och har gjort så är det henne man har rest med, henne man handlat med, fått hjälp i skolan när det har krånglat till sig. Pappa saknar jag grymt mkt men jag är mkt glad att jag fick de 19 år jag fick med honom för det är en person som kommer fattas mig i livet och kunna fråga å framför allt kunna göra så mkt roliga saker med. Mamma jobbar just nu på Djura skola och bor kvar i Rälta på samma gård som mormor bor å hon lever där tillsammans med katterna Eros, Fredde, kaninen Stig, å höns. Tack för du finns mamma <3

------------------------------------------------------------------------------------------------------------´

Dagarna går väldigt fort... på måndag åker jag tillbaka till Övertorneå och går i skolan igen å allt som jag haft i tre veckor är återigen historia och nu se framåt. Många tankar som far och flyger genom huvudet och mkt ska göras på kort tid. Vi får höras mina kära vänner.

KRAMAR

Dag 02 (Min kärlek)

va svårt att skriva om det eller egentligen inte.
Träffade min man våren 2007 och vi förlovades ganska fort och gifte oss augusti 2008.
Kärleken går i vågor som med allt annat men just nu känns våran kärlek starkare än på mycket länge. Micke eller Mikael som han heter är en kille med ett stort hockeyhjärta. Jag trodde att jag hade ett stort hockeyhjärta och ett hockeyintresse men hans är ännu större. Dock har han ett Modo hjärta men har börjat mer och mer fått ett stort Leksands hjärta. Men ni som läser min blogg vet att jag är gift så jag tänker skriva om ngt annan eller ngt annat som har min kärlek.

Men kärlek kan vara så mycket. Kärlek till sin familj, kärlek till sina vänner, kärlek till sina husdjur, kärlek till mat, kärlek till sin hobby etc.
Kärlek kan göra ont om den inte är besvarad, den kan vara komplicerad, men den kan vara väldigt fint.
Skulle man behöva rangordna vad som är viktigaste i livet skulle det vara svårt för många saker gör att pusselbitarna i livet går ihop så det blir en storts kärlek till livet. För 11 år sedan iår hände en sak i min familj som alltid kommer påverka mitt sätt att se på livet. De 11 åren som har gått har mitt sätt att se på saker till livet förändras men också min syn på kärlek till livet att våga prova drömmar oftare, våga att öppna dörren man kanske inte skulle öppnat om man tänkte efter lite till men som blev så bra efteråt. Ofta har jag hamnat tillbaka till gamla banor och vet inte riktigt hur jag ska komma ur dem då är det skönt att ha syskon som ruskar om en och lotsar en rätt väg igen. För även om jag är snart 30 så behöver jag dem mer än någonsin. Så min kärlek till mina syskon och deras familjer är stor och jag kan verkligen vara glad över att jag har dem.

Nu ska jag ta och sova det blev två inlägg så här tisdags natten :)

KRAMAR


Händelser för mig under 2010

Sitter och kollar vad som egentligen hände under 2010.
- Praktik hos Mediamannen under janauri och feburari månad(ngt jag absolut vill jobba för igen :)
- Stockholm och fira min svägerska som fyllt år i januari
- Många härliga och roliga möten med UH
- Jobba för LO ångermanland inför och under valrörelsen
- Flytta till Gullänget
- En riktigt rolig inflyttningsfest med underbara människor
- Påsken tillbringades i Oldenburg, Holland tillsammans med andra unga höreslskadade i Världen
- Almedalen tillsammans med mamma och fick besök av Jacob (tack vännen)
- Fler flygresor och ännu mer skratt
- Första gången jag besöker Haparanda men absolut inte den sista :)
- Besöker Gotland två ggr samma år!
- Midsommar i Skede (för M jobbar)
- Besök av Matilda i en vecka i juli
- Bryter tummen  på Gotland.
- Jobbar flera ggr på parken och träffar härliga människor
- Umgås ännu mer med underbara människor
- Får träffa min älskade syskonbarn ännu mer och inser jag är lycklig lottad.
- Beslutar mig att söka utbildningen i Övertorneå och i oktober flyttatade jag upp.
- Får äran att följa med till Tyskland i oktober för HRF.
- Åka på LIF kryssning med mamma, M och Berit
- Köper en liten kamera
- Inser att man har mycket saker man inte behöver
- M-M fyller 90 och firas.
- Är i juli på mini semester i sthlm tillsammans med familjen Strandberg (UNDERBARA DAGAR)
- Firar 2 årig bröllopsdag med min man
- Många mysiga dagar ute i Skede
- Härliga stunder med Emma
- Knasiga stunder tillsammans Anna
- Goa Kaffestunder med Sofia
- Många många timmar i telefon med alla goa vänner
- Billetande med mamma
- Ännu flera (tyvärr för få) fika stunder med min älskade syster
- Flera och härliga stunder med A, H och N
- Lärt känna tokiga, underbara men absolut intressanta människor i Övertorneå
- Insett vilka som verkligen betyder ngt
- Fått chansen att träffa faster, Lasse och farbror mer
- Fått äran att umgås med Patrik, Jessica, Bylla å många många fler som betyder ngt.
- Flera stunder tillsammans med min älskade bror och hans familj.
- Ännu en fest på Sörängetvägen <3
- Flera hockeykvällar på Ekvägen
- Ännu flera spelkvällar i Gideå
- Gråt skratt men framför allt många kramar tillsammans med vännen J
Å vem sa att det inte hände saker under 2010 för mig?

Sedan ute i världen hände det massor men det får ni alla reda på ändå.
Så tack vänner, familj min älskade man som förgyllde 2010 och jag längtar redan för att mig an 2011 första på agendan är ju att göra klart utbildningen i Övertorneå men även umgås med de personer som verkligen betyder ngt för mig. Springa både vårruset och tjejmilen och slå mina rekord och träna bort en del fobier jag har.

Årets ros går till mina syskon som alltid finns där för mig.
Årets tagg går till de personer som på något sätt inte vågar vara positiva i livet. 


Dag 01 (om mig)

Vem är jag då?
De flesta som läser vet ju redan vem jag är. Men jag heter Maria Susanne Elisabeth Gärtner, född och uppvuxen i Söder Rälta en by utanför Leksand i Dalarna. Jag är född 16 juli 1981. Har två underbara syskon som är äldre. Min bror är 7 år och min syster 9 år äldre. Redan som liten var jag mycket nyfiken på livet är väl det fortsättningsvis. Redan vid 5 års ålder började jag då kallad lekis där jag gick i två år och jag älskade verkligen vara där :) Min första 6 år i skolan gick jag i Djura skola. 7:an i sammilsdal och 8:an och 9:an i Insjön skola. Elevrådet har alltid varit en sak som jag har varit engagerad i och det har väl följt med mig upp när jag började bli aktiv inom politiken då SSU och Socialdemokraterna i blev aktiv i.

Under gymnasiet gick jag på Leksands gymanisum i programmet Samhällsvetenskapliga inriktning samhäll som verkligen var klippt och skuren för mig då jag tycker om att läsa samhällskunskap. Men jag hade nog nu i efterhand velat ha mer samhällskunskap än vad vi fick.
Efter gymansium/studenten 2000 var en mycket frusterande tid och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta och göra med liv. Vikade runt på olika fritidishem och 2001 tog jag både körkort, flyttade hemifrån och fick en vikariat på Åkerö skola i ett och halv års tid. Samtidigt jobbade jag extra på hemtjänsten i Djura. 2003 började jag läsa till uska men av olika skäl gjorde jag inte helt klart utbildningen ngt som jag funderar på att göra nu :)
Fram till 2005 jobbade jag som timvikarie inom skola och vård inom Leksands kommun på sommaren 2005 åkte jag till Strömstad för att jobba där under sommaren. Absolut det roligaste jag har gjort. Kom hem och strö jobbade lite till och april 2006 gick flytten till Härnösand (för ett av de roligaste jobb jag har haft) SSU ombudsman för SSU Västernorrland. Ett jobb jag hade fram till mars - 08 Då hade jag även hunnit med en flytt till Örnsköldsvik och där jag numera bor. Från mars 2008 har jag jobbat extra på Lingbo (sjukhem), folkets park. Varit på underbara praktikplatser (tidningen 7 samt hos Mediamanen) och nu läser jag just nu på Utbildningen Nord, Övertorneå.

Något annat som har jag verkligen brinner för är unga hörselskadade där jag har varit aktiv och suttit i ungdomsrådet sedan 2007 ngt jag verkligen vill förändra är synen på unga och äldre hörselskadade. Jag har sedan 7 års ålder varit hörselskadade är en del av mig men inget som tar över. Just nu sitter jag både som kassör i ungdomsrådet men även sitter som inadjungerande för UH i HRF förbundsstyrele som är bland det roligaste jag har gjort.

Annars när jag inte är aktiv i ngt fackligt, politiskt eller UH vad pysslar jag med? Då tycker jag om att umgås med min familj men även fota, skriva dikter, (skriva är ngn av mina drömmar att få göra), träffa min syskonbarn, umgås med min man, träffa mina vänner, träna (har blivit en passion senare delen av mitt liv)

Det var lite om vem jag är... mer kommer i morgon. Senare idag kommer årskrönikan 2010 :)

kram till er mina kära vänner

2011 är här...

och sammanfattning av 2010 kommer imorgon. Men även har jag blivit utmanad av att skriva följande blogginlägg den första börjar imorgon. Jag ska nu vara social till tven och M och sedan ska jag sova hemma på första natten på mer en vecka.

Här är listan:

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Ett ögonblick
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Det här åt jag i dag
Dag 07 – Min dag
Dag 08 – Min bästa vän
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Mina intressen
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick