Täckbyxor inhandlade - nu får det gärna bli vinter

nästa vecka blir det hem till Övik och på min att göra lista hade jag bland annat inköp av täckbyxor för det lär jag behöva i vinter. Dels för att leka med syskonbarnen över julen men även för att jag ska vara ute själv gå fram och tillbaka från skolan. Igår gjorde jag fyndet och köpte ett par byxor! Så nu kan det bli vinter :P Hellre har jag vinter och inte snö - regn - snö - regn och halka. URK hit med vinter :)

sitter och gör kapitel fyra i företags ekonomin. Har bara ett kapitel kvar sedan blir det slutprovet blir ibörjan av nästa vecka. Har ju kört fast i vissa övningar.
Igår var det en dag när det var skönt att gå och kika in vad som egentligen finns i Övertorneå. Det mest har varit gått till fiket, pluggat, gått till Konsum/ICA och handlat å sedan hemåt till böckerna. Men igår gick vi först till fiket och jag fick mitt underbara goda kaffe sedan tog vi en pizza ingen av oss orkade fundera på mat :P Fast pizzan är inte lika god som på Marko Polo i Övik. :) Efter det gick vi in i små affärena. Helt nice en torsdag e.m måste jag säga. Det roligaste var/är när vi gick hem och löst planerade att göra lite äventyr här framöver. Livet är så mkt enklare då man har mål att se framåt!

Dags att dycka ner i böckerna igen och tack AF resor och AF kundtjänst som hjälpte mig. Tänk om ni alla som jobbar på AF vore lika så vore livet mkt mkt enklare. Underlätta i stället för att stjälpa det måste vara ett bättre sätt att uppmuntra frramgång!

Är glad att saker och ting händer i livet så man uppskatar saker mer och inser att utan de sakerna kanske man inte vågar öppna dörren. Jag ska vara öppen för flera såna saker här framöver och våga göra det jag vill och drömmer om det är då jag har mest motivering att komma någonstans <3

Kramkram


Tillbaka till "brottsplatsen"

det är ju ett talesätt och kanske stämmer. Haha.
Har haft toppen dagar när jag var iväg. Var med HRF:s förbundsstyrelse till Oldenburg i Tyskland på bland annat studiebesök på Haus des Hörens. Jätte intressant. Mest tyckte jag det var när han berättade om allt. Fick lära mig otroligt mycket! Tack! Bilder kanske kommer annars finns det på min facebook sida.
I måndags hade vi fs möte och jag är djupt tacksam över att tolkarna tack! Å jag blev ju riktigt glad när jag på måndag lärde mig två (tre om man frågar Therese och Kerstin) nya tecken!

När man är väg så här känner jag att livet är verkligen för kort att sitta i Sverige och "bara" se det! Ja jag får se Sverige från norr till söder! Det är jätte viktigt och framför allt ger det en förståelse över hur olika platserna och förutsättningarna är i Sverige men samtidigt känner jag att jag vill se mer av världen. En dröm jag har är verkligen åka jorden runt och se platser och lära sig massor.

Nu idag pluggar jag för fullt och siffrorna går runt runt i skallen därför känns det skönt att skriva lite blogg inlägg och få tänka på ngt annat.

Ibland är det verkligen skönt att saker och ting är som man har vant sig vid. Som igår blir så glad över att en kopp the prata med sambon om dagarna och livet är. Man måste som sagt bo här för att egentligen förstå. Det är då intressanta personer man får träffa....
Tack för kramen idag - min handledare hade saknat mig och mitt skratt under en vecka jag inte varit här. Haha.

Imorse när vi gick till skolan hade det kommit snö... hoppas bara snön ligger kvar (ja ni läste rätt - annars blir det så mörkt) dags för att fortsätta att räkna...

Ha det :)

kramkram till er alla

Det finns vissa personer som betyder extra mycket

ska strax checka ut från hotellet och sedan åker man. Ska bli spännande vad detta är. Mycket lär man väl sig.
Igår kväll fick jag ett sms som verkligen gjorde mig så glad. Så det blev ett mail efter det och jag är mycket glad över det. Jag tror personen vet vem det är. TACK.
Personen det gäller har gjort mycket för mig, framför allt när jag var yngre och hade så frukansvärt behov att ta reda på vem jag var, varför det var så och varför livet är så förbannat orättvist. Av vissa omständigheter så försvann personen ur just mitt liv för ett jag men sedan igår vändes allt upp igen. TACK igen.

Sedan finns det personer som det verkligen klickar på en gång med och man är bara glad att man har träffat. En sån person är L som jag delar lägenhet med. Vi är så lika och har så kul ihop. Aldrig på denna jord trodde jag att jag kunde träffa ngn som är som jag. Tack L och när vi slutar i Övertorneå så vet jag att vi ändå kommer hålla kontakten och umgås.

Min familj betyder mkt och kommer alltid betyda mkt men just nu kan man inte umgås lika mkt med sin syster eller brorsan eller syskonbarnen vilket kan vara jätte jobbigt för de gör att man verkligen känner sig hel och som verkligen känner mig bäst. Att ibland vara någon annan för att passa in men här ser man genom mig. Jag har i och för sig slutat att inte vara mig själv men ändå blir det ett sätt man är på och det är ibland väldigt jobbigt. Jag är glad att jag har min syskon som verkligen är där och kommer med både ris och ros vilket jag känner jag behöver.

Vad vore livet utan Emma :) inte mkt alls. Väldens bästa E!!! Med ett hjärta av guld mer behöver man inte säga. Tack! I livet finns det verkligen vänner, nära och kära som betyder så mycket mer för en. Att bara veta jag kan ringa och höra deras röst och bli glad. Eller går ngt fel så vet jag ngn ställer upp att verkligen delar allt med. Jag skulle kunna nämna många många till. Men tack älskade personer som finns i mitt liv som gör så mkt för mig att ni tror på mig på det jag gör, att ni finns där när jag behöver råd och ni finns där när jag bara behöver bubbla av mig glädje. Tack.

Saknar verkligen H, A, N och V ni har en extra stor plats i moste/fasters hjärta. Vad vore livet i all sin glans om inte ni fanns. Det vore ett fel att inte nämna M. Älskar dig.

Kanske blev en hyllnings inlägg ja men jag måste få nämna att just nu är jag glad att ni finns och tycker om ers å mkt. Tack!! Till familjen Strandberg om 2 veckor ses vi då kommer jag och bara krama om er och vi kommer att umgås en hel dag :)

Nu ska jag ut och flyga...

Det finns tre till som ska ha ett stort hjärta det är M, T och S ni vet varför <3

Lördag - veckorna flyger iväg

Lördag kväll tyckte det nyss var lördag förra veckan men nu så är det lördag kväll i alla fall.
Veckan har barat flygit iväg. Torsdagen bestod av att lyssna på en beetendevetare som skulle prata om studieteknik men pratade mer om pyskologi än studieteknik. Jag diskuterade länge och väl och han frågade mig varför jag går ekonomi för jag skulle passa att ta hand om människor. Han kanske har rätt dagen var blandat att kunna tänka på vilka sinnen man ska använda när man studerar. Men jag hade hoppas på lite mer tips hur man få in informationen. Gick till underbara fiket på e.m och satt där en stund. Riktigt riktigt trevligt. Tycker om det fiket. Kaffet är ljuvligt gott... blev mkt plugg på kvällen.

Så igår var det en som skulle prata om företagande men blev annan vinklig. Jag tyckte det var intressant men borde vara mer om det ska vara och mindre om annat. Så min energi tog slut och anstränga mig att lyssna då honom och sedan att vissa inte kunde förstå att en och en skulle prata. Det underlättare inte då min ena hörapprat inte funkar som den ska ... (tack svärmor för hjälpen så jag kan komma till hörcentralen den 4/11)
jag märker när jag lyssnar och försöker lyssna och faktiskt varken hör eller orkar höra till slut för allt ska tolkas och gissas... men jag hoppas det löser sig med appraten när jag kommer hem till övik.

Igår kväll hade vi en riktig trevlig kväll jag och L diskuterade livets stora frågor pratade, skrattade drack någon öl och ärligt talat så kom vi fram till massor av kloka saker. Ska fortsätta att göra det vi har börjat med att ut och gå å verkligen träna hårt det har ju givit reslutat och det känns.
Sedan är det helt underbart som imorsen när vi var ute och gick klockan 8 innan jag drog till flyget. :P
Träffade dock ingen jultomte denna gång när jag kom till flygplatsen däremot träffade jag många japaner och kineser. Intressant när de såg snö så klädde de på sig massor av kläder och när snön inte låg kvar på marken så stoppade de tillbaka alla kläder på flygplanet så det tog ca 15 min extra att gå av flyget.

mågna har frågat om jag trivs i Övertorneå, trivs och trivs jag bor där och jag pluggar, umgås, tränar men klart jag saknar verkligen mina närmaste. Men det är en tidsperiod får jag se det som annars blir jag väl galen.
Men tack till er som stöttar mig jag behöver inte ens nämna mig.
Nu ska jag börja läsa min ekonomi igen och sedan släcka för dagen imorgon blir lång och hoppas givande det blir en resa till Tyskland för ett möte och studiebesök. :)

Jag är ärligt talat stolt över mig själv för det blir ju ändå minst 3,6 km varje dag nu. Vissa dagar blir det längre och det känns kanon.

Grattis farbror på födelsedagen. Var riktigt trevligt att prata med dig idag.

höres på er.

kramar


Onsdag igen...

veckorna går fort jag har lite svårt att erkänna men det är dock sant. Idag skulle jag göra prov/test i företagsekonomi, men början på dagen gick det inte alls. Jag försökte men det gick verkligen. Så jag läste boken, skrev anteckningar började med övningar och verkligen läste. Det gick som det gick men halv fyra testade jag sista gången och så gjorde jag det. 92% så jag känner mig riktig glad. Det fastnade. Tänk om jag hade haft detta på komvux när jag läste (och inte förbannad glaskiosken) men men. Har lite plugg att ta hand om ikväll sedan imorgon ska jag tydligen ha studieteknik. Vill heller plugga ekonomi! Ska försöka få det på fredag istället :P

Idag i skolan skulle jag få tag i hörcentralen då min ena hörapprat krånglar - men jag gav upp j*la telefontid som inte finns. Tack och lov jag kan få hjälp med det. Så jag hoppas jag kan dycka upp där när jag kommer hem till Övik nästa gång!!! Behöver ju den.
Dagens bästa stund var på kaffet nere vid kyrkan. Så mysigt är det... tänk om man kunde ha ett sånt kaffe hemma i övik. Kaffet är guddomligt gott. :P

Man märker att man går och går....kondisen är bättre och bättre ska den bli. Vill dock träna på gymet... ska ner och höra om nyckeln imorgon för jag vill vill vill!! Imorgon måste det bli en längre promenad. Lika på fredag för sedan blir det ju resa för mig på lördag igen ...
Blir ju som ett beroende :P

Funderar hur vissa människor är just nu menmen. Är dock lite besviken på vissa personer...

Saknar dig mer än vad du anar.

kramar

Företagsekonomi

Idag är det tisdag. Skulle ha skrivit blogg i både iförra veckan och i helgen men så blev det detta beror nog mest på tiden räckte inte till. Det blir tidiga morrnar och tidiga kvällar. Å ni alla som känner mig brukar ju veta att jag inte brukar göra så. Men för att orka måste jag göra det.
I torsdags morse 03.00 hämtade min skjuts mig och jag åkte till
Rovaniemi och flög därifrån via Helsingfors till Stockholm. En mycket trevlig resa men den var lång ... fast så är det väl att vara här uppe och man har ju börjat vänja sig ... tyckte tidigare att man visste att saker och ting har avstånd men det vet man inte alls.... men men. Kommer komma tillbaka Rovaniemi och besöka Jultomten parken. Det sägs ju att den riktigta jultomten bor där å efter torsdag morgon kanske man tror på det själv :P
Torsdag var det möte med personalgruppen och möte om ekonomin, sedan blev det sängen. På fredagen blev möte i Örebro och start av styrelsemötet. Ett jätte TACK J för pratstunden :P
Lördag = styrelsmöte så gick jag sedan iväg och umgås med bästa Emma. Lång härlig promenad runt i Stockholm så jag ska inte klaga över min motion :)

Underbara söndag kom då jag fick träffa M igen efter 13 dagar och nu är det 17 dagar till nästa gång. <3 Det vi var och gjorde gick bra så det gäller bara att hoppas att telefonen ringer snart så :)

Kort sammanfattning på vad jag har gjort de senaste dagarna. Igår var dagen jag var mega trött. Men tvingade mig hit och gjorde ett företagsekonomi test sedan läste. Ska göra resten idag. Känns bra. Jag somnade på soffan framför tv:en hade inte sambon kommit och frågat om jag skulle lägga mig hade jag väl sovit där hela natten. Men idag är jag piggare och har full energi. Ska sätta mig och läsa sista tre kapitelerna efter detta och göra testerna så i veckan blir det slutprovet så jag kan komma vidare. Känns kanon bra :)

Det märks att det är en förändring. Men mycket rolig sådan. Bara fortsätta. Få se om jag orkar idag annars blir det imorgon. Men det känns jätte bra och det märks. Livet kan vara så underligt ibland.

Dags att fortsätta att plugga.... å tack alla som finns i min närhet.

kramar

Onsdag

Så är det redan onsdag. Imorgon och på torsdag är det studiedag här på skolan. Så man har fått självstuider. Känns ju härligt. Åker till sthlm och träffar UH gänget, hoppas få träffa både Emma och brorsan med familj. Var ett tag sedan nu.

I söndags blev det enda stort plugg dag. Hela dagen från början till slut sedan gick jag och möte L och C från bussen när de kom så det blev en promenad 1 h efter det blev det the och plugg vidare.
Måndagen var enda seg dag, räknade matte och försökte förbreda mig för provet och efter skolan blev det plugg på underbara fiket. Insett att det går fortare att gå hem nu från fiket :P Tisdag morgon och matte prov. (Fick reda på reslutatet idag blev VG :) ) efter skolan igår gick jag och L ut och tränade  runt sjön. Riktigt härligt höstväder fint men framför allt skönt att röra på oss. Vi har bägge antagit utmaningen :P
Igår skulle jag se på tv kring 20.00 sedan ringa nga samtal men tydligen hade jag somnat i soffan och vaknade av jag behövde gå på toa så det blev inga telefonsamtal eller för den delen tv:en

Idag hoppas jag på fika innan L åker hem och jag ska packa. Imorgon blir det sthlm och plugg för den delen med. Jag måste plugga för nästa veckan har jag slutprovet i företagsekonomi.

Nu ska jag gå äta lunch sedan blir det in i böckerna igen.

Saknar DIG väldigt mycket

kramar

Lördag

Vad gör man en lördag i Övertorneå? Var meningen jag skulle ha fickat idag med min vän M men det blev en kaffe här i stället då jag fick huvudvärk. Som tack och lov gick över efter lite film och kaffe. Efter maten gick jag en vända runt området i skymning (mörker) och var typ enda jag möte var hundar med dess ägare så det blev ju inte en snabb promenad då jag frågade vilken ras 9 av 10 är gråhundar och jämnthundar av de jag träffade och jag möte väl ett femton tal på en promenad som varade i 35 minuter.  
Sedan har jag pluggat sett på tv och nu är det NHL hockey som gäller.

Har nu njutit av the och rälta tunnbröd. Vad gör jag när brödet är slut? Kan man skicka bröd på posten? :) I såna fall ska jag nog be mamma göra det.
Veckan som kommer blir full fart måndag - onsdag skola hela dagen, plugg och träning efteråt och så får jag se hockey på tisdag kanal 6. Helt underbart. Torsdag morgon åker jag till sthlm möte med UH och är där hela helgen. Får åka via Finland med flyg för det går fortare.... haha det är mycket man får vara med om kan jag lova.

Satt och läste gamla dikter jag har skrivit man blir rädd över vissa saker stämmer fortfarande. Samma känslor under hösten. Är bara och försöka ta tag i det och det har jag ju lovat.

Många kramar till er mina vänner <3

Fredag morgon....

Igår så var det dags första besöket på ett jätte mysigt café här i Övertorneå (kanske det enda) men det gör absolut ingenting hur mysigt som helst. (bilder kommer nog senare)

Imorse var jag inte så trött som jag trodde. Men kroppen börjar väl vänjas att gå upp halv sex varje morgon - däremot kunde jag inte sova alls så jag somnade vid tolv tiden efter svarat på en del mail. Men nu är det som sagt fredag och min sambo åker hem till sitt idag så jag blir själv i helgen. Funderar vad det har att erbjuda.

Förlåt mina kära vänner om jag är inte den mest sociala personen på kvällarna och pratar i telefon som ni är vana vid. Jag har inge ork när jag kommer hem. Igår var det ett undantag att vara vaken längre än till 21. Fast det är väl så när man har ett plugg/jobb.

Saknar Dig!! Väntar och väntar å du är inte där runt hörnet, jag trodde det var en dröm så jag träffar dig när jag vaknar. F*n så länge utan dig.

Igår såg jag reprisen på Elvis i hudik. Underbart program med underbara människor.
Nästa vecka blir det full fart här träning - plugg/jobb - träning å så blir det Stockholm. Skolan har studiedag nästa vecka så det passar bra.

kramar till er hoppas på en bra dag

Mormor 90 år

I fredags fyllde min mormor 90 år, hade ju varit hemma i Dalarna nga dagar så jag hade ju laddat om jag säger så :P Så på hennes födelsedag var det öppet hus riktigt trevligt med många som kom och gratta henne. Fina blommor blev det - mycket smörgåstårta (som förövrigt uppfanns i Härnösand på ett kondtori av herr Sjöndahl) blev det. Släkt och vänner kom och gratta en pigg 90 åring.
För ni som inte känner min mormor tänker jag presentera samma sak som jag skrev om henne i Dalademokraterna för övrigt. Hon blev jätte stolt igår när hon hade läst om henne själv i tidningen och tackade igen för jag hade skrivit så många fina ord. Men vad då? :P

Mormor är en person med ett stort hjärta men hon har också gått genom mycket i sina 90 år. varit med om en samhällsutveckling som få har varit med om. Så att höra om hennes historier hur hon hade det i barndomen är jätte stort. Som person är mormor varm, envis, pratglad. Hon är den i familjen som kokar godast sås, lingonsylt samt saft. Utan mormor så fryser man om både händer och fötter för hennes vantar slår ingen. Visst har man olika åsiter om saker och ting men en sak hon är en enorm person som man är glad att ha i sitt liv. Ett försent grattis till mormor 90 årsdagen även är. Men jag är jätte glad över att fått ha henne så länge i mitt liv.

KRAM

På lördag var vi ute och plockade svamp i skogen. Riktigt härligt. Tack kusin Linda, Palle och mamma för en mycket rolig stund i skogen - på kvällen gick jag och la mig tidigt för att orka packa två ggr först från Dalarna sedan hemma i Övik.
Veckan i Rälta var verkligen bra. Mycket hann jag med men massor har jag kvar att göra men nu är jag på utbildningen här så jag ska ta tag i mkt i kväll....

många kramar min älskade vänner

Så var jag plats!

I måndags bar det iväg 10.30 gick bussen från Örnsköldsviks busshållsplats till Övertorneå och 9,5 timme var jag framme. Kände verkligen mycket konstigt att detta steg i mitt liv men ju mer jag är här ju mer tänker jag det är rätt! Visst blir det väldigt långa hemresor men alla på skolan och framför mina lärare verkar helt med det klara att det går att lösa det mesta bara man för en dialog. Å det känns ju härligt!

Igår var det första dagen i skolan en introduktion som mest bestod av information och ännu mer information.
Så när jag kom hem igår efter jag hade handlat så var jag helt slut och visste inte vad jag skulle gör med mig. Så snälla förstå mig om jag inte orkar vara lika social dessa två första veckor med tanke på allt är verkligen nytt men det känns som sagt jätte bra!

Idag har jag träffat min "klass" och sedan har jag också fått träffa min lärare.... inte mycket mer som händer.
Övertorneå är mindre samhälle än Bredbyn eller Djurås i Dalarna om man ska jämföra med något som man förstår vart jag är :P Så det blir väl att plugga :P

Annars händer det väl inte så mycket mer än mkt känslor som far runt i huvudet! Man är van att komma hem efter ngn dag när jag var varit ute och farit men nu blir det längre mellan gångerna så är det ju. Men man får se det positivit detta blir ngt bra av detta när det är klart får vi hoppas i alla fall :) Har funderat att läsa ngt mer än mina kurser beror ju på hur de går men man kanske kan slänga in lite barkunskap oxå! Har även funderat på min praktik. Någon som har tips? Det gäller 9 veckor första gången och andra gången gäller det 4 veckor!

Nu ska jag börja med att skriva in flextid sedan blir det ett besök ner till af:s handläggaren.
Min sambo är trevlig och vi har riktigt skoj ihop... skönt att man trivs med den man delar lägenhet med.

Ställde mig på vågen innan jag åkte och det var minus reslutat. Å det märks kan jag säga... det börjar gå bra även där!

Nej ska ta tag i kragen och försöka göra det jag ska göra idag.

vi får höras.

många kramar till er